Nemek ​igenje 37 csillagozás

Soma Mamagésa: Nemek igenje Soma Mamagésa: Nemek igenje

Nem ​tudom megmondani, honnan jött és jön az a hatalmas hajtóerő, ami tulajdonképpen egész fiatal korom óta arra ösztönöz, hogy segítsek másokat felszabadítani, vagy ráébreszteni arra, hogyan könnyíthetnek az életükön. (Ezt nyilván a saját életemben kellett először megélnem, szükségem is volt rá…) Ehhez kaptam még egy jó adag gondoskodásszükségletet is. (Úgyhogy ezek után joggal el is neveztem magam „mamagésának.”)

Évtizedek óta leginkább a szabad akarat és a Sors egymáshoz való viszonya és ennek a megélése foglalkoztat. Végletesen habzsoltam mindazt, amit nőként megélhettem. Így hát megéltem saját magam felszabadítását is. Eleinte ösztönösen, később tudatosan, és igen intenzíven tettem azért, hogy Igen-t mondjak a saját nemiségemre, és kiteljesedjek nőiségemben. Az élettapasztalat mellé jöttek a különféle spirituális beállítottságú olvasmányok (amióta az eszemet tudom, mindig vonzódtam a transzcendentálishoz…), az elmúlt 6 évben pedig a pszichológia tanulmányok is. Ezt a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

>!
Jaffa, Budapest, 2018
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155609367
>!
Jaffa, Budapest, 2010
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639971196

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

dagikám>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Sok hasznos ès èrdekes felvetèseket vàzolt az ìrònő. Màs közelìtèsben làtatott bizonyos szituàciòkat,viselkedèsiformàkat velem,amiről nem is gondoltam,hogy milyen lelki dolgokra vezethetők vissza. Ilyenkor mindig megfogadom,hogy hasznosìtani fogok a tanàcsok közül nèhànyat ès majd idővel kiderül,hogy mennyi valòsul meg tènylegesen is.

cintiatekla P>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

A Nemek igenje a pszichológia és a spiritualitás ötvözete, az eddig tőle olvasottakhoz viszonyítva pedig szerintem azoknak, akiknek a természetfeletti nem annyira fekszik, ez lehet a legbefogadhatóbb írás, mert a pszichológia felé billen az egyensúly. Ez a cirka 200 oldal tanít és elgondolkodtat, útravalót ad a hétköznapokra, no és nem mellesleg bármikor újraolvasható, fellapozható. Számomra nem az újdonság varázsa volt itt a központi, hanem sokkal inkább az, hogy azokat a dolgokat, amiket már tudtam, a jelenlegi helyzetemben, életszakaszomban is tudatosítsam, picit helyre tegyem a félrebillent dolgokat. Biztosan elfogult vagyok, mert mint említettem szeretem Soma írásait és gondolatait, ráadásul ez a könyv tökéletes időzítéssel érkezett az életembe, pont, amikor szükségem volt rá, így csak azt tudom mondani, hogy ha a téma és a stílus felkeltette az érdeklődéseteket, akkor mindenképpen ajánlom, mert segíthet, lelkileg nagyon nagy pluszt adhat

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/06/soma-mamagesa-nemek-…

Pandalány P>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Már épp ideje volt újra a pszichológia témaköre felé nyúlnom az utóbbi időben csupa regényt olvastam, és ehhez ideális volt ez a könyv. Nagyon szeretem Soma stílusát és azt ahogyan ír & előad. Összességében tetszett a Nemek igenje,bár nem mindenben értettem egyet vele. A könyv három nagyobb részből áll,melyek közül az első egyáltalán nem tetszett,számomra túl vulgáris volt,ugyanakkor persze értettem a levonható tanulságát a „tanmesének”. A második részt viszont nagyon érdekesnek találtam,sok részt kiírtam belőle idézetnek. Az önállósodás,szülő-gyerek kapcsolat mindig elgondolkodtató téma. A harmadik témakör is jó volt,bár kevésbé,mint a második.

StAngela>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Csak ajánlani tudom! Magvas gondolatok, biztató szavak és rengeteg helyes meglátás van benne. Soma stílusa egyedi és szórakoztató volt. Nagyon megszerettem!

MiraRami>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Ahhoz, hogy megfogjon ez a könyv, kedvelni kell Soma stílusát. Olyan mint ő maga. Szókimondó, nyílt, őszinte, pörgős és szeretni való. Érdekes dolgokat olvastam, és újakat tanultam magamról. Sokkal-sokkal több nőnek el kellene olvasnia.

nicolekitti>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Nem szerettem Somát, de elolvastam ezt a könyvet és megszerettem :)

sünmalac>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Olyan életszakaszban olvastam amikor nagy szükségem volt megerősítésekre. És ekkor személyesen is találkozhattam Somával az előadása kapcsán. Férfiak és nők közötti különbségek örök kérdései, kapcsolati problémák, függőség, elengedés, neveltetés stb. Fejezetről fejezetre bejelölgettem a számomra fontos részeket, valószínű újra elő kell vennem időnként.

PandaSueshi>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Még 17 évesen kaptam ezt a könyvet, dedikáltattam is :) Akkor még nem nagyon értettem a lényeget, de most 24 évesen újraolvasva minden világos!
Nagyon szeretem Somát, az előadásmódját, humorát, önbizalmát. Rendkívüli nő. Szerencsére Battán is tartott már „előadást”, volt szerencsém élőben is hallgatni őt. Nem mondom, hogy mindennel egyetértek, amit mond, de ez cseppet sem gond.

zsazsa9>!
Soma Mamagésa: Nemek igenje

Nagyon nagyon örülök, hogy megkaptam ajándékba, és elolvastam ezt a könyvet!♥ Abszolút 5 csillagos! Pont „jó” élethelyzetben került a kezeim közé, nagyon szükségem volt most rá, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy minden időpontban és életszakaszban hasznos olvasmány bárkinek.

Somától eddig ezen kívül 1 könyvet olvastam még, a Hogyan ne sárkányosodjunk el? címűt. Az se volt rossz, de ez a kötet minden tekintetben veri! A témák, a stílus, a meglátások… Ebben is sokszor előkerül a spiritualitás, de nem olyan gyakran, mint a másik (és a többi) könyvekben.

Rengeteg „aha”-élményem volt, sok dologra segített rájönni magammal és az életemmel kapcsolatban… Nem fogok hazudni, bizony egy-egy felismerés olyan mélyen érintett, hogy sírnom is muszáj volt utána a nap (és az egész napi gondolkozás, agyalás) végén… Rengeteg dologban segített tisztán látni ez a könyv, nagyon köszönöm a sok felismerést. Voltak szinte tizen-huszonoldalakon végigfutó részek, amik mintha szóról-szóra rólam szólnának… Van min dolgoznom, az egyszer biztos!

A 3 előadás mindegyike nagyon klasszul van felépítve, és tényleg kapcsolódnak is egymáshoz, úgyhogy jó ötletnek tartom, hogy pont ezt a hármat fűzték össze egy könyvbe. Az Önállóság-önállótlanság téma pedig egyszerűen zseniális! A másik kettő is, de ez még azok közül is kiemelkedik.
A könyv elején lévő mese pedig nem semmi volt. :D Nekem nincs gondom vele, de el tudom képzelni, hogy néhány nem annyira szókimondó típusú nőnek ez már nagyon sok, és talán még az olvasástól is elveszi a kedvét, és félredobja a könyvet. Pedig ha tudnák, mit hagynak ki… Ebből a szempontból jobbnak tartottam volna, ha ez a mese a végén van. ( Remélem azért senkinek nem vette el a kedvét a könyvtől! :)

Persze nem értek mindenben egyet Somával. Néha a spiritualitás nekem már sok volt, de ettől függetlenül most még jobban kedvelem, mint az első Soma-könyvem elolvasása után. Szívesen részt vennék valamelyik élő előadásán. Nem tudom, miről beszélgetnék vele, de megismerni is szívesen megismerném. :) Tündéri nő, tele energiával, elfogadással, és okos gondolatokkal.

Összefoglalva: Higgyetek a többi értékelőnek is! :) (Egyszerűen muszáj volt minden értékelést csillagoznom, mert mindenki ugyanazt írta le egy-egy mondatban, amit én is gondolok.) Tényleg minden útkereső nőnek, minden felnőni és önállósodni vágyó lánynak, minden pszichológia és önismeret iránt érdeklődő embernek, és úgy általában véve is mindenkinek érdemes elolvasnia! Nálam biztos előkerül még később, más életszakaszokban is. És olvassátok a kiírt idézeteket! :)


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Ha szabadságot adunk valakinek, szabadabbak leszünk mi is.

Pandalány P>!

Szerintem az válik vonzó személyiséggé, akiben van energia. Akinek klassz a kisugárzása. Akiben áramlik az életszeretet. Az égadta világon minden de minden az energiákon múlik.

nicolekitti>!

(….) azok rettegnek az újtól, akik tele vannak szorongással. Inkább a bevált régi, bár az nem annyira jó, nem annyira gazdaságos, nem annyira kényelmes, de ez legalább megszokott, stabil! És ha belül nincs stabilitás, legalább kívül legyen.

Pandalány P>!

Optimális távolságnak kell lennie ahhoz, hogy a vonzás két ember között kialakulhasson és megmaradhasson.

Pandalány P>!

Miről beszélünk a legtöbbet egymás között,mi,csajok?Vagy az a probléma,hogy van pasid,vagy az,hogy nincs.

Pandalány P>!

Egy érzés kibontakozását segíti,ha meg tudod nevezni,mi az.

nicolekitti>!

Minél jobban próbálsz megtartani valakit, az annál jobban távolodik.

1 hozzászólás
Pandalány P>!

És én azt gondolom,hogy minden hűség gyökere csakis az önmagam iránti hűségből fakadhat. Tehát ha önmagammal szemben hűséges vagyok,csak akkor tudok igazán hűséges lenni máshoz.

MiraRami>!

Egyébként a statisztika szerint inkább a nőkre jellemző, hogy másra gondolnak szex közben. Ez a fejben megcsalás esete. A férfinál erős koncentráció van jelen az erekció miatt. A férfi a szexben emiatt sokkal inkább a jelenben van, és a nő sokkal inkább tud elcsatangolni gondolatban – és nem csak egy másik férfi felé. Eszébe juthat más is: például hogy bekapcsoltam-e a mosógépet? Ismerjük, tudjuk, hogy van ilyen. (Láttunk már olyat, aki hallott ilyenről…)

61. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bô Yin Râ: A házasság
Bágyoni Attila: A 2 nem = igen
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Barry K. Weinhold – Janae B. Weinhold: Törj ki a társfüggőségből!
Teal Swan: Hajnal előtti árnyak
Sue Hadfield – Gill Hasson: Asszertivitás
Louise L. Hay: Éld az életed
Anna Black: Tudatos jelenlét a munkában
Kevin Leman: Péntekre új én