Chain ​Reaction – Láncreakció (Perfect Chemistry 3.) 1127 csillagozás

Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

A ​legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje

Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789633735992 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789633736005 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735978 · Fordította: Neset Adrienn

2 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Fuentes (Alex) · Carlos Fuentes · Brittany Ellis · Kiara Westford · Luis Fuentes · Nikki Cruz · Paco Fuentes · Mrs. Peterson · Cesar Reyes


Kedvencelte 233

Most olvassa 57

Várólistára tette 214

Kívánságlistára tette 269

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

MFKata>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Tökéletesen egyetértek az ajánlóval:
Milyen kár, hogy nincs egy negyedik testvér!
Bár Carlos iránti szeretetem Luis nem volt képes felülmúlni, mégis azt mondom, hogy egy hajszálnyival sem volt rosszabb az elődeinél!

Bővebben:
hamarosan a blogon

12 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Imádtam. ❤❤ Nagyon, nagyon tetszett sokkal jobb volt, mint vártam. Nem hittem volna, hogy az első, és a második rész után lehet még fokozni. De az írónő tökéletesen megoldotta és tökéletes befejezés lett. :) Annyira kár, hogy hamar vége lett még olvastam volna. Imádtam Luis-t ő is nagyon jó pasi, mint a testvérei. Nagyon jó párt alkottak Nikki-el.
A kis Paco annyira cuki volt imádtam. :) De kár, hogy nincs folytatása.

5 hozzászólás
Kikiriki>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

2014. december 12.
Sikerült túljutnom azokon a részeken, melyeknél nehezen/lassan tudtam csak olvasni a könyvet, és utána simán ment az olvasás. :) Igen, nem volt jobb a 2. résznél, és kb ugyanúgy tetszett, mint az 1. A story ugyanaz nagyjából mindhárom könyvnél, de akkor sem ugyanolyanok. Rengeteg dolog meghökkentett, viszont végülis nem is volt olyan rossz.

MissFortune>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Végre! 2 hete nem volt időm olvasni, ugyanis rengeteget kellett tanulnom. Nagyon hiányzott. Immár sikeresen leérettségiztem,szóval újra lesz időm. :) *-*
Na, de rátérve a könyvre. Luis személyisége tetszett nekem. Igazi Fuentes ő is. Nagy csajozógép, amin nem is csodálkozok,mert hát nem csak jól néz ki, hanem még a dumája is jó. Azonban amikor Nikkivel kavarni kezdenek, akkor a felszínre tör egy mélyebb énje. Ami elképesztően cuki, annyira gyengéd lesz.
Az egyetlen bajom, amiért fél csillagot levontam, az Nikki személyisége volt. Néha nagyon könnyen tudtam kedvelni, aztán már a következő fejezetben haragudtam. Sok rossz dolgon ment keresztül, de elismerhetjük, hogy Luis igazán kitett magáért.. Nikki mindent éppen fordítva csinál, nem úgy, ahogy a józan ész diktálja.
A történet vonala tetszett, fenntartotta az érdeklődésem, sok új dolgot megtudtunk a családról. Az epilógust pedig imádtam.:)

5 hozzászólás
Orsi999>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Ez a rész is hozta a szokásos színvonalat. Luis már az elejétől kezdve szimpatikus volt, de a végére már imádtam. Nikki pedig egy nagyon kedves lány, akinek sajnos van egy szomorú története, ami miatt nehezen bízik meg a fiúkban. Tetszett, hogy Alex és Carlos is felbukkant és persze Mrs. Peterson, akit már hiányoltam az előző részben. A harisnyavetést pedig én is szívesen kipróbálnám. :D
Nehéz lesz elengedni a Fuentes fiúkat.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Szerintem ez volt a három rész közül a leggyengébb. Amik az első részben még olyan jól működtek mexikói drogkartellek, mexikói temperamentum badboy attitűd, közben 18 évesen megtalálni életünk szerelmét, és leélni vele a hátralevő életünket Ezek számomra már az előző részben is nagyon döcögősen voltak hihetőek, de harmadjára már nem sikerült megemésztenem.
Luis szerethető volt ugyan, de nem volt olyan karakteres, mint Alex, vagy vicces, mint Carlos. Ebből a részből sajnos teljesen kiveszett a mexikói életérzés, nem éreztem a kémiát a két főszereplő között. Ráadásul azok a részeket élveztem a legjobban, amikor Alex és Carlos felbukkantak. Ez azért sok mindent elárul. Miattuk a 3 csillag.

gabiica P>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Elég rég volt már, hogy az előző köteteket olvastam, sokszor elég keményen kellett gondolkoznom, hogy mi is történt korábban, de úgy érzem, egész szépen összeállt a kép.
Luis karakterét nagyon érdekesnek, noha ellentmondásosnak tartottam. Mégis azt kell mondjam, hogy visszagondolva az előző kötetekre, őt sikerült a legjobban megkedvelnem.
Adott egy fiú, teljesen kettős érzelmekkel, önmagával vívódva éli meg az eseményeket. Adott Nikki, a titokzatos lány, aki úgy csavarja meg az életét, ahogy nem is álmodott volna róla.
Nekem tetszett az izgalmas, lényegében fordulatokban gazdag történet. Szerettem az egész Fuentes családot, örültem, hogy a régi szereplők is felbukkantak, és megismerhettük a velük történt eseményeket is. Lehet, hogy maradéktalanabbul tetszett volna, ha nem hagyok ennyi időt a kötetek között és nem most veszem elő, de így sem mondanám, hogy rossz érzéseket hagyott bennem.

kellyolvas P>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Itt volt az ideje az újraolvasásnak, és most is imádtam. Pár évvel később is megadta azt az élményt, amit egy vérbeli ya könyvtől várok. Korábban ezt írtam:
Élveztem az első oldaltól az utolsóig. Megszerettem Luist és Nikkit, nagyon jó karakterek. A harmadik részt olvasva sem volt unalmas a sztori, rossz fiú-gazdag lány páros nekem sosem lesz az:) Ja és itt nem is annyira rossz az a fiú:)) És annyi, de annyi humor van a könyvben! Izgalomban sincs hiány, de én még külön rátettem egy lapáttal, mert folyton a címlap jelenetet vártam, izgultam, és spoiler

Wee IP>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Egy nap. Ennyi volt… Elkeles valamit nagyon tud, mert egyik könyve sem húzza nálam egy napnál tovább :))

Szerettem Luis történetét, bár nem annyira mint Alex-ét és Carlosét, de még mindig hat a varázs, amit Elkeles csempész a történeteibe.
Komolyan, gyerekek, ez egy szerelmes tiniregény, aminek a történetét már ezerszer láttam filmekben és olvastam könyvekben, mégis imádom, nem tehetek róla :))

Azért az epilógus nekem már kicsit sok volt a tökélyből, bár értem a miértjét a jövőre nézvést… Igazából olvasnám én akár Junior történetét is, vagy a Háború és békét, nekem mindegy, amíg Elkeles írja :)

1 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Így az utolsó részre már sajnos megkopott a kémia, ami ehhez a sorozathoz kötött. Hiába olvastam az első két részt másfél évvel ezelőtt, azokból sokkal több részletre emlékszem, mint a csupán két hónapja olvasott Láncreakcióból.
Nagyon olvastatta magát a regény, azzal nem is volt baj, de már nem tudott újat mutatni az írónő Luis pártalálásának történetével. Nekem felszínes maradt. Mrs. Peterson karakteréért, valamint Alex és Carlos folyamatos jelenlétéért azért jár a plusz pont.
Az epilógus pedig szép és rózsaszín lezárást ad ennek a trilógiának, amelyben megismerhettük a három Fuentes testvért, akik valóban kitartanak egymás mellett jóban és rosszban.


Népszerű idézetek

PSawyer>!

– Ti most komolyan veszekedtek? – kérdezi Alex. – Egy éve nem láttátok egymást.
– Szeretünk vitatkozni – mondja Carlos. – Két dolog van, amiben jók vagyunk, ez az egyik. Ugye, mamacita?
Kiara a plafonra emeli a pillantását. – E-e-emlékeztess csak rá, miért is szerettem beléd?
Carlos pimaszul vigyorogva magához húzza. – Később megmutatom.

212. oldal

PSawyer>!

– Szerettem volna különlegessé tenni az alkalmat, de ha nem, hát nem… akár most is lezavarhatjuk. – Carlos mély lélegzetet vesz. – Legyél a feleségem, Kiara! – böki ki csak úgy mindenki előtt.
– Miért? – kínozza tovább Kiara.
– Mert szeretlek – mondja Carlos, odalép Kiarához, fél térdre ereszkedik, és megfogja a kezét. – Minden este melletted szeretnék álomba merülni, és minden reggel szeretném látni az arcodat. Azt akarom, hogy a gyermekeim anyja legyél, autót akarok szerelni veled, és megeszem azt a szörnyű tofu tacost is, amit te mexikói kajának hívsz. Hegyet akarok mászni veled, válaszolni a kihívásaidra, veszekedni akarok, hogy aztán a legőrültebb, legforróbb szexszel békülhessünk ki. Legyél a feleségem, mert nélküled már három méterrel a föld alatt feküdnék… és mert úgy szeretem a családodat, mintha az enyém lenne… és mert te vagy a legjobb barátom, és veled akarok megöregedni. – Könnyek szöknek a szemébe, ami azért döbbenetes, mert én még nem láttam Carlost sírni soha. – Legyél a feleségem, Kiara Westford, mert amikor lelőttek, egyetlen dolog járt a fejemben: hogy haza jövök és elveszlek. Mondj már igent, chica!

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Kiara Westford · Luis Fuentes
JKrisz>!

Carlos felhúzza a szemöldökét. – Kikkel lógsz, Luis?
– Közöd hozzá, mint eszed, tehát semmi.

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Luis Fuentes
JKrisz>!

– […] Alex, én mindig azt hittem, te vagy a legnyálasabb a famíliában, de tévedtem. Luis kenterbe vert.

PSawyer>!

– Én ezt nem tudom megtenni – mondja.
Közelebb lépek hozzá, azt remélve, hogy csak viccel.
De nem.
A faliórára pillantok. – Ööö… Alex, az esküvő tíz perc múlva kezdődik, ugye tisztában vagy ezzel? – kérdezem.
– Majd én – lép közbe Carlos, és átveszi az irányítást. Megragadja Alex vállát.
– Megcsaltad Brittanyt?
Alex a fejét rázza.
– Másik tyúkba lettél szerelmes?
Megint fejrázás.
Carlos hátrahajol, és karba teszi a kezét. – Akkor viszont szépen végigcsinálod. Nem azért kértem kimenőt és repültem el Chicagóba, hogy lefújd az egészet, Alex. Mellesleg szereted azt a gringát, és megígérted neki, hogy elveszed, amint lediplomáztok. Lejátszott meccs. Nem futamodhatsz meg.

33. oldal

JKrisz>!

Carlos veszett fejsze nyele volt már a születése óta. Mi'amá elmesélte, hogy visítva és rugdosódva jött a világra, és kamaszkoráig abba sem hagyta.

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
JKrisz>!

Carlos szívből nevetni kezd. – Tesó, én mikor nem vagyok bunkó?

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
kiruu>!

Egzotikus szempár. Hullámos barna haj. Meg akkora egó, mint ide Alaska.

Christinewinchester>!

A berúgás olyan, mint egy sebtapasz, ami nem ragad.

139. oldal, 20. fejezet- Nikki (Könyvmolyképző, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Erin Watt: Megtört herceg
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Meg Cabot: Nikki bőrében
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Rick Riordan: Tűztrónus
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj