Rabszolgasors 4 csillagozás

Soltész Béla: Rabszolgasors

1989 ​– A rendszerváltás éve. Mai szemmel elképesztő dolgok történtek ekkoriban Magyarországon, például folyamatosan gyűjtöttek Isaura, a rabszolgalány kiszabadítására. Összejött egy csomó pénz, pedig Isaura nem volt valódi személy, csak egy sorozatszereplő. Aztán leomlott a vasfüggöny, megnyitották az országhatárokat, a pénz pedig eltűnt. Épp azon a napon.

2014 – Huszonöt év telt el, felnőtt egy új nemzedék, melynek két tagja: egy antropológus lány és egy újságíró fiú megpróbálja felderíteni a furcsa, titokzatos történet szálait. Ám a pénz utáni nyomozás során Fischer Zsófi és Vitkovics Gábor élete gyökeresen megváltozik: korábbi kapcsolataik megszakadnak, munkájukat elvesztik.

A főhősökön és barátaikon keresztül a rendszerváltás környékén született korosztály tipikus élettörténetei tárulnak elénk a megalkuvástól a kivándorláson át az őrületig. A másik idősíkban az előző rendszer utolsó éveit idézi élénk színekkel a tehetséges ifjú szerző – úgy tűnik, akkoriban sem… (tovább)

>!
Ab Ovo, Budapest, 2014
350 oldal · ISBN: 9786155353598

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

lazarillo>!
Soltész Béla: Rabszolgasors

Az Y-generáció regénye, abszurdig hajtott túlzásokkal, rengeteg fájóan életszerű szituációval, remek humorral, rendszerváltással, mai harmincasokkal, sok-sok Budapesttel. Nagyon gördülékeny, szép pályakezdés.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mira Sabo: Előjog
Garaczi László: Hasítás
Dragomán György: Máglya
Hidasi Judit: Április út
Lugosi Viktória: Vándorhomár
Odze György: Dunakeringő
Karátson Endre: Retúrjegy
Csender Levente: Fordított zuhanás
Csizmadia Éva: A sorompó két oldalán
Szecsődi Tamás Leó: Sirák fiai