Sajt és paradicsom, hatalmas tál gőzölgő spagetti, ami a villák hegyén óriási gombolyagokká válik, könnyű vörösbor szalmafonatos üvegekben… körülbelül ilyennek ismerjük az olasz konyhát.
A kötet szerzője, aki hosszú ideje él már Olaszországban, részben igazolja ezt a képet, amikor a tésztafélék meghatározó szerepéről ír az itáliai gasztronómiában, de egyúttal felhívja a figyelmünket arra is, hogy mennyivel gazdagabb zöldségétel-kínálatban, fűszerhasználatban a félsziget étrendje. Ez utóbbi tényt állítja elénk követendő példaként, hogy táplálkozásunkat egészségesebb útra terelje.
Itáliai ízek 2 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szakácskönyv Mezőgazdasági
Kívánságlistára tette 4

Kiemelt értékelések
serengeti P>!




Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 4
Stílus (írói): 3
Ötlet (eredetiség): 5
Tartalom (mondanivaló): 5
Szakmailag és műfajilag kifogástalan könyv. Szakácskönyvet viszonylag ritkán veszek a kezembe, de ez elnyerte a tetszésemet. Szívesen olvasgattam a könyvben található recepteket, és jópárnak az elkészítéséhez is kedvet kaptam. Az író stílusa meglehetősen szűkszavú, lényegretörő. Az egyes ételreceptek ugyanakkor ötletesek, egyediek, ízletesek. Az olasz konyhával való megismerkedéshez, olvasgatásra, ötletgyűjtéshez és persze főzőcskézéshez mindenképpen ajánlom.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Steiner Kristóf: Kristóf konyhája 97% ·
Összehasonlítás - Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: Édes békeidők 99% ·
Összehasonlítás - Tóthné Libor Mária: Limara Péksége 97% ·
Összehasonlítás - Beh Mariann: A kert konyhája 98% ·
Összehasonlítás - Ambrus Éva: Anya, kérek még! 94% ·
Összehasonlítás - Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve 96% ·
Összehasonlítás - Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 98% ·
Összehasonlítás - Horváth Ilona: Szakácskönyv 93% ·
Összehasonlítás - Steiner Kristóf – Nimrod Dagan: Határtalan házikonyha 96% ·
Összehasonlítás