Vérmacska (Vérmacska 1.) 454 csillagozás

avagy Alfi világuralomra tör
Simon Tamás: Vérmacska

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alfium:
a ​hülyeség kémiai reakcióba lépett egy macskával és rászabadult a világra.

„Szőrös ma azt mondta, hogy egy-két dolog meg fog változni, például lenyugtatólövedékez, vagy elad szervkereskedőknek Üzbegisztánba, a szőrömből pedig kesztyűt csinál. Szerinte teljesen retardált vagyok és esély sincs arra, hogy valaha normális leszek, úgyhogy neki is álltam szépen, módszeresen körbepisálni a házat… Mondjuk, ha rend lesz és fegyelem mostantól, akkor nem kell eladnia, mert elmegyek magamtól, esetleg olyasféle változások lesznek, hogy kikaparom a szemét, rászúrom a fogamra és azzal törölgetem a seggem. Mit képzel már?”
Tényleg, mit képzel Szőri, ez a balfék? Mert hogy Alfi, ez a két fröccsért kapott szőrgombóc mit képzel, arról igen részletes és cizellált képet kapunk a naplójából. Kezdve azzal, hogy ő maga az Atyaúristen, ősrobbanással, káosszal, macskarmaggeddonnal egyetemben.

Alfium: úgy hat, mint a morfium. Függeni fogsz!
Légy alfinista,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
280 oldal · ISBN: 9789632456362
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
280 oldal · ISBN: 9789632456379

3 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Alfi (macska) · Szőri

Helyszínek népszerűség szerint

temető


Kedvencelte 63

Most olvassa 24

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Sansa I>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

VIGYÁZAT! A KÖNYVBEN IS HASZNÁLT (VAGY HASONLÓ) VULGÁRIS NYELVEZET KÖVETKEZIK! SZÓVAL FELNŐTT TARTALOM – SZÓLTAM.

2012. MÁRCIUS

Nem egészen értettem, mi lehet abban a vastag borítékban, ettől függetlenül nem óvatoskodtam túlzottan. Cafatokra szaggattam, volt benne egy baszott hosszú levél (mer' a feladó megtanult írni, én meg akkor tanuljak meg olvasni, $@!%), meg egy hangos visítás, aminek hatására Szöszke – miután enyhült a fülcsengése – kérdezte is, hogy mit kiabálsz, félsz, talán rád szállt az apeh, vagy a postás meghozta a Kámaszutrádat, és így ezentúl nem csak az untig ismert tízpózos műsor fog menni itthon? Bár a súlyomat tekintve az utóbbi dologban azonnal kételyeket kezdett hangoztatni, főleg a nagylábujjon egyensúlyozó darusgyakorlat megvalósítása ügyében, én meg mondtam is neki, hogy nem Kámaszutra, hanem Alfiiiiiiiiiiiiiiii,a Vérmacsek, úgyhogy ezentúl hagyj olvasni, te Anorexiás Dámbó, még a reggeli kávét is ágyba szervírozhatod Szívem Szőke Hercege, mert különben kurva világ lesz itt, kiszúrom a szemed, eltöröm a lábad, oszt mehetsz, amerre látsz.
Az olvasást több-kevesebb sikerrel nyélbe is ütöttem, bát mindkét balfasz lakótárs (a férj meg a macska: komolyan mondom, már csak egy gyerek hiányzik, és tőből lerágom a lábam, hogy szabaduljak innen, leszek inkább kóbor)akadályozott. Az előbbi néha kérdezte, hogy agylágyulást kaptam-e, vagy mitől visongok ott bent egyedül az ágy tetején, de visszakérdeztem, hogy hol hallott olyan, számára ismeretlen szavakat, mint pl. az agy, meg különben is leszpofonmészkórház, rád fekszem, meghalsz. Egyébként meg ne nehezítsük már meg az életünket olyan szarságokkal, minthogy kommunikálni próbálunk egymással. Az utóbbi meg, az a hájas szar,kis életünk helyi basszájba macskája meg baszott kérdezni, hogy zavar-e, fogta a zsíros valagát, és belefeküdt egyenesen oda, ahol éppen tartottam. Bosszúból nekiálltam a képébe vakuzni, mivel olvastam, hogy Alfi nem csipázza, ha fotózzák, de Ritz a füle botját se mozdította, csak nézett rám kómás, közönyös pofával, megeresztett egy-két ásítást, és átrendezte a valagát a könyvön, hogy ne törje a hurkáit a papír, én meg ne lássam, Alfi éppen mit pisált le Szőriéknél.
Minden áskálódás ellenére azért befejeztem az olvasást, és annyit tudok csak mondani: Alfi, így tovább! Még akkor is a keblemre ölelnélek, ha neked ez egyenlő lenne a fulladásos kínhalállal. Főleg két igével loptad be magad a nemlétező szívembe: fötörni és kamillázni. Az első nosztalgikus könnycseppeket csalt volna a szemem sarkába, ha szentimenti típus vagyok, és nem ilyen érzéketlen tuskó, mivel egy olyan embertől hallottam sok-sok évvel ezelőtt ezt a kifejezést először (és többször is), aki fontos szerepet töltött be az életemben, a másodikat meg szimplán csak komálom, és nem nagyon látni nyomtatásban.
Ami miatt félcsillagot lekapargattam az értékelésről, kockáztatva ezzel még azt is, hogy lekarmolod a vádlimat, az a káromkodás-ügy, hogybasznádszájba, Alfi. A magyar nyelv olyan szép, és kreatív, nem csak a $@!% meg a $@!% létezik, annyi cifrát lehetett volna még beletenni, hogy az olvasó $@!% és ötszörös orgazmust kapott volna a nyelvi vulgárleleményektől.
Ja, és újfent köszi @Algernon ezt a kedves ajándékot, $@!% :)

90 hozzászólás
EgyKönyvmoly>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

A blogra akadtam rá még régebben. Emlékszem, az egyik pillanatban valami hűsítőt ittam, a másikban pedig teli prüszköltem a monitort a nevetőgörcs miatt.
Alfi szabad szájú, imádnivaló kis diktátor. Nagyon laza, nagyon vicces és szerintem Alfinak hatalmas szíve van, bár ez utóbbit félve írom le, mert ha megtudja, álomban hagy foglenyomatot az ütőeremen.

2 hozzászólás
Bur3sz>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Először átmentem prűdbe és csípte a szemem a vulgaritás. Ám egyre jobban felvettem a ritmust és jókat nevettem Alfi világuralmi elgondolásain, és Szőri megnevelési tervein.

Faythe P>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Párom ajánlotta és adta kölcsön a könyvét, és valóban, tényleg nagyon jó könyv volt. :)

Szerettem ezt a könyvet, annak ellenére, hogy eleinte igencsak hozzá kellett szokni a trágár kifejezésekhez (nem mintha én magam nem használnám őket épp eleget :D), és megszokni a gondolatát annak, hogy egy macska tudományosan is ki tudja fejezni magát, pl köbgyök stb. Aki ezt olvassa, annak el kell fogadnia, hogy ez csak kitaláció és a macska gondolatai nem mindig tükrözik a valóságot.
Ahányszor gondoltam erre a könyvre, mindig úgy azonosítottam, mintha egy jó barát várna rám, hogy elpanaszolja a napját. :)

Ettől függetlenül nagyon megszerettem Alfit, aki minden módon próbálta megkeseríteni gazdája és a körülötte élők életét, mert nem foglalkoznak vele és mondjuk nem kap elég tasakost. Személy szerint én már nem is adtam volna neki olyan sokat, mert tényleg elhízott. :D Szőri jópofa volt, de szerintem eléggé papucs ember lehet, viszont nagyon aranyos, ahogy imádja és óvja a macskáját. A sok állatkínzó példát vehetne róla. :)

Amint tudom, folytatom is a második kötettel! :)

13 hozzászólás
Barnabás_The_Good_Girlboi>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Őszintén nem tudok róla mit mondani. Tetszik hogy Aldi ilyen szabadszellemű.
Engem csak a folyamatos káromkodás zavart spoiler

1 hozzászólás
RosszQtya P>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Az eddigi életem során kiolvasott összes könyvben(szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy az nem kevés) együttvéve sem található annyi trágárság mint eme írásban. Ám de, ha valaki túlteszi magát ezen, és a sok kakin, és pisin, akkor egy elképesztően humoros történet tulajdonosává válhat.Nem egyszer előfordult, hogy hörögve röhögtem, mint egy szíven szúrt vaddisznó, még szerencse, hogy az otthoni négy fal biztonságában történt, és nem valamiféle plénum előtt. S.Tominak nagyon jó humora van, annak ellenére, hogy egy jó nagy adag vulgaritásba csomagolja azt. Alfiról nekem sokszor Regős Bendegúz jutott eszembe. Ha létezik ilyen, akkor Alfi biztosan az ő reinkarnációja. :) Alfi egy nagyon kedvelhető figura, annak ellenére, hogy gyakorlatilag csupa negatív értékei vannak csak.
Szőrit, viszont nagyon megszerettem a maga kis esetlensége miatt. Az első pár oldal után azt hittem, hogy leteszem a könyvet, de milyen jó, hogy nem így lett, most szegényebb lennék egy ilyen elképesztő antihőssel. :)

piciszusz>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Lemerült a Koobe-m, mondom $@!%, akkor olvasom Alfit, ha már kölcsönkaptam… Hát már az első mondaton befostam. Rohadt mocskos szájú ez az Alfi, de azt hiszem bírni fogom.A rajzok halál cukik, de nem értem, hogy tud egy macska naplót írni… Mindenesetre jól teszi. Kb.az egészet ki tudnám írni idézetnek, annyira jó szövegek vannak benne. Örülök, hogy @maerlyn kölcsönadta. Igen és ajánlom mindenkinek, akinek van macskája, és annak is, akinek nincs. Néha elgondolkodtam, hogy miket gondolhat Panni, mikor rám néz: „Adjál tasakost köcsög, vagy letépem a vádlidat!” ?? :D

Algernon P>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Alfit nem lehet egyszerűen nem szeretni.
Ő az a macska-őserő, ami minden cirmosban benne van, az ösztön, a bölcsesség és a világmindenség meg a 42 meg minden.
Alfi b+, az Alfi.
Nem lehet beskatulyázni. Ilyen macskát akarsz, ilyentől rettegsz.
Ő az, akit nem birtokolsz, hanem ő ural téged, engedi meg, hogy a házában élj.
Mert Te vagy Alfiért, és nem ő érted. Ő a Főnök, Te meg örülhetsz, hogy megtűr. Mert csak egy karomvillanás, és véged. Kínok között. S Alfi nem fog könnycseppet hullajtani érted.
***
Sajnos az egyszerű (!) alpári stílus nálam sokat elvett. Nem a káromkodás. Mert az Alfi része. Hanem szép magyar nyelvünk olyan leleményesen tudná cifrázni a dolgokat, s ez a lehetőség kihasználatlan maradt.
Ha Alfi látta volna ezt, akkor tuti nem engedi ki a könyvet a nyomdába, az k.rvaélet. Hiszen tud ő ennél jobbat is.

Zoltán>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Igazából négy csillagot akartam rá adni, de mivel Szőri Bayern drukker, ezért lett belőle öt ;)

1 hozzászólás
gab001 P>!
Simon Tamás: Vérmacska

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Egy nem épp kedves macska mesél a mindennapjairól és a számára fontos eseményekről. Az én ízlésemhez mértem túl sok volt a cél nélküli káromkodás, főleg az elején. A történet előrehaladtával szerencsére egyre kevésbé lett hangsúlyos. Ugyanakkor voltak nagyon vicces részek is, melyekből még fel is olvastam másoknak. Aztán a történet egyszer csak véget ért. Bevallom, én számítottam volna valamiféle csattanóra vagy legalább tanulságra. Összességében tetszett, bár valóban nem az én műfajom.


Népszerű idézetek

EgyKönyvmoly>!

…még a végén kiderül, hogy van szívem, azt pedig nem élném túl.

254. oldal

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

EgyKönyvmoly>!

…nem én vagyok Szőri macskája, hanem Szőri az én emberem, a nagy, gömbölyű háziállatom.

72. oldal

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Kapcsolódó szócikkek: Alfi (macska) · macska · Szőri
rlb_32557241>!

Közölte, hogy neki bizony majdnem lett barátnője, mondom, én meg ha sárgára sikeredek és kerekem nő, akkor villamosnak is elmehettem volna.

34. oldal, Augusztus

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Kapcsolódó szócikkek: Alfi (macska) · villamos
madárka>!

Mondta, hogy focizott, és aláfordult a bokája, mondom, ne idegesítsél, nem is tudsz focizni, azt mondta, hogy ez nem akadályozza meg abban, hogy focizzon, mondom, ebben lehet valami, mert életképtelen vagy és mégis élsz.

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Trudiz >!

Játékban és kajában nem tudok mértéket tartani…

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Ronnie>!

Ahhoz képest, hogy egy alkoholista vasutas lopott téged, eléggé úgy viselkedsz, mintha dologtalan ősapádat Tutanhamonnal együtt balzsamozták volna be!

(első mondat)

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

KBCsilla P>!

Nem megváltani akarom a világot, hanem uralni.

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

KBCsilla P>!

Néz, mint Jézus a kilós kenyérre.

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

Futtetenne I>!

Kitalálta, hogy olyan gonosz lény vagyok, mint az Állattemetőben a macska, aki a halálból jött vissza, csak nekem meghalni sem kellett ahhoz, hogy gonosz legyek, kérdezem tőle, hogy miről van már megint szó, azt mondja, könyvről, ami arról szól, hogy eltemetik a macskát, aztán visszajön élve, csak beleszáll a gonosz, és büdös lesz, és meg is szagolt, hogy nem vagyok-e büdös.

160. oldal

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör

1 hozzászólás
madárka>!

…azt mondja, hogy biológiai Nobel-díjat fog kapni, mondom, én meg agyvérzést, ha tovább folytatod a hülyeségedet.

Simon Tamás: Vérmacska avagy Alfi világuralomra tör


A sorozat következő kötete

Simon Tamás: Vérmacska 2. avagy a világuralom Alfira tör

Vérmacska sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kis Tamás: Bakaduma
John Grogan: Marley & Mi
John Grogan: Marley meg én
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Réti László: Kaméleon
Leiner Laura: Remek!
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek