Itáliai ​ízek 2 csillagozás

Simeoni Szekeres Magda: Itáliai ízek

Sajt és paradicsom, hatalmas tál gőzölgő spagetti, ami a villák hegyén óriási gombolyagokká válik, könnyű vörösbor szalmafonatos üvegekben… körülbelül ilyennek ismerjük az olasz konyhát.
A kötet szerzője, aki hosszú ideje él már Olaszországban, részben igazolja ezt a képet, amikor a tésztafélék meghatározó szerepéről ír az itáliai gasztronómiában, de egyúttal felhívja a figyelmünket arra is, hogy mennyivel gazdagabb zöldségétel-kínálatban, fűszerhasználatban a félsziget étrendje. Ez utóbbi tényt állítja elénk követendő példaként, hogy táplálkozásunkat egészségesebb útra terelje.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Szakácskönyv Mezőgazdasági

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1987
168 oldal · ISBN: 9632324625

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

serengeti P>!
Simeoni Szekeres Magda: Itáliai ízek

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 4
Stílus (írói): 3
Ötlet (eredetiség): 5
Tartalom (mondanivaló): 5

Szakmailag és műfajilag kifogástalan könyv. Szakácskönyvet viszonylag ritkán veszek a kezembe, de ez elnyerte a tetszésemet. Szívesen olvasgattam a könyvben található recepteket, és jópárnak az elkészítéséhez is kedvet kaptam. Az író stílusa meglehetősen szűkszavú, lényegretörő. Az egyes ételreceptek ugyanakkor ötletesek, egyediek, ízletesek. Az olasz konyhával való megismerkedéshez, olvasgatásra, ötletgyűjtéshez és persze főzőcskézéshez mindenképpen ajánlom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Beh Mariann: A kert konyhája
Ambrus Éva: Anya, kérek még!
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Horváth Ilona: Szakácskönyv
Steiner Kristóf – Nimrod Dagan: Határtalan házikonyha