Return ​to Paradise (Leaving Paradise 2.) 147 csillagozás

Simone Elkeles: Return to Paradise

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Maggie and Caleb just went through the worst year of their lives. Hit by a car and starting life over with a limp, Maggie never thought she would forgive Caleb. But she did-and fell in love. What they shared was real. But Caleb wanted to be free from the past-and a terrible secret: he wasn't the one who hit Maggie. So he left Paradise-and Maggie-forever.

When Maggie and Caleb run into each other in a different town, they can't deny their true feelings. Will Maggie let Caleb get away again? Or will Caleb face the truth and return to Paradise?

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Turtleback Books, USA, 2010
302 oldal · ISBN: 9780606149945
>!
Flux, 2010
314 oldal · ISBN: 0738718688 · ASIN: B003WOL7DK

Kedvencelte 22

Most olvassa 12

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

christine>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Méltó befejezése az első résznek. Néha rettenetesen idegesítő volt ez a se-veled-se-nélküled dolog. Mindketten ugyanazt akarták, mégis teljesen másképp közelítették meg a kapcsolatukat, emiatt pedig ritkán jutottak közös nevezőre.
Ettől függetlenül viszont úgy érzem, másképp nem is folytatódhatott volna a történetük, épp ezek a civakodások kellettek ahhoz, hogy helyreálljon közöttük a harmónia. Tetszettek az új szereplők, sokkal jobban bírom őket, mint a régieket.

DarknessAngel>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Ez a rész is nagyon tetszett. Nem is a romantikán, a szerelmen van a hangsúly, hanem inkább a családon, barátságon, továbblépésen és megbocsájtáson.
Calebnek nehéz az élete. Nincs ezzel egyedül, de ő úgy érzi. Ellök magától mindenkit, minden egyes nap mélyebbre süllyed. Sajnáltam őt, mivel megértem, hogy amin keresztül ment, az tényleg szörnyű, és igazságtalan, de valahol az ő döntése is volt. Ő akart segíteni a testvérén, ő ígérte meg, hogy hallgat mindenről, ő nem avatta be Maggie-t, és ő ment végül el.
Ebben a részben nem csak Calebre haragudtam, hanem Leahra is, a családjára, sőt, még Maggie-ra és az anyjára is. Caleb és Maggie kapcsolata annyira semmilyen volt. Egyik percben még csókolóznak, a másikban már utálják egymást, és nem szólnak a másikhoz. Ez azért idegesített.
Ami viszont tetszett, hogy Maggie végre elfogadja a balesetét, hogy már nem olyan kis bátortalan. Jó volt ilyennek látni :) Damont megkedveltem, ő tényleg csak a legjobbat akarja a srácoknak. Jó volt, hogy a végére minden tisztázódott, és már senkit nem mérgeztek belülről a titkok. Caleb és Maggie kapcsolata is végre helyrejött.
Az új szereplők is nagyon bejöttek… főleg Lenny és Trish :D Ezek ketten sokat dobtak a könyvön humor terén, jó volt egy kicsit nevetni.

kocybaba P>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Várható volt, hogy a történet onnan folytatódik, hogy Caleb elindul a lejtőn, és mindenkit eltaszít magától, bezárkózik. Közben Maggie megerősödött, össze szedte magát, és nem hagyta Calebet, aminek az lett a következménye, hogy eleinte se így, se úgy kapcsolatot tartottak fent, ami kissé idegesítő, főleg hogy hol az egyik, hol a másik makacsolta meg magát. De azért ott volt a Re-Start program, aminek résztvevői Lenny, Trish és többiek, akik egy kis humorral és vidámsággal színesítették ezeket a részeket. A végére persze szépen a helyére került minden, csak hát igen nehezen és döcögősen. Mit mondhatnék, Caleb és Maggie a végére igazán megküzdöttek a happy end-jükért.

Cheril>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Nehéz bármi rosszat mondani erről a könyvről/sorozatról, talán annyi a hibája, hogy nincs több része.
Eddig amit olvastam az írónőtől az mind a kedvenceim közé került, ezért remélem még nagyon sok ehhez hasonló könyve jelenik meg. Viszont ha választanom kell talán ezt mondanám a legjobbnak.
Sokkal jobban megkedveltem Maggie-t mint az előző részben. Sokkal érettebb lett és nem pedig idegesítő.
Akit még nagyon a szívembe zártam az Lenny. Hiányoltam az előző részből egy „Humor Heroldot”, hát megkaptam.
Igazából szinte minden szereplőt kedveltem itt.
Ha volna időm, már most újraolvasnám, de sajnos tanulnom kell, ezért elhalasztom karácsonyig.

Petra_Nemes>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Örültem, hogy a végére minden tisztázódott Maggie és Caleb között. Sajnálom, hogy nincs több része a sorozatnak. Én még nagyon szívesen olvastam volna róluk. Annyira szeretem Simone Elkeles regényeit. Az előző rész után, Caleb bezárkózása után sajnos az elején egy vonzó-taszító kapcsolat folyt közöttük, amitől teljesen kikészültem. Talán pont ez volt az írónő célja. A lényeg, hogy érzelmekből kaptunk hideget, meleget. A mellékszereplők viszont folyton ott voltak, hogy dobjanak a hangulaton, nagyon megkedveltem mindenkit. Túl gyorsan véget ért.

Kriana>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Csak egy kicsivel maradt alatta az előző résznek, de még így is tetszett.

A cselekmény tulajdonképpen ott folytatódik, ahol félbeszakadt. Caleb összezuhant a rá nehezedő nyomástól, és megindult lefelé a lejtőn.
Most Maggie-nek kellett erősebbnek lennie, mert azon kívül hogy le kellett végre gyűrnie a saját démonjait, ki kellett Calebet is vakarnia a kátyúból.
Tetszett hogy sok félreértés, és huzavona árán is kitartottak egymás mellett, és megküzdöttek a szerelmükért. Bár néha hülyét akartam kapni attól hogy ezek ketten milyen értetlenek Lehet hogy a történet helyenként nem volt túl erős, de érzelmek terén nagyon kárpótol.

Kiera>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

tetszett, hogy a fiúk között a végén, amolyan összetartás alakult ki. érdekes volt ez a Re-Start program, bár nem hiszem, hogy olyan fatális hibát követnek el, hogy egy csoportba rakják az elkövetőt és az áldozatát, bár így visszagondolva fogalmam sincs Maggie miért is volt ott. örülök, hogy Leah végre megtette amit meg kell tenni és sajnálom, hogy nem derült ki, hogy végül is mi lett az ügyből és mi lett vele meg Julioval. a szülők közül Joe nagyon jó fej volt, de Caleb szülei egy kicsit furák voltak. látszik, hogy Calebre jobban haragudtak, mint Leahra, jobban is büntették. összességében jó volt, de hagyott maga után kérdőjeleket.

_nalla_>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Most sem csalódtam Simone Elkeles-ben, újra lenyűgözött ezzel a könyvével is. Ajj nem tom mit írjak még róla, imádtam minden sorát, a szereplőket, a mellékszereplőket, néha nevettem, néha majdnem sírtam, bármikor szívesen újraolvasnám.

Andismile>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Nem,nem és neeem!!! Annyira nem ezt vártam a 2. résztől! Miért kellett ennyi huzavonát bele tenni??? A 80%-át az tette ki hogy „tépik egymás haját” a két fősz.,tele volt szenvedéssel, én is nagyon szenvedtem már, pedig elég türelmesen olvastam az első felét, de utána kiborult nálam a bili. Alig volt benne romantikus rész. Ráadásul több bűnbánat és lelki fájdalom volt, mint az elsőben, mikor pont hogy ebben a részben kellett volna lennie a megváltásnak. Meg is volt, igen kb. az utolsó 3-4 fejezetben. :(( Szomorú vagyok,mert nagyon fellelkesedtem és azt hittem,hogy ez egy jól megírt utolsó rész lesz,sajnos csalódnom kellett.
Simone Elkelestől csak egy könyv nyerte el igazán a tetszésemet, a Tökéletes kémia. Annyira sajnáltam, hogy megint tök jó témát vesz elő az írónő, de nem tudta úgy hozni benne a történéseket, hogy az fent tartsa az érdeklődésemet és megelégedést váltson ki belőlem.És Caleb személyisége is el lett rontva, sokkal szerethetőbb volt az 1.ben. A vége, a lezárás egyébként szép volt, viszont annyira felidegesített a végére a könyv, hogy már azt is csöpögősnek találtam. :/

szymba23>!
Simone Elkeles: Return to Paradise

Nem csalódam a második részben sem, valahogy éreztem hogy Leah elmondja az igazat. :) Imádom Maggie és Caleb kapcsolatát. :) A kedvenc szereplőm Lenny. :) Állati egy fazon, sokat nevettem rajta. :) 5/5


Népszerű idézetek

Cheril>!

My brain tells me it will be better to just let him go.
My heart… not so much.

premonitions>!

Love isn't about honesty. It's about protecting the people you love from things that will hurt them. That's love.

ayachii>!

..if you tiptoe into cold water, you're missing out on the rush of plunging in headfirst.

island>!

These are your friends? They're all fuckin' lunatics.”
And this is coming from a guy who's been in jail for robbery and money laundering.

Chapter 33

Connie>!

Love isn't about honesty. It's about protecting the people you love from things that will hurt them.

ayachii>!

Sometimes moving on takes effort. Sometimes moving on is harder than it looks.

island>!

If you sprinkle when you tinkle please be neat and wipe the seat.


A sorozat következő kötete

Leaving Paradise sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder & Ella
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Maggie Stiefvater: Sinner
Dan Wells: Ruins
Kelly Oram: The Libby Garrett Intervention
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Sherry Gammon: Unlovable