Marienbád 10 csillagozás

Sólem Áléchem: Marienbád

Kedves, kellemes, szórakoztató olvasmány Sólem Aléhem könyve. Nem regény, inkább levélgyűjtemény, melynek darabjai Marienbád és Varsó között utaznak, oda-vissza.
Nagyszerű korrajz kerekedik ki belőlük, igazi monarchiabeli békevilág, ahol a mindennapok zsidóságának fő témája a fölserdült lányok férjhez adása, vőlegényfogás, ruhavarratás, séta, korzó, bevásárlás és mindezzel kapcsolatban a pénz, pénz, pénz. Erre költöttem, arra költöttem, kedves uram, ne haragudjon, de nagyon jó vétel volt, és különben is, mostantól fogva jobban spórolok… nem, nem igaz, hogy a Marjamcsikkal udvaroltatok magamnak, engem ugyan nem láttak vele a vendéglőben, a korzón, a kártyapartin… de hát itt úgy unatkozik az ember, valakivel csak szóba kell állni, no persze attól az egész még az irigykedő Csapnyikné és Jamajkerné gonosz pletykája. És így tovább aranyosan, mulatságosan néha könnyfakasztóan.

>!
Európa, Budapest, 1996
180 oldal · ISBN: 9630758830

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
tgorsy
Sólem Áléchem: Marienbád

Van egy nagy probléma ezzel a könyvvel. Egyszer csak véget ér. Öreg hiba.

>!
ziara P
Sólem Áléchem: Marienbád

Egy nagyon kedves, idős néni ajánlotta nekem ezt a könyvet. Szeretem az ilyen ajánlásokat, mert sok mindent elmond a másikról… Nem csalódtam. Kicsit kevésbé volt jó, mint amilyenre számítottam, de nem sajnálom a rászánt időt. Szeretem ezt a korszakot, a boldog békeéveket, nyugalmat sugároznak. Sólem Aléchem remekül festimeg ezt a világot..

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ámosz Oz: Fekete doboz
Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok
Mariana Alcoforado: Portugál levelek
Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről
Jean Webster: Nyakigláb Apó / Kedves Ellenségem!
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
L. M. Montgomery: Anne új vizekre evez
Bogáti Péter: Édes Pólim!
Bächer Iván: Levélregény
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság