Chain ​Reaction – Láncreakció (Perfect Chemistry 3.) 914 csillagozás

Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

A ​legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje

Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is,… (tovább)

Eredeti mű: Simone Elkeles: Chain Reaction

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735978 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735985 · Fordította: Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735978 · Fordította: Neset Adrienn

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Fuentes (Alex) · Carlos Fuentes · Brittany Ellis · Kiara Westford · Luis Fuentes · Nikki Cruz · Mrs. Peterson · Paco Fuentes · Cesar Reyes


Kedvencelte 218

Most olvassa 65

Várólistára tette 221

Kívánságlistára tette 273

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
MFKata
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Tökéletesen egyetértek az ajánlóval:
Milyen kár, hogy nincs egy negyedik testvér!
Bár Carlos iránti szeretetem Luis nem volt képes felülmúlni, mégis azt mondom, hogy egy hajszálnyival sem volt rosszabb az elődeinél!

Bővebben:
hamarosan a blogon

12 hozzászólás
>!
Törpillaa
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Imádtam. ❤❤ Nagyon, nagyon tetszett sokkal jobb volt, mint vártam. Nem hittem volna, hogy az első, és a második rész után lehet még fokozni. De az írónő tökéletesen megoldotta és tökéletes befejezés lett. :) Annyira kár, hogy hamar vége lett még olvastam volna. Imádtam Luis-t ő is nagyon jó pasi, mint a testvérei. Nagyon jó párt alkottak Nikki-el.
A kis Paco annyira cuki volt imádtam. :) De kár, hogy nincs folytatása.

5 hozzászólás
>!
Kikiriki
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

2014. december 12.
Sikerült túljutnom azokon a részeken, melyeknél nehezen/lassan tudtam csak olvasni a könyvet, és utána simán ment az olvasás. :) Igen, nem volt jobb a 2. résznél, és kb ugyanúgy tetszett, mint az 1. A story ugyanaz nagyjából mindhárom könyvnél, de akkor sem ugyanolyanok. Rengeteg dolog meghökkentett, viszont végülis nem is volt olyan rossz.

>!
Csakegyolvasólány
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

A legfiatalabbik Fuentes testvér életében is megjelent a szerelem. S bár sok bonyodalom támadt körülötte, mégis boldog lett. Igen, Luis volt az a fiú, aki elől sorsfordító titkot rejtegettek. Sajnáltam őt, amikor kiderült. Hiszen azt hitte, hogy ő is egy közülük. De szerencsére Alex és Carlos is Fuentesnek tekintette őt.
Nikki igazán vagány csaj, de az ő szívét összetörte egy déli srác. Viszont lelke legmélyén segítőkész lány.
Az ő történetük leginkább az elfogadásra épül,hiszen mind a kettőjüknek meg kellett élni egy-két dolgot. Ezért is szerettem olvasni az ő történetüket is, mivel olyan fordulatok voltak benne, amikre nem számítottam.
De, ami a legeslegjobban tetszett, azaz Epilógus volt. Nem tudom miért. Talán láttam benne valami folytatást benne. Igen, szívesen olvasnám Luis Jr., vagy Junior történetét. Szerintem az ő szerelmi kalandját is érdekesen írná le az írónő. :)

>!
Orsi999
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Ez a rész is hozta a szokásos színvonalat. Luis már az elejétől kezdve szimpatikus volt, de a végére már imádtam. Nikki pedig egy nagyon kedves lány, akinek sajnos van egy szomorú története, ami miatt nehezen bízik meg a fiúkban. Tetszett, hogy Alex és Carlos is felbukkant és persze Mrs. Peterson, akit már hiányoltam az előző részben. A harisnyavetést pedig én is szívesen kipróbálnám. :D
Nehéz lesz elengedni a Fuentes fiúkat.

3 hozzászólás
>!
gabiica P
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Elég rég volt már, hogy az előző köteteket olvastam, sokszor elég keményen kellett gondolkoznom, hogy mi is történt korábban, de úgy érzem, egész szépen összeállt a kép.
Luis karakterét nagyon érdekesnek, noha ellentmondásosnak tartottam. Mégis azt kell mondjam, hogy visszagondolva az előző kötetekre, őt sikerült a legjobban megkedvelnem.
Adott egy fiú, teljesen kettős érzelmekkel, önmagával vívódva éli meg az eseményeket. Adott Nikki, a titokzatos lány, aki úgy csavarja meg az életét, ahogy nem is álmodott volna róla.
Nekem tetszett az izgalmas, lényegében fordulatokban gazdag történet. Szerettem az egész Fuentes családot, örültem, hogy a régi szereplők is felbukkantak, és megismerhettük a velük történt eseményeket is. Lehet, hogy maradéktalanabbul tetszett volna, ha nem hagyok ennyi időt a kötetek között és nem most veszem elő, de így sem mondanám, hogy rossz érzéseket hagyott bennem.

>!
Wee IP
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Egy nap. Ennyi volt… Elkeles valamit nagyon tud, mert egyik könyve sem húzza nálam egy napnál tovább :))

Szerettem Luis történetét, bár nem annyira mint Alex-ét és Carlosét, de még mindig hat a varázs, amit Elkeles csempész a történeteibe.
Komolyan, gyerekek, ez egy szerelmes tiniregény, aminek a történetét már ezerszer láttam filmekben és olvastam könyvekben, mégis imádom, nem tehetek róla :))

Azért az epilógus nekem már kicsit sok volt a tökélyből, bár értem a miértjét a jövőre nézvést… Igazából olvasnám én akár Junior történetét is, vagy a Háború és békét, nekem mindegy, amíg Elkeles írja :)

1 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Így az utolsó részre már sajnos megkopott a kémia, ami ehhez a sorozathoz kötött. Hiába olvastam az első két részt másfél évvel ezelőtt, azokból sokkal több részletre emlékszem, mint a csupán két hónapja olvasott Láncreakcióból.
Nagyon olvastatta magát a regény, azzal nem is volt baj, de már nem tudott újat mutatni az írónő Luis pártalálásának történetével. Nekem felszínes maradt. Mrs. Peterson karakteréért, valamint Alex és Carlos folyamatos jelenlétéért azért jár a plusz pont.
Az epilógus pedig szép és rózsaszín lezárást ad ennek a trilógiának, amelyben megismerhettük a három Fuentes testvért, akik valóban kitartanak egymás mellett jóban és rosszban.

>!
Meagen
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Úgy gondolom ez a kötet méltó befejezése a sorozatnak. Egyszerűen imádnivalóak a Fuentes-fiúk! Minden tiszteletem az íróé! Hivatalosan és végérvényesen is nagy kedvenc lett.
Féltem, hogy csalódni fogok, de én hülye… egy Fuentesben?. Lehetetlen. Luisban tetszett, hogy olyan okos. Matekból úgyis korrepetálásra szorulok.
Egyszerűen beszippantott ez a történet is. Olyan hamar véget érnek! Kétségkívüli, hogy ebből újraolvasás lesz. Remélem minél hamarabb, máris hiányoznak. Szomorkodok, hogy nincs egy negyedik testvér.
Le sem tudnák tagadni a fiúk, hogy testvérek. A viselkedésük, a beszédük (káromkodások), és azok a tüzes érzelmek. Elképesztőek. Nem is tudnék választani közülük.
A történet nem is lehetett volna jobb, izgalmasabb az utolsó 20 oldalnál. Aztán csak úgy elfogytak a lapok. Letehetetlen volt. Minden meg volt benne.
Simone Elkeles, imádlak.

>!
WindStorm P
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

Hihetetlen, hogy ez a harmadik rész, mégis annyira elvarázsolt, hogy alig tudtam letenni!

Számomra Luis szerethetőbb karakter, jobb történetű, mint Carlos, viszont Alextól lemarad. Egy fokkal, hiszen mindegyikükért rajongok.
A főhősünk és Nikki szerelme tökéletesen volt ábrázolva, minden egyes arckifejezés és érzelem a helyén volt. Háromnegyedénél nagyon izgultam, hogy mi fog velük történni, de végül belátták, hogy ők egymásnak vannak teremtve, aminek természetesen örültem.
Marco… fhú, legszivesebben szétvertem volna. Na és Chuy-t is! <- ebből kifolyólag sikongtam a könyv végén. Végre egy tököscsaj Nikki szerepében, ezt már szeretem!
Persze ebből a részből is hiányoltam a több bűncselekményt, drámából lehetett volna kevesebb is, de így is bőven elérte nálam a határt.
Ezt a trilógiát kötelezővé tenném, mert megmagyarázhatatlanul jó! Tessék elolvasni!

Erősebb vagy, mint amilyennek gondolod magad.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735978 · Fordította: Neset Adrienn
4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
PSawyer

– Ti most komolyan veszekedtek? – kérdezi Alex. – Egy éve nem láttátok egymást.
– Szeretünk vitatkozni – mondja Carlos. – Két dolog van, amiben jók vagyunk, ez az egyik. Ugye, mamacita?
Kiara a plafonra emeli a pillantását. – E-e-emlékeztess csak rá, miért is szerettem beléd?
Carlos pimaszul vigyorogva magához húzza. – Később megmutatom.

212. oldal

>!
PSawyer

– Szerettem volna különlegessé tenni az alkalmat, de ha nem, hát nem… akár most is lezavarhatjuk. – Carlos mély lélegzetet vesz. – Legyél a feleségem, Kiara! – böki ki csak úgy mindenki előtt.
– Miért? – kínozza tovább Kiara.
– Mert szeretlek – mondja Carlos, odalép Kiarához, fél térdre ereszkedik, és megfogja a kezét. – Minden este melletted szeretnék álomba merülni, és minden reggel szeretném látni az arcodat. Azt akarom, hogy a gyermekeim anyja legyél, autót akarok szerelni veled, és megeszem azt a szörnyű tofu tacost is, amit te mexikói kajának hívsz. Hegyet akarok mászni veled, válaszolni a kihívásaidra, veszekedni akarok, hogy aztán a legőrültebb, legforróbb szexszel békülhessünk ki. Legyél a feleségem, mert nélküled már három méterrel a föld alatt feküdnék… és mert úgy szeretem a családodat, mintha az enyém lenne… és mert te vagy a legjobb barátom, és veled akarok megöregedni. – Könnyek szöknek a szemébe, ami azért döbbenetes, mert én még nem láttam Carlost sírni soha. – Legyél a feleségem, Kiara Westford, mert amikor lelőttek, egyetlen dolog járt a fejemben: hogy haza jövök és elveszlek. Mondj már igent, chica!

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Kiara Westford · Luis Fuentes
>!
JKrisz

Carlos felhúzza a szemöldökét. – Kikkel lógsz, Luis?
– Közöd hozzá, mint eszed, tehát semmi.

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Luis Fuentes
>!
JKrisz

– (…) Alex, én mindig azt hittem, te vagy a legnyálasabb a famíliában, de tévedtem. Luis kenterbe vert.

>!
PSawyer

– Én ezt nem tudom megtenni – mondja.
Közelebb lépek hozzá, azt remélve, hogy csak viccel.
De nem.
A faliórára pillantok. – Ööö… Alex, az esküvő tíz perc múlva kezdődik, ugye tisztában vagy ezzel? – kérdezem.
– Majd én – lép közbe Carlos, és átveszi az irányítást. Megragadja Alex vállát.
– Megcsaltad Brittanyt?
Alex a fejét rázza.
– Másik tyúkba lettél szerelmes?
Megint fejrázás.
Carlos hátrahajol, és karba teszi a kezét. – Akkor viszont szépen végigcsinálod. Nem azért kértem kimenőt és repültem el Chicagóba, hogy lefújd az egészet, Alex. Mellesleg szereted azt a gringát, és megígérted neki, hogy elveszed, amint lediplomáztok. Lejátszott meccs. Nem futamodhatsz meg.

33. oldal

>!
JKrisz

Carlos szívből nevetni kezd. – Tesó, én mikor nem vagyok bunkó?

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
>!
kiruu P

Egzotikus szempár. Hullámos barna haj. Meg akkora egó, mint ide Alaska.

>!
JKrisz

Carlos veszett fejsze nyele volt már a születése óta. Mi'amá elmesélte, hogy visítva és rugdosódva jött a világra, és kamaszkoráig abba sem hagyta.

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
>!
Christinewinchester

A berúgás olyan, mint egy sebtapasz, ami nem ragad.

139. oldal, 20. fejezet- Nikki (Könyvmolyképző, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green – David Levithan: Will & Will
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Blake Crouch: Sötét anyag
Nathan Hill: Nix
Ray Bradbury: Gonosz lélek közeleg
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak
Tillie Cole: Ezer csók
Cookie O'Gorman: Nindzsalány