Leaving ​Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból (Kiűzetés a Paradicsomból 1.) 31 csillagozás

Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Mi történik, ha a fiú, aki életre szóló sérülést okozott, a legközelibb bizalmasoddá válik?

Minden megváltozott, amikor Caleb Becker részegen jött el egy buliból, beült a volán mögé, és elütötte Maggie Armstrongot. Maggie még hónapokig tartó fájdalmas gyógytorna után is sántít. A társasági élete nulla, a külföldi tanulmányi ösztöndíját pedig visszavonták – pedig elmenekülhetett volna a kíváncsi tekintetek elől.

Caleb egy évet töltött a fiatalkorúak börtönében, és most szabad… Már ha lehet szabadságról beszélni a felügyelője meg az egész város állandó figyelmétől kísérve. Azt hitte, jó lesz hazatérni, ám a családja és a volt barátnője is idegennek tűnik.

Caleb és Maggie kívülállók. Beskatulyázták őket „bűnözőnek” és „nyominak”. Aztán kiderül, mi történt valójában a baleset éjszakáján, és ettől megint minden megváltozik. Sötét és gyötrelmes út ez Caleb és Maggie számára, akik meglepő helyről merítenek kitartást és erőt: egymásból.

Eredeti mű: Simone Elkeles: Leaving Paradise

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573609 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Becker · Maggie Armstrong · Mrs. Reynolds


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 180

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
K_A_Hikari P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

„A kockázattól félni sokkal ijesztőbb, mint vállalni a kihívásokat.”

Vannak szerzők, akiknek akkor is szeretnéd a munkásságát, ha egy zsák krumpliról írnának mondjuk kisregényt. Én is fel tudok sorolni ilyen neveket, mind hazai, mind pedig külföldi szerzők közül; Simon Elkeles köztük van.
(…)Az írónő ezúttal sem okozott csalódást, nagyon örülök, hogy elolvastam. Van valami különleges varázsa a könyveinek, ami miatt csak olvasni és olvasni akarja az ember, egészen addig, amíg a végére nem ér. Nem baj, ha ezernyi teendő vár, akkor se tudod letenni.
Ilyen könyvek után csak csillogó szemmel mosolygok még napokig, és mindig rájövök, hogy van, amiből nem lehet kinőni.
Nagyon remélem, hogy a második rész is jön magyarul, mert erről a párosról még olvasni akarok.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/07/simone-elkel…

3 hozzászólás
>!
deen
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Egy kicsit nehéz szavakba önteni, hogy mit is gondolok a könyvről. Egyrészről tetszett, Caleb és Maggie mindketten sokat veszítettek. Egyikük az okozott szenvedésért „lakol” a másikuk az elszenvedett sérülések miatt. Lelki békéjük egymástól függ, csak ők adhatják meg egymásnak a feloldozást ha megbocsátanak és megbocsáttatnak. Ezt a folyamatot az írónő szépen leírja, tele kusza érzelmekkel, haraggal, félelemmel, bánattal, lelkiismeret furdalással. Azonban az egész cselekmény rövid, nincs igazán idő a két főszereplő kapcsolatának kifejtésére. A könyv felében a szereplők külön-külön mesélik el, mi történt, történik velük, hogyan éreznek. A másik felében jönnek a közös momentumok, de mivel a könyv maga is rövidke, így nekem hiányérzetem van az egésszel cselekménnyel kapcsolatban. Túl gyors a lezárás, és a függő vég erre még rá is nyomja a bélyegét. Jó könyv, szerethető szereplőkkel, érdekes alapötlettel. Azt azonban sajnálom, hogy nem volt benne semmi csavar, mert mindent már az elején ki lehet találni és borítékolni a befejezést.

>!
LyliaBloom I
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Simone megint képes volt olyan történetet írni, ami teljesen beszippantott. Nem örültem amikor le kellett tenni.
Viszon a végének sem örültem. Hát mi volt ez? Arról nem volt szó, hogy ennyire befelyezetlen lesz… És most várhatok egy évet a folytatásra. Kellett nekem azonnal elolvasni :D

7 hozzászólás
>!
ap358 P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Újabb függővég, és már megint tombolok.
Nagyon megszerettem és meg is sajnáltam a szereplőket. Caleb egy csodálatos fiú, rengeteg fájdalmat és csalódást kellett megélnie, és amikor végre visszakerül a családjához, akkor mindenki saját magát sajnáltatja, ahelyett, hogy Calebnek segítenének visszailleszkedni és megteremteni számára a normál környezetet.
Maggie ugyancsak sok fájdalmat ért meg, az ő vesztesége érezhetőbb, ellenben számomra teljesen különös volt, hogy a mai online világban ennyire el tudta magát szigetelni, és ennyire nem volt egy empatikus fiatal se körülötte. A diákok viselkedése szívszorító, és szánalmas, hogy ilyen sekély emberek még léteznek.
Maggienek az ösztöndíj végett kell munkát vállalnia, Calebnek meg teljesítenie kell a kötelező közmunkát, így kerülnek össze Mrs. Reynoldsnál, aki saját múltjából tanulva próbálja egymás mellett tartani a két fiatalt. Ezek az együtt töltött idők enyhítik a köztük lévő feszültséget és szerelemre lobbannak, ez utóbbit viszont nem éreztem olyan szenvedélyesnek.
A vége döbbenetes volt. Nem csak a döntés, amit Caleb hoz, hanem Maggie viselkedése Leahval.
Simone Elkeles újra megcsinálta. spoiler

>!
Nickola
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Simone Elkeles ezzel a könyvével totál kicsinált. Istenem, ez egy hullám vasút volt, egyszer fent egyszer lent. Mindkét oldalt megértem, de így befejezni, sírook.
Olvassátok minél többen, hogy gyorsan érkezzen a folytatás!

>!
Kriszti515 P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Vannak azok a könyvek, aminek az első pár oldalánál már tudod, hogy ez a te könyved lesz teljes egészében és imádni fogod. Na ez tipikusan ilyen volt. Azonnal megszerettem. A tönkretett vakáció után félve álltam neki egy újabb Elkeles könyvnek, de nem kellett csalódnom. Ha lehet még a tökéletes kémia sorozatnál is jobban imádtam. A történet azonnal magába szippantott, mintha velük lettem volna teljes egészében. A karakterek tökéletesen voltak kidolgozva, nem nyafogtak (pedig lett volna miért) és teljes egészében szerethetőek voltak. Mindenkivel kivétel nélkül tudtam azonosulni és együttérezni. Ez a könyv hihetetlen, mintha egy más világba csöppentem volna. Volt benne egy irtó nagy koppanó, amire én egyáltalán nem számítottam és meg kell mondjam rettentően kiborított. Annyira benne voltam a könyvben, hogy amikor nevettek én is nevettem, amikor sírtak én is sírtam. Csodálatos egy könyv. Egy bökkenővel. FÜGGŐVÉG!!!! Jézusom kedves Elkeles.. lehet hogy most csuklasz, mert jelenleg nagyon emlegetlek :DDD

>!
Vivian
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Jézus istenem, de gonosz!
Az írókat szerintem direkt arra találták ki, hogy függővéggel kínozzák a szerencsétlen olvasókat.
Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy így lett vége. Azt hiszem, ha nem kapom kézhez magyarul a folytatást hamarosan, két választásom lesz: vagy lefordíttatom valakivel magyarra, vagy megtanulok angolul. Az utóbbi hosszadalmasabb, szóval szerintem inkább az első.
Caleb az eddigi kedvenc férfi főszereplőm. Ne akarjátok, hogy áradozzak róla, jó?
Mrs. Reynolds pedig olyan jó fej! Leglazább nagyi forever xD
Bocsi, hogy kicsit ilyen szétszórt lett az értékelés, de még fel kell dolgoznom azt a traumát, amit ez a könyörtelen függővég okozott. Mindenképp ajánlom elolvasásra, de csakis a második rész megjelenése után kezdjetek bele…

>!
Kedves_Könyvek I
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Bevallom, a Tökéletes kémia nem lett a kedvencem (Szinti, ha ezt olvasod, bocsi, tudom, hogy neked a kedvenced :D), viszont ezzel a könyvvel Simone belopta magát a szívembe. Az írónő ezúttal is egy romantikus szálat fejtett ki, és meg kell mondjam, baromi jól csinálta. Caleb és Maggie története szívszorító, ugyanakkor a pavilonos és kertészkedős részek belecsempésztek egy leheletnyi humort is. Hihetetlen, hogy tudott ez a könyv egyszerre lélektépő és felhőtlenül gyönyörködtető lenni! Calebet Maggie helyében én jobban utáltam volna, de örültem, hogy ő nem egy olyan lány, akin elhatalmasodik a gyűlölet, és az határozza meg az életét. Maggie egy olyan lány volt a történetben, aki kimondottan példakép-fajta: erős (fizikálisan és mentálisan is), kitartó (azért csak csinálta a gyógytornát :D), és minden tekintetben kedves. Megtehette volna, hogy haragot uszít a körülötte lévőkre (könnyű lett volna, hiszen a szomszédjában lakott a család, mely a balesetéért volt felelős), de ő inkább magába zárkózott. A történet végére pedig szerencsére ismét megtanult szirmot bontani, és úgy ragyogott a „suliribinek” való beolvasása után, mint szerintem sokan szeretnénk életünk során. Szóval ha valaki a példaképe lehet a tizenéves korosztálynak, akkor az Maggie Armstrong.
Ne essék félreértés, ez a könyv nem egy szelíd lány – rosszhírű, de kenyérre kenhető csávó történet a sok közül. Ez valami más, ez valami egyedi. Caleb lelke mélyén soha nem trónoltak sötét fellegek, hiába próbálta ezt elhitetni vele a társadalom. Maggie ezt felismerte, és egy nagyon szívhez szóló, finoman, aprólékosan kibontott szerelmi történetben találtak egymásra a szereplők.
Ha lehet egy tanácsom: Zsepiket elő, emberek! Ez garantáltan fájni fog, de megéri!
A kedvenc szereplőm a pités nő volt és az öreg hölgy :D Miért? Egyrészt mindig megéheztem, ha pite volt a történetben (elég sokszor előfordult, szóval most biztos felszedtem vagy 10 kilót), a másik meg, hogy én is szeretnék ilyen jó fej lenni idős koromban.
Végül pedig, ha megkérdeznéd, hogy ajánlom-e neked a könyvet, akkor a válaszom az lenne: IGEN, IGEN, MINDENKÉPP!

>!
szl22
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Váratlan lezárást írni, vagy nem írni… ez nem kérdés!
Hivatalosan is kijelentem: kicsinált az írónő. Már az elképzelés is elég merész volt, a kivitelezés is egyre jobban felcsigázott, a vége pedig egy megbocsáthatatlan iromány!
Mivel egy VP ifjúsági kötetről van szó, mindenki egy laza és vicces kikapcsolódásra vágyik, egy-két mélyen szántó gondolattal – de azt is csak mértékkel adagolva. Az elején én is ugyanerről voltam meggyőződve a lassú kezdés miatt. spoiler Megismerhettük a két főszereplőt, a belső monológjukat és a baleset eseményeit, személyenként más szemszögbe helyezve azt. Mind a kettejük fájdalmait meg lehet érteni, főleg egy bizonyos idő elteltével. spoiler Természetesen a bonyodalmak nem maradhatnak el, nem kéne Maggie-nek és Caleb-nek jóban lenniük, stb… Nagy nyomás nehezedik rájuk: beskatulyázás mind az iskolában, mint a családjuknál is. spoiler Simone jól csűrte-csavarta ezeket a dolgokat, a belső őrlődések engem is elgondolkoztattak, arra lehetett számítani, hogy spoiler, viszont az, hogy spoiler! A végét is máshogy képzeltem el: spoiler. De neeem, természetesen az írónő azt választotta, hogy spoiler! That's all, folks!
Már csak a folytatásban tudok reménykedni, és abban, hogy ott az írónő helyre teszi mindazt, amire itt nagyon rácsodálkoztam!

>!
Cat8
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Sorozatként olyan függő játszmás lett a végeredménye, hogy az éjjel, amikor befejeztem majdnem eldobtam a könyvet.

Nagyon gördülékenyen ír az írónő, könnyen olvasható. A csillogó gazdag család és egy szép arc mögött is milyen sok mocsok lehet.
Imádtam a fogadott nagymamát.

Mikor jön a folytatás? Mostanában olvasott könyvek után mindig ezt kérdezhetem?


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

A saját döntéseinket kell meghoznunk, nem pedig a szüleinkét követni.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong
>!
Fay 

Nekem az az álmom, hogy találok majd egy srácot, aki a hibáim ellenére is szeret, és nem fordul el tőlem, amikor elsétál mellettünk egy tökéletes lány. Lehet, hogy nem is létezik ilyen srác.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Maggie Armstrong
>!
Fay 

A kockázattól félni sokkal ijesztőbb, mint vállalni a kihívásokat.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kihívás · kockázat · Mrs. Reynolds
>!
ap358 P

– Te követsz engem? – kérdezi, de nem néz a szemembe.
– Aha.
– Miért?
– Őszintén?
Végre rám néz, és felvonja a szemöldökét.
– Ott akarok lenni, ahol te – osztom meg vele az egyetlen igaz és őszinte választ.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Becker · Maggie Armstrong
>!
ap358 P

A múltat nem lehet kitörölni. Én viszont meg fogom próbálni, és elfelejtetem másokkal is.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Becker
>!
ap358 P

– (…) Hát, egy nap talán minden jóra fordul, drágaságom.
Ja, persze. Csak egy kis varázspor kell, meg egy tündérkeresztanya. Nem vennék rá mérget, hogy bármelyiket is megkapom.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong
>!
szl22

Nekem oké az egyedüllét. Hozzá vagyok szokva. Egyedül lenni kényelmes, csendes, és nem követeli meg tőlem, hogy boldog legyek, elégedett, vagy… hogy kérdésekre kelljen válaszolnom.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong
>!
Fay 

Néha ki kell lépni a tömegből, hogy jobb emberré válhassunk.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong
>!
szl22

Az élet nem arról szól, hogy az ember szőnyeg alá söpörje a szar dolgokat, és álomvilágban éljen.

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Becker

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: A hercegnő
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Kelly Oram: Cinder és Ella
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Cassandra Clare: Üvegváros