Invictus (Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben 15.) 13 csillagozás

Simon Scarrow: Invictus

HISPANIÁT ​MEGSZÁLLTÁK, DE MÉG NEM HÓDÍTOTTÁK MEG, ÉS TOVÁBBRA IS VESZÉLYES KIHÍVÁST JELENT RÓMA SZÁMÁRA
Kr. u. 54. A római hadsereg katonáinak egyre nagyobb, a Földközi-tengertől az Északi-tengerig, az Atlanti-óceántól a Nílusig kiterjedő birodalom határait kell megvédeniük. Róma könyörtelenül rákényszeríti a leigázott népekre az uralmát, legiói a világ leghatékonyabb és legagresszívabb haderejét alkotják.
Ennek a seregnek két harcedzett veteránja Cato praefectus és Macro centurio, akiket többévi harc után rendelnek vissza Britanniából Rómába.

Csak kevés időt tölthetnek a forrongó, veszélyesen átpolitizált városban: hamarosan útnak kell indulniuk a praetorianus gárdával a lázongó Hispaniába, ahol a római uralommal szembeni ellenszenvet csak tovább fokozza a helyi törzsek közötti keserű versengés. A két régi jó barát és bajtársaik soha nem kerültek még szembe ilyen kihívással – ráadásul olyan földön, amely meghódíthatatlannak tartja magát…

Az Invictus a… (tovább)

>!
Gold Book, Debrecen, 2017
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634264446
>!
Gold Book, Debrecen, 2017
352 oldal · ISBN: 9789634264484

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Simon Scarrow: Invictus

Egy sorozat 15 részéhez már nehéz bármit is írni, aki ismeri aki olvassa az nem fog csalódni.
Továbbra is nagyon jó sorozat én nem tudtam eddig megunni és nem is volt olyan rész amit nem kedveltem volna .
Az összes részről azt tudom írni hogy nincs felesleges oldalak, nincs felesleges időhúzás az elejétől a végéig akció lehetetlen lerakni jó oké sikerült de már nagyon álmos voltam.
Szóval itt van a két kedvenc romai katonánk akik az egyik bajból a másikba esnek valahogy mindig valaki lábára lépnek és ezért jutalmul megkapják a legrosszabb melókat. meg jelenek régi ellenségek és persze szereznek újakat mert hát igy izgalmas az élet.
Jó pont, hogy nem nagyon van benne felesleges moralizálás ha meló van megcsináljuk ha valaki fegyvert rá az rosszul teszi .
További jó pont hogy az ellátmány nem csak ott terem a semmiből jó ellőre gondolni kell rá vagy szerezni út közben …
Sok kis harc mire elérik a végcélt de csak azért hogy egy végső nagy ütközetben bizonyítsanak..

>!
Szabolcs_Holló
Simon Scarrow: Invictus

Egy ilyen hosszúságú sorozat esetében önmagában az is nagy erény, ha az egész nem válik önismétlővé, és bár kétségkívül vannak ismerős motívumok – túlerőben lévő szervezetlen ellenség egy karizmatikus, tiszteletreméltó vezér irányítása alatt, ármánykodó legátus és politikusok-de mégis működik. Egyrészt nagyon élményszerűek a csataleírások, pontos a római hadsereg működésének bemutatása, jók a szereplők és persze nagyon kellemes az író stílusa. Katonai történelmi könyv, ami jól bemutatja, hogy egy hadsereg utánpótlás nélkül pusztulásra van ítélve. Még mindig tudok izgulni a csatákon és őszintén szurkolok Cato-énak, örülök ha egy magaslatot megvédelmeznek és együtt vagyok velük a sáncokon. Ez 15 regény elteltével azért nagy erény.
Külön tetszik, hogy megmutatja a római uralom árnyoldalait, a rabszolgák helyzetét, a bányák kíméletlen világát és azt a kilátástalanságot, amivel az ott raboskodók szembenéznek, így érthetővé teszi a lázadók dühét. Mégis Róma civilizációt, rendet, kultúrát hozott az akkori világ minden szegletébe. Nyilván a katonák nem politikusok és a katona harcol amikor küldik, így a légiósok, jelen esetben praetoriánusok teszik a kötelességüket, amit a sorozat eddig is mindig jól visszaadott. Nincs sok különbség a mai hadseregben szolgáló katonák és a légiósok között, hiszen a római légiók voltak a világ első professzionális hadserege, önálló szabályzattal, regulákkal, felszereléssel, harcmóddal és zsoldot kapó katonákkal.
Remekül ért véget a regény, kíváncsian várom, hogy mi történik két főhősünkkel Nero uralma alatt,..

>!
colman
Simon Scarrow: Invictus

Egyszerűen nem tudok 5-nél kevesebbet adni. Ennyi!

>!
Akos_Kirsch I
Simon Scarrow: Invictus

Simon Scarrow Invictus című könyve ismét egy izgalmas történelmi kaland volt. Kedvelt hőseink Cato és Macro ezúttal az Ibériai-félszigeten kerülnek nehéz helyzetbe egy lázadás kellős közepébe.
Tetszett, hogy Rómában kezdődött a történet, ahol Cato szembesült egy szomorú igazsággal, ami hellyel-közzel végig jelen volt a könyvben, s így hatással volt kapcsolataira a egyes bajtársaival. Ismét izgalmas csatákban vettek részt, a szerző remekül ért az akciók leírásához, minden kardvágás és lándzsaszúrás kegyetlen erővel hasít és döf az ellenségbe, ahogy már megszokhattuk a sorozat előző köteteiben. A cselekmény kellően sodró lendületű és a végén a csavar is érdekes, bár talán lesz, akinek sejthető lesz.
Nem a legjobb regény a sorozatban, de tartotta a színvonalat. Várom a következő részt! :)


A sorozat következő kötete

Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
William Dietrich: A dakotakód
Leo Kessler: Nyugati Tűz Hadművelet
Leo Kessler: Otto villámháborúja
Leo Kessler: Koponyahegyek
Leo Kessler: Erőltetett menet
Leo Kessler: Kitörés Sztálingrádból
Leo Kessler: Mészárszék
Leo Kessler: A Halál Sólymai
Leo Kessler: A Harag Hadművelet