A ​jó anya 3 csillagozás

Sinéad Moriarty: A jó anya

Kate, ​a jó anya élete romokban hever. A férje otthagyta egy csábító, fiatal nőért, aki szült neki egy kisfiút. A házukat el kell adni, mert nincs miből fizesse a részleteket, de közben erősnek kell maradnia három gyereke kedvéért.
Luke, a legidősebb, tizennyolc éves. Szerencsére van egy melegszívű barátnője, aki átsegíti a nehézségeken – például amikor apja rendszeresen cserben hagyja új felesége és kisfia miatt.
Jess, az egyetlen lány, tizenkettő. Ő próbál közvetíteni apjuk és a család között, de kevés sikerrel, hiszen az új asszony mindent elkövet, hogy megakadályozza a kapcsolattartást.
Bobby, a legkisebb, hétéves. A maga módján próbál megbirkózni az új helyzettel: rugdossa a bútorokat és kívülről fújja a Guinness Rekordok Könyvét. A tények legalább biztosak.
Kate hazaköltözik az édesapjához a három gyerekkel, és besegít a családi kávéházban. Mivel a volt férje állandóan késik a gyerektartással, nagy szüksége van a pénzre.
És amikor végre kezdene… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2019
514 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635040339 · Fordította: Siklós Márta

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
konyvkritika
Sinéad Moriarty: A jó anya

Egyszerre romantikus, drámai és tragikus a hangneme ennek a regénynek, de szerintem nagyon élvezetes és hatásos. A lélektani ábrázolás, az anyaság örömeinek és nehézségeinek körüljárása, valamint a szeretet ereje erősen jellemzik ezt a könyvet.

Szívbemarkoló és szomorú történet ez, ahol komoly társadalmi és erkölcsi kérdések sorozata merül fel. Egyáltalán nem könnyű megválaszolni ezeket a kérdéseket, normál esetben sem, hát akkor ha egy anya egy olyan kiélezett élethelyzetbe kerül, ahol a rossz és a jó közötti vékony határ szinte láthatatlan.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/sinead-moriarty-a-jo-anya/


Népszerű idézetek

>!
Szilvamag_könyvespolca P

Szeretet, gondolta Jess. Erről szól az élet. Amikor minden más ki van húzva belőle, ez az, ami mindig megmarad. Ez tart meg a nehéz időkben. Ez emel át a rossz híreken, a fájdalmakon, a szenvedésen – a szeretet, a leghatalmasabb dolog a világon.

438

>!
Szilvamag_könyvespolca P

Jess szívét melegség öntötte el. De azt is megértette, hogy ez a feltétel nélküli szeretet csak a szülők és gyerekek közt létezik, anyák és apák közt nem. Ők egyáltalán nem feltétel nélkül szeretik egymást.

99. oldal

>!
Szilvamag_könyvespolca P

Anyu, én megnéztem a rákot a Guinness rekordok könyvébe, és ott mindenfélét írtak róla. A legmagasabb halálozási ráta Magyarországon van, ami jó, mert mi meg itt, Írországban élünk. Szóval megmondhatod Jessnek, hogy szerencsés, hogy nem Magyarországon él.

128. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colm Tóibín: A blackwateri világítóhajó
Liz Nugent: Mit tettél, Oliver?
Riikka Pulkkinen: A lehetséges világok legjobbika
Budai Lotti: Édes ébredés
Kalapos Éva Veronika: F mint
Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja
Jo Baker: Longbourn árnyékában
Borsa Brown: Az Arab lánya
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Joanne Harris: Partvidékiek