Osztalékból ​szabadon 34 csillagozás

Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Épphogy ​kijössz a nehezen megkeresett havi fizetésedből? Aggodalommal tekintesz a jövőbe? Azt hiszed, az anyagi függetlenség számodra csak elérhetetlen álom?
Hidd el, nem a pénz a valódi akadály!

Aktív éveink alatt bőven többet keresünk és költünk el „nem megélhetésre”, mint amennyiből a könyvben részletezett rendszer segítségével elérhető az anyagi függetlenség. A megfelelő tudásra és konkrét tervre ugyanakkor szükség van, ezeket magabiztosan alkalmazva érezhetően és mérhetően egyre közelebb jutunk a célunkhoz. Lehet ennél erősebb motivációt találni a megtakarításra és befektetésre?

Könyvemmel a hosszú távú, tudatos vagyonépítés lépésről lépésre követhető, évszázadok óta működő, bárki által alkalmazható rendszerét adom át tökéletesen közérthető formában. Ezzel helyére kerül a pénzügyi kirakó hiányzó eleme: a kemény munkával megkeresett pénz végre kiszámítható és évről évre növekvő passzív bevételt termel, egyre elérhetőbb közelségbe hozva a pénzügyi… (tovább)

>!
Bioenergetic, 2022
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912646
>!
Bioenergetic, Budapest, 2021
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912646
>!
Bioenergetic, Budapest, 2019
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912646

2 további kiadás


Kedvencelte 7

Most olvassa 15

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zsani_konyvespolca>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Igazából nem egy rossz könyv, de úgy érzem nen az egyszerű embereknek szól. A hátulján a fülszöveget olvasva úgy gondoltam, hogy bárkinek hasznos lehet, és az is bele tudna vágni a részvény piac rejtelmeibe, akinek soha nem volt köze hasonlóhoz. De rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van, és hiába próbál ez a könyv mindent leírni az osztalékokkal kapcsolatban, sokkal komolyabb utána járást igényel a dolog.
Mégis a legszomorúbb nekem az volt benne, hogy a fülszöveg azt ígéri, hogy aki éppen kijön a fizetéséből havonta, nem igazán tud megtakarítani, az is élhet pénzügyileg szabadon ha elolvassa ezt a könyvet, és követi a tanácsokat. Ezzel ellentétben, a könyv vége fele, amikorra átrágtam már a rengeteg szakmai kifejezésen, és elhittem, hogy bárkiből lehet tőzsdei zseni, jött egy ilyen kijelentés: 5-10000 dollár (kb 1.5-3 millió ft) az az összeg amire kezdésnek szükséged van, ha semmilyen megtakarításod nincs, az a te problémád, de azzal nem lehet mit kezdeni ebben a világban. Kicsit szomorú.
Annak viszont, aki komolyabban szeretne ezzel foglalkozni, és van felesleges pár milliója, megéri elolvasni, mert megadja az alapot a kezdéshez.

1 hozzászólás
Palásthy_András>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Jól kezelhető és logikus keretrendszert ad az ember kezébe, ha az átlagnál magasabb hozamot szeretne elérni átlagos kockázattal.
A könyv számomra egy összeszerelési útmutató egy passzívjövedelem-termelő gépezet megépítéséhez annyi szabadsággal, hogy választhatok, hogy mekkora szögeket használok és hova verem be. Nincs benne Végső Válasz, ez a könyv egy gondolatébresztő könyv, aminek a mentén el lehet indulni mélyebb vizek felé is a témakörben, amihez egy elég komoly ajánlott irodalom szekciót is tartalmaz.

Tsani>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Egy pénzügyi fórumon említette meg valaki ezt a könyvet, csak úgy mellékesen, és kedvet kaptam hozzá, elolvastam.
Egyébként egyáltalán nem olvastam még könyvet kifejezetten tőzsdei befektetés témakörben, pláne nem olyat ami az osztalékalapú részvényekbe fektetéssel foglalkozik. Én magam még csak nem is rendelkezem részvényekkel, viszont a könyv alapján nagyon megjött a kedvem hozzá. Az utóbbi években kezdett el érdekelni a témakör, és azt hiszem ez a könyv is jelentősen az első részvényeim megvásárlása felé mozdított el.

A szerző számomra földhöz ragadtan, érthetően és nagyon alaposan fogalmaz. Sok saját tapasztalata van és át tudja adni ezeket teljesen kezdőknek is, és folyamatosan az az érzésem volt, mint amikor egy jó oktató egy témában járatlan embernek magyaráz és azon van hogy a folyamatokat megértesse. Az állításait mind meghivatkozza (a könyv végén folytatódik ez egy több oldalas könyv- és irodalom ajánlóval), és többször is kihangsúlyozza, hogy máshogy is lehet befektetni, és ez tulajdonképpen egy gondolkodás-séma, amit őt megfogalmaz a könyve során.

Sólyomi Dávid könyve szerintem jól megírt, követhető, és (számomra) jól érvel a módszere mellett. Értékpapír-számla nyitás után és az első papírjaim megvétele előtt biztosan előveszem még olvasni.

lengyeldavid I>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Nagyon tetszetős stílusban megírt könyv, ráadásul egyszerű, könnyen érthető. Megmutatja, hogy tőzsdézni máshogy is lehet.

ivett_hosszu>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Tökéletesen azt adja, amit ígér, rendkívül alapos, és aki tartja magát Dávid tippjeihez és tanácsaihoz, annak biztos menni fog ez a fajta befektetési módszer.
Szerintem ennél jobbra nem lehetett volna megírni, több helyen is jelöltem be oldalakat, amik később még biztos fognak kelleni.
Igazán örömteli az is, hogy bár tele van gyakorlatias és laikusok számára száraznak tűnő sorokkal, szerencsére én nem a nulláról indulva kezdtem el olvasni, így már némi fogalommal teljesen érhető volt. Külön jó érzéssel töltöttek el a saját tapasztalatok megosztásai, talán kicsit lehetett volna erről többet sztorizni.
Köszönet érte.

Attila_Kormos>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Aki hasonló befektetésben gondolkodik mindenképp ajánlott.

mantin>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Frankó útmutató azoknak, akik osztalék alapú befektetésben gondolkodnak, de még nem tudják, hogyan kezdjenek bele. Egyértelmű, lényegre törő, közérthető, olvasmányos, amilyennek egy jó tankönyvnek lennie kell.

Strigo>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Kiváló olvasmány a tőzsdei befektetés iránt érdeklődők számára. Én már másodszor olvasom, mivel az ember felejt most is tanultam belőle.

Mivel rendszeresen újranyomják néhány dolog ami javításra kerülhetne:
– Az 5-10000 dolláros kezdőtőkére anno az Interactive Brokeren való számlanyitás miatt volt szükség, ma már kevesebb is elég (szerintem ez sok kezdő olvasót elijeszthet).
– Dávid blogján végiglehet követni, hogyan változott a véleménye az osztalékbefektetésekkel kapcsolatban. Mivel ezek már meg vannak írva, vagy egy függelékként vagy csak a megfelelő linkeket közölve fel lehetne hívni a figyelmét az olvasóknak, hogy miben más a szerző „világnézete” a befektetések terén most, mint 2015-ben a könyv írásakor.

Kovgab02>!
Sólyomi Dávid: Osztalékból szabadon

Érthetően és jól magyarázva építődik fel benne az a tudás, ami az osztalék alapú befeketetéshez szükséges. A szerző külön rengeteg statisztikát hoz, ami megint csak azt bizonyítja, hogy ez egy működő dolog. Jól össze vannak szedve benne a dolgok, ajánlom mindenkinek.


Népszerű idézetek

Mr_However>!

Egy másik esetben a Dubai Mall nevű plázában látott óriás alligátorról azt írták az információs táblán, hogy akár 12 hónapig is bírja élelem nélkül, az ideális lehetőségre várva. Mi ez, ha nem a sikeres befektetési hozzáállás körülírása? Ott speciel arrébb húztak a tábla elől, figyelmeztetve, hogy ha már ilyen beütésem van, legalább ne mondjak ki hangosan olyanokat, mint „value investor”, mert ezt így angolul mások is értik, és már többen elég furcsán néznek ránk.

132. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van
Lilu: Rutin
Simonyi Károly: A fizika kultúrtörténete
Nádasdy Ádám: Milyen nyelv a magyar?
Máté Gábor – Máté Dániel: Normális vagy
Lukács Liza: Ne cipeld tovább!
Bánki György: A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról
Csányi Vilmos: Segítség, kutyás lettem!
Kordos Szabolcs: Egy város titkai