The ​London Eye Mystery 2 csillagozás

Siobhan Dowd: The London Eye Mystery Siobhan Dowd: The London Eye Mystery

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

An unputdownable, spine-tingling thriller – a race against time! When Ted and Kat watched their cousin Salim get on board the London Eye, he turned and waved before getting on. But after half an hour it landed and everyone trooped off – and no Salim. Where could he have gone? How on earth could he have disappeared into thin air? So Ted and his older sister, Kat, become sleuthing partners, since the police are having no luck. Despite their prickly relationship, they overcome their differences to follow a trail of clues across London in a desperate bid to find their cousin. And ultimately it comes down to Ted, whose brain works in its own very unique way, to find the key to the mystery.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Yearling, 2009
336 oldal · ISBN: 9780385751841
>!
Yearling, London, 2008
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780440868026
>!
Random House, 2008
336 oldal · ASIN: B0031RS5TW

1 további kiadás


Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

dorkabuba>!
Siobhan Dowd: The London Eye Mystery

    Félreértések elkerülése végett, ez a kötet nem krimi. Ugyan van benne egy kis nyomozásszerű dolog, de ez kizárólag eszköz ahhoz, hogy emberek közötti (családon belüli) dinamikákat mutasson be Dowd. A narrátorunk egy aspergeres kisfiú, aki imádja az időjárást (és tulajdonképpen egy kicsit engem is bezsongatott az olvasás idejére a témában), próbálja értelmezni a mindennapos szociális szituációkat, és kideríteni, hogy mi történhetett az unokatestvérével. Ebből az utóbbi a legkevésbé izgalmas egyébként, bár Dowd a megfelelő helyen csavar egyet ezen a részen is.
    Kifejezetten élveztem olvasni, annak ellenére, hogy nem egy cselekményközpontú történet, és pont a cselekményen érződik leginkább, hogy fiatalabb korosztálynak íródott elsőrenden. Dowd neve ezzel garanciává vált számomra a minőségre. Abszolút fogyaszthatóan foglalkozik érzékeny témákkal.

Lahara IP>!
Siobhan Dowd: The London Eye Mystery

Bevallom, kicsit másra számítottam, de nem volt rossz. Gördülékeny, könnyen olvasható, és Ted gondolkodásmódja tényleg más. Az pedig, ahogy rokonszenvez mindennel, ami az időjárással kapcsolatos, leszártem, hoyg Ted egy időjárás-otaku.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Strange: The Secret of Nightingale Wood
Nancy Springer: The Case of the Missing Marquess
Lucy Strange: Sisters of the Lost Marsh
Lucy Strange: The Ghost of Gosswater
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Virginia Macgregor: What Milo Saw
David Almond: The Color of the Sun
Jacqueline Wilson: My Sister Jodie
Katherine Arden: Small Spaces
Carlos Ruiz Zafón: The Midnight Palace