Az ​én váram (Jók és Rosszak Iskolája 4.) 77 csillagozás

Soman Chainani: Az én váram

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden ​vég egy új kezdet…

A Jók és Rosszak Iskolájának növendékei úgy gondolták, elérték a mesés Boldogan-Élnek-Míg-Meg-Nem-Halnak állapotot, minden szép és jó lesz, miután legyőzték a gonosz Iskolamestert (a Gazgatót). Fogalmuk sincs, hogy világuk kitágul… és történetük is folytatódik.

A végbizonyítvány megszerzéséért negyedik évben mindenkinek vándorútra kell mennie, ahol dicsőséget szerezhet magának. Ezek a küldetések nemcsak veszélyesek és kiszámíthatatlanok, hanem a tétjük is nagy: a siker örök tiszteletet, a kudarc örök feledést jelent.

Agatha és Tedros feladata az, hogy királyi párként adják vissza Camelot királyságának és várkastélyának régi fényét. Sophie dékán feladata teljesítése során a Gonoszt a saját képére próbálja formálni. Ám hamarosan mindannyian egyre magányosabbnak, egyre elszigeteltebbnek érzik magukat…

Amikor azonban évfolyamtársaik feladata káoszba torkollik, valakinek át kell venni a vezetést, hogy megmenthessék őket. Ha a Jó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Twister Media, Budapest, 2018
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631443 · Fordította: Bozai Ágota · Illusztrálta: Iacopo Bruno
>!
Twister Media, Budapest, 2018
672 oldal · ISBN: 9786155631450 · Fordította: Bozai Ágota · Illusztrálta: Iacopo Bruno

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Rengetegtúl-erdei Agatha · Rengetegtúl-erdei Sophie · Tedros of Camelot · Hort · Robin Hood · Rókaerdei Rhian · Merlin


Kedvencelte 23

Most olvassa 9

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 133

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Soman Chainani: Az én váram

HÚHA.

Az máris sokat dobott az élményen, hogy elsőként olvashattam el a könyvtári példányt :3 De ha ez nem lenne elég, megijedtem az elején, hogy ez nem fog semmiről szólni, csak az esküvői előkészületekről, meg arról, hogy szegény Agatha tök egyedül van és nincs erre a királynősdire felkészülve.
Aztán Sophie is felbukkant és ismét agybajt kaptam a hülyeségeitől. Szerintem még egy ilyen ellenszenves karakterrel nem találkoztam olvasmányaim során, akinek csak meglátom a nevét és máris tikkel a szemem.
Ezt a Gonosz törpét ellensúlyozta a történet, ami picit vontatottan indult, de a végére akkora pofont adott, hogy kaparni fogjuk a falat a folytatásig. Meg kell dicsérnem Somant, mert nem elég, hogy férfiként ilyen jól leírja a lányok nyűgjeit, de nagyon kreatív az ilyen gyerek-ifjúsági vonalon. Örülök, hogy ezt is elolvashattam, megéri tovább követni Agatha és Sophie meséjét.

VNoémi>!
Soman Chainani: Az én váram

Nekem ez most valahogy nagyon tetszett. :) A második, harmadik rész csalódás volt az elsőhöz képest, de ezt a kötetet olvasva teljesen rám talált a régi Jók és rosszak iskolája életérzés.

Az egész mesét körbelengte egy nyomasztó, kísérteties hangulat, ami abból fakadt, hogy a cselekményszál szereplőivel kivétel nélkül rossz dolgok történtek. Tetézte az izgalmakat az is, hogy minden esemény összefügg egymással, és hogy egy új gonosz van kilátásban, aki az eddig megszokottaktól is kegyetlenebb, nem ismerjük sem a személyazonosságát, sem szándékait.

Egyetlen negatívumként a történet végét említeném, amit mindenki nyugodtan bevallhat, hogy semmilyen meglepetéssel nem szolgált. A nyomok az utolsó fejezetekben végig a szemünk előtt voltak, és nem is hiszem, hogy bárkinek elkerülték volna a figyelmét.

Sajnos egy erős függővéget kaptunk, de én bízom abban, hogy a következő kötet szolgál majd még meglepetésül, kevésbé lesz kiszámítható. Én nagyon várom.

Babó_Buca P>!
Soman Chainani: Az én váram

Ez a vég mi volt? Most komolyan kérdezem. Egész végig karjában ringat a regény, nemigen pörögnek az események, aztán a végén egy akkora gyomrost ad, hogy alig bírod összekanalazni a darabkáidat utána. Végig sejtettem, hogy lesz valami az egész hátterében, mert túlságosan nagy volt a felnőttek körében a sugdolózás aránya. Meg azért voltak gyanús alakok, de az író megint belevitt egy olyan fordulatot, ami érdessé teszi a folyományokat.

Bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2020/12/minden-csa…

Izzy_B>!
Soman Chainani: Az én váram

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és határozottan ez lett a kedvenc részem. Alig bírtam letenni.
Ilyen függővéget…hogy fogom kibírni a következő részig?! :(

Dolostiel>!
Soman Chainani: Az én váram

Agatha és Tedros végre Camelotban van, de semmi sem olyan, mint remélték a bajok pedig csak fokozódnak, de nem csak nálunk, hanem az összes végzős vizsgafeladata vesz hírtelen rossz fordulatot.
A történet nagyon izgalmas lehetne, ha nem rontaná el a már megszokott marakodás Tedros és Agatha között, na meg a tény, hogy úgy fest senki sem képes gondolkozni a csapatban!
Az előző kötetekkel ellentétben úgy fest még Agatha is elhagyta út közben a logikáját. Most komolyan, hogy nem esett le nekik a tantusz! Gyakorlatilag az első fejezetek után megmondható pontosan mi lesz a könyvben.
Ellenben a folytatást már nagyon várom, mert kíváncsi vagyok ezt a helyzetet hogyan tudják majd helyrehozni!

pattie23>!
Soman Chainani: Az én váram

Végre úgy éreztem, hogy visszatért az a Jók és Rosszak Iskolája, amit annyira szerettem az elején.

Bővebben itt:
http://avalosagontul.blogspot.com/2019/02/haaz-ember-la…

SMesi P>!
Soman Chainani: Az én váram

Az eleje kicsit nehezen indult, nem esett nehezemre félretenni a könyvet. Aztán ahogy elkezdődött a küldetés elkezdett egyre izgalmasabb lenni a történet.
Néha nem nagyon értem Agatha és Tedros kapcsolatát, persze az is lehet, hogy csak mindketten érzelmileg teljesen analfabéták. Sophie viszont a végére egész normális lett (főleg a könyv elejéhez képest).
A vége nagyon függővég és a következő rész még meg se jelent magyarul, ez bizony baj.

Könyvkuczkó P>!
Soman Chainani: Az én váram

Szeretem az olyan könyveket, amik elgondolkodtatnak és közben mégis szórakoztatóan, játékosan tanítanak. A Jók és Rosszak Iskolája megkérdőjelezte a Jó és a Rossz fogalmát, közben pedig lehámozta a cukormázat ismert tündérmesékről. Az Itt nincsenek hercegek a modern kori családot és nemi szerepeket vette górcső alá, alaposan mérlegelve a maszkulin és feminin oldalát a szereplőknek, közben pedig a szeretet különböző formáiról értekezett. A Jótett helyébe fő témája a különböző korosztályok véleményének ütköztetése volt a boldogságról, illetve a “boldog vég” kilátásairól. A negyedik rész pedig sokkal komorabb, összetettebb, grandiózusabb történet lett, mint az eddigiek, úgy, hogy megőrizte a korábbi kötetek humorát, játékosságát. A szerelmi szálat nem lehetett nem szeretni benne, ahogyan a barátságokat és a családi kapcsolatokat, és a finom kritikát sem az előbbiek buktatóiról. A fordulatok és különösen a függővég egy plusz borzongást, izgalmat adtak a történetnek, amit most már egyáltalán nem illetnék a “szappanoperás” jelzővel, ahogyan az előzményeket.
Bővebben:
https://konyvkuczko.hu/2019/04/05/soman-chainani-az-en-varam/

Sántha_Orsolya>!
Soman Chainani: Az én váram

Hűha! Micsoda bonyodalmak! Ki hitte volna, hogy lehet még tovább csavarni ezt a történetet! Tele van meglepetésekkel, fordulatokkal, új helyszínekkel; kedvenc szereplőink újra együtt és újak is megjelennek. Remélem több folytatás is következik még.

Annamária_Seres>!
Soman Chainani: Az én váram

Megint jó történet, de még mindig az a véleményem, hogy kevesebb oldalban is el lehetett volna mondani a történetet. Nem szeretem a túl nyúzott, húzott történeteket. Viszont annyira érdekelte a fantáziámat, hogy mi történhet még, így csak nekiültem és elolvastam. Nem bántam meg :-)


Népszerű idézetek

knitta02>!

– Ó, tegyél le! Tegyél le!
– Amikor az iskolában így vittelek, akkor azt mondtad, hogy tegyelek le, mire letettelek, te pedig elájultál, Sophie erre Sátánná változott és kis híján meghaltunk – felelte Tedros, és még erősebben szorította magához. – Tehát kérés elutasítva.

550. oldal, Agatha ésTedros

1 hozzászólás
>!

Óvakodj attól, hogy az Igazságot alakítsd úgy, hogy a történetedbe illjen ahelyett, hogy egyenesen szembenéznél vele.

Yoda>!

Néha, amikor a dolgok nagyon elsötétülnek, elkel a segítség, hogy ne felejtsük el, miért érdemes élni.

524. oldal

>!

Van valami a hamis mesében, ami az emberek lelkével rezonál. Valami, ami miatt a mese fennmaradt. Akkor is, ha hazugságon alapul.

knitta02>!

– Sophie legjobb barátnője vagyok – mondta Agatha.
– Én pedig Camelot királya – szólt Tedros.
– Persze, persze. Én meg Felső.Bossz-Sárkányia királynője – felelte a gunyorosan udvarias hang.

536. oldal, Agatha és Tedros

knitta02>!

– Így lehet ártalmatlanítani egy boszorkányt – súgta Tedros a hercegnője fülébe. – Gourmet vacsorával.

550. oldal, Tedros

Tündérgubó>!

-Ne magadért pihenj, kicsi sütőtök, hanem érte.

524. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rengetegtúl-erdei Agatha · Robin Hood
knitta02>!

Tedros kitárta az ajtót, belépett a házba. Lancelot szorosan a nyomában.
– Apám után is így leselkedtél?- csattant fel Tedros.
– Hmmm… neki nem volt olyan jó szaga, mint neked. Amilyen sokszor fürdőt veszel, csoda, hogy egyáltalán van időd az uralkodásra…

508. oldal, Tedros

>!

Bizonyára tudomása van arról, hogy a Szépség és Szörbetek a Végtelen-erdő legfelkapottabb étterme, a Végestelen-erdei Gasztronómiai Társaság „Legjobb étterem” díjának győztese az utóbbi 265 évben. A Kígyó az Erdőben tekereg, de mi egyetlen foglalást sem vesztettünk emiatt. Ez elmond valamit a minőségről. Hónapokkal, ha nem évekkel korábban kell asztalt foglalni, bár ma kivételt tettünk Rengetegtúl-erdei Sophie kedvéért, mert ő egy díva, egy ikon, egy istennő és az én személyes hősöm, mintaképem.

knitta02>!

– Aggie drágám! Ki gondolta volna, hogy egyáltalán étterembe jársz – szólt Sophie évődőn, azzal jobbról-balról arcon csókolta. – És estélyi ruha van rajtad! És rúzs!A segítségem nélkül! Tényleg valami tündérmesében vagyunk!

540. oldal, Sophie

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Jók és Rosszak Iskolája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve
Anna Banks: Poszeidón
Thomas Wheeler: Cursed
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Katherine Arden: A lány a toronyban
Elizabeth Lenhard: Az utolsó könnycsepp
V. E. Schwab: A Fényigéző