Péntek ​13 20 csillagozás

Simon Hawke: Péntek 13

A videósok körében az egyik legnépszerűbb horrorfilmsorozat a Péntek 13. A film alapján készült könyv három epizódot tartalmaz.
Fiatalok vidám csapata ver tábort a világtól elszigetelt, vadregényes kristálytavi kempingben. Érkezésükkor ijesztő történetekkel ugratják egymást. Ám a nevetés sikolyba, a derű agóniába torkollik…
A kristálytavi táborban újra fiatalok élvezik a nyaralás örömeit. Úgy tűnik, a rémségeknek vége, hiszen a gyilkos elpusztult… Pénteken, 13-án azonban újra elszabadul a pokol. Vajon most ki a gyilkos?…
A gyönyörű, 19 éves Chris visszatér. Visszatér oda, ahol a többieket kíméletlenül lemészárolták. Visszatér oda, ahol nem kell bizonyítania, hogy vége a szörnyűségeknek, és újra tud élni és szeretni. Nincs is semmi baj, amíg fel nem bukkan egy hívatlan vendég: Jason…

Eredeti cím: Friday the 13th

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
TexT, Budapest, 1991
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638045191 · Fordította: Gázsity Mila, Sajó Sándor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

hila>!
Simon Hawke: Péntek 13

Az utolsó metró, utolsó kocsijában olvastam, teljesen egyedül. Hát elég baparáztatós volt nekem a könyv is, bár nekem a filmek a gyerekkori rémálmaim főfelelősei. Szerettem olvasni, de végig féltem közben. Csak ajánlani merném.

lampard12>!
Simon Hawke: Péntek 13

Sikerült egy éjszaka alatt kiolvassam.Direkt akartam éjszaka,ha már horror adjuk meg a módját:D Első horror olvasásom,de tetszett, bár mint a legtöbb horror filmnél itt is idegesített a szereplők bénasága.Amúgy olvasás közben kimentem cigizni, aztán mikor kb félig elszivtam hirtelen elromlott a villany… mondanom sem kell,hogy a szívverésem kihagyott egy ütemet,de lehet többet is, aztán kiderült, hogy csak a körte égett ki… Összefoglalva olvastatta magát a regény, tetszett:)

Toto12>!
Simon Hawke: Péntek 13

Hát Én már akkor olvastam amikkor már láttam a filmeket jó öreg VHS-n!
Nem hozza vissza a filmek hangulatát.

Hugi>!
Simon Hawke: Péntek 13

A már klasszikusnak számító tinihorror… ;)

Moncs>!
Simon Hawke: Péntek 13

Tinikoromban olvastam, akkor egész félelmetesnek tűnt, így visszatekintve már nem annyira. Klasszikus horror, semmi extra.


Népszerű idézetek

Static>!

Az éjszaka zajai zavarnak, a sötétség zörejei olyasmit is láttatnak a képzelet segítségével, amit a szem nem képes észrevenni. A felfokozott képzelet a sötétség gyermeke, aki minden éjjel újjászületik.

7. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Duma Key
Stephen King: A tűzgyújtó
Stephen King: A ragyogás
Max Brooks: World War Z – Zombiháború
Joe Hill: Szarvak
Stephen King: Christine
Blake Crouch: Wayward Pines
Stephen King (Richard Bachman): Sorvadj el!
Stephen King: A rémkoppantók