A ​szabadulóművész (Star Wars: Doktor Aphra 4.) 17 csillagozás

Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész

DOKTOR APHRA ISMÉT BÖRTÖNBE KERÜL – ÉS NAGY TERVEKET FONTOLGAT!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL Doktor Aphra sorozatának 20-25. számát foglalja magában. A kötetben található történeteket Si Spurrier írta, és Kev Walker rajzolta.

Senki nem lepődik meg rajta, hogy a renegát régész már megint börtönben találja magát. Helyzetét tovább nehezíti egy kínos dilemma: robbanószerkezetet ültettek be a testébe, amely megöli őt – és csak akkor távolítják el, ha hajlandó a Birodalom ügynökeként harcolni a galaktikus háborúban. Természetesen erre a helyzetre is van terve, de nem számol egy fontos körülménnyel: a börtönállomás kísértetjárta hely. Doktor Aphra ezúttal valóban kilátástalan helyzetbe kerül, de a hírhedt archeológus még ezt is képes tovább rontani…

>!
Szukits, Szeged, 2020
152 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975663 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Marc Deering, Kev Walker

Kedvencelte 4

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész

Kötet nagyja határozottan tetszett, az egyéb börtöntöltelékekkel összeeresztve, vagy éppen a rosszfiúk és még rosszabbak elől menekülve Aphra láthatóan elemében van, és nagyon élveztem, hogy változatlanul a végletekig hű marad saját karakteréhez. A legeslegvégével viszont nem vagyok kibékülve. Nagyot kell villantania a következő résznek, hogy elhiggyem, hogy ez tényleg kellett.

ftamas>!
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész

Egy egyszerű történet, amely drámainak akar látszani, de nem eléggé az. Viszont elég drámai, ahhoz, hogy ne legyen szórakoztató. Viszont azt gondolná, az ember, hogy az eddigiekhez hasonlóan a látvány elviszi, de nem. Ez a kötet sokkal csúnyább mint az eddigiek.
Viszont Aphra szerelmi háromszöge elég fontos elem és mindenki döntse mennyire tetszik neki.

A_S1M0N P>!
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész

Na, ez nagyon jó volt!
Pörgős, érdekes, szomorú, vicces és olyan nagy benne a kavarodás, hogy alig győzzük követni az eseményeket és az újonnan felbukkanó szereplőket. :D
Szegény Aphra egyre mélyebb gödörben találja magát, valamint spoiler miatt is elszomorodtam kissé, de ezekkel együtt is remek olvasmány volt, ráadásul a végére is marad egy komoly csavar.
A rajzok tetszettek, Aphra rövid hajjal is jól fest (a többiek ábrázolása is tetszett), de imádtam az oldalas/kétoldalas képeket is.

Darth_Revan>!
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész

Doktor Aphra: A szabadulóművész
Az utóbbi években a Marvel nagyon rámászott a klasszikus trilógia filmjei közötti hézagok kitöltésére. Bennem is már megfordult az a gondolat, hogy egy kissé már agyonhasznált ez a korszak. De szerencsére mégis tudnak újat és izgalmasat mutatni. Erre jó példa Aphra első önálló sorozata az Egy új remény és A Birodalom visszavág közötti időkből. Ez a széria abszolút az újítások ösvényén halad. Nem illeszthető be a hagyományos SW történetek sorába. Ez az újító szellem a sorozat egyik legnagyobb pozitívuma. Kieron Gillen még a fedélzeten maradt az Újtratöltve sztoriszál idejéig (14-19. számok), de már ekkor színre lépett a sorozat új írója, Si Spurrier. A szabadulóművész kötet füzeteit már teljes mértkében Spurrier jegyzi önállóan.
Többször olvastam, hogy Spurrier történetei csak 32. számtól lettek igazán jó, A 20-31. számok sokak tetszését nem nyerte el annyira. Nos, ellenkező véleményen vagyok, a 20-25. számok zseniálisak lettek, maximálisan elnyerte a tetszésemet A szabadulóművész. spoiler
Megint csak nagyon élveztem ezt a történetet is. Fordulatos, izgalmas, van kellő idő a karakterekre is. És persze a kötet végi fordulat miatt várós a folytatás is. Ötös.

Monty>!
Simon Spurrier: Star Wars: Doktor Aphra 4. – A szabadulóművész

Az eggyel korábbi Aphra-kötethez hasonlóan most is szomorú vagyok. A börtönből szabadulni igyekvő hölgy története egyszerűen túlságosan kusza volt, több helyen nem értettem, mire megy ki a dolog, és egyes karakterek motivációival sem kerültem tisztába. A rajzstílussal nincs gondom, itt-ott kimondottan hangulatos, a borítófestmény pedig kifejezetten szép, Aphra-rajongóknak be fog jönni.


Népszerű idézetek

A_S1M0N P>!

A gonoszság csupán annak a mértéke, hogy a döntéseiddel mennyire veszed el mások választási lehetőségeit.

21. szám

A_S1M0N P>!

Meg kell értened, hogy ő nem áll le. Nem fárad el. Nem felejt, és nem bocsát meg. Mert nem tudja, hogyan kell.

25. szám


A sorozat következő kötete

Star Wars: Doktor Aphra sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Weisman: Star Wars: Kanan 1. – Az utolsó padavan
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje
Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 1. – Vader
Greg Pak – Marc Guggenheim – Jon Adams: Star Wars: A Felkelés kora – Hősök
Henry Gilroy: Star Wars: A klónok háborúja – Titkos küldetés
Cullen Bunn – Chris Eliopoulos: Star Wars: Darth Maul
Charles Soule: Star Wars: Obi-van és Anakin
Jeffrey Brown: Baljós árnyék
Kyle Starks: Rick and Morty 5.
Robert Venditti: X-O Manowar 2. – Ninjak közbelép