A ​Caesarok napja (Egy vakmerő római kalandjai a hadseregben 16.) 4 csillagozás

Simon Scarrow: A Caesarok napja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

RÓMA, KR. U. 54

Claudius halott. Nero császár került hatalomra, ám féltestvére, Britannicus is igényt tart a trónra. Rómában hatalmas a zűrzavar.

Cato praefectus csak a katonák egyszerű életére vágyik, azonban mindkét rivális oldal felfigyel rá, és mindent megtesznek, hogy maguk mellé állítsák. Catónak be kell szállnia a fondorlatos játszmába, segítségül híva az egyetlen embert, akiben megbízik: hűséges barátját, Macro centuriót.

Ahogy az összeesküvés egyre növekszik, a hatalmasságok sakkfigurákként mozgatják a legionáriusokat és a praetorianus gárdistákat. Vajon meg lehet még akadályozni a polgárháborút? A Birodalom jövője Cato kezében van…

Eredeti mű: Simon Scarrow: Day of the Caesars

>!
Gold Book, Debrecen, 2018
352 oldal · ISBN: 9789634264934 · Fordította: Sándor Zoltán
>!
Gold Book, Debrecen, 2018
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634264859

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Simon Scarrow: A Caesarok napja

Aki rajong a történelmi regényekért, (amelyek hűek az adott korhoz és lebilincselően izgalmas történeteket szőnek a ténylegesen megtörtént események láncolatára) azoknak tökéletes választás ez a kötet. Scarrow könyve ugyanis a történelmi események hitelességével ugyan szabadosan bánik, de a környezet ábrázolásában eredetiségre törekszik. Hit, szerelem, bosszúállás, gyilkosság, áldozathozatal, erényes római hazafiság, mindez első századi Rómájába helyezve. Megismerhetjük az uralkodóház mocskos titkait, belső harcait, végtelen hatalomvágyát, szeretet nélküli világát. Ugyanakkor a társadalom minden szintjén élő emberek mindennapjai is a szemünk előtt zajlanak: a katonák és a rabszolgák világán túl, a köznépén át az arisztokráciáig. A karakterek mozgatása egy pillanatra sem érződik nehézkesnek. Példának okán Néró pont olyan, amilyennek a történelemkönyvek lapjairól megismerhettük: rajongó, érdeklődő, művészi és kifinomult, akinek érdemei gyakran valóban olyan nagyok, mint ahogy híreszteli magáról, néha pedig alatta maradnak saját hírének, mégis veszélyes, hisz ha a hangulata úgy hozza, bárkit könnyedén megölet. Nem nyitja meg az irodalmi mű értelmezésének új lehetőségeit, nem mélyíti el, nem árnyalja új színekkel a szembetűnő, kézenfekvő olvasatokat, de mindenképpen egy kiváló munkát eredményez. Nemcsak egy klasszikus, történelmileg is hiteles, akcióban, bővelkedő kalandregény-sorozat tizenhatodik kötete, hanem egyben egy jól megírt, igazi tudásról árulkodó szórakoztató, mégis könnyed regény is.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Sajnos nem hiszek abban, hogy léteznek jóságos diktátorok.

108. oldal

>!
mate55 

Mint mindig, ez is egy ital mellett kezdődött.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

John Williams: Augustus
Colleen McCullough: Fűkoszorú I-II.
Robert Graves: Én, Claudius
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Spiró György: Fogság
Móra Ferenc: Aranykoporsó
Michelle Moran: Kleopátra lánya
Stephanie Dray – Ben Kane – E. Knight – Sophie Perinot – Kate Quinn – Vicky Alvear Shecter: A tűz napja
Mika Waltari: Az ország titka
Phyllis T. Smith: Én, Livia