Tiszta ​szex 90 csillagozás

Soma Mamagésa: Tiszta szex Soma Mamagésa: Tiszta szex

Soma ​Mamagésa legújabb kötetével példátlan bátorságú és őszinteségű könyvet vehet kezébe az olvasó! A Tiszta Szex című könyvében a szerző megdöbbentő merészséggel ír a szexualitásról saját tapasztalatai, saját szexuális története tükrében.
A könyv azonban nem a meghökkentés, hanem a segítés szándékával íródott! A szerző végtelen őszinteséggel ábrázolt szexuális élete ugyanakkor csupán illusztrációként szolgál mondanivalójának megértéséhez. Az őszinteség azonban nem csak az intim részletekre értendő, hanem az egész könyvet áthatja. A szerző úgy mer beszélni erről a kényes témáról, hogy közben lelkét hihetetlen mélységekig lemezteleníti, zsigeri szinten mutatja meg a maga teljes belső valóságát.
Ezek a legféltettebb titkok most minden nő – és persze férfi – számára hozzáférhetővé válnak. Hálásak lehetünk az olvasásakor, mert az őszinteség segítségével közelebb kerülünk nem csak saját szexualitásunk, de végső soron egész lényünk megértéséhez. Felszabadító és gyógyító ez… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Jaffa, Budapest, 2016
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155609381
>!
Jaffa, Budapest, 2012
252 oldal · ISBN: 9789639971912

Enciklopédia 6


Kedvencelte 4

Most olvassa 14

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

ÁrnyékVirág>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

2017. 30 év. Stabil párkapcsolat, felsőfokú tanulmányok. Ez lennék én – és mégis, ezt a könyvet olvasva vált világossá nekem, hogy még nekem is mennyi kimondatlan kérdésem van. A szex nem tabu téma már, hiszen ömlik mindenhonnan, a reklámoktól a két klikkel elérhető pornóig, mégsem beszélünk róla. Célozunk rá, csináljuk vagy csak szeretnénk csinálni, ki jól, ki rosszabbul, nevetünk rajta, viccekbe, filmekbe foglaljuk, klisévé tesszük, de őszintén, komolyan és a helyén kezelve a témát nagyon ritkán beszélünk a szexről.
Pedig kellene.
Ezt a könyvet ezért ajánlanám szinte mindenkinek. Soma sok dologban nem szimpatikus nekem, túl harsány, túl sok, túl őszinte. De pont ezek a tulajdonságai kellenek ahhoz, hogy egy ilyen könyvet meg merjen írni, lecsupaszítva ezzel saját magát, és kiálljon vele a közönség elé. És amíg nem változik a hozzáálásunk a szexhez – hiszen úgy vagyunk nevelve, programozva, hogy nem beszélünk a szexről, hanem a saját frusztrációinkat és elfojtásainkat nevelgetjük, addig nagy szükség van ilyen könyvekre.

7 hozzászólás
Dénes_Gabriella>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Hát, gyerekek, ez a könyv brutális!
Hirtelen nem is tudok mit írni, annyira intenzív, felkavaró és igaz volt, amit írt Soma Mamagésa. Akit egyébként én nem is bírok, vagy nem is bírtam eddig.
Persze, végig érződik, hogy mennyire megbotránkoztató lehet a könyve, szajhás – ha már emlegeti a szajha–szűz párost. Túl sokat ír a szexről, és leginkább úgy, ahogy nem illik. Pláne ugye kiteregeti magát, pedig egy jó szakkönyv az objektív. Még szerencse, ez nem szakkönyv!
Nagyon mély a mondanivalója. A legjobban az tetszik, hogy ellentétben Pozsgai Nikoletta Katalinnal, nem egy rózsaszín ködbe burkolt lényeget ad (én pl. azért haladok a Pozsgai-könyvvel irtóra lassan, mert émelyedek a stílusától, és nem elég annak az öröme, hogy ki bírom hámozni a fejezet mondanivalóját, ha közben megcsömörlök tőle, bocsi), és ellentétben Buda Lászlóval, jó szívvel megemlít jó pár módszert, amelyeket ismer és ajánl, és azok fő elveit nem próbálja a sajátjaként eladni! Ez számomra egy olyan szakmai és emberi alázatnak a jele, amely igen tisztelni való.
S nem csak a tálalása jó. Az is jó, hogy emberi, emberszintű, nem álszent és nem prűd. Olyan jelenségekre és problémákra ad választ, vagy inkább mutat rá, amelyekkel sok ember küzd – vagy nem küzd, de együtt él.
Ami nekem nagyon tetszik, hogy sok mindent saját példával támaszt alá, de nem azt mondja, hogy én tudom a tutit, és az ez, ahogy én csináltam. Viszont van tapasztalata hozzá. (Nem úgy az egykori krízistanácsadás-tanárunknak a házassági krízisekhez, jelesül ahhoz, amikor a probléma az, hogy nem tudnak szeretkezni valami miatt. A drága lélek úgy kerülte a témát, mint macska a forró kását…)
Minden esetre, roppantmód örülök, hogy most olvastam ezt a könyvet, és nem akkor, amikor már édesanyám korú leszek. Persze, akkor sem késő…
Csak ajánlani tudom, jó szívvel.

1 hozzászólás
MissVictoria>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Nagyon „somás”, hangulat kell hozzá. Elképesztően nyílt, lazán kimondja, amire még a barátnőim körében is hosszasan keresem a megfelelő szavakat, ennek következtében viszont nem ajánlott házon kívül olvasni, mert én bizony belepirultam pár fejezetbe.
Soma annyira nagyon nő, hogy az még papíron keresztül is ragadós, én minden nővel elolvastatnám.

Profundus_Librum>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Kendőzetlen őszinteséggel tárja fel a problémákat, és MINDIG megoldásokban gondolkodik! Ebben veri Csernust mint a huzat! Egy kedves barátom mesélte, hogy anyukája elolvasta a népszerű pszichiáter NŐ című munkáját, és azóta nem lehet vele bírni. Tehát a jogos fellázadás megtörtént, de ennek kezelése és levezetése a homályba vész, mert a jó doktor elfelejtett útmutatót mellékelni. Vagyis ott van sok asszonyka aki eldobja a kötényét, de nem tudja merre tovább… Hmm…
Somával ilyen szempontból végig biztonságba érezhetjük magunkat. Kézen fogja az Olvasót, és a szexuális felvilágosítástól kezdve, a maszturbáláson át a testiség összes lehetőségét végigzongorázza. Tanulhatunk péniszológiát, és végigveszi, mi is az igazán jó szeretkezés. Mindezt korántsem száraz akadémiai stílusban, hanem anekdotázva, sokszor humorosan, néha saját életéből merítve megindítóan fájdalmasan. Bár lepajtizik velünk, de belecsempészi a szexkultúratörténeti örökségeinket, feszegeti a határokat, ezoterikus síkokra repít (ez nekem túl elvont volt, nem tartok még ezen a síkon). A szex lelki oldalát is átvilágítja, és egészen szép kört ír a végére.
A teljes értékelést itt olvashatod: http://profunduslibrum2.blogspot.com/2012/05/soma-mamag…

Judy_G_Lj>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Ez a könyv csillagos ötös! több részen hangosan nevettem, de volt több olyan sor,gondolat amelyen pedig mélyen elgondolkoztam. nem egy oldalt olvastam fel a férjemnek is ,aki szintén nagyon jól mulatott rajta.Érdekes, nyitott, és egyedülálló könyv. nagyon tetszett. biztos elolvasom még párszor

Rosalie_2>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Vannak benne érdekes dolgok. Nekem például újat nem tudott mondani, se mutatni. Mindazonáltal a szórakoztató olvasmány, mellyel Mamagésa próbál minket lekötni, tartalmaz ellentmondásokat. A megcsalással kapcsolatban nem értek egyet vele. Hogy lehetne az se nem jó, se nem rossz? A megcsalás eleve abban rejlik, hogy a másik háta mögött csinálok, meghúzódok, sunnyogok és titkolózok a párkapcsolatomban, holott pont ezt nem kellene, hanem őszintén le kellene ülni és megbeszélni a problémákat, akkor is ha az a fő téma, hogy már elmúlt a szerelem és más valaki testi vagy lelki közelségére vágyik az illető.
Más egyéb Soma által vállalt nézetekkel is összekoccanok és nem értek egyet, de ezeket most hosszú lenne kifejteni. A szeretőtartáson jókat nevettem.

Renáta_Bozsóki>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Imádtam minden őszinte, néha arcpirító mondatát. Ajánlani tudom csak mindenkinek. Erre a könyvre szerintem minden nőnek szüksége lenne. Köszönjük Soma!

Joutsen>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Jókor akadt kezembe a könyv, pont egy szakítás küszöbén. Nekem nagyon tetszett a közvetlen, könnyed hangnem. Én bátran ajánlom minden nőnek :)

Joeymano>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

Én nem régóta utazom a témában, de még nekem sem mondott újat. Persze érdekes volt megismerni a szexuális életének történetét, valóban megtapasztalt jót és rosszat is. De ezen kívül pluszt nem kaptam. Folyton ismételte önmagát, vissza-visszautalt korábbi könyveire, és emiatt csak röviden írta le, amit ott már hosszabban ecsetelt. Tele volt általánossággal, másoktól vett gondolatokkal. Folyamatosan elkalandozott, néha azt sem tudtam, milyen témában olvasok, egyáltalán hogy került oda az a történet ahhoz a témához.
Azért fejet hajtok előtte, amiért a spiritualitásban eljutott már egy nagyon mély szintre, amitől én még igazán messze állok, és azért is, mert hatalmas tudás van benne, amivel rengeteg bajba jutott nőtársunkon már segített, és segíteni is fog. De más könyvére nem vagyok kíváncsi.

BKata81>!
Soma Mamagésa: Tiszta szex

A megszokott szókimondó,egyenes stílus!Nagyon tetszett,annak ellenére is,hogy nem minden sorával tudok azonosulni.De a könyvek nem feltétlen ezért vannak.A könyvek (a jó könyvek) azért vannak,hogy elgondolkodtassanak,változást indítsanak bennünk,inspiráljanak,szórakoztassanak.Nekem már van is pár ötletem,amiket ez a könyv adott és alig várom,hogy kipróbálhassam!


Népszerű idézetek

nicolekitti>!

Az, ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van. Boldog az, aki ezt megérti.

20. oldal

csucsorka IP>!

És még valami. Úgy hűségesnek lenni, hogy senki olyasvalaki nem vágyik ránk, aki nekünk is bejön, az körülbelül annyira számít hűségnek, mint Etiópiában az éhezés fogyókúrázásnak.

6 hozzászólás
ÁrnyékVirág>!

Most azt gondolom, komoly, kötődéssel járó párkapcsolatban a hűséget újra és újra választani kell. […]
Nekem például újra és újra meg kell hoznom azt a döntést, hogy a tartós kapcsolatot választom, hűséggel, és ezzel együtt a szorosabb kötődést, mert megéri.
És felelősséggel mondok le cserébe az újabb élményekről.

Profundus_Librum>!

Véleményem szerint egy optimális párkapcsolatban elengedhetetlen az elköteleződés mellett az autonómia, vagyis az, hogy stabil, önálló felnőtt emberek legyünk, akik tiszteletben tartják a másik autonómiáját is. Amíg a másiktól függünk, amíg úgy érezzük, hogy jogot formálhatunk a társunk szabadidejére, gondolataira, testére, érzéseire, amíg a kapcsolatok elszámoltatásokra, és nem a feltétel nélküli szeretetre épülnek, addig csak színjáték az egész. Ehhez persze el kell jutnunk oda, hogy elhiggyük, hogy mi magunk is elég jók vagyunk, elég szerethetőek.

ÁrnyékVirág>!

A nőstény molyok által kibocsátott illatanyagokat például a hímek akkor is megérzik, ha koncentrációjuk a levegőben kevesebb, mint egy gram tízmilliomod része.

Kapcsolódó szócikkek: moly
Ninácska P>!

Amíg tabu a szex, felnőni sem tudunk.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szex
nicolekitti>!

Az emberi hazugságok a szégyenből eredtek. A szégyen mindannak a leplezése, amit birtokolunk. Ha megszabadulunk a szégyentől, megszabadulunk a hazugságtól is, és az ördögi emberi társadalomnak nyoma sem marad.

85. oldal

janeeyre>!

Nem tudom, vajon hány évnek, évtizednek kell eltelnie a világban, hogy a legalapvetőbb dolog megtörténjen: minden nő (és férfi) ismerje testét, tisztelje önmagát és a másikat.

Profundus_Librum>!

„Hosszú távon árat kell fizetnünk azért, ha hazudunk, és a legnagyobb árat, ha magunknak hazudunk. Önmagunk becsapása testi és lelki megbetegedéshez vezet.”

nicolekitti>!

(….) a bűntudattal terhelt ember szorong, és így jobban irányítható.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat

Hasonló könyvek címkék alapján

V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!
Szilágyi Vilmos: Nyitott házasság – korszerűbb életstílus
Mohás Lívia: Ismerd meg önmagad!
Kulcsár Zsuzsanna: Egészségpszichológia
Szendi Gábor: Boldogtalanság és evolúció
Feldmár András – Bernát Orsolya – Büky Dorottya: Igazi vagy?
Pádár-Takács Éva: Minden nap egy újabb lehetőség
Lukács Dénes: Nőiség, szexualitás, freudizmus
Kecskés Péter: Csillagbölcselet
Linczényi Adorján – Radnai Béla – Vikár György: A szexuális élet zavarai