A ​harmónia mint döntés 9 csillagozás

Soma Mamagésa: A harmónia mint döntés

Soma ​Mamagésa legújabb, immár 11. kötete egyfajta összegzése eddigi munkáinak. Középpontjában most is korunk egyik legizgalmasabb témája, a szabad akarat megnyilvánulása, a tudatos döntés áll. Nők és férfiak döntései önmagukról és másokról, szerepeik, egymás közötti kommunikációjuk. A nagy kérdés, vajon megteremthető-e életünkben valamiféle egyensúly, azaz harmónia. És ha igen, hogyan. Vajon mi minden segíthet abban, hogy megtanuljuk magunkat szeretni, ezáltal másokat is? Mert ezt nem is olyan könnyű elérni egy elvárásokkal, hasonlítgatásokkal, harcokkal, játszmákkal, végleges ellentétekkel teli világban. Ehhez kell életünk tudatos alakítása, a szüntelen törekvés a belső egyensúlyra, a harmóniára.

Mert „a harmónia megtalálását is meg kell tanulni, és meg kell engedni magunknak. Minden, ami harmonikus, az egyben van, egyensúlyban van. Nincsenek oda nem illő végletek. Épp ezért nagy dolognak kell ahhoz történnie, hogy egy igazán harmonikus ember kibillenjen a középpontjából,… (tovább)

>!
Jaffa, Budapest, 2018
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634751069
>!
Jaffa, Budapest, 2018
248 oldal · ISBN: 9789634752837

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

cintiatekla P>!
Soma Mamagésa: A harmónia mint döntés

A téma, a stílus, a gondolatok tudom, hogy megosztóak, de ha szeretitek Soma munkásságát, írásait, akkor ez is kötelező olvasmány – ahogyan a többi kötete is. Nem csak a gondolatok és a tanítások azok, amik értékes útravalóul szolgálhatnak, hanem az is, hogy olvasás közben teljesen más embernek érzed magad – és ezt minden köteténél tapasztalom –, átjár az energia, a tettvágy, és a pozitivitás, hogy minden sikerülhet. Azt hiszem, nem sok szerző képes erre a hihetetlen löketre, ráadásul minden könyvével.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/03/soma-mamagesa-harmon…

adrykacska>!
Soma Mamagésa: A harmónia mint döntés

Somának a humora és az előadásmódja fogott meg, ő az a nő, akire felnéznek a társai, és erőt próbálnak meríteni a szavaiból. A leírtak alapján végigjárta a maga útját, aminek az egyik állomását a tizenegyedik könyvében meséli el nekünk. Egyik legeslegnagyobb álmom, hogy egyszer élőben is hallhassam, a lehető legjobbkor olvastam a legújabb előadáskötetét (A harmónia, mint döntés). Az élet minden területén fontos megtalálnunk az egyensúlyt. Ez a rövidke kis könyv tanított, elgondolkodtatott, útravalókat adott a hétköznapokra, amik elősegítik a lelki békémet. Nem arról van itt szó, hogy minden tanácsot szó szerint meg kellene fogadni, hanem sokkal inkább a könyv fő mondanivalója, hogy ne hagyjuk magunkat kizsigerelni embertársaink által. Egy életünk van, és nem mindegy, hogy azt miként éljük le. Soma könyveinek a varázsa abban rejlik, hogy bármikor levehetjük a polcról és mindegy melyik fejezetnél ütjük fel, hiszen a szívünkre és a lelkünkre egyaránt hat. Bárki, bármilyen életszakaszában tudja hasznosítani az olvasottakat. A szerző szavai a mai világunkban folyamatosan aktuálisnak mondhatóak. A 21. század olyan plusz impulzusokat hozott el magával, ami megváltoztatta a családokban a szerepeket. Már nemcsak a férfi keresi a kenyérre valót, hanem ebből a nő is aktívan kiveszi a részét. A másik, amit szintén ez az időszak hozott el az emberek közé, az az, hogy az otthon végzett munkákból egyformán részesülnek a családtagjai, egymást kiegészítve támogatják a másikat. A nők és a férfiak bizonyos körökben már nem alá- és fölérendeltségi viszonyban állnak egymással, hanem sokkal inkább mellérendelő a kettejük kapcsolata. Mennyivel kellemesebb, hogy a napi nyolc óra munka után nem egy újabb műszakot kell a nőnek a nyakába vennie, hanem azt ketten oldják meg, így bőven jut idő egymásra is, és az „énidő” sem csorbul meg. Ahogy látom, sok családnál még nem így működik a munkaelosztás. Olyan családból jöttem, ahol kislánykorom óta működik a fent említett módszer, és nagyon örülök neki, hogy felnőttként is továbbra is ebben a rendszerben élhetek, és társam van, és nem főnököm.

Soma Mamagésa könyvét minden nőnek erősen ajánlom egy alapos áttanulmányozásra.

A teljes értékelés a linkre kattintva elolvasható: http://adrykacska.blogspot.com/2018/12/soma-mamagesa-ha…

bedina0403>!
Soma Mamagésa: A harmónia mint döntés

Nagyon kedvelem Somát!
Minden könyvét olvastam, és ha lehet ajánlani hölgyeknek kötelezővé tenném:-)
Ez a könyv különösen tetszett, mert úgy érzem Soma most érkezett el oda , hogy már elég bölcsesség élettapasztalat van a háta mögött, ami miatt sokkal finomabb és egyszerűen emberi a közlésmódja…sokszor mikor olvasom őt csak úgy megölelgetném és adnék neki egy puszit, mert annyira érzem hogy igaz amit ír.
Ajánlom mindenkinek sok sok szeretettel!

Renáta_G>!
Soma Mamagésa: A harmónia mint döntés

Sokat foglalkozik a nők és a férfiak kapcsolatával, kommunikációjával. Szüleink, nagyszüleink még olyan világban nőttek fel, amikor legtöbb esetben a két nem kapcsolatában alá- és fölérendeltség beszélhettünk, nem úgy mint ma, amikor szerencsés esetben mellérendelt, egymás támogatásáról szóló kapcsolatokról beszélünk.

Még egy érdekességet emelnék ki a kötetből: Soma Mamagésa arról is ír, hogy a lelki béke, a harmonikus kapcsolat unalmas és ezáltal, ő is unalmassá válik. És persze, abban sem hitt egészen, hogy ez létezhet és működhet és jó. Végül, bár hosszú utat járt be és rengeteget tett érte, most pedig másoknak próbálja könnyebbé tenni az utat a harmonikusabb lét felé, amelyben az élet élvezetesebbé válhat. Ehhez egy tanács, mely a könyv hátulján is helyet kapott:

„Akkor hát: egyensúlyozásra fel!”

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2018/12/14/soma_mamagesa_a_h…


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Radnóti Miklós: Bori notesz
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Maja Lunde: Hónővér
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző
David Attenborough: Az élő bolygó
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller: Túl a maffián