Rules ​of Attraction – A vonzás szabályai (Perfect Chemistry 2.) 1250 csillagozás

Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?

Eredeti mű: Simone Elkeles: Rules of Attraction

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456423 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
364 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456430 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456423 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Fuentes (Alex) · Carlos Fuentes · Brittany Ellis · Kiara Westford


Kedvencelte 491

Most olvassa 79

Várólistára tette 248

Kívánságlistára tette 338

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

>!
Kikiriki
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

Ahogy két évvel ezelőtt, most is sokkal jobban tetszett ez a rész, mint az első.
Imádom Carlost! *-*
Meg természetesen az egész kötetet is.
Nekem nem hiányzott, hogy nem volt annyi akció benne, mint az elsőben. Ez így volt, ahogy van.
Egyes jeleneteket lélegzetvisszafojtva olvastam el, néha majdnem elsírtam magam, mert annyira aranyosnak és szenvedélyesnek tartottam Carlos és Kiara kapcsolatát.
Legszívesebben visítozva fetrengtem volna a padlón Carlos pimasz megjegyzésein (nálam ezt vegyétek jó jelnek :D)..
Különösen tetszett az is, hogy Alex és Britanny is szerepelt benne.
Egyszerűen csak nagyon imádtam az egészet! *-*
Carlost, Kiarát, Tuckot, Brandont, a professzort és a feleségét, Alexet és kb. mindent!

„ – A vonzásnak nincsenek szabályai.

„ – Kiara, egy nap te meg én bajba fogunk kerülni. Tudod, ugye?

" – Köszönöm.
Mit köszönsz?
Hogy nem úgy bánik velem, mint egy bűnözővel. "

>!
EgyKönyvmoly
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

A vonzás szabályai:
-Adott egy nagyszájú, vagány, hatalmas egóval megáldott, jóképű rosszfiú, aki nem is akar annyira rossz lenni.
-Adott egy okos, hegymászó, kocsikat bütykölő, csípős nyelvű jókislány, aki nem is akar annyira jó lenni.
-Adott egy pikáns humorú írónő, aki egy házba költözteti, és próbára teszi őket.
A végeredmény:
Szexi, pimasz, szenvedélyes, imádnivalóan mocskos, letehetetlen :)
Több soron elakadt a lélegzetem, pirultam, visongtam,úgy viselkedtem, mint egy idióta.
Carlos elcsavarta a fejem :)

5 hozzászólás
>!
Orsi999
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

Az elején nagyon nem tetszett Carlos viselkedése, de ahogy haladtunk előre úgy egyre jobban megkedveltem. Szerencsére ő nem keveredett annyira bele ebbe a drog ügyletbe, mint Alex. Kiara pedig már az elejétől kezdve a kedvencem volt. Végre nem egy olyan főszereplő, aki csak a sminkről és a ruhákról tud beszélni, hanem autókról és sportról is. Neki is vannak hibái, spoiler, mint midegyik embernek. Senki se tökéletes. Van saját véleménye és azt nem fél elmondani. Külön tetszett, hogy ebben a részben is olvashattunk Alex és Brittany életéről.

>!
Törpillaa
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

❤ Imádom, imádom. ❤ Fuentes fiúk teljesen levesznek a lábamról függő vagyok. ❤ Alex után Carlos az egyik örökös kedvenc álompasim. Csodálatos, zseniális, romantikus, szenvedélyes, imádom a humoros párbeszédeket jókat mosolyogtam rajtuk. :-) Nagyon szerethető páros Carlos és Kiara, bár egész végig adta Carlos a kemény csávót, de belül nagyon érzékeny lelkű rosszfiú, és én ezt imádom benne. Kiara a jó kislány igazán kedvelhető karakter, én első olvasáskor, és most is megkedveltem. Westford, és a felesége a legeslegjobb karakterek, annyira bírtam őket. Még a kis Brandon is annyira cuki. :-) Örültem viszont, hogy Alex és Brittany is néha néha feltűntek még mindig imádom őket.

2 hozzászólás
>!
No_Exist
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

Csoportterápiám, első napja:
A nevem, … Dóra
26 éves vagyok.
Fuentes fiúk függő.

Az első kötetről semmit nem tudtam, beleszerettem a címébe, így azonnal megvettem, utána pedig beleszerettem Alexba. Odáig voltam érte meg vissza így nagyon vártam a második kötetet. (Külön nagy piros pont, hogy Alex is állandó szereplő) Sajnos Carlos is szerelem volt első olvasásra, ha pisztolyt tartanának a fejemhez sem tudnék választani a két fiú között. Nekem ez a történet akció terén egy kicsit laposabb volt, de Carlos pótolta a hiányérzetem, meghalok a dumájától. Az elején nem kedveltem Kiarát állandóan Brittanyhoz hasonlítottam a végére viszont elég jól megbarátkoztam vele. Amikor rájöttem, hogy ő az a fajta lány akivel bárki azonosulni tud és nem egy szépség királynőcske azonnal szimpatikus lett, bár volt egy két butácska megnyilvánulása. Az abszolút kedvenc pedig Brandon, imádom a kiskölyköt. Tuck és Carlos jelenetek pedig a legjobbak voltak. :-) Kedvenc lett a frizbizés és a kommandózás. Míg az első kötetben túl giccsesnek, rózsaszínnek és feleslegesnek láttam az epilógust, addig itt nagyon tetszett, főleg az utolsó mondat. Végül mindenkit utolér a végzete. :-)
Kicsit hiányoltam belőle a spanyol szavak sokaságát. Az én emlékeim szerint Alex többet beszélt spanyolul, itt nekem kevés volt. A borító jelenetet pedig nagyon nem így képzeltem el, ezért ez egy kicsit csalódás volt számomra, valami nagyobb volumenűbb dologra számítottam.

Egyetlen egy problémán van a könyvvel, sajnos itt ott találtam egy két furcsa szót, nekem eléggé magyartalanok voltak, de lehet csak én nem használom így őket.

A folytatástól kicsit félek, mert Alexet és Carlost már az első kötetben megkedveltem, Carlos pedig bizonyított a másodikban, viszont Luist egyelőre nagyon nem szeretem, sőt amikor felbukkant (még az elsőben) nagyon idegesített.

Végül pedig remélem, hogy Simone Elkeles holnap felébred és rájön, hogy még legalább tíz zabi Fuentes kölyök rohangál a világban akiknek meg kell írnia a történetüket. :-)

Jó ez a három fiú testvér életének elmesélése, de szívesen olvastam volna befejezésként egy igazi „tökös” Fuentes lányról is aki elkapja az iskola lúzer szépfiúját. :-)

Kedvenc lett, mint az első. Talán a csoportterápiámon kigyógyulok a fiúkból, bár nem sok esélyt látok erre. :-)

4 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

A három Fuentes testvér közül azt hiszem, hogy Carlos a kedvencem. Elég vagány ahhoz, hogy bárkivel szembe szálljon és megmondja a véleményét, amit nem rejt véka alá. Viszont neki is fontos a családja, s ezért mindenre képes.
Kiara egy kedves és kitartó lány. Bár van némi beszédhibája (dadogás), amin próbál felülkerekedni elég nagy sikerrel. Csak néha jön elő, amikor ideges vagy zavarban van. De szerintem ez egy aranyos „hiba” benne.
Alex és Brittany párosa is jelen van ebben a részben. Ők ugyan olyanok, mint a Tökéletes kémiaban is. Alex továbbra is védelmezi a testvéreit, főleg ebben a részben Carlost, Brittany pedig egy tyúkanyó. Ugyanis Carlos hiába viselkedik vele elutasítóan, ő mégis mindent megtesz a fiúért. Úgy, ahogy a Westford család is. Mivel Carlos egy ideig náluk „vendégeskedik”. S ezeket a részeket szeretem a leginkább, hiszen Carlos és Kiara kapcsolata itt kezd kibontakozni. Olvasás közben sokat mosolyogtam a versengéseiken, kisebb vitáikon, csipkelődéseiken. Látható volt rajtuk, hogy egyikük sem akarja, hogy a másik győzzön. Azonban, mikor végre spoiler Carlos minden erejével azon volt, hogy megvédje, hiszen – ahogy Mexikóban – itt is belekeveredett egy kis balhéba spoiler.
De minden jó, ha a vége jó, nem igaz? És erre a könyv is rámutat. :D

>!
zuna19 P
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

IMÁDOM!!!
Sokkal jobb volt mint az első rész. Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fog ragadni ez a könyv. De az első laptól az utolsóig lekötött. Teljesen ki lehetett kapcsolni az olvasása közben.
A két főszereplő is nagyon szimpatikus volt, jobban megkedveltem őket mint Alexet és Britthanyt. Szerintem cukibbak sokkal, de sokkal. Carlos és Kiara annyira összeillő pár, tényleg egymáshoz valók. A vége pedig annyira cuki volt.
Reggel elkezdtem olvasni és egyszerűen nem tudtam letenni egy percre sem, még a munkában is ezt olvastam. De jó, hogy ennyire laza munkahelyem van, mert száz, hogy máshol nincs ez megengedve.
Jó lenne egy kicsit aludni, de szerintem belekezdek a harmadik részbe. Teljesen rá vagyok pörögve a sorozatra. Meg se gondoltam, hogy ennyire fog majd tetszeni. Ez biztos, hogy újraolvasós lesz.

>!
K_A_Hikari
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

Nem mondom, hogy jobban szerettem ezt a részt, mint az előzőt, mert valahol egy szintén áll a kettő DE az biztos, hogy szerelmes vagyok ezekbe a fiúkba. A mondatokba illesztett spanyol szavak, a mocskos beszéd, a szép lassan kialakuló szerelmi szál, majd az ebből következő nagyon édes közös jelenetek Kiara és Carlos között, mind hozzátett ahhoz, hogy megszeressem és – hiába kezdődött el a suli – gyorsan be is fejezzem a történetet.
Egy valamit jól a fejembe vésett ez a könyv: van, van, amikor csak hagyni kell, hogy történjenek a dolgok, nem biztos, hogy a szabályokat kell követni. A vonzás esetében biztosan nem.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2015/09/simone-elkele…

2 hozzászólás
>!
WindStorm P
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

"Lesüti a szemét. – Nézz rám, chica! – Amikor megteszi, újra megismételem: – Eres hermosa.
– Az mit jelent?
– Gyönyörű vagy."

Olvasás közben azon gondolkodtam, hogy lehet ezt a részt feleslegesen írták meg. Aztán pedig a szereplőkkel vívódtam. Végül beadtam a derekam, és 3* helyett megadom rá a négyet. Az egész regényt a vége mentette meg. Tökéletes volt, kiváló akció leírással. Szívesen olvastam volna még ügyes-bajos dolgokról, viszont azokat már az első kötetben kilőttèk. Itt jobban dominál a szerelem, az érzelmek gyülekezete-felismerése. Semmi sexuális vadság, csupán csak a képzeletünkre bízzák azt.
Carlos aranyos, könnyen belopta magát a szívembe, ahogy Brandon is… kellett egy hat éves kölyök ide, nagyon kellett!
Kiarát nehezen nyeltem le, annyira messze àll tőlem a karakter, jajj! Az utolsó fejezetekre azért sikerült kikupálódnia. Nagynehezen…

Összessègében tetszett, de nem vagyok elragadtatva. Kíváncsian és reményekkel teli várom a harmadik testvér törtènetét.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456423 · Fordította: Neset Adrienn
2 hozzászólás
>!
bmgrapes I
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

Ó, jaj…
gondoltam úgy a századik oldalig, amikor azt vettem észre, hogy valamilyen teljesen valószínűtlen, megmagyarázhatatlan okból fájón hiányzik valami, vagy valaki az életemből.
És innen már nem volt menekvés, legalább a betűk pótolták azt, amin az élet már túllépett.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Hyacinth

– Mert azt szeretném, ha Kiara mellett egy olyan pasas lenne, aki többet tud felmutatni egy dögös testnél, és egy férfias arcnál, amelynek láttán Adonisz elsírja magát.
– Soha nem fogod leépíteni az egódat? – kérdezi Westford.
– Soha. – Pedig dehogynem! Leépíteni? Amikor a lánya megcsókol, az egóm kirepül a nyitott ablakon.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Kiara Westford
>!
Fay 

– Veszélyes vagy – mondja.
– Miért?
– Mert a lehetetlent is elhiteted velem.

341. oldal, 56. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Kiara Westford
>!
Sheila_7

Brandon ártatlanul csillogó szemmel fordul apa felé: – Apa, te tudsz vízszintesen tangózni?

99. oldal

10 hozzászólás
>!
Fay 

(…) Tuck jelenik meg egy rózsaszín szegfűcsokorral teli vázával, meg a hozzákötözött lufival, amin a következő felirat áll: AZ ORVOSOK ÖTVEN SZÁZALÉKA AZ ÉVFOLYAMÁTLAG ALATT VÉGEZ – REMÉLEM, JÓL SIKERÜLT A MŰTÉT!

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
>!
Hyacinth

– Szereted a sportot, Carlos? – kérdezi Brandon.
– Attól függ.
– Mitől?
– Hogy ki játszik. Teniszt és golfot nem nézek, ha ezt akartad kérdezni.
– Én nem arra voltam kiváncsi, hogy nézel-e sportot a tévében, butus – nevet rá Brandon. – Hanem arra, hogy sportolsz-e? A legjobb barátom, Max amerikai focizik, pedig olyan kicsi, mint én.
– Jó neki – mondja Carlos, és beleharap a lazacburgerbe.
– Focizol? – kérdezi Brandon.
– Nem.
– Baseball?
– Nem.
Brandon nagyon belemelegedik a kérdezősködésbe, és addig nem fogja abbahagyni, amíg a megfelelő választ ki nem sajtolja Carlosból. – Tenisz?
– Nagy nada.
– Akkor meg mit sportolsz?
Carlos leteszi az ételt. Jaj ne! Ravaszul csillog a szeme, amikor kiböki: – Vízszintes tangót.
Anyának és Brittanynek a torkára szalad a falat. Apa olyan figyelmeztető hangon szólal meg, amelyet csak a legnagyobb túlkapásokra tartogat: – Carlos…
– A tánc nem is sport! – mondja Brandon Carlosnak, észre sem véve, milyen döbbenten ül mindenki az asztalnál.
– Ha én csinálom, akkor az – közli Carlos.
Alex feláll, és összeszorított fogai közül szűri a szavakat: – Carlos, beszélnünk kell. Négyszemközt. Ahora.
Alex bemegy a házba. Egy pillanatig úgy tűnik, Carlos nem fog utána menni. Habozik egy darabig, de aztán a széke megcsikordul a terasz kövezetén, és elindul a bátyja után. Hú, ez nem lesz valami kellemes!
Brittany a tenyerébe fekteti az arcát. – Szóljatok, amikor vége a vitának!
Brandon ártatlanul csillogó szemmel fordul apa felé: – Apa, te tudsz vízszintesen tangózni?

98-99. oldal

>!
Sheila_7

– Még a halál árnyékában is okoskodsz. Soha nem hagyod abba?
– Nem hát. Része a sármomnak.

336. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
>!
Fay 

– Kiara, te meg miért nézel ki úgy, mint egy lány? – kérdezi a nővérétől tele szájjal.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiara Westford · lány
>!
Fay 

– Olyan cuki volt!
– A görények is cukik, mégsem randiznék eggyel sem.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiara Westford
3 hozzászólás
>!
Fay 

– Miért? Szerinted nincs olyan, hogy szerelem első látásra?
– Nincs hát! Szex első látásra, na, olyan van. Meg vonzódás. De nem szerelem.

18-19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem első látásra

A sorozat következő kötete

Perfect Chemistry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Eliot: Toplistás szerelem
James Dashner: Halálkúra
Helena Silence: Ezüsthíd
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Katie McGarry: Breaking the Rules – Szabályszegők
J. L. Armentrout: Origin
Kelly Oram: Cinder és Ella
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.