Első verseskönyvem 3 csillagozás

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.
Eredeti megjelenés éve: 2017

Ez a verseskönyv aranyos nagyon! :)
A kétévesem kivette a kezemből, és felkiáltott, hogy „úúú” – látszott az őszinte öröm az arcán, csak úgy csillogtak a szemei „olvasás” közben (mert ő akarta először elolvasni, egyedül).
Nem kemény borítós, mégis strapabíró papírból készült – a belső oldalak is, hogy a kis kezek ne tudjanak benne egykönnyen kárt tenni. Az első oldalon ki van pontozva egy kis rész, ahová a tulajdonosa nevét lehet írni; ezt nagyon jópofa ötletnek találom.
A versek kellemesen ritmusosak, egyesek tanítanak, mások a fantáziát mozgatják meg, a rajzok pedig édesek.
Kedvenc versikém a Viola kérdez, amelyben az írónő megmutatja, milyen jól tud gyerekfejjel gondolkodni. :))) (Persze megbizonyosodhattam már erről az Olasz vacsorában található Hogyan születnek a nagymamák? című írásában is.)

Teljes értékelés: https://ujalmok.blogspot.com/2022/04/skolik-agnes-elso-…
Nagyon aranyos kis verseskötetre bukkantam a napokban.
Skolik Ágnes írónő munkásságával bár tisztában vagyok, mégis, ez az első olvasásom tőle. Tudjátok, hogy szeretem a verseket, így erre a picinyke kis kötetre nagyon kíváncsi voltam.
A borítója nagyon szép színes és igényes, csakúgy, mint a benne található rajzok. Nem igazán szeretem azokat az illusztrációkat, melyek nagyon gyermeteg hatást keltenek, itt mégis tetszettek. Jól kiegészítették a versikék hangulatát.

Amikor az este eljő,

tepertőset, meleget.

Pöttyös hátú őzike,
kérdezzük meg, fázik-e?
– Várom vissza a mamámat,
hozzábújok, hogy ne fázzak.