Chain ​Reaction (Perfect Chemistry Trilogy 3.) 52 csillagozás

Simone Elkeles: Chain Reaction Simone Elkeles: Chain Reaction Simone Elkeles: Chain Reaction Simone Elkeles: Chain Reaction

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Luis Fuentes is a good boy who doesn't live with the angst that his big brothers, Alex and Carlos, have always lived with. Luis is smart, funny, and has big dreams of becoming an astronaut. But when he falls for the wrong girl, Luis enters a dark world he's never known, and just when he thinks he's got life all figured out, learns some disturbing news about his family that destroys his positive outlook on life. Will that Fuentes bad boy streak come out with a vengeance and lure Luis to live on the edge like his new girlfriend and his own father?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 1619637030
>!
Walker Books, New York, 2012
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780802727985
>!
Walker Books, London, 2011
320 oldal · ISBN: 9780802720870

2 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Fuentes (Alex) · Carlos Fuentes · Kiara Westford · Luis Fuentes · Nikki Cruz


Kedvencelte 8

Most olvassa 9

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Élveztem az első oldaltól az utolsóig. Megszerettem Luist és Nikkit, nagyon jó karakterek. A harmadik részt olvasva sem volt unalmas a sztori, rossz fiú-gazdag lány páros nekem sosem lesz az:) Ja és itt nem is annyira rossz az a fiú:)) És annyi, de annyi humor van a könyvben! Izgalomban sincs hiány, de én még külön rátettem egy lapáttal, mert folyton a címlap jelenetet vártam, izgultam, és…………………….*spoiler* benne van. *spoiler vége*

6 hozzászólás
Vicky3>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Még tavaly találkoztam először a sorozattal és már az első résszel teljesen levett a lábamról. Pedig, alapjában véve nem kellett volna, mert a történet a már jól ismert rosszfiú, pom-pom lány mintára épül és úgy általánosságban az egész túl amerikainak tűnik első blikkre. És ez igaz is, de mégis több ennél. Nagyon jól bemutatja és árnyalja az írónő a mexikóiak/latinok és az amerikaiak kapcsolatát és lehetőségeiket, a bandákat a hűségtől kezdve egészen a harcokig. És habár a karakterek is az előbb említett sablonra épültek, mégis képesek voltak ebből kilépni, többek lenni, mert Elkeles életet vitt beléjük, így nem csak üresfejű bábuk rohangálását olvastam, hanem valósnak tűnő személyek történetét követhettem nyomon. Ez a tény valamint a gördülékeny történetvezetés eredményezte, hogy csupán 4 óra alatt kiolvastam az első részt még annó és azóta is a kezembe vettem már nem is egyszer. Igen gondolhatjátok, hogy tetszett. Aztán jött a második rész, ami talán még ezt is überelte. Így aztán alig vártam, hogy a záró kötet is a kezembe kerüljön.

Luis tényleg nem olyan rossz fiú, mint a bátyjai, de azért őt sem kell félteni. Ha le kéne írnom, inkább azt mondanám róla, hogy csibész. Tudom, elég hülyén hangzik, de ez jutott róla először az eszembe. Ezenkívül szexi, okos, szenvedélyes, igazi adrenalinfüggő és egy vérbeli Fuentes, aki kiélvezi az életet, ami gondolom a rajongóknak mindent elmond:) Ezzel szemben Nikki legfőbb jellemzője a cinizmus és pesszimizmus volt, – legalábbis az elején – ami teljes mértékben meg is érhető az alapján, ami történt vele, – el sem tudom képzelni, hogy lehet egy ilyen traumát feldolgozni – de egy idő után zavart, hogy mennyire nem bízik Luisban, pedig a srác mindent megtett, hogy erre rászolgáljon. Persze a végén ő is megmutatta a latin vérét és megtett mindent Luisért, amivel sikerült is neki minden ellenérzésemet eltüntetni. A két főszereplő között a kémia is működött és rengeteg vicces jelenetük volt, ugyanúgy mint megható.

Ezen kívül még pozitívumként meg kell említenem, hogy ebben a részben végre együtt szerepelt mind a három testvér. És nem csak egyszer kétszer:) Ez volt az a momentum, amit az előző részekből hiányoltam. A kedvenc jelenetem pedig egyértelműen a Panty Discus családi játék volt. Jó sokat nevettem azon a jeleneten. Ezekbe a közös jelenetekbe beletartozik jó pár éééédes jelenet is, mind Kiara és Carlos, mind Alex és Brit között, de erről nem akarok többet mondani, mert hatalmas spoiler lenne.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2013/09/vicky-s…

Fay>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Annyira örülök, hogy rátaláltam a sorozatra és megismerhettem az írónőt személyesen is. Mondhatnánk, hogy ezek is ugyanolyan sablonos szerelmi történetek, mint a többi, de nem. Teszik a beleszőtt két különböző kultúra. Elkeles bemutatja, hogy az amerikaiak és a latinok hogy viszonyulnak egymáshoz és az egész latin alvilágot. A karakterek jól kivannak dolgozva, mindegyiknek van külön személyisége és nem csak üresfejű bábuk.

Visszatérve erre a kötetre, megismerkedhetünk Luissal és Nikkivel. Luist mondhatjuk a legokosabbnak a családban. Vannak céljai amik mellett ki is tart, de a szíve mégis húzza a banda felé, bár ő sem tudja megmondani miért. Nikki karaktere is igencsak összetett. Bár fiatal, de korán benőtt a feje lágya. A múltban olyan sérelmek érték, amelyek miatt falat épített maga köré, senkit nem enged magához közel. Nekem ő nagyon kettős. Voltak olyan cselekedetei, amik miatt megráztam volna, de mégis megértettem miért teszi. A cselekmények néhol kiszámíthatóak, de ez semmit nem von le az élvezhetőségéből.
Sajnálom, hogy vége van, nagyon szeretem a sorozatot, de kárpótolt a befejezés. Annak pedig külön örülök, hogy a borítón szereplő jelenet belekerült.

Cheril>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

A három könyv közül ez volt, amitől kicsit féltem hiszen Luis nem olyan rosszfiú, mint bátyjai. Kedves, okos, udvarias… ezzel szöges ellentétben Alex és Carlos. Valójában ez is tetszett, úgy mint a többi, csak sajnálom, hogy vége a sorozatnak.
Őszintén szólva Nikki kissé zavaró volt, de a könyv végére megkedveltem és hozzászoktam cinizmusához. A többi szereplővel meg voltam békélve. Nagyon szerettem azokat a részeket, melyekben az előző négy főhősünk valamelyike is jelen volt.
És végül, de nem utolsó sorban ez a kötet is eléggé vicces.

bankicsniki P>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Na ki az aki rajong a Fuentes fiúkért?? ÉN ÉN ÉN!!! :D
Először egy kicsit be paráztam, mert Nikki az elején engem marhára idegesített. Igaz a könyv elején még csak 15 éves volt. És ez elgondolkoztat engem azon, hogy vajon én is így gondolkodtam 15 évesen?? Nem tudom, már nem emlékszem, de itt most nem ez a lényeg. :D
Na de aztán ugrottunk egy kicsit az időben, és kaptunk egy érettebb, szarkasztikusabb és szkeptikusabb Nikkit,akit viszont már bírtam! :)
Luis pedig…hát mit is mondhatnék róla? Imádom a Fuentes fiúkat, mert lojálisak, szívdöglesztőek és hatalmas szívük van. :)És ez Luis-szal sincs másképp.
Nagyon tetszett, hogy hiába kapta meg Alex-Brittany, Carlos-Kiara a saját könyvét, mégis feltűnnek és kapunk egy-két részletet az ő életükből is.
Ez a könyv megkapja a teljes imádatomat. :) Bár eléggé kiszámítható, hisz szinte mind a három könyvnek hasonló a végkifejlete, mégsem mondanám egysíkúnak.:)
Szóval teljesen és 100%-osan 5 csillagos könyv, és kedvenc! :D

robnor>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Tetszett az elejétől a végéig és még azután is, mivel az epilógus is nagyon aranyos lett. A karakterek megint nagyon szerethetőek és a cselekmény végig fenntartja az érdeklődést.

Alyson>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Hála az égnek, hogy szünet van, mert nehezen tudtam volna elszakadni ettől a könyvtől. Simone Elkeles teljesen megvett magának a Fuentes fiúkkal, nem bánnám, ha a gyerekeikről is írna, sose unnám meg olvasni őket! :) És a borítók….imádom mindet!

Kiera>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

ez is a kötet is tetszett. néha kicsit úgy éreztem mintha ez egy ráadás kötet lenne. örültem, hogy a főhősnő mexikói. Luist egy kicsit ilyen gyenge személyiségnek éreztem és ezt a bandás dolgot is. az, hogy kiderült, hogy ki az igazi apja szintén eléggé klisés dolog volt. ennek ellenére, el fogom olvasni magyarul is, mert kíváncsi vagyok, hogy jól értettem-e meg a dolgokat.

lilice>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Továbbra is odavagyok a Fuentes fiúkért. Ez egy soha nem múló szenvedély, úgy érzem :)

spy>!
Simone Elkeles: Chain Reaction

Nem volt ez rossz, de inkabb olvastam volna helyette a jr Luis storyjat. Remelem egyszer megirja azt is valamilyen formaban. (A realitasok talajan allva… tudom, h ez sose fog bekovetkezni :)
Meg mindig nagyon tetszik az irono stilusa. Bar a konyvben egy-ket jelenetet mar eleg eroltetettnek talaltam pusztan azert, mert ket povhoz kototten kellett irnia.


Népszerű idézetek

Hiory>!

“Marry me, Kiara,” he blurts out in front of everyone.
“Why?” she asks, challenging him.
“Because I love you,” he says, walking up to her and bending down on one knee while he takes her hand in his, “and I want to go to sleep with you every night and wake up seein’ your face every mornin’, I want you to be the mother of my children, I want to fix cars with you and eat your crappy tofu tacos that you think are Mexican. I want to climb mountains with you and be challenged by you, I want to argue with you just so we can have crazy hot makeup sex. Marry me, because without you I’d be six feet under … and because I love your family like they’re my own … and because you’re my best friend and I want to grow old with you.” He starts tearing up, and it’s shocking because I’ve never seen him cry. “Marry me, Kiara Westford, because when I got shot the only thing I was thinkin’ about was comin’ back here and makin’ you my wife. Say yes, chica.”

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes · Kiara Westford
Fay>!

Why do you care about what other people think?

page 97

Kapcsolódó szócikkek: Luis Fuentes
Fay>!

„What are you boys doing?” she asks, as if we're still little kids messing around.
„Arguin',” Carlos says matter-of-factly.
„There's no time for that.”
Carlos kisses her on the cheek. „There's always time for arguin' when you're a Fuentes.”

page 23

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Fuentes
Fay>!

Heroes are just made-up characters in fairy tales.

page 117

Kapcsolódó szócikkek: Nikki Cruz
Fay>!

Love. Is it just a word boys use to manipulate girls?

page 225

Kapcsolódó szócikkek: fiú · Nikki Cruz · szerelem
Cheril>!

I decide to put my two cents in the discussion for a reality check. „The percentage of couples who stay together after high school is, like, less than five percent, you guys.”
„Thanks for the vote of confidence, Nikki,” Derek says sarcastically.
„Just being real,” I tell him. „No need to have you guys living in Fantasy Land.”
„I hope you never go to Disney World,” Derek says to me. „You‘ll probably tell all the little kids there that Mickey Mouse is just a guy in a costume.”

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nikki Cruz
Fay>!

He points to one of the clouds. „Looks like a dog, doesn't it? See the ears and long tail?”
„Looks like a snake to me. It can't be a dog because it doesn't have legs.”
He laughs. „Nobody's perfect.”

page 114-115

Kapcsolódó szócikkek: Luis Fuentes · Nikki Cruz
Fay>!

Sometimes things are better off forgotten.

page 106

Kapcsolódó szócikkek: Nikki Cruz
3 hozzászólás
Cicu>!

“I have trust issues.”

“I know. I’m on a mission to cure you of that.”

Kapcsolódó szócikkek: Luis Fuentes · Nikki Cruz

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson
Claire LaZebnik: Things I Should Have Known
Kelly Oram: The Libby Garrett Intervention
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Cookie O'Gorman: Ninja Girl
Jandy Nelson: The Sky Is Everywhere
Katie McGarry: Pushing the Limits