Első ​verseskönyvem 3 csillagozás

Skolik Ágnes: Első verseskönyvem

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 2017

32 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631283365 · Illusztrálta: Szőcsné Rádi Anita, Rádi Renáta

Lang_Tünde IP>!
Skolik Ágnes: Első verseskönyvem

Ez a verseskönyv aranyos nagyon! :)
A kétévesem kivette a kezemből, és felkiáltott, hogy „úúú” – látszott az őszinte öröm az arcán, csak úgy csillogtak a szemei „olvasás” közben (mert ő akarta először elolvasni, egyedül).
Nem kemény borítós, mégis strapabíró papírból készült – a belső oldalak is, hogy a kis kezek ne tudjanak benne egykönnyen kárt tenni. Az első oldalon ki van pontozva egy kis rész, ahová a tulajdonosa nevét lehet írni; ezt nagyon jópofa ötletnek találom.
A versek kellemesen ritmusosak, egyesek tanítanak, mások a fantáziát mozgatják meg, a rajzok pedig édesek.
Kedvenc versikém a Viola kérdez, amelyben az írónő megmutatja, milyen jól tud gyerekfejjel gondolkodni. :))) (Persze megbizonyosodhattam már erről az Olasz vacsorában található Hogyan születnek a nagymamák? című írásában is.)

Judy22>!
Skolik Ágnes: Első verseskönyvem

Kicsi fiam első verses könyve, amit értékelt, ami érdekelte.
Színes, könnyen lapozható a kis kezeinek.
A versek pedig igazán könnyűek, aranyosak, megjegyezhetőek.

Teljes értékelés: https://ujalmok.blogspot.com/2022/04/skolik-agnes-elso-…
Nagyon aranyos kis verseskötetre bukkantam a napokban.
Skolik Ágnes írónő munkásságával bár tisztában vagyok, mégis, ez az első olvasásom tőle. Tudjátok, hogy szeretem a verseket, így erre a picinyke kis kötetre nagyon kíváncsi voltam.

A borítója nagyon szép színes és igényes, csakúgy, mint a benne található rajzok. Nem igazán szeretem azokat az illusztrációkat, melyek nagyon gyermeteg hatást keltenek, itt mégis tetszettek. Jól kiegészítették a versikék hangulatát.

Amikor az este eljő,

zöld erdőt és kismadarat,
vadvirágos rétet.

Lang_Tünde IP>!

Kényelmes a csiga háza?
Miért piros a gólya lába?

Viola kérdez

Gyere baba, süssünk pácsát,
Dédmamának friss pogácsát,
túróst, krumplist, eleget,
tepertőset, meleget.

Pöttyös hátú őzike,
kérdezzük meg, fázik-e?
– Várom vissza a mamámat,
hozzábújok, hogy ne fázzak.