Csibemese 7 csillagozás

Skolik Ágnes: Csibemese

Ebben a kötetben rövid verseket és történeteket olvashatnak a szülők vagy a nagyszülők a legkisebbeknek és az óvodás korú gyermekeknek.
A könyv első részében a versek és mesék témája az évszakokhoz kapcsolódik. Tavaszi verssel kezdődik és télivel fejeződik be. Ezt követi egy népmesei elemeket tartalmazó történet, majd egy kisfiúról olvashatunk, akivel álmában csodás dolgok történtek…
A versek és mesék írása közben sokszor eszembe jutottak 20-25 éves emlékképek, amikor más írók és költők műveit meséltem a gyermekeimnek.
Voltak kedvenc meséik és verseik, és voltak különösen kedvesek, melyeket majd minden este el kellett mesélni.
Remélem, hogy a Csibemese és társai sok-sok kisgyermek kedvenc meséi közé tartoznak majd.

A könyvet gyermekeimnek ajánlom

Eredeti megjelenés éve: 2016

Magánkiadás, Szeged, 2016
82 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631249538 · Illusztrálta: Tamás Ildikó

Skolik Ágnes: Csibemese

Versek és mesék követik egymást. Talán a legkedvesebb mese az volt, mely a három barátról szólt, s a versek közül a Baba-mutogató tetszett.
A rajzok annyira nem kápráztattak el.

dianna76 P>!
Skolik Ágnes: Csibemese

Valamiért azt hittem, ez egy meseregény, így kellemes meglepetés ért, hogy több mese, és versek is olvashatóak a könyvben. A címadó történet is kedves volt, de akadtak jobbak is a kötetben. A búzaszem meséje tetszett, és emlékeztetett egy népmese soraira, már ami a kenyér keletkezésének um. megviseltségét illeti. A szegény leány keszkenőjének is volt egyfajta népmese hangulata, de itt még a Hamupipőke is eszembe jutott.
Az utolsó, több fejezetből álló történet, egy modern mese egy kisfiúról és a játékmackójáról. Botival beléphetünk az álom, s vele együtt a fantázia birodalmába. A kalandozás során pár növényen túl, még a fővárosból is kapunk némi ismeretet. Az is kiderül, hogy nem csak a kakaó van tejből. Ezen történetfolyam legkedvesebb része a mézes csupros volt. Nem gondoltam, hogy ilyen szép és megható ingoványra terelődik a mese.
A könyvben lévő, többek között természetről szóló versek tetszettek. A mesékbe épített rímes sorokat is öröm volt olvasni. Az illusztrációknál érdekesség, hogy az álommackós történeteknél más keze munkája látható. Mindkét illusztrátor képei kedvesek voltak.

Magánkiadás, Szeged, 2016
82 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631249538 · Illusztrálta: Tamás Ildikó
Lang_Tünde IP>!
Skolik Ágnes: Csibemese

Kedves, rajzokkal díszített, verseket és meséket tartalmazó kötet, különböző korú gyermekek számára – praktikus, ha több gyerkőc van. Minden történetnek tanító-okító jellege van, a kicsik felfedezhetik általuk a világot. Jópofák voltak a mesékbe ágyazott versikék. A Botond és az álommackó illusztrációjában még én is gyönyörködtem, nem csak a gyerekeim. A versek közelebb álltak hozzám, a Baba-mutogató volt az egyik kedvencem, a másik a Hósipkás a háztető, de azt is aranyosnak találtam, ahogy végig lehetett követni a búzaszem útját a kenyérré válásig. A verseket inkább a kisebbeknek, a meséket a nagyobbacskáknak ajánlanám.

DianaSoto IP>!
Skolik Ágnes: Csibemese

Egy mesekönyv a kicsiknek. Segít a hónapok tanulásában, az időjárás megértésében. Ritmusos, dalszerű verseit könnyen megénekelhetjük a gyerekeknek.
A mesék rövidek, nem fogják unni a picik, színes grafikák kísérik minden mesét.
Megismerhetik a tyúk udvar titkát, hogyan születik a csirke, és hogyan nő fel. Valami, ami fejlett világunkban elmúlóban van.
A népmese még engem is megérintett, tanít, hogy segítsünk másoknak és ne legyünk restek.
A mackó mesék egy igazi álomvilág megvalósulásáról szólnak, gyönyörű képekkel díszítve.
Ajánlom 6 éves korig

Trudiz P>!

– Jaj, de jó, hogy itt vagy, annyira örülök neked!

Trudiz P>!

Esik a hó, száll a széllel, kevereg a légben,
átrepül a házak fölött, s itt esik le éppen.
Hósipka nőtt a háztetőn, havas már az erdő,
körös-körül puha fehér nagyanyóka-kendő.