Óbuda gyakran kerül szóba a vendéglátással kapcsolatban, számos munka született az óbudai kocsmákról, fogadókról, éttermekről. Ezek az írások azonban kivétel nélkül a 19. századvégi, 20. századi állapotokat vizsgálják – a mai napig a városrész identitásának meghatározó eleme „Krúdy Óbudája”. De miből és hogyan született meg ez a jellegzetes, a budai Tabánhoz vagy a bécsi Grinzinghez hasonlítható külvárosi kiskocsmás negyed a 19. század végére? Erre a kérdésre keresi a választ Simon Katalin frissen megjelent könyvében. Ahogy azt a szerző bevezetőjében megfogalmazta, a kötet célja az előzmények hiánypótló bemutatása és az 1848 előtti óbudai vendéglátás minden aspektusának áttekintése. Hogyan változtak az idők során a jogi szabályozások, a szőlőtermelés, borfogyasztás és borforgalmazás kérdései, az idegenforgalom keretei, az általános étel- és italfogyasztási szokások, miben különböztek a különböző jogú és karakterű vendéglátóhelyek (uradalmi és városi fogadók, magán- és illegális… (tovább)
A kocsmáktól a fogadókig 0 csillagozás
A vendéglátás keretei és története Óbudán 1848 előtt
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete 94% ·
Összehasonlítás - Gyurgyák János – Környei Anikó – Saly Noémi (szerk.): Élet a régi Magyarországon 92% ·
Összehasonlítás - Bob Dent: A vörös város 91% ·
Összehasonlítás - Verrasztó Gábor: Lövészárok Pasaréten ·
Összehasonlítás - Lukács Anikó: Nemzeti divat Pesten a 19. században ·
Összehasonlítás - Lakner Judit: Halál a századfordulón ·
Összehasonlítás - Franz Schams: A magyarországi Pest szabad királyi városának teljes leírása ·
Összehasonlítás - Franz Schams: A magyarországi Buda szabad királyi városának teljes leírása ·
Összehasonlítás - Draveczky Balázs – Balázs mester: Történetek terített asztalokról és környékükről ·
Összehasonlítás - Kordos Szabolcs: Egy város titkai 96% ·
Összehasonlítás