A ​kérdőjel egy fél szív 7 csillagozás

Sofia Lundberg: A kérdőjel egy fél szív

Elin ​Boalsnak mindene megvan. Sikeres fényképész New Yorkban, hosszú évek óta házasságban él Sammel, és van egy tizenhét éves lánya, Alice. Ám egy nap levelet kap gyerekkori barátjától, Fredriktől, aki valaha nagyon fontos volt neki. A levél emlékezteti a múltjára, mindarra, amit egész életében nagy gonddal igyekezett eltemetni magában. A múltjára, amit senki más nem ismer, még a hozzá legközelebb állók sem. A váratlan üzenet hatására felszínre tolakodnak az emlékei, és mindez egyre jobban eltávolítja őt a családjától, barátaitól, és végtelen szégyelli magát amiatt, amit egykor tett. Ami miatt elmenekült, és soha többé nem akart visszatérni Gotland szigetére.
A kérdőjel egy fél szív megkapó regény arról, miképpen lehet feldolgozni a szégyenérzetet és a bűntudatot. Arról, hogyan találhatja meg valaki újra önmagát és az igazságot, és hogyan tanulhat meg újra szeretni. Sofia Lundberg svéd írónő nagy sikerű első regénye, Az elveszett nevek füzete után ismét gyönyörű, megrendítő… (tovább)

Eredeti cím: Ett fragetecken ar ett halvt hjarta

>!
Alexandra, Pécs, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634474777 · Fordította: Harrach Ágnes

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Sofia Lundberg: A kérdőjel egy fél szív

A könyv címe nem egy átlagos cím, a borítója pedig finom, légies, titokzatos. Ezeket a jellemzőket a történetre is el lehet mondani, aki olvasta Sofia Lundberg előző könyvét, tudja miről beszélek, és emlékszik arra finom, szelíd stílusra, amely átlengi a szerző Az elveszett nevek füzete könyvét.

Sofia Lundberg ismét felültet bennünket az érzelmek hullámvasútjára, amelyben ugyanaz a szelíd finomság, visszafogottság sejlik fel, mint előző könyvében. A téma most sem vidám, életek, titkok, félreértések és sok-sok érzelem jellemzi a történetet.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/08/sofia-lundberg-ke…

5 hozzászólás
>!
l2njpx
Sofia Lundberg: A kérdőjel egy fél szív

Nagyon szép, kedves, otthonos, igazi. Köszönöm. És hát ház tele könyvekkel, otthonos könyvesbolt, Anne Shirley és kakó, sőt anyakakó!

>!
verus974
Sofia Lundberg: A kérdőjel egy fél szív

Az írónő másik könyve nagyon szimpatikus és annyira magas pontszámra van értékelve itt a moly-on, hogy már korábban elhatároztam, elolvasom. Még nem került rá sor, mikor megláttam, hogy megjelent az új könyve. Valamiért úgy határoztam, hogy azzal kezdem az íróval való ismerkedést. Lehet, nem volt jó ötlet! A kíváncsiságom ugyan megmaradt a másik könyv iránt, mert bízok benne, hogy ennyi ember nem tévedhet, plusz érdekel, hogy tud-e nekem is annyi jót adni, főleg, hogy A kérdőjel egy fél szív nem igazán jött be. A történet jó volt, de a kidolgozást elég felületesnek éreztem. A szereplők életébe, érzéseibe valahogy nem sikerült belemélyedni, mintha igazán nem is lettek volna lényeges gondolatai az embereknek. A főszereplő kifejezetten irritált, nem tudtam átérezni a tetteit, életét és ezt az írásmód hibájának tudtam be. A könyv egyik pozitívuma, hogy nagyon szép a borítója, ez meg is tévesztett. :)


Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

– Néha azon gondolkodom, te magad tudod-e egyáltalán, ki vagy.

101. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Egészen biztos vagy benne, hogy úgy emlékszel rá, ahogy valóban történt?

349. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Aina mindig azt mondogatta, hogy az olvasás a nagy titok; ha sokat olvas, akkor előbb-utóbb minden rendbe jön. Minden jó lesz.

265. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Soha ne hagyd, hogy a sötétség felfaljon. Nem éri meg. Harcolj!

186. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Lars Kepler: A bosszúálló
Fredrik Backman: Egymás ellen
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Margit Sandemo: Halálos bűn
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Niklas Natt och Dag: 1793
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs