A ​kocsmáktól a fogadókig 0 csillagozás

A vendéglátás keretei és története Óbudán 1848 előtt
Simon Katalin: A kocsmáktól a fogadókig

Óbuda ​gyakran kerül szóba a vendéglátással kapcsolatban, számos munka született az óbudai kocsmákról, fogadókról, éttermekről. Ezek az írások azonban kivétel nélkül a 19. századvégi, 20. századi állapotokat vizsgálják – a mai napig a városrész identitásának meghatározó eleme „Krúdy Óbudája”. De miből és hogyan született meg ez a jellegzetes, a budai Tabánhoz vagy a bécsi Grinzinghez hasonlítható külvárosi kiskocsmás negyed a 19. század végére? Erre a kérdésre keresi a választ Simon Katalin frissen megjelent könyvében. Ahogy azt a szerző bevezetőjében megfogalmazta, a kötet célja az előzmények hiánypótló bemutatása és az 1848 előtti óbudai vendéglátás minden aspektusának áttekintése. Hogyan változtak az idők során a jogi szabályozások, a szőlőtermelés, borfogyasztás és borforgalmazás kérdései, az idegenforgalom keretei, az általános étel- és italfogyasztási szokások, miben különböztek a különböző jogú és karakterű vendéglátóhelyek (uradalmi és városi fogadók, magán- és illegális… (tovább)

>!
ISBN: 9786155635144

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete
Gyurgyák János – Környei Anikó – Saly Noémi (szerk.): Élet a régi Magyarországon
Bob Dent: A vörös város
Verrasztó Gábor: Lövészárok Pasaréten
Lukács Anikó: Nemzeti divat Pesten a 19. században
Lakner Judit: Halál a századfordulón
Franz Schams: A magyarországi Pest szabad királyi városának teljes leírása
Franz Schams: A magyarországi Buda szabad királyi városának teljes leírása
Draveczky Balázs – Balázs mester: Történetek terített asztalokról és környékükről
Kordos Szabolcs: Egy város titkai