Tökéletes ​kémia (Perfect Chemistry 1.) 2496 csillagozás

Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Chicagó ​külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeiben élők között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek.
A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel.
Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?

„– Ellis kisasszony? Ön következik. Mutassa be Alexet az osztálynak!
– Ez itt Alejandro Fuentes. Ezen a nyáron, amikor éppen nem utcasarkokon lődörgött ártatlan embereket zaklatva, a város börtöneiben turnézott. Gondolom, mindenki érti, hogy mit akarok ezzel mondani. Van azonban egy titkos vágya, amit senki sem sejt róla… A titkos vágya… A titkos vágya az, hogy főiskolára mehessen, és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789633733073 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
416 oldal · ISBN: 9789633733080 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454238 · Fordította: Neset Adrienn

4 további kiadás


Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Fuentes (Alex) · Carlos Fuentes · Brittany Ellis · Luis Fuentes · Paco · Mrs. Peterson · Colin Adams · Doug Thompson · Isabel Avila · Shelley Ellis · Sierra


Kedvencelte 817

Most olvassa 120

Várólistára tette 453

Kívánságlistára tette 563

Kölcsönkérné 18


Kiemelt értékelések

Wee IP>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Nem értem magamat… egyszerűen nem értem. Pedig én az ilyen könyveket nem is szeretem… esküszöm, hogy nem! Soha nem vetemednék arra, hogy ilyesmit olvassak… Soha többet nem fog előfordulni – egészen addig, amíg a két másik testvér könyve is meg nem jelenik!
Nem mertem megvenni, mert nem voltam biztos benne, így e-book formában olvastam… Igen, délután kezdtem el. Ma… azaz… hajnal fél kettő van, szóval tegnap délután. Kifolyik a szemem… már mindenhol apró, pici hangyákat látok a monitorn…
De istenem, annyira megéri! Sziasztok hangyák!
Nem értem, mi tetszett benne ennyire, hiszen végeredményben egy tipikus, klisés, amerikai tiniszotri. Van benne a suli legmenőbb pompom lánya, a helyi banda ügyeletes rosszfiúja, akiket elválasztanak a társadalmi különbsége, és normák, és egyébként sincs bennük semmi közös. Aztán egyszer csak összeültetik őket kémia órán. Persze az elején utálják egymást, ahogy azt kell, de aztán szép lassan rájönnek, hogy egyikük sem az, akinek mutatja magát. És lényegében ennyi. Persze a kötelező kofliktusokkal megtűzdelve, amik elengedhetetlenek egy ilyen történetnél. Láttuk már ezerszer. És mégis!
Elkeles valami olyan lebilincselő, fantasztikus, és sodró módon írja meg mindezt, hogy úgy ültem tátott szájjal a monitor előtt, mintha még életemben nem hallottam volna ilyesmiről.
Kész. Végem van.
Nincs mese. Egy minden fantasy elemtől mentes, tisztán romatikus-jellgű limonádé képes volt úgy lekötni, ahogyan csak kevés könyvnek sikerült… Egy nap alatt (se) olvastam ki, basszus! Beteg vagyok!
Jó, a vége kicsit már túlon-túl tökéletes volt, ami azért majdnem nálam is elérte a rózsaszínszerelmesunikornisos cukiság határát, de nagyvonlaúan eltekintek attól a pár oldalnyi csöpögéstől, mert ez is kellett bele. Különben is, hogy lehet szájat húzni olyan könyvre, amiben egy darab Alex Fuentes szerepel? :D Nane, az képtelenség :D

50 hozzászólás
Naiva>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Klasszikus, „jókislány”-„rosszfiú" szerelmi történet, modern, Rómeó és Júlia, vagy inkább West Side Story köntösben. Csak sokkal jobb befejezéssel!
Emlékszem, mennyire szerettem ezt a könyvet, sorozatot. Különösen ezt a részt. Ez maradt meg a legjobban, az emlékezetemben. Megvan benne minden, ami engem elsősorban érdekel egy könyvben.
Megfelelő mennyiségű romantika, humor, dráma. Nem megy át túl sokba, giccsesbe. A karaktereket már az első pillanattól fogva megszerettem, de nagyon szerettem a szerző írói stílusát is.
A látszatra tökéletes szőke szépség és a kemény, tetovált spoiler bandázó latino/mexicano…. Egyedül az ehhez hasonló sztereotípiák zavartak egy pöppet'.
Aki szórakoztató, romantikus történetre vágyik, némi mondanivalóval, annak határozottan tetszeni fog.

5 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

„Nem számít, hogy mások szerint helyes vagy helytelen, harcolj azért amiben hiszel!”

Nekem is kell egy spanyolul beszélő pasi, kész pont. Ja és legyen helyes.Előny, ha Alex Fuentest-nek hívják.

Sokszor olvastam már, és úgy érzem, hogy olvasásról olvasásra jobban szeretem. Ritka az, hogy én többször is elolvassak egy regényt, de ez nem tudom megunni.
Társadalmi különbségek, kiállás önmagunkért, és egy olyan szerelem van ebben a könyvben, amire szerintem titkon mindenki vágyik.
Olyan ez, mint egy modern Rómeó és Júlia történet.
Én pedig elmondhatatlanul imádom.
Ez az a regény, amit bátran merek ajánlani bárkinek, akiben legalább egy kicsi romantikus lélek van. Idősebbnek és fiatalabbnak is ugyanolyan kikapcsolódás.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2015/08/simone-elkele…

20 hozzászólás
bmgrapes I>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

– Anya,miről szól ez a könyv? – kérdezte az egyik lányom, miközben olvastam.
– Szerelemről.
– És még?
– Szerelemről.
– Jó, jó, de mi van még benne?
– Mi van benne? ….Hát… szőke pomponlányok, latin macsók, bandaháború, kábítószer-kereskedelem, társadalmi kirekesztettség, családi problémák, nehéz gyerekkor…ja, és kémia, nem is akármilyen, tökéletes.

EgyKönyvmoly>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Ez PUTA jó volt! (Bocsánat, de a könyv egyik mellékhatása, hogy perfecta megtanít spanyolul káromkodni! :D )
Imádtam! Egy nap se kellett és felfaltam! Ide a folytatást!
Nem nyálas, de aranyos és vicces, ahogy kerülgetik és húzzák egymást a főszereplők.
Alex azonnal levett a lábamról!

27 hozzászólás
Orsi999>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Szerintem ez a könyv tökéletes. Ritkán érzek így egy könyvvel kapcsolatban, de ez eléggé meglepet. Teljesen együtt tudtam érezni a szereplőkkel, teljesen beleéltem magam a történetbe.
Amikor elolvastam a fülszöveget, rögtön arra gondoltam, hogy ez egy sablon történet lesz, de nem az volt. Imádom az írónő stílusát és humorát és tetszett, hogy Alex néha spanyolul beszélt.
Biztos, hogy elolvasom a másik két könyvet, mert muszáj megismernem az ő történetüket is.

2 hozzászólás
molybarby>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Már tegnap este befejeztem, csak valahogy nem jutott idő a vélemény nyilvánításra. :D És tudjátok mi, nekem tetszett. Ez is egy sulis történet volt, akárcsak az előző amit olvastam, csak itt jóval több bonyodalommal. Már csak magában a két oldal ellenségessége olyan volt számomra mintha egy Rómeó és Júlia sztorit néztem volna, aztán ott voltak a bandaháborúk, a sulis ellentétek, és persze a való világ amivel mindkét szereplőnek meg kellett küzdenie. Az egész egy egyszerű „kicseszünk a csajjal´´ indult, a végére pedig egy nagy BUMM!!! lett belőle. Pacot nagyon sajnáltam, mert nagyon megkedveltem. Egyedül talán ami nem jött át, az Isla hozzáállása a dologhoz, mivel még az se volt leírva, hogy most akkor sírt, vagy mit csinált. Viszont az egész nagyon jól kidolgozott történet volt, kíváncsi voltam, hogy hogyan sikerül a végén ez a bandából kikeveredés, és kíváncsi lettem volna, hogy végül aztán mit csináltak a banda tagok Alex-szel. Viszont van olyan érzésem, hogy ez a következő részben kiderül. :)

Kikiriki>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Emlékszem mikor 2 éve ilyenkor olvastam először ezt a könyvet! Már el is felejtettem milyen hihetetlenül jó. Nem lehet vele betelni. Megértem, miért tartozik azóta is a kedvenc könyveimhez. Egyszerűn csodálatos volt. Alex…hát Alex az egyik kedvenc könyves pasim, és most másodszorra is bebizonyította, hogy ő bizony megérdemli ezt a rangot! Mindig is szerettem azokat a könyveket, amelyekben fiú- és lányszemszög is van. Na, és most jöhet Carlos története újra! Jövök, A vonzás szabályai! ;)

Nikyy18>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Imádtam az elejétől a végéig. A szereplőket hamar megkedveltem. Alex és Brittany civakodásain sokat lehetett nevetni. Jó volt, hogy mindegyikük feltudott valamit adni a másikért és nem hagyták, hogy a társadalmi elvárások szétszakítsák őket.

Black_widow>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Újraolvastam a könyvet egy kihíváshoz és most azon gondolkodom mi a fene is ütött belém 2 éve, amikor először olvastam és 4,5 csillaggal értékeltem a könyvet? Valószínűleg elvittek az ufók vagy valami hasonló, vagy csak simán bamba voltam akkor és félrenyomtam. Ez a könyv 5*. Egyszerűen nem lehet betelni vele. Brittany és Alex románca az a love stroy, ahol nyilvánvaló a happy end mégis a kiszámíthatóság ellenére hatalmas kedvenc … és hát mondanom sem kell Alex ott van a kedvencek között! *-*


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

Alex egy régi díványon terül el. Csak a farmernadrágja van rajta. Semmi más. Álmos, véreres szemét nyitogatja.
– Szia! – mondja kedvesen, és nyújtózkodni kezd.
Végem van. Nagy bajban vagyok. Mert megbámulom. Nem tudom levenni a szemem a bicepszéről, a tricepszéről, meg a többi epszéről.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis
brena>!

– Por favor, Mamá – mondom bőszen. – Hiszen csak csókolóztunk!
– Alejandro, a csókolózás ahhoz vezet, hogy majd még niñókat csináltok nekem!

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex)
5 hozzászólás
kellyolvas P>!

Immár mélyen együtt érzek a lányregények hőseivel, pedig tőlük aztán folyton behánytam. Mert én pontosan ugyanolyan nyálas, tökkelütött idióta vagyok, mint ők. Mindent feláldoznék egy lányért. Estoy enamorado… szerelmes vagyok.

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex)
Hiory>!

– Később találkozunk, mamacita. Már alig várom, hogy lássam, működik-e közöttünk a kémia.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis
8 hozzászólás
kellyolvas P>!

– Ha bajod van azzal, hogy cigizek, inkább mondd meg!
– Jó. Bajom van azzal, hogy cigizel – mondom neki.
– Akkor miért nem mondtad meg? – kérdezi, és elnyomja a hamutartóban.
– El sem hiszem, hogy ízlik neked – mondom, mikor elindulunk.
– Lelazít.
– Ideges vagy?
A pillantása a szememről a mellemre, majd a miniruha alatt a combomra vándorol. – Ha ebben a ruhában vagy, akkor igen.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis
brena>!

Tudni akarom, hogy mivel lehet ezt a lányt megnevettetni. Tudni akarom, hogy mitől sírja el magát. Tudni akarom, hogy milyen érzés az, amikor úgy néz rám, mintha én lennék a mesebeli herceg.

196. oldal

Greylupus>!

Lehet, hogy izmos testével és tökéletes arcvonásaival úgy fest, mint egy Abercrombie-modell, de a rendőrökön kívül más nemigen fogja fotózni.

22. oldal

kellyolvas P>!

– Most akarsz megcsókolni, vagy később?
– Most – mondom, ami szemmel láthatólag lesokkolja, mert szinte megmerevedik. Otthon a szüleim diktálják minden lépésemet. De az iskolában másképpen mennek a dolgok. Muszáj így lennie, mert ha az élet minden területén elveszíteném az irányítást, akár robot is lehetnék.
– Tényleg? – kérdezi.
– Igen. – Megfogom az egyik kezét. Soha nem lennék ilyen merész, ha közönségünk is lenne, de szerencsére a kézikönyveknek nincs szemük. Amikor feltérdelek, és közelebb hajolok hozzá, mélyebbeket lélegzik. Igyekszem nem foglalkozni azzal, hogy hosszú és durva ujjai vannak, és nem gondolni arra, hogy most érintem meg először. Ideges vagyok. Bár feleslegesen. Én uralom a helyzetet.
Érzem, hogy visszafogja magát. Hagyja, hogy én tegyem meg az első lépést, ami nekem kedvez. Kicsit félek attól, hogy mit tenne velem, ha igazán elengedné magát.
A tenyerét az arcomhoz vezetem, és hallom, amint halkan felnyög. Mosolyogni szeretnék, mert a reakciója igazolja, hogy én vagyok az erősebb.
Meg sem moccan, amikor mélyen a szemébe nézek.
Megint megáll az idő.
Belehajtom az arcomat a kezébe, és megcsókolom a tenyerét.
– Tessék, megcsókoltalak – mondom, és elengedem a kezét. Vége a játéknak.
Mr. Macsó túlfejlett egóját leiskolázta egy szőke, buta liba.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis · kézikönyv
Ananiila>!

– Még mindig ég a nyelved?
Kihúzom a nyelvem a vízből. – Mintha egymillió focista rohangálna rajta stoplis cipőben.
– Ó, jaj! – mondja Alex nevetve. – Hallottam valahol, hogy a csókolózás lehűti a nyelvet.
– Elég bénán akarod a tudtomra adni, hogy meg szeretnél csókolni.

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis
Connie>!

Alex karba teszi a kezét. – Tévedsz.
– Szerintem nem.
– Azt hiszed, te sohasem tévedsz?
Úgy mondja, mintha egy ostoba szőke liba lennék, és ettől felmegy bennem a pumpa. – Persze, hogy nem hiszem azt – mondom. Emelek egy oktávot a hangomon, szinte csipogni kezdek, mint egy elsőbálozó. – Például a múlt héten is, vettem egy Bobbi Brown Sandwash Petal szájfényt, pedig a Pink Blossom sokkal jobban illett volna az arcszínemhez. Totális katasztrófa – mondom gúnyosan. Valószínűleg nagyjából ezt a szintet várta tőlem. Kíváncsi vagyok, beveszi-e, vagy a hangszínemből rájön, hogy csak gúnyolódtam vele.
– Azt elhiszem – mondja.
– És te, te még sohasem tévedtél? – kérdezem.
– Dehogynem – feleli. – A múlt héten, amikor éppen bankot raboltunk odaát Walgreensben, azt mondtam a pénztárosnak, hogy adja oda az ötvendollárosokat a kasszából. Én hülye! A húszdollárosokat kellett volna kérnem, mert azokból sokkal több volt, mint ötvenesből.

93-94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis

A sorozat következő kötete

Perfect Chemistry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Erin Watt: Megtört herceg
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Adam Silvera: Az első, aki meghal a végén
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Deborah Lytton: Csend
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Meg Cabot: Nikki bőrében
Catherine Rider: Csók New Yorkban