Robogunk ​az Észtrabanton 15 csillagozás

Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Kékszömörce-erdő mellett, a Bazsalikom-majorban él Nagykópé Haspók – becsületes nevén Bazsalikom Miklós –, a zseniális feltaláló.
\"Nagykópé Haspókot látnotok kellene: tiszteletreméltó sárga szakálla csak úgy hullámzik hatalmas pocakján, amikor nevet. Márpedig leginkább nevet: vagy mosolyog, vagy vigyorog, vagy kacarász , vagy harsányan hahotázik saját tréfáin. Nagyon szereti megtréfálni az embereket különleges találmányaival. Csípdmegfalván egyszer egy lépcsőt átalakított mozgólépcsővé, de olyanná ám, hogy aki lefele akart menni, azt fölfele vitte, aki meg fölfele ment volna, azzal lefele szaladt. Máskor egy futószőnyeget repülőszőnyeggé változtatott: porolás közben egyszer csak felszállt, és repült, repült, mint valami papírsárkány.\" – De az igazi nagy találmány az Észtrabant! A mindentudó autóval fergeteges-fantasztikus kalandokba bonyolódik Gazsi, Nagykópé unokaöccse.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 1982
234 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631130568 · Illusztrálta: Gaál Éva

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Ritka_a>!
Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Ennyi zagyvaságot összehordani egy könyvben… De azt kell mondjam, hogy működik. Nekem legalábbis tetszett. Az igaz, hogy néha elvesztettem a fonalat, viszont ez nem vett el a történet varázsából. Az illusztrációk is fantasztikusak, nagyon feldobják a könyvet.

XX73 >!
Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Pihent agyú szerző zavarba ejtő könyve. Néhol annyira belecsavarodik a szóviccekbe, hogy felnőtt fejjel is hosszan gombolyítom vissza. Nem tudom, egy átlagos szókincsű mai gyerek hogyan viszonyulna hozzá. (Viszont nagyon tudom ajánlani egy nyolcosztályos gimnáziumi anyanyelvi felkészüléshez.)

A krumpliposzátás fejezet, az valami fenomenális. Nekem az tetszett legjobban.

Eltiron>!
Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Ahogy szedegetem össze kedvenc gyerekkönyveimet, egyre több furcsaság jut eszembe :) Ebből pl. a mai napig tudnék idézgetni, a kezdőbetűket összekeverő költőt, a repülő pulit, a fagyosszenteket, Hétmeghetedik Túrósmazsolás Palacsinta Péterpált, stb. Pedig megvan pár évtizede, hogy utoljára kezemben volt :)

Mileva>!
Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Überkedvenc!
Milliószor újraolvastam, fordulatos történet, egészen eredeti karakterek, rengeteg poén és a nevek!!! Herrmorr Morgovitz, a kutyaviadal-rendező, Popozán Szvetozár, a tojásgyűjtő, Hisztéria Mizéria, a samandán királylány … briliáns.
Gaál Éva illusztrációi bámulatosan szépek, részletgazdagok, szinte filmszerűek.
(Ebből a szövegből+grafikából világsiker animációs filmet lehetne csinálni sztem.)

Vörös_Édua IP>!
Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Na, jó, ez furcsamód' tetszett. :) A hülye nevek olykor idegesítettek, de összességében jópofa történet. (Jajj, Miklós bácsinak már volt mobilja, 3D mozija, és wiretape-je a ’80-as években! :DDD) Kár, hogy nem olvastam gyerekként.

pat P>!
Simai Mihály: Robogunk az Észtrabanton

Ó igen, ez mennyire jó! Azonnal el akarom olvasni! De fogalmam sincs, hol lehet pillanatnyilag.
Picsoda mocsék mertkozi!


Hasonló könyvek címkék alapján

Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Bombicz Judit: Csodák könyve
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Berg Judit: Rumini
Bodor Attila: A ló, aki édességet tüsszentett
Böde Péter: A sárga tölgy
Fekete András: Tüsi és Lobonc megmenti Bam Bandit
Fodor Sándor: Csipike, az óriás törpe