Kémia ​7 5 csillagozás

Kémiai alapismeretek
Siposné Kedves Éva – Horváth Balázs – Péntek Lászlóné: Kémia 7

Kémia tankönyv az általános iskolák 7. osztálya számára.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Mozaik, Szeged, 2018
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636973940 · Illusztrálta: Szentirmai Péter, Gönczi Anikó
>!
Mozaik, Budapest, 2014
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636973940
>!
Mozaik, Szeged, 2010
160 oldal · ISBN: 9789636973940 · Illusztrálta: Gönczi Anikó

4 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Kovács_Heni>!
Siposné Kedves Éva – Horváth Balázs – Péntek Lászlóné: Kémia 7

A történet: általános/középiskolás koromban annyira utáltam minden reáltárgyat, hogy már-már büszke voltam rá, amiért tankönyveim év végéig ott porosodtak az íróasztal alatt abban a szatyorban, amiben hazahoztam őket. Az órákra csak a tízperces szünetekben készültem és határozottan meg voltam győződve arról, hogy mihelyst elballagok, soha az életben nem találkozom többé sem matekkal, sem kémiával (ezt különösen gyűlöltem), sem társaival. Az eredmény: minden reáltárgyat kettessel-hármassal bukdácsoltam végig :)

Azóta eltelt négy-öt év, és egyrészt beiratkoztam a közgazdasági karra (húúú, sosem gondoltam volna, hogy a mateknak olyan magas szintjét űzöm majd, mint most), másrészt rájöttem, hogy a reáltárgyak iszonyatosan érdekesek, ha jól vannak előadva. A legnagyobb löketet az adta, hogy a vőlegényemmel „beavattuk magunkat” a kvantumfizikáról és csillagászatról szóló ismeretterjesztő sorozatok világába, aztán minél több ilyet néztünk, annál inkább rájöttem, hogy még az alapvető ismereteim is hiányoznak, sokszor nem értem, mi hogyan függ össze és ha így haladok, sosem fogok rájönni, miért lassítja le az idő múlását a tömegvonzás :)

Szóval: eldöntöttem, hogy elölről kezdem minden reáltárgy tanulmányozását, és az összes kémia, biológia, fizika könyvet végigolvasom, amit anno szívfájdalom nélkül eltüntettem az asztalom alá. A hetedikes kémia könyvvel kezdtem, ami utólag belegondolva, nem okozott olyan nagy meglepetéseket, mint vártam, bár ezt betudom annak, hogy olyan témákkal foglalkozik, ami a hétköznapokban egyébként is előkerül és amit akkor is felszed az ember, ha nem foglalkozik célzottan kémiával. Azt mindenesetre el kell ismerni, hogy tökéletes az alapozáshoz, és most elolvasva ezeket a kb. kétoldalas leckéket, elképzelni sem tudom, miért tartottam olyan sok és megtanulhatatlan anyagnak :)

Lahara IP>!
Siposné Kedves Éva – Horváth Balázs – Péntek Lászlóné: Kémia 7

Azért három csillag, mert nagyon nem szerettem hetedikben (se) a kémiát. Azt hittem, szeretni fogom, azt hittem, olyan lesz, mint az amerikai filmekben. Nem olyan volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Veszprémi Tamás: Általános kémia
Hortobágyi István – Rajkovits Zsuzsanna – Wajand Judit: Matematikai, fizikai, kémiai összefüggések
Villányi Attila: Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire
Tóth Zoltán (szerk.): Érettségi-felvételi feladatok kémiából
Gasztonyi Kálmán – Lásztity Radomir (szerk.): Élelmiszer-kémia 2.
Z. Orbán Erzsébet (szerk.): Összefoglaló feladatgyűjtemény kémiából
Tóth Zoltán – Ludányi Lajos: Kémia 9.
Főző Attila László: Kémia 7. feladatgyűjtemény
Boksay Zoltán: Kémia 9.
Villányi Attila: Kémia II.