Leaving ​Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból (Kiűzetés a Paradicsomból 1.) 198 csillagozás

Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Mi történik, ha a fiú, aki életre szóló sérülést okozott, a legközelibb bizalmasoddá válik?

Minden megváltozott, amikor Caleb Becker részegen jött el egy buliból, beült a volán mögé, és elütötte Maggie Armstrongot. Maggie még hónapokig tartó fájdalmas gyógytorna után is sántít. A társasági élete nulla, a külföldi tanulmányi ösztöndíját pedig visszavonták – pedig elmenekülhetett volna a kíváncsi tekintetek elől.

Caleb egy évet töltött a fiatalkorúak börtönében, és most szabad… Már ha lehet szabadságról beszélni a felügyelője meg az egész város állandó figyelmétől kísérve. Azt hitte, jó lesz hazatérni, ám a családja és a volt barátnője is idegennek tűnik.

Caleb és Maggie kívülállók. Beskatulyázták őket „bűnözőnek” és „nyominak”. Aztán kiderül, mi történt valójában a baleset éjszakáján, és ettől megint minden megváltozik. Sötét és gyötrelmes út ez Caleb és Maggie számára, akik meglepő helyről merítenek kitartást és erőt: egymásból.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
280 oldal · ISBN: 9789634579434 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
280 oldal · ISBN: 9789634579441
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573609 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Becker · Maggie Armstrong · Mrs. Reynolds


Kedvencelte 21

Most olvassa 5

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 173

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
deen
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Egy kicsit nehéz szavakba önteni, hogy mit is gondolok a könyvről. Egyrészről tetszett, Caleb és Maggie mindketten sokat veszítettek. Egyikük az okozott szenvedésért „lakol” a másikuk az elszenvedett sérülések miatt. Lelki békéjük egymástól függ, csak ők adhatják meg egymásnak a feloldozást ha megbocsátanak és megbocsáttatnak. Ezt a folyamatot az írónő szépen leírja, tele kusza érzelmekkel, haraggal, félelemmel, bánattal, lelkiismeret furdalással. Azonban az egész cselekmény rövid, nincs igazán idő a két főszereplő kapcsolatának kifejtésére. A könyv felében a szereplők külön-külön mesélik el, mi történt, történik velük, hogyan éreznek. A másik felében jönnek a közös momentumok, de mivel a könyv maga is rövidke, így nekem hiányérzetem van az egésszel cselekménnyel kapcsolatban. Túl gyors a lezárás, és a függő vég erre még rá is nyomja a bélyegét. Jó könyv, szerethető szereplőkkel, érdekes alapötlettel. Azt azonban sajnálom, hogy nem volt benne semmi csavar, mert mindent már az elején ki lehet találni és borítékolni a befejezést.

1 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

„A kockázattól félni sokkal ijesztőbb, mint vállalni a kihívásokat.”

Vannak szerzők, akiknek akkor is szeretnéd a munkásságát, ha egy zsák krumpliról írnának mondjuk kisregényt. Én is fel tudok sorolni ilyen neveket, mind hazai, mind pedig külföldi szerzők közül; Simon Elkeles köztük van.
(…)Az írónő ezúttal sem okozott csalódást, nagyon örülök, hogy elolvastam. Van valami különleges varázsa a könyveinek, ami miatt csak olvasni és olvasni akarja az ember, egészen addig, amíg a végére nem ér. Nem baj, ha ezernyi teendő vár, akkor se tudod letenni.
Ilyen könyvek után csak csillogó szemmel mosolygok még napokig, és mindig rájövök, hogy van, amiből nem lehet kinőni.
Nagyon remélem, hogy a második rész is jön magyarul, mert erről a párosról még olvasni akarok.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/07/simone-elkel…

3 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Mély érzelmekkel, fájdalmakkal és titkokkal teli cselekmény! Caleb egy olyan srác, aki bármit feláldozna a szeretteiért, legfőképpen az ikerhúgáért, Leah-ért. Maggie pedig bármit megtenne azért, hogy az apja figyelmét és szeretetét elnyerhesse, de még a kiemelkedő tenisztehetségével sem sikerül ezt elérnie. Sőt! Még a balesettel se… El nem tudom képzelni, milyen rossz érzés lehet ez számára. Hát még az, hogy a baleset után számkivetettként és mellőzött személyként kell élnie. Elveszítette a barátait, a tenisztehetségét, a jövőjét… Mrs. Reynolds egy végtelenül aranyos idős néni, aki nagyon tehetséges abban, hogy visszaadja az emberek önbizalmát és elhitesse velük, hogy igenis értékesek! Adott két fuccsba ment fiatal élet, akik Mrs. Reynolds-nál találják meg a közös pontot, s talán valami többet is.. Nagyon várom már, hogy olvashassam a történet folytatását.

>!
Hópárduc P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Kicsit felemásak az érzéseim a könyvvel kapcsolatban.
Szép történet, de valahogy kevéske volt. Nem volt elég idő kifejteni bővebben a két főszereplő kapcsolatát. A lényeg a megbocsájtás.
A vége jó is volt, meg nem is. :) Kicsit gyors volt a könyv lezárása, és persze függővég…. :D
A szereplők egyébként szerethetőek! :)

>!
Beatrice8 
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Kicsit féltem tőle, mert a Tökéletes kémia kedvenc könyvem évek óta, olyan jó úgyse lehet. Így a nagyon igéretes fülszöveg ellenére sem voltak különös elvárásaim. Az se lett volna baj, ha vannak, mert ez a könyv fantasztikus!

Kezdjük a legelején. Fiú főszereplőnk, Caleb most szabadul a kiskorúak börtönéből, ahol egy évet ült, mert ittasan cserbenhagyásos gázolás bűnével elítélték. Az áldozat az ikertestvére akkori legjobb barátnője és egyben szomszédjuk, Maggie. Micsoda kezdés, hát nem?! Szerintem egyedi az tuti! Annyi potenciál van benne!
A történet tovább bonyolódik, amikor a két fiatal kirekesztettségükben egymásra talál. Jó hát erre, azért számíthatunk egy YA, könyvben, de ezt a részét is imádtam. Hiszen megint felmerülnek azok az érdekes kérdések! Vajon mi veszi rá őket erre? Maggie miért nem rohan azonnal a másik irányba, amint meglátja, a fiút, aki elütötte (azon az egyszerű tényen kívül persze, hogy már nem tud futni)? Vagy Caleb mégis mit akar a lánytól, aki miatt egy évet ült?

Ezt a nagyszerű alapsztorit, pedig véleményem szerint jól kihasználja az írónő. Ezek után gondolhatjátok, hogy le se tudtam tenni. Szerencsére rövid volt és nyár van, így az életből nem estem ki miatta :D. De tényleg letehetetlen.

Maggiet eleinte nem mindig bírtam, hagyta, hogy eluralkodjon rajta a balesete. De ezt is megbocsátom, mert ennek hála, egy olyan személyiségfejlődést láthattunk! Vagy lehet nem is személyiségfejlődésnek kéne hívni, hanem továbblépésnek. Felülkerekedett a szerencsétlen körülményein. És ezt szuper volt látni!

Az elején igyekeztem ferde szemmel nézni Calebre, mert hát mégiscsak elütötte Maggiet. Furán venné ki magát, ha azért haragudnék Maggiere, mert tart tőle, nem bírja, hiába evidens nekem, hogy később úgyis minden jó lesz. :D Ja igen, azt a dolgot spoiler!: spoiler tudtam és a második tippemmel a jó spoiler találtam ki. Ettől függetlenül igyekeztem együtt érezni Maggievel, hiszen spoiler. Szóval Caleb nagyon aranyos és hatalmas szíve van. Csak hoz rossz döntéseket. Többet is. spoiler Egy helyen, ahogy azt kommentben is írtam, mélységesen csalódtam benne. Ennek ellenére szeretem. <3 Meg persze nagyon sajnálom, rendesen rá jár a rúd és az spoiler bűntetett karakterek a gyengéim.

A kedvenc mellékszereplőm egyértelműen Mrs. Reynolds, minden könyvbe kéne egy kedves öreg néni, aki ízig vérig erős nő és nem mellesleg jó hatással van a főszereplőink szerelmi életére :D.

Leah nem szerepel sokat, de nem különösebben szimpatikus. Kíváncsi leszek mit tartogat számára a következő rész.

A többi szereplő egy része szimpatikus volt, egy része semleges, egy részét pedig fejbe csaptam volna. De szépen tették a dolgukat.

A stílus tetszett. Mondanám, hogy az írónő nem tudja levetkezni ezt a szuper stílusát, de egy könyvvel később sajnos megtudtam, hogy de.

A könyv amellett, hogy szórakoztató volt, komoly dolgokat is érintett.

A vége nem annyira durva, nem is teljesen függő, hiszen akár vége is lehetne. Csak az ilyen reménytelenül romantikus happy end mániákusoknak, mint én áll fel a haja tőle, hogy még várnunk kell a következő részre. :D

A borító szép.

Összességében imádtam és bátran ajánlom mindenkinek. Könnyed, romantikus, nyárias olvasmány egy icipici komoly téma beütéssel. Hogy miért nem kap öt csillagot, az egy nagyon jó kérdés. Nem tudom. :D Lehet, ha más hangulatban leszek megváltoztatom majd valamikor, addig marad. :DD

>!
Faythe P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Hihetetlen, de ezt a könyvet zsákbamacskaként szereztem be. Már akkor megfogott a kis bemutatkozószöveg, és amikor kibontottam, nem volt csalódás számomra.
Ez volt az első igazán jól megválasztott zsákbamacskám illetve ez az első olvasmányom Simone Elkelestől.
Ez a könyv csodálatos volt. Teljesen átéreztem Maggie félelmét Calebbel kapcsolatban, ami spoiler
Ami annyira nem hiányzott nekem, az a gimis versengés, ki a menő stb. Nekem ez szerencsére valahogy kimaradt az életemből, így nem is tudtam átélni a cicaharcokat pl Kendra és Maggie. De szerencsére az ilyen jelenetek elenyészőek voltak, nem rontották el a hangulatot. :)
Annyira tetszett ez a könyv, hogy már meg is rendeltem a folytatást. Remélem spoiler :)

>!
LyliaBloom I
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Simone megint képes volt olyan történetet írni, ami teljesen beszippantott. Nem örültem amikor le kellett tenni.
Viszon a végének sem örültem. Hát mi volt ez? Arról nem volt szó, hogy ennyire befelyezetlen lesz… És most várhatok egy évet a folytatásra. Kellett nekem azonnal elolvasni :D

7 hozzászólás
>!
bodor_regina
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

"Munka közben dúdolgatok. Mrs. Reynolds néha velem
együtt dúdol, aztán elkezd szavakat kiabálni a dallamra, de
olyan hangosan, hogy a munkát abbahagyva pislogok rá. Őt
aztán tényleg nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek.
Eldobom tőle az agyamat."

Nagyon szerethető történet, és mégis annyira kevés. A sztori nekem nagyon klisés volt, rengeteg ilyen könyv van a piacon, így ettől nem dobtam el magam. Mégis A tökéletes kémia miatt nagy várakozással vágtam bele, hátha lesz olyan jó, mint az.
Ami különlegessé tette, azok a karakterek kidolgozottságai.
Caleb és Maggie, mindketten megtörtek a baleset miatt, és még mindig próbálnak együtt élni a következményekkel. Míg Caleb alig várja a szabadulást, és szeretne úgy élni, mint régen, addig Maggie szeretne elmenekülni Paradiseból, és a múlt elől.
A kedvenc karakterem Mrs. Reynolds, aki olyan dolgokra is rá tudja venni az embert, amit nem is szeretnének. Előre lendítette a történetet, már a jelenléte is. Fantasztikus erővel, magabiztossággal rendelkezik, bölcs, tapasztalt, és kegyetlenül őszinte. Imádom, hogy ilyen szókimondó volt.
Sajnos azért csak ennyi csillag, mert szerintem sokkal többet kilehetett volna hozni belőle, a végével sem vagyok megelégedve. Eh :( Megyek elolvasom a második részét, hátha úgy kereknek érzem majd az egészet.

>!
ari159
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Az eleje kicsit nehezen indult a részemre, Maggie kicsit idegesítő volt, de szerencsére a végére teljesen megváltozott, és egy erős lány lett belőle.
Caleb, hát remélem hamarosan meg találja a helyét a világban.
A megbocsátást, és a feloldozást szerintem jól ábrázolta az írónő.
A könyv üde foltja Mrs. Reynolds, aranyos kis néni volt, aki megmutatta a fiataloknak hogyan legyenek erősek, és ne a múltban éljenek.

>!
ap358 P
Simone Elkeles: Leaving Paradise – Kiűzetés a Paradicsomból

Újabb függővég, és már megint tombolok.
Nagyon megszerettem és meg is sajnáltam a szereplőket. Caleb egy csodálatos fiú, rengeteg fájdalmat és csalódást kellett megélnie, és amikor végre visszakerül a családjához, akkor mindenki saját magát sajnáltatja, ahelyett, hogy Calebnek segítenének visszailleszkedni és megteremteni számára a normál környezetet.
Maggie ugyancsak sok fájdalmat ért meg, az ő vesztesége érezhetőbb, ellenben számomra teljesen különös volt, hogy a mai online világban ennyire el tudta magát szigetelni, és ennyire nem volt egy empatikus fiatal se körülötte. A diákok viselkedése szívszorító, és szánalmas, hogy ilyen sekély emberek még léteznek.
Maggienek az ösztöndíj végett kell munkát vállalnia, Calebnek meg teljesítenie kell a kötelező közmunkát, így kerülnek össze Mrs. Reynoldsnál, aki saját múltjából tanulva próbálja egymás mellett tartani a két fiatalt. Ezek az együtt töltött idők enyhítik a köztük lévő feszültséget és szerelemre lobbannak, ez utóbbit viszont nem éreztem olyan szenvedélyesnek.
A vége döbbenetes volt. Nem csak a döntés, amit Caleb hoz, hanem Maggie viselkedése Leahval.
Simone Elkeles újra megcsinálta. spoiler


Népszerű idézetek

>!
Fay 

A kockázattól félni sokkal ijesztőbb, mint vállalni a kihívásokat.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kihívás · kockázat · Mrs. Reynolds
1 hozzászólás
>!
ap358 P

– Te követsz engem? – kérdezi, de nem néz a szemembe.
– Aha.
– Miért?
– Őszintén?
Végre rám néz, és felvonja a szemöldökét.
– Ott akarok lenni, ahol te – osztom meg vele az egyetlen igaz és őszinte választ.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Becker · Maggie Armstrong
>!
ap358 P

A saját döntéseinket kell meghoznunk, nem pedig a szüleinkét követni.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong
>!
Fay 

Nekem az az álmom, hogy találok majd egy srácot, aki a hibáim ellenére is szeret, és nem fordul el tőlem, amikor elsétál mellettünk egy tökéletes lány. Lehet, hogy nem is létezik ilyen srác.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Maggie Armstrong
>!
gaboo_1028

Az élet nem arról szól, hogy az ember szőnyeg alá söpörje a szar dolgokat, és álomvilágban éljen.

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Becker
>!
Charry

-Senki sem mondta, hogy könnyű lesz.
-Ja, de azt sem mondta senki, hogy ennyire kibaszott nehéz lesz.

50. Oldal

>!
gaboo_1028

Nekem oké az egyedüllét. Hozzá vagyok szokva. Egyedül lenni kényelmes, csendes, és nem követeli meg tőlem, hogy boldog legyek, elégedett, vagy… hogy kérdésekre kelljen válaszolnom.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong
>!
Fay 

Néha ki kell lépni a tömegből, hogy jobb emberré válhassunk.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Armstrong

A sorozat következő kötete

Kiűzetés a Paradicsomból sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő