Perfect ​Chemistry (Perfect Chemistry Trilogy 1.) 83 csillagozás

Simone Elkeles: Perfect Chemistry Simone Elkeles: Perfect Chemistry Simone Elkeles: Perfect Chemistry

A fresh, urban twist on the classic tale of star-crossed lovers.
When Brittany Ellis walks into chemistry class on the first day of senior year, she has no clue that her carefully created “perfect” life is about to unravel before her eyes. She’s forced to be lab partners with Alex Fuentes, a gang member from the other side of town, and he is about to threaten everything she's worked so hard for—her flawless reputation, her relationship with her boyfriend, and the secret that her home life is anything but perfect. Alex is a bad boy and he knows it. So when he makes a bet with his friends to lure Brittany into his life, he thinks nothing of it. But soon Alex realizes Brittany is a real person with real problems, and suddenly the bet he made in arrogance turns into something much more.
In a passionate story about looking beneath the surface, Simone Elkeles breaks through the stereotypes and barriers that threaten to keep Brittany and Alex apart.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
368 oldal · ASIN: B003I55BIA
>!
Bloomsbury, New York, 2009
puhatáblás · ISBN: 10:0802798225
>!
Walker Books, London, 2008
360 oldal · ISBN: 9780802798220

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis · Mrs. Peterson


Kedvencelte 23

Most olvassa 8

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

entropic P>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Semmi különös, de legalább ártalmatlan.

Ennyi elég is lenne róla, de ha már egyszer elolvastam, akkor már írok pár megjegyzést:

– Attól, hogy az írónő az angol szöveg látszólag (persze igazából biztos nem) véletlenszerűen kiválasztott pontjaira beszúr pár spanyol szót, a könyv még nem lesz hirtelen autentikus mexikói-amerikai regény.

– Attól, hogy a főszereplő lány ötvenháromszor elmondja, hogy a tökéletes élete csak álca, és valójában rettentő sokat kell küzdenie azért, hogy fenntartsa a látszatot, én még ezt nem hiszem el. És ugyanez áll a főszereplő fiúra is: a valóságban biztos marha veszélyes dolog egy mexikói drog-, fegyver- vagy akármikereskedő, folyton utcai harcokba bonyolódó banda tagjának lenni, de ahhoz, hogy ez érzékelhető legyen egy regényben, egy kicsit kevés azt mondogatni, hogy „jujjuj, a Latino Blood banda egyébként tök veszélyes”.
(Nem tudom amúgy, mi kell ahhoz, hogy elhiggyek valamit egy könyvben. De az a módszer nem működik, hogy „ha valamit elég sokszor elismétlünk, akkor az már hihető lesz”.)

– Igazán remek ötlet, hogy az egyik fejezetnek a lány, a következőnek meg a fiú az elbeszélője, csak ha már ez így van, akkor a kétnarrátorosságnak lehetne valami funkciója is, mondjuk azon kívül, hogy az egyik fejezetben így Brittany ódáit olvashatjuk Alex tökéletes testéről, a másikban meg Alex ódáit Brittany testéről. (Ja, gondolom, ez a „láttassuk két nézőpontból a dolgokat” vagy mi.) De ha már két narrátor kell, akkor jó lenne valahogy megkülönböztethetővé tenni őket – hiába volt a fejezetek elején odaírva, hogy épp ki az elbeszélő, néha sikerült belezavarodnom, mert Alex és Brittany stílusa és szókincse között kb. annyi volt a különbség, hogy Alex néha spanyolul és/vagy csúnyán beszélt, Brittany meg nem.

Amúgy egészen olvasható és nem annyira kellemetlenül idegtépő könyv.

29 hozzászólás
AmelieRichtfox>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Elfogult vagyok ezzel a trilógiával, mert amikor anno először olvastam, nagyon odáig voltam érte, és valahogy nem tudom ezt az érzést lerázni magamról.
Brittany és Alex története nem maradt meg bennem túlságosan, spoiler ahogy egybekerültek és az amerikai-mexikói ellentétük élt bennem tisztán. Jó volt felfrissíteni az emlékezetemet, egyfajta nosztalgikus érzés töltött el, míg olvastam.
Brittany mindig is idegesített azzal, hogy mekkora hangsúlyt helyez mások véleményére, hogyan hagyja, hogy befolyásolja a döntéseit a családja, a barátai és általánosságban a társadalom nézetei. Amivel be tudta lopni magát a szívembe, az a testvére iránti szeretete, nem sokan lennének képesek ekkora türelemmel és figyelemmel lenni felé.
Alex a tipikus macsógyerek, aki szinte mindenkivel bunkó, mindenkit eltaszít magától, és a világ gondját hordja a vállán, teljesen egyedül. A családja iránti felelősségtudat és szeretet meghatározza a sorsát, egész életét. Aztán jön a „jó kislány”, aki megváltoztatja és aki miatt jobb akar lenni.
Bár tele van klisével, és semmi olyat nem mutat, amit máshol nem kap meg az olvasó, számomra mégis nagyon élvezetes volt ennyi idő után is, nevettem a poénokon, és szomorú voltam, ahol annak kellett lenni. Ezt az egy újraolvasást mindenképp megérte.

eszter0031>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Mivel nagyon sokan mondták hogy milyen jó könyv ezért muszáj volt elolvasnom.,Hát nem csalódtam.Kíváncsi voltam mennyit fogok belőle érteni angolul és rájöttem hogy egész sokat:D Nagyon tetszett , de el fogom olvasni magyarul is hogy teljesen megértsem:)A történet elgondolkodtató szimpatikus karakterekkel.Amint elolvastam magyarul olvasom a folytatást:)

1 hozzászólás
Knefkati>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Nehezen olvasok még angolul…de azért magyarral párhuzamosan jó volt.
Magyarul az egyik kedvenc könyvem.

becky_b>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Vannak erre egyáltalán megfelelő szavak? Imádtam minden betűjét,írásjelét,még a szóközöket is. Sokszor,a poénos részeknél nem is tudtam mást csinálni, csak mint egy idióta, tapsikolni és közben nevetni. Volt,hogy egyes jeleneteknél inkább letettem magam elé a könyvet, lefogtam valamivel a lapokat,hogy ne mozduljanak el,mert félő volt,hogy idegességemben össze-vissza gyűröm, hajtogatom a könyvet,magát. Azt meg nem szerettem volna :D A szereplők élnek,teljesen reálisan gondolkodnak,cselekednek. Ez nagyon tetszik. Nincs teletömve felesleges leírásokkal,ami plusz pont nálam. Nem tudom miért,de valahogy,miközben olvastam, tökéletesen felszabadultam. Megnyugtatott. Pedig nem igazán volt benne nyugis jelenet. De úgy az egésznek a hangulata…Awesome. Szóval mindenkinek ajánlanám ezt a könyvet! :)

Picichef>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Én szeretem a témàt, amikor az anyagi helyzetükben eltérö làny-fiu szeret egymàsba. Mert az mindig gondokat okoz, de a könyvekben ez sosem gond. Nagyon szerettem, ahogy lassan egymàsba szeretnek… Bàr nem is olyan lassan, az a bizonyos kémia igen hamar dolgozott ;) és egyszerüen imàdtam Alex és Brittany harcait :)

Perszephoné>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Mivel eddig csak jót hallottam a sorozatról, úgy gondoltam itt az ideje elolvasni. Aztán csak húztam-halasztottam az olvasást. Végül a Könyvmolyképző kiadó feltett egy rövid részletet belőle, amit elolvastam, és nem bírtam kivárni a magyar megjelenést, ezért elkezdtem angolul.
Nagyon tetszett. Jó volt végre egy olyan könyvet olvasni, amiben hétköznapi emberek a szereplők, így könnyebben is tudtam azonosulni velük. Remélem a folytatások is hasonlóak lesznek, de azokat már csak az államvizsga után fogom olvasni :(
Ó, és a spanyol tudásomnak kifejezetten jót tett egy kis gyakorlás :)

vikiniki2>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

A leírás alapján, nagyon keveset vártam a könyvtől. Aztán elkezdtem olvasni és imádtam. Elképesztő, ahogy az író kidolgozta a karaktereket, mindegyik szerethető és könnyen tudja az ember beleélni magát a helyzetükbe. Az egyszem hibája a könyvnek a végén lévő „szirupos” rész, nekem egy egyszerűbb befejezés is tökéletesen megfelelt volna. De egészében véve egy elképesztően jó könyv volt.

kai>!
Simone Elkeles: Perfect Chemistry

Nekem nagyon tetszett! Műfaján belül szuperjó :) Érdekes történet, szerethető karakterek. Végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet. Érdemes elolvasni!


Népszerű idézetek

Hiory>!

– Miss Ellis? – Mrs. Perterson says. – It's your turn. Introduce Alex to the class.
– This is Alejandro Fuentes. When he wasn't hanging out on street corners and harrassing innocent people this summer, he toured the inside of jails around the city, if you know what i mean. His secret desire is to go to college and become a chemistry teacher, like you Mrs. Peterson.
Brittney flashed me a triumpnet smile, thinking she won this round. Guess again, gringa – This is Brittney Ellis – I say, all eyes focused on me. – This summer she went to the mall, bought new clothes to extend her wardrobe, and spent her daddy's money on plastic surgery to enhance her, ahem, assets. Her secret desire is to date a Mexicano before she graduates.
Game on…

borostyan P>!

„We're actors in our lives, pretendin' to be who we want people to think we are.”

Cicu>!

„Catch ya later, mamacita. I'm looking forward to researching our chemistry.”

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex)
3 hozzászólás
Cicu>!

Senior year. I should be proud I'll be the first family member in the Fuentes household to graduate high school. But after graduation, real life will start. College is just a dream. Senior year for me is like a retirement party for a sixty-five-year-old. You know you can do more, but everyone expects you to quit.

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex)
Cicu>!

„This is Alejandro Fuentes,” she starts, her voice hitching the slightest bit. My temper flares at the mention of my given name, but I keep a cool facade as she continues with a made-up introduction. „When he wasn't hanging out on street corners and harassing innocent people this summer, he toured the inside of jails around the city, if you know what I mean. And he has a secret desire nobody would ever guess.”

The room suddenly becomes quiet. Even Peterson straightens to attention. Hell, even I'm listening like the words coming out of Brittany's lying, pink-frosted lips are gospel.

„His secret desire,” she continues, „is to go to college and become a chemistry teacher, like you, Mrs. Peterson.”

Yeah, right. I look over at my friend Isa, who seems amused that a white girl isn't afraid of giving me smack in front of the entire class.

Brittany flashes me a triumphant smile, thinking she's won this round. Guess again, gringa.

I sit up in my chair while the class remains silent.

„This is Brittany Ellis,” I say, all eyes now focused on me. „This summer she went to the mall, bought new clothes so she could expand her wardrobe, and spent her daddy's money on plastic surgery to enhance her, ahem, assets.”

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis
Hiory>!

If there's one thing I learned, it's that nobody is here forever. You have to live for the moment, each and every day . . . the here, the now.

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex)
Hiory>!

I want to tell her how much she's become the center of my being. But I can't. The words won't come.

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis
Cicu>!

„Do I make you nervous?”

His gaze travels from my eyes to my breasts and down to where my dress meets my thighs. „In that dress you do.”

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis

A sorozat következő kötete

Perfect Chemistry Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Broken Prince
Kelly Oram: Cinder & Ella
Katie McGarry: Pushing the Limits
Chloe Neill: Hard Bitten
Jennifer Niven: All the Bright Places
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson
Emma Lord: Tweet Cute
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Stephenie Meyer: Midnight Sun
Anna Banks: Of Poseidon