Madly ​Ever After (I Hate Fairyland 1.) 22 csillagozás

Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

From superstar writer and artist SKOTTIE YOUNG (Rocket Raccoon, Wizard of Oz, Fortunately, The Milk), comes the first volume of an allnew series of adventure and mayhem. An Adventure Time/Alice in Wonderland-style epic that smashes its cute little face against grown-up Tank Girl/ Deadpool-esque violent madness. Follow Gert, a forty-year-old woman in a sixyear- old’s body, who has been stuck in the magical world of Fairyland for nearly thirty years. Join her and her giant battleaxe on a delightfully bloodsoaked journey to see who will survive the girl who HATES FAIRYLAND. Collects I HATE FAIRYLAND #1-5.

>!
Image Comics, Portland, 2016
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781632156853 · Illusztrálta: Skottie Young
>!
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780606385749 · ASIN: 0606385746 · Illusztrálta: Skottie Young
>!
Image Comics, Portland, 2016
136 oldal · ISBN: 9781632159403 · Illusztrálta: Skottie Young

Kedvencelte 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

R4ms3s>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Hát ez a képregény valami eszméletlen! Annyit nevettem és mosolyogtam rajta, hogy hihetetlen! De nem csak a szövegen, ami benne van, hanem már elég a rajzokra nézni vagy felfedezni valamit a háttérben! Egy őrült, fordulatos és elképesztően szórakoztató kalandra jutottam el a képregény által.

A történet szerint egy harmincas korú nő egy gyermek testében rekedt a gyermekkori kívánsága miatt. Emellett egy boldog, mesés, cukorral és más édességgel bevont világba is került. Teljes gyilkos-őrületbe kergették őt az évek alatt a sok tündér, a sok cukiság, na meg az is, hogy még mindig nem sikerült neki befejezni küldetését és végre hazamennie. Főhősünk, Gertrude, egy erőszakos csaj, aki, mint a borítón is látszik, nem mindennapi. Imádtam minden percét, ahogy őrülten megtámad annyi lényt, amennyit meg sem tudok számolni. Ezenkívül folyton káromkodik, de mivel ilyen világban van, így minden szó másképp jön ki a száján… Hát de most komolyan… Valószínűleg, ha én is egy habos-babos, szivárványszínű és túlzottan édeskés országba kerülnék én sem bírnám ki, nem, hogy ennyi évig. Gert-nek még egy szivaros, iszákos légy, Larry, is a segítője, és bár kapcsolatuk torz, zavaros és szúrkálós, mégis baráti! Imádtam őt is és a laza stílusát is. Miközben Gert mindenkit megver, meg folyton puffog addig ő csak lazán repül és csak nézi a kiakadt barátját.

Véres, brutális és gyönyörű a művészeti stílusa a képregénynek. Ezenkívül nagyon színes, ami abszolút illik a történethez. A képregény olyan klasszikusokat is megelevenít, mint az Óz, a csodák csodája, vagy az Alice Csodaországban, teljesen felforgatva, kiparodizálva őket. De számomra inkább a Happy tree friends „kicsit” aberrált mese jutott egyből eszembe róla XD

Nagyon szerettem, főleg a (fekete) humora miatt. Na meg persze végülis azért, mert szórakoztató az egész, ahogy viccesen bemutatják más nyomorát. A vége meg fantasztikus! Jót nevettem azon is! Alig várom, hogy folytathassam. Egyszerűen imádtam, olyan szadisztikusan imádnivaló az egész!
Ajánlom mindenkinek, akinek egy kis boldogág hiányzik az életéből, vagy szeretne megnyugodni, hogy nemcsak neki rossz.

ViraMors P>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

How am I supposed to figure all this PLUSH out when I’m forever teetering on the edge of a riddle-induced psychotic break and the dark abyss of diabetic coma?

Egyszer volt, hol nem volt… a hatéves Gertrude másodpercre pontosan addig vágyott tündérországba, amíg oda nem került. Persze azt mondják, egyszerű hazajutni: csupán egy kulcsot kell megtalálni… spoiler később Gert még mindig a kulcsot keresi, társa és kísérője Larry, a moszkitó, aki a helyi interaktív térkép, súgó és inventory egy személyben. Gert eddigre pár ezerszer megutálta Tündérországot, és ennek átlag minden képkockában hangot ad. Nos… legalább az érzés kölcsönös, többségében már a helyiek sem rajonganak érte…
Amikor először belepörgettem a kötetbe, nagyjából az arcomba harapott a színvilág, és úgy éreztem, kirohadnak a fogaim, ha nem teszem félre. De vissza kellett térnem hozzá, ha másért nem, azért mindenképp, mert van valami elbűvölően beteg a fejszével felszerelt, pszicho vigyorú, törpenövésű női karakterekben*…
Ez a képregény valóban fogrohasztóan cukorka színvilágú, de hát ez kérem Tündérország, de pár jelenetet kivéve ezzel ki is merült az ultracukiság. A történet baltával és egyebekkel aprítja a klasszikus tündérmeséket, habos-babos át- és feldolgozásaikkal együtt, és közben még arra is ráér, hogy kiparodizálja az (MMO)RPG-ket. Nem hittem volna, hogy tetszeni fog, és mégis. Nagyon beteg és nagyon pofátlan. Nagyon kell majd a folytatás is..

* beszélgessünk az MMORPG-s éveimről?

3 hozzászólás
fowler P>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Te jó ég. Skottie Young egy őrült. Ez a sztori pedig egy Alice Csodaországban, amit megerőszakolt egy Happy Tree Friends DVD és a Candy Crush Saga. Kész vagyok. Kérem a folytatást.

AniTiger P>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Skottie Young zseniális figura és nagyon jó illusztrátor (ezt a Neil Gaiman: Szerencsére a tej óta tudom). Viszont ezt a történetet nem csak rajzolta, hanem ő írta, ő találta ki – és most már értem miért értik meg ennyire jól egymásat Gaimannel.
Wow! Ez BETEG volt!

Adott Gertrude egy cukorfalat leányzó, aki sok-sok évre Tündérföldén ragad… 27 évvel később is keresi a kijutás kulcsát és totál pszichopata lett időközben. Larry (a kislány segédje) zseniális karakter… nem tudom, hogyan nem ölték még meg egymást!

Külön plusz pont a sztorinak, hogy nem káromkodik max. rövidítve vagy elferdítve a káromkodás. (Pl. Well FLUFF you, and FLUFF this map.)

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/ihatefairyl…

Zombie faunok! Z.o.m.b.i.e.f.a.u.n.o.k!!! Zseniális! X)))

Konklúzió: Ebben a történetben tulajdonképpen csak narrátornak, assassinnak, tanúnak vagy kóbor tündérföldi lakónak lenni nem szabad, sőt kifejezetten ellenjavallt – senki nincs biztonságban!
A legnagyobb gondom ezzel a képregénnyel, hogy nem rajzolja elég gyorsan Young! Alig várom a folytatást.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/ihatefairyl…

A zombifaunokkal leszámolt ugyan Gert, de a királynő új terve szerintem zseniális – új gyereket hív, ezáltal ez a kis zöldhajú gyilkológép tündérföldi lakóvá válik, azaz odahalhat. XD
spoiler
Nem tudom, hogy gondolta ezt Skottie Young, de mivel van folytatás… Szimpatikus az új gyerek: 'Happy'. Kíváncsi lettem.

Lila, punk hajú, szénné tetovált, kifestett arcú, zöld, fodrász polip!!!! *.* (Ha nem lenne, ki kéne találni.)
Zseniális milyen idiótaságokat képes kitalálni Young, és a képi megvalósításáért is odáig vagyok! Nagyon jók ezek a rajzok.

Jó, mondjuk nem is a királyi fodrászpolip, hanem Larry a kedvencem (még mindig). Nem tudom, miért áll még mindig Gertude mellett, de bírom, hogy ilyen hű hozzá. Queen Cloudia ötlete nagyon bejön, de még jobban tetszik Gert és Larry összefoggása az új vendég ellen. :'))
Happy utazása haláli – jó látni, hogyan kéne túlélni Fairylandet és jól megcsinálni a küldetést. XD Hol van már az 5. kötet?!?! END? >.<
Nonononooo… Mikor jön a #6? Release datet akarok.

Képregény még soha nem érte el azt nálam, hogy azt figyeljem, hogy mikor jelenik meg, mikor válik elérhetővé… Gertrude története fantasztikus(an beteg)! Ha nem jön hamarosan a Volume 2., akkor megőrülök. Ezt a befejezést nem vártam, bár Gertie se… Hát nem én vagyok az egyetlen, aki nincs tisztában Fairyland szabályaival.

Fearzone>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Fluffin fluff! Egy oriasi, orult, cukortuladagolasos amokfutas! :) Skottie Young rajzai pedig mar A Szerencsere a tej-ben is feltuntek, imadom.

FélszipókásŐsmoly >!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

A Happy Tree Friends és a My Little Pony találkozása Alice Csodaországával. Őrült kaland, melynek végére vagy egyetértesz a címmel – legalábbis a tündérvilág itteni változatával –, vagy észvesztve rohansz a folytatáshoz. Idegbeteg főszereplő (nemcsoda, hogy mekkattan szegényke, hisz 27 évre kislánytestben ragad a tündérek dimenziójában, akarata ellenére), cuki légilégy-kísérő, fürdőhabhajú tündérkirálynő, pöttyösruhás kentaur (szintén ideges), rikítóan színes jégkrém-, nyalóka- és cukormáz-tájak, szétcincált plüssbabák, szanaszéjjel bombázott beszélő bolygók, redvás takonycsúcsok, koponyakastélyban koponyatrónon ülő koponyalovag… és egyre csak mélyül a nyúl (vagy kituggyami) ürege.

Kicsibogár>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Ez egyszerre volt beteg és zseniális. A grafikák csodaszépek, és a vége… Azt hiszem beszerzem a következő részeket is! :) Jó volt németül olvasni, bár ebben picit berozsdásodtam, és szlenggel sem vagyok 100% naprakész, de értettem, és ennek örülök.

ujhelyiz P>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Mindannyian ismerjük a történetet, amikor a gyerek átkerül egy mágikus világba, ahol a Küldetést végre kell hajtani, ami után hazakerül. Ez a képregény is ennek állít emléket, csak egy apróbb csavarral: a küldetés 27 évig tart, miközben hősnőnk külsőleg nem öregszik, de cinizmusban felszedi a közben szokásos részt.

És ez a koncepció adja a képregény teljesen elborult világát: a lehető legrózsaszínebbre színezett tündérország, amelyben a legcinikusabb ötleteket kombinál a szerző brutális vérengzésekkel. Azaz nem elég, hogy a képek annyira édesek, hogy már ránézésre elkezdenek a fogaink rohadni, emellé még a legfeketébb humor is a társunk lesz, amit hozzá tudnánk venni.

A képregény leggyengébb pontja egyértelműen a karakterek: igazából senki sincs az egészben, akit ne egy, maximum két klisével lehet leírni. Remélem, a folytatásra ezen sikerül fejleszteni, mert akkor ez egy zseniális végeredmény lehet az amúgy ígéretes kezdés után.

Nikii_Kiss>!
Skottie Young: I Hate Fairyland 1. – Madly Ever After

Well, FLUFF you.

Van pszichopata* főhősnő**, meg repkedő miazma Larry. Sőt, még történet is van! Meg Skottie Young! Kell ennél több?

*Szerintem nincs olyan ember az univerzumban, akinek ne bomlana meg a kis elméje, ha 27 évet húzna le Tündérföldén.
**Gerttel egyébként könnyű azonosulni, vannak napok mikor ugyan ezt élem az irodában. Gomba nélkül.


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

– What say you, little one? You ready for a RIDDLE?
– Is anyone ever really ready for a riddle? They're kind of the worst, right?
– Then how about I add a third option. I grind your guts and bones and use it for a roux in tomorrow's gumbo.
– FML. Riddle away.

2 hozzászólás
AniTiger P>!

– Man, you really get me! I mean, if you wouldn't have tried to kill me, then I wouldn't have cut your head off with your own ax, and we could've totally been besties.

AniTiger P>!

– Anyway, we're near Faun Valley. I hear the Horn and Hoof serves a mean margarita.
– What about „No More Drinking” thing you declared after your day of being NORMAL?
– What about the „You Shut Your Mouth and Let's Go Get CANNONED” thing?
– Fair enough. I'm in.

AniTiger P>!

– Why's it so cold?
– It's ice cream island. The word ICE is in the name.

R4ms3s>!

– How am I supposed to figure all this PLUSH out when I’m forever teetering on the edge of a riddle-induced psychotic break and the dark abyss of diabetic coma? My days are filled with endless amounts of birght colors no human eye should have to take in… while my nitghts are spent listening to the horrid lullabies of all the lands at the same MUFFIN FLUFFIN' time. Oh, yeah, and my only friend started life as a maggot.

ViraMors P>!

– How am I supposed to figure all this PLUSH out when I’m forever teetering on the edge of a riddle-induced psychotic break and the dark abyss of diabetic coma?

>!

Once upon a time, there was a girl named Gertrude who wished she could be taken away to an amazing world filled with wonder, and magic, and laughter, and joy.

(első mondat)

AniTiger P>!

– Fairyland may be the happiest place on Earth for dumb snot-nose brats, but it's also filled with the blackest of dark-hearted evils. And EVERYONE knows to pack a FLUFFING lunch if they want to go a few rounds with me.
– Do they also know to pack a gask mask? 'Cause your breath is B-RU-TAL!

Nikii_Kiss>!

Larry, shut your maggoty mouth. I'm trying to slo-mo away from this explosion and you're killing my vibe.

virrasztó>!

Larry: I can't kill you, but I can shoot you in the throat if you don't stop that thing you think is singing.


A sorozat következő kötete

I Hate Fairyland sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christophe Arleston: Ekhö 4. – Barcelona
Max Brallier: The Last Kids on Earth and the Doomsday Race
Noelle Stevenson: Nimona (angol)
Kevin Smith: Absolute Green Arrow
Rachel Smythe: Lore Olympus 1.
Mirka Andolfo: Un/Sacred 1.
Kat Leyh: Thirsty Mermaids
Hubert – Ivanka Hahnenberger: A Man's Skin
Hamish Steele: DeadEndia 1. – The Watcher's Test
Kristen Gudsnuk: Making Friends