Itt ​nincsenek hercegek (Jók és Rosszak Iskolája 2.) 266 csillagozás

Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Soman ​Chainani első regénye, a New York Times bestseller Jók és Rosszak Iskolája folytatásában Sophie és Agatha visszatér Gavaldonba, és boldogan élnek saját világukban, ám az élet nem olyan tündérmese, amilyennek képzelték…
Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott.
A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez?
Soman Chainani különleges világot teremtett. A Newbery-díj legutóbbi jutalmazottja, Ann M.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Twister Media, Budapest, 2016
544 oldal · ISBN: 9786158041553 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2016
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158041546 · Fordította: Bozai Ágota · Illusztrálta: Iacopo Bruno

Kapcsolódó zóna

!

Jók és rosszak iskolája

128 tag · 59 karc · Utolsó karc: 2021. december 17., 08:39 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Rengetegtúl-erdei Agatha · Hester · Rengetegtúl-erdei Sophie · Tedros of Camelot · Hort · Clarissa Dovey · Lady Lesso · Evelyn Sader · Kiko · Yuba


Kedvencelte 39

Most olvassa 18

Várólistára tette 111

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Akadtak benne más történetekből megismert dolgok (átváltoztatás, emlék átélése), de még mindig egyedinek tartom az író stílusát! Valahol egyetértek a regény mondanivalójával – felnőttként gyakran választanunk kell a párunk vagy a barátaink között –, de tetszett, hogy sikerült egy ennyire jó sztorit írni köré. A legjobban a ’Nincs bocsánat’ verseny, Evelyn Sader története, Filip d’ Mount Honora térhódítása és az átíródott tündérmesék tetszettek. Arthur király „igaz története” szíven ütött, mert kedvelem ezt a mondakört – már-már sajnáltam Tedrost is az anyja meg az apja miatt…

spoiler

Alig várom a folyatást, mert felcsigázott a következő könyv trailere! (*.*) ♥ Hook ♥

Blogon + könyv trailerek:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/12/soman-chai…

>!
Twister Media, Budapest, 2016
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158041546 · Fordította: Bozai Ágota · Illusztrálta: Iacopo Bruno
Niitaa P>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

""– Miért nem kaphatja meg egy lány mindkettőt? – kérdezte Sophie halkan. Az ágykeretben tükröződő fiúarcát nézte. – Miért nem kaphatja meg hercege szerelmét és barátnője szeretetét egyszerre?
– Azért, mert felnőttük, Filip – sóhajtott Tedros. – Amikor az ember nagyon fiatal, hajlamos azt hinni, hogy a legjobb barát, a legjobb barátnő a minden. De ha megtaláljuk igaz szerelmünket… ez megváltozik. A barátság azután már nem lehet olyan, mint volt. Mert akármennyire is igyekszünk mindkettőt megtartani, csak egyhez lehetünk hűségesek.""

S ezennel visszatért hozzám Agatha és Sophie meséje, hiszen a Thénetész még nem végezte el a dolgát az előző könyv végén. Egyet már előjáróban elárulhatok: messze felülmúlja az első részt!
(…)
Nagyon tetszettek a végén az elsőből kimaradt jelenetek, főleg a kecskés. Biztos igaza volt az eredeti kiadónak, hogy kihagyott jó pár részt, de én azért sajnálom, és örülök, hogy legalább így, egy-egy szöszbe betekintést nyerhettem.
Az illusztrációk gyönyörűek. Az előző kötetben is elcsodálkoztam, mennyire kidolgozottak, s a második rész sem hagy maga után kívánnivalót. Tényleg olyan, mintha az ember egy csodálatos mesekönyvet tartana a kezébe.
Azt viszont aláírhatjuk, hogy Soman Chainani nagyon jól tudja, hogyan kell az érdeklődést fent tartani. Mert ilyen függővéget…. nagyon várom a következő részt, türelmetlenül, kíváncsian, hogy vajon mi lesz Agatha és Sophie végső története.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/03/soman-chainani-it…

VNoémi>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Röviden: ez a történet még mindig magával ragadó. Talán már elmúlt az első részben kapott újdonságérzet a téma iránt, de nem múltak el a kalandok, az izgalom, vagy a fantáziánk megmozgatása ezzel a szövevényes, pörgős, izgalmas cselekményszállal. Romantikus, lényegre törő, tele van párbeszédekkel, humorral és olyan mesés elemekkel, amit mindegy, hogy éppen hány éves vagy, akkor is szeretni fogod. :)

https://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/08/shom…

CsakSimánDorka>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Hűűű, azt a mindenit neki! Ez igen, pont, ami hiányzott az első részből, most ebben a második részben meg volt: ármány, akció, titkok, leleplezés. Egyetlen szóval jellemezném ezt a kötetet: FANTASZTIKUS, ezt mindenkinek olvasnia kell!
A történet végig nagyon pörgött, tele volt újabb ás újabb fordulatokkal. Amint az egyik különös órán túl voltunk jött a másik. Egészen a Mesetlonig, ahol minden a feje tetejére fordult és mindenre fény derült.
A szereplők teljesen kifordultak önmagukból, senki sem az volt, aki az első részben. A két Könyvfaló Agatha és Sophie jellemén látszott a legnagyobb változás.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/04/soman-chaina…

GytAnett>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Őszintén szólva ebben a részben egy kicsit csalódtam. Az előző részben még teljesen bírtam azonosulni a Jók és Rosszak elleni küzdelemmel, de ez a Lányok vs. Fiúk…?! Tény, elő volt úgy adva, hogy ezt most élet-halál harc, de nem bírtam megérteni. Ez nekem már nagyon meredek volt.
Ettől függetlenül élveztem a könyv olvasását, még ha nem is daráltam le olyan gyorsan, mint az első kötetet. Ez is izgalmas volt, valami mindig történt, és most sem feltétlenül bírtam kitalálni, hogy mégis mi lesz a végkifejlet. Szeretem az ilyet. :)
Sophie ebben a részben is rettentően idegesített. És most nem volt olyan szakasz, ahol bírtam volna őt. spoiler
Agatha is zavaró volt néha. Nem látta a fától az erdőt. spoiler
Érdekes volt a rész vége. Kifejezetten várom már a harmadik kötetet, mert elképzelni sem tudom, hogy mégis hogyan fog folytatódni. :)
Attól függetlenül, hogy sok zavaró rész volt benne, tényleg élveztem. Érdekes ellentét, de így volt. Gondolkodtam, hogy most 4 vagy 4.5 csillagot adjak rá, de sok 4 csillagra értékelt könyvemnél jobbnak éreztem. Úgyhogy marad a 4.5. :) Meg hát a Jók és Rosszak Iskolája után azt hiszem, egy kicsit elfogult vagyok. :)

perpetua P>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Na jó, legyen 4,5, mert ha csak az előzőhöz hasonlítom annál mindenképp jobban tetszett. :)
Agatha és Sophie az első rész végén elhagyta az iskolát és újra hazajutottak, erre vágytak mindketten, vagy mégse… ? Nem minden olyan, amire számítottak, nem igazán boldogok Gavaldon-ban, pedig elvileg ez lenne a boldog befejezésük. Így egy kívánságnak köszönhetően újra az iskolában találják magukat és kezdődhet minden elölről. Nem is lett volna izgalmas a könyv, ha nem az iskolában játszódik. Szeretem az ottani tanulókat, feldobják a regényt. A két lány távozása káoszt hagyott maga után, semmi sem olyan már, mint volt. Jók harcolnak a rosszak oldalán, hiszen új ellenséges csoportok alakultak. Tedros szíve összetört, amikor nem őt választotta Agatha és bosszút esküdött.
Voltak hasonló elemek ebben a részben, mint az elsőben, de azért tanulva a korábbi kötet kiszámíthatatlanságából, gondoltam, hogy itt se minden úgy lesz, ahogy hiszem. Azt azért nem bántam volna, hogy az utolsó fő esemény nem ugyanott játszódik, mint az első, mást is ki lehetett volna találni, de a körülmények legalább nem ugyanazok. Az első résznél említettem, hogy még kiforratlannak érzem a stílust, túl sok eseményt akar egy könyvbe sűríteni az Író. Belegondolva, most is sok esemény volt, annak ellenére, hogy voltak lassabb részek, most olvasás közben mégse éreztem ezt a hiányosságot. Most jobban beszippantott a világ, tehát ezt nagy pozitívumnak érzem és ezért gondolom, hogy jobb volt ez a könyv. Még talán Sophie is egy hajszálnyival szerethetőbb volt, mint eddig, de azért azt nem merném kijelenteni, hogy szerettem. Továbbra is ő a legutálatosabb könyvszereplőm. :D Csak most kicsit kedvesebb oldalát is láthattuk néha.
A vége megint szépen sikerült, csak tátottam a szám, így kell fenntartani egy sorozat iránt az érdeklődést. Már azt se tudom, hogy kinek milyen befejezést szeretnék. De az biztos, hogy most már kíváncsi vagyok a lezárásra is.

Zzsófi>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Egy nap alatt 404 oldalt olvastam belőle, ami nálam rekordnak számít. Rettentően tetszett, végig fenntartotta az érdeklődésemet.
A karakterek rendkívül kidolgozottak, Agatha a kedvencem még mindig. Amik nekem nem tetszettek, azok a spoiler
A következő részre nagyon kíváncsi vagyok, sajnálom, hogy nincs nálam.
Ajánlom.

deen>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Sophie és Agatha ismét az iskolában találják magukat, de semmi sem olyan, mint régen volt. A történetük lezárásakor és Gazgató halálával elszabadult a pokol és a diákok, immár lányok és fiúk iskolája egymás ellen harcolnak. A helyzetet nehezíti, hogy az új igazgató Evelyn Sader valami nagyon csúnya dologra készül és ehhez a két visszatérőt használja fel. Lám-lám egyetlen kívánság mekkora felfordulást tud okozni! Nem mondom, hogy nagyon meglepődtem a cselekményen, de voltak izgalmas fordulatok és fondorlatok, melyek végén a két lány megkapja a maga boldog végét, csak éppen nem a várt módon. Sophiet helyenként nagyon meg tudtam volna csapkodni és a végén még Tedrost is megsajnáltam. Szerintem ijesztőbb volt a cselekmény, mint az első részben, és a szereplők is komolyodtak kicsit. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet.

zsebibaba007 >!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

Még mindig imádom a világot, amibe minden egyes alkalommal belecsöppenek, amikor úgy döntök hogy Agathával és Sophival együtt utazom, de ez a rész kevésbé tetszett. Az alapötlet tetszik, de nem sikerült olyan szinten lekötnie a figyelmemet, és elvarázsolnia, mint az első kötetnek. Lehet, hogy ezen egy újraolvasás majd segíteni fog. Meglátjuk :)

loveQhuay>!
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek

OMG! Soman Chainani aztán nagyon ért a függővégekhez!

Mi volt ez? Persze, hogy a végére pörög be a cselekmény aztán meg elvágják az egészet akkor amikor a legkevésbé sem számítasz rá!

Továbbra is imádom a sorozatot, de néha már előjött az az érzésem, hogy nem kicsit túl van írva ez az egész. Ebben a részben is konkrétan semmi nem történt, és mégis 520 oldalon zajlott az élet. Nem volt unalmas, de felesleges igen.

Sophie továbbra is hű magához, és néha annyira hülye, hogy nem is értem hogy maradt életben eddig.
Agathaból nekem most kevés volt, lényegesen inkább Sophiera koncentrált a könyv, pedig Aggie jobb ;)
Tedrosrol nem is tudom mit mondjak, mintha nem is ő lett volna!

És örültem ennek a fiú/lány párhuzamnak. Az elsőben a jó/rossz volt terítéken, itt meg a női illetve férfi uralom. Tetszik a tanulsága mindegyiknek.

És amit még muszáj megemlíteni, azok az illusztrációk! Annyira szépek! Már az első könyvben is tetszettek és most is sokszor megálltam olvasás közben és csodáltam a szép rajzokat.

Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra főleg egy ilyen befejezés után! Kivel mi lesz? Ki kivel lesz? Mi lesz az iskolával? És még sorolhatnám ;)


Népszerű idézetek

Orsi_olvas>!

Ez a baj a mesékkel. Távolról teljesen tökéletesnek tűnnek. De közelebbről megnézve ugyanolyan bonyolultak, mint a való élet.

322. oldal, 15. fejezet

VNoémi>!

[…] a szív dolgaira a mágia nem hat…

295. oldal - 14. fejezet (Twister, 2016)

VNoémi>!

[…] minden csoda három napig tart.

19. oldal - 1. fejezet (Twister, 2016)

VNoémi>!

– De mi van akkor, ha két ember nem látja a mesekönyvét… ha nincs nekik – kérdezte a herceg karjába simuló hercegnőt nézve. – Akkor honnan tudják, hogy boldogok-e?
– Ha ez a kérdés egyáltalán felmerül, akkor valószínűleg nem azok.

27. oldal - 1. fejezet (Twister, 2016)

VNoémi>!

– A gyilkosság örök foltot hagy a lelken. Mindegy, hogy Végestelen vagy Végességes a tettes. A gyilkosság az gyilkosság. Csak a legegyértelműbb önvédelmi helyzetben szabad embert ölni, akkor, ha az életünk lenne veszélyben, ha nem tesszük.

189. oldal - 8. fejezet (Twister, 2016)

VNoémi>!

Hófehérke ököllel törte össze üvegkoporsóját, Piroska elvágta a farkas torkát, Csipkerózsika felgyújtotta a guzsalyát… A bátor hercegek, a férfiak, akik a segítségükre siettek, akik megmentették az életüket… eltűntek.

92. oldal - 5. fejezet (Twister, 2016)

VNoémi>!

[…] van úgy, hogy azt látjuk, amit látni akarunk.

216. oldal - 10. fejezet (Twister, 2016)

Sziszandria P>!

– Miért nem kaphatja meg egy lány mindkettőt? – kérdezte Sophie halkan. Az ágykeretben tükröződő fiúarcát nézte. – Miért nem kaphatja meg hercege szerelmét és barátnője szeretetét egyszerre?
– Azért, mert felnőttük, Filip – sóhajtott Tedros. – Amikor az ember nagyon fiatal, hajlamos azt hinni, hogy a legjobb barát, a legjobb barátnő a minden. De ha megtaláljuk igaz szerelmünket… ez megváltozik. A barátság azután már nem lehet olyan, mint volt. Mert akármennyire is igyekszünk mindkettőt megtartani, csak egyhez lehetünk hűségesek.

405. oldal, 20. fejezet - Egy lépéssel előrébb

Kapcsolódó szócikkek: Rengetegtúl-erdei Sophie · Tedros of Camelot
Szonja_Seres >!

Ősidőknek erdejében
Két kastély áll, fej fej mellett;
Egy a Jónak, egy Gonosznak,
Együtt, de mind mást tanulnak.
Menekülnél, de nem lehet,
Kifelé csak mese vezet.

7. oldal

VNoémi>!

– Mindig vannak és lesznek, akik ellenállnak a változásnak.

145. oldal - 7. fejezet (Twister, 2016)


A sorozat következő kötete

Jók és Rosszak Iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Csóti Lili: Hetedvérig
Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg?
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Margit Sandemo: Örvényben
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Tracy Wolff: Sóvárgás