Asztrológiai ​útmutató összetört szíveknek 62 csillagozás

Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Alice, ​az idealista és kissé lökött Mérleg egy feltörekvő tévécsatornánál egyengeti karrierjét. Előző pasija, egy szabadságmániás Vízöntő épp most jelentette be, hogy eljegyzi új barátnőjét, aki ráadásul terhes. Ha még ez nem lenne elég, a csatorna felvesz egy önimádó Oroszlánt, hogy leépítse az oda nem illő munkatársakat. Alice retteg új főnökétől, de ez nem akadályozza meg abban, hogy fülig beleszeressen.
A lány egyetlen reménye, hogy új barátja, Tio mindent tud az asztrológiáról, és bölcs tanácsokkal látja el őt mind a munka, mind a szerelem terén. Alice el akar menekülni az Oroszlán iránt érzett vonzalma elől, hát beleveti magát az élet sűrűjébe, ahol szexmániás Nyilasokkal, higgadt Bikákkal, kitartó Kosokkal, hazug Halakkal és bosszúszomjas Skorpiókkal hozza össze a sors. Tiónak sikerül annyira a zodiákus bűvkörébe vonnia Alicét, hogy az már zöldségest és orvost is a születési képlete alapján választ, mígnem legjobb barátnője, a gondoskodó Rák orvoshoz viszi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Libri, Budapest, 2015
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633103234 · Fordította: Bíró Júlia

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Alice Bassi · David Nardi


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Wow! De jó kis könyv volt! Szegényke már hetek óta várt a sorára, de valahogy nem volt hangulatom elkezdeni. Mint oly sok más könyv esetében, most is fel kell tennem a kérdést: Miért halogattam eddig? Valószínűleg jó időben találtunk egymásra. Szinte le sem tudtam tenni. Nagyon jó a stílusa. Tetszett a humor és az asztrológiai vonal. Szívesen olvasnék még mást is az írónőtől, akár Alice kalandjainak folytatását.

>!
Libri, Budapest, 2015
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633103234 · Fordította: Bíró Júlia
Pandalány P>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Fogalmam sincs, miért halogattam ennyit ennek a könyvnek az elolvasását. Még tavaly láttam a könyvesboltban és a borító, a fülszöveg abszolút megfogott. Aztán kiderült, hogy megvan a könyvtárban & rögtön lecsaptam rá. Decemberben szépen kikölcsönöztem, és azóta állt a polcomon…Sőt, a könyvtáros hölgy már múltkor megemlítette, hogy jó ideje nálam van a kötet, hol tartok vele. A könyv vastagsága & elég kicsi betűmérete miatt mindig inkább más könyvet olvastam, csak toltam hátra a sorban. De miért?!
Kiderült, hogy olvasmányos, érdekes sztori, számomra szórakoztató volt olvasni. Olvasás közben megnéztem a Molyos értékeléseit is, de eléggé lehúzta szinte mindenki, szerintem érdemtelenül. Nem egészen értem, miért. Vannak ennél sokkal rosszabb, vontatott történetek, amik olvasásával tényleg lehet szenvedni.

A főhős, Alice egy szeleburdi, két ballábas lány, aki még javában keresi az útját minden téren. 10 éve dolgozik egy TV-csatornánál, karrierje jelenleg stagnál. Pasik terén nincs szerencséje, mert előző barátja, Carlo elhagyta egy másik nőért, ráadásul mindhárman egy helyen dolgoznak, ami kicsit sem könnyíti meg a mindennapjait. Felbolydul az élet a TV-csatornánál, amikor megjelenik a színen a sármos & szívdöglesztő Davide (a könyv végére sem tudtam megszokni a neve végén az e betűt), akinek az a feladata, hogy leellenőrizze a munkatársak feladatait & segítse őket, hogy hol & miként lehetne javítani a hatékonyságon, valamint a TV-csatorna működésén.Természetesen Alice & ő azonnal kiszúrják egymást, bár a munkahelyi szituáció miatt bonyolult a helyzet. Érződik a vonzalom közöttük, de eleinte egyikük sem mer lépni, kimutatni bármit is. Alice közben más felé is kacsingat, bár eléggé a külsőségeknek hódol pasik terén. Túlzottan nem láthatunk bele főhősnőnk fejébe, hiába E/1-ben íródott a könyv, ez szerintem egy fájó pontja a történetnek.
Alice mellett legjobb barátnője, Paola végig ott áll. Számomra ő sokszor az a tipikus „minden lében kanál” típus volt, ugyanakkor érezhetően stabil volt a barátsága Aliceszel (így írják? :) ). Rajta kívül Tio, az asztrológiamániás munkatárs állt a lány mellett. Nekem kicsit sok volt a könyv végére az asztrológiából és idegesítő. Eleinte vicces volt, hogy mindenféle holdállásokkal magyaráznak meg minden emberi tulajdonságot, de egy idő után feleslegessé vált.

Összességében tetszett a könyv, bár vannak hiányosságai. Egyrészt elég hosszú volt ahhoz képest, hogy egy laza, csajos könyv, ugyanakkor olvastatta magát, így végül is ezzel igazán nem volt problémám. Inkább az volt a bajom sokszor vele, hogy a főhős, Alice nem állt ki magáért, legalábbis nem elégszer. Például, amikor az éj közepén megjelent a küszöbén a volt vőlegénye (igen, még egy vőlegény!), Giorgio, akkor el is határozta, hogy nem engedi be a lakásba, ehhez képest hetekig ott dekkolt nála. Miért?!Vagy pl a pasi csak úgy random megjelent a munkahelyén, „Nyuszifül”-nek szólítva őt & Alice tehetetlenül hagyta, hogy úgy csináljon, mintha együtt lennének. Kérdem én, miért?!Ebben az esetben Alice helyében eligazítottam volna a csávót, hogy hagyjon már békén & lépjen olajra. bocsi a dühöngésemért, de idegesítő volt a csajszi töketlenkedése ahelyett, hogy kézbe vette volna a dolgokat & a saját életét.
Végignézegettem a könyv értékeléseit és szerintem ennyire nem rossz, mint ahogy itt sokan lehúzzák sajnos. Olvasmányos, vicces regény, számomra követhető volt a pörgős történet, megérte elolvasni. Az összértékelése 69%-os, amit egy kicsit kevésnek tartok. Szerintem simán elérhetné a 70-80%-ot. Tőlem négy csillagot kap: kettőt a történetre, kettőt a borítóra.

2 hozzászólás
Timcsibaba77>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Végre egy könnyed, igazi női olvasmány. De azért nem szirupos, nem ülte meg a gyomrom. Végtelenül lehengerlő, pörgős sok szálon futó mű volt. Ki ne vonzódna a horoszkóp, és a megfoghatatlan irányába? Főleg, mi nők vagyunk talán már túl nyitottak az eféle titokzatosságok irányába. Egy nagy igazságot kimond a könyv, hogy ne a csillagainkban keressük a hibákat, és ne az asztrológiai útmutatások szerint várjuk a sült galambot, mert sose lehetünk boldogok. Teljesen mindegy, milyen aszcendens, és csillagjegy állás van két ember között, az ne álljon közéjük.spoiler Alice is kijön az álmodozásból, és naivitásból, megannyi buktató után, végre ott találja meg a boldogságát, ahol nem is remélte volna. Mérleg Oroszlánnal. És igen, mert két ember igenis összeférhet, boldog lehet egymással még akkor is, ha a csillagok mást jósolnak, és a bolygók „ütik” egymást.

Nagyon tetszett Silvia Zucca első írása, kíváncsian várom a folytatást, a következő könyvét.

meseanyu P>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Először nagyon tetszett, szórakoztató volt, vicces, de aztán a közepe táján nagyon elkezdtem unni. Kb. a felét ki lehetett volna húzni, és akkor ha nem is rettenetesen eredeti, de egy meglehetősen élvezhető könyv lett volna. Kár érte, mert a borító is nagyon csini, a főszereplő is szerethető, Tiót meg egyenesen imádtam.

papeerzsepi>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Olykor-olykor magamra ismertem Alice személyében. Számomra letehetetlen volt, nagyon kíváncsi voltam a végére.Voltak benne humoros párbeszédek, váratlan fordulatok és happy end.
Aki elszánja magát erre a könyvre jó ha van egy kis asztrológiai előképzettsége különben egyes részeket kevésbé vagy egyáltalán nem fog érteni.Volt egy szakasz számomra is ami már sok volt annak ellenére hogy tiniként eléggé beleástam magam az asztrológia „tudományába”.
A szereplők nagyon szerethetőek, nekem kifejezetten Tio lett a kedvencem.Igazi könnyű nyári, vízparti olvasmány.

_Fannalala_>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Hát kövezzetek meg, de nekem ez nagyon tetszett:D Sokkal rosszabbra számítottam, mert nem értettem miért lett 80%-kal leértékelve, és 74%-os csillagozással valami hatalmas asztrológiai félresiklásra számítottam. Ehhez képest ez egy nagyon jó olvasmány volt:D
Kezdem a negatívumokkal:
Sajnos igazuk van azoknak, akik az utolsó 200 oldalt feleslegesnek mondták, szerintem is kb ennyi volt amit már nem tettem volna bele. Sőt akkor kellett volna megállni amikor spoiler. Néhol unalmasan túl volt húzva eléggé feleslegesen.
Továbbá elég sok és zavaró elírás van a könyvben, nagyon sok elgépeléssel, ez picit megakasztott.
Végül pedig vártam volna egy csattanót, de kicsit tingli-tanglira sikeredett. Ez szerintem nagy benézés volt.

Viszont miért érdemes elolvasni?
Mert ez a könyv spoiler vicces, én hülyére nevettem magam rengetegszer:DD A sztorija nagyon egyedi és igazán jól meg van írva, minden asztrológiai cuccal együtt izgalmas is. A főszereplő végre nem egy buta liba, vagy egy szürkeegér, akit kinéz magának a jópasi, hanem egy szimpatikus lány, aki akár te vagy én is lehetnénk.
A többi szereplő is zseniális, főleg Paola volt, akin nagyon jól szórakoztam. spoiler Szóval ez pont az a könyv, amit bármikor el tudnék olvasni, mert könnyed, vicces, nagyon értékes perceket ad a szürke hétköznapokon.

Az nekem fura, hogy harmincas emberekről szól a könyv közel a negyvenhez, nem is tudom. Én olvasás közben nem érzékeltem 25-nél többnek őket, valahogy irreális dolgok történnek meg velük a korukhoz képest. Bár párhuzamosan néztem a Szex és New Yorkot, úgyhogy így meg nem is szokatlan.

Kedvencnek jelöltem, mert tuti elolvasom még párszor, de az utolsó 200 oldalt én már passzolom:D

spoiler

Deszy P>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Alice bizonyos tekintetben nem igazán tér el a szokásos chick-lit csajoktól: karriert építene, de még nem jött neki össze, végtelenül szerencsétlen a pasikkal, és rettentően béna. Úgy értem, ciki sztori ciki sztorit követ – koszos lesz a ruhája, elesik és belezuhan valaki karjaiba, földre teperi egy hatalmas kutya a parkban, elhagyja a pénztárcáját, mindenféle oda nem illő dolog csúszik ki a száján, csak hogy néhány dolgot említsek. Ez pedig vagy idegesítő vagy vicces – szerencsére nálam most ez sokkal inkább a vicces kategóriába esett. Alice pont azon a határon volt, ahol még el tudom viselni a bolondságát, és azonosulni is tudok vele, még ha nem is mindig gondoltam úgy, hogy normális. Chick-lit mértékben ez nem egy rövid regényt, úgyhogy ami garantált, hogy sokszor fog olyan döntést hozni, hogy az olvasó csak fogja a fejét. És tényleg meg is teszi.

Ennek ellenére Alice csetlése-botlása az életben valahogy… aranyos. Nem idiótának éreztem, hanem esendőnek, és ez egy lényegesen különbség. Ráadásul nagyon jót tett a sztorinak, hogy valami egészen egyedivel öntötték nyakon a főszereplőnket: a csillagjegyekkel.

A horoszkóposdi jó ízt kölcsönöz a történetnek. Egyrészt nagyon abszurd, másrészt ugyan ki nem gondolkozott még el azon akár egyszer is, hogy milyen jó lenne, ha valóra válna, amit épp a horoszkópja ír?

Összességében egy könnyed történet ez, amin rengeteget lehet nevetni, némi roppant bonyolult romantika is befigyel – de sokkal inkább a humor van előtérben. No meg az a téma, hogy egy felnőtt hogyan találhatja meg önmagát és a helyét a világban. Imádtam Alice jellemfejlődését, ami lassú volt ugyan, de a végére mindent megért. Tehát a tanulság: lendüljünk túl a cikiségeinken, és ragadjuk meg a Bikát a Kost a Bakot az életet a szarvánál. És ehhez még pasi sem kell…

A teljes értékelésemért katt:
http://www.deszy-konyv.hu/2015/08/asztrologiai-utmutato.html

annie55>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Őszintén szólva, kellemes kis limonádéról van szó, a könyv nem ad se többet, se kevesebbet, mint amennyit a fülszöveg sejtet. Bevallom őszintén, nem is értem, miért kapott ilyen alacsony százalékot, szerintem ezzel a történettel nincs különösebb gond, csak a helyén kell kezelni. Személy szerint én jól szórakoztam Alice bolondságain.
Bővebben: http://anniekonyvesblogja.blogspot.hu/2016/08/silvia-zu…

Sister>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Becsapós ám ez a könyv. Először elvarázsol a szép borítója, az ígéretes címe, na meg a fülszövege is, ehhez képest annyira viszont nem jó. Sajnos. :(

Kezdjük ott, hogy indokolatlanul hosszú. Egy chick lit max. 350 oldalban lezavarható, ehhez képest ez még meg van toldva +150 oldallal. És lényegében nem történik ezalatt a világon semmi! Alice tényleg elég lökött, meg naiv és iszonyatosan romantikus (időnként magamra ismertem benne), de felnőtt nő létére borzasztóan bugyuta hibákat követ el. Ennyire nem lehet valaki szerencsétlen… Hogy valami pozitív is szóljon mellette: a beszólásait és a kommentárjait nagyon élveztem, azokon gyakran elmosolyodtam. :) Továbbá én is szeretem a klasszikus romantikus filmeket, úgyhogy ez is piros pontnak számít. De itt kb. ki is merül, a többi részben kicsit idegesített, főleg, amikor már kezdett bedurvulni ez az asztrológiás mánia. Én úgy vagyok vele, hogy időnként elolvasom a heti horoszkópomat (ha bárkit is érdekelne, Halak vagyok Mérleg aszcendenssel), de általában mindig nagyokat nevetek rajta, mert éppen az ellenkezője történik velem. Nem vitatom, lehet benne valami igazság, de erre alapozni egy kapcsolatot igencsak sekélyes jellemre vall. Alice a könyv közepén elviselhetetlenné válik, ott fontolgattam, hogy inkább nem szenvedek vele. Végül mégis leküzdöttem és elolvastam a végéig. Davide, a férfi főszereplő igazán szimpatikus, én az elejétől fogva tudtam, hogy mi lesz a vége. Persze mindenki más is, aki valaha olvasott már romantikus könyvet. :) És Tio, mindenkinek kellene egy Tio! Még akkor is, ha kicsit asztrológia hívő, viszont igaz barát. Alice mellett csupa kedves, jóravaló és önzetlen barát áll, ehhez képest hibát hibára halmoz. Csetlik-botlik, de a végén révbe ér. Azért a vége jelenet szép volt, azt értékeltem. :)

Ha összegeznem kellene, azt mondanám, hogy az alapötlet remek, csak rétestésztára van nyújtva, illetve túlzásnak éreztem sokszor az asztrológiás tölteléket. A kevesebb néha több. Talán legközelebb sikerül eltalálni a megfelelő arányt. :)

PatyiMoly>!
Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Nagyon aranyos könyv!

A Netflix sorozat alapján találtam rá, bár meglepő, hogy mennyire más és mégis hasonló a két történet. Már régen nevettem hangosan könyvön ilyen sokszor. Élvezetes regény egy nőről, aki keresi a saját hangját, a saját útját, amihez segítségül hívja a csillagokat.
spoiler

A kedvencem mind a könyvben, mind a sorozatban is Tio, Tiziano.
Könnyed karakter, szerethető.
Bár egy kissé megijedtem, amikor Alice teljesen belegabalyodott az asztrológiába, és még az üzletekben is megkérdezte az eladók születési dátumát, közben kíváncsi lettem az én horoszkópomra is. Vajon mennyire illene rám? Na és a vőlegényemre?
Lehet utána is járok… :)

Egy kedves könyv egy kissé naív lányról és szerelmi próbálkozásairól.
Hogy miért 4 és fél csillag?
spoiler


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

– Szívem, küldj el mindenkit a bús francba, és engedd el magad egy kicsit.

Pandalány P>!

– Bármennyire is igyekszünk tagadni azt, amit érzünk, egy érzelem nem múlik el attól, ha valaki nem vesz tudomást a létezéséről.

Pandalány P>!

– Mindenkinek olyan élete van, amilyet választ magának, végül is.

Mpattus>!

Csak a filmekben történik meg, hogy valaki azt mondja:
„Nagyon tetszel nekem, Bridget. Úgy, ahogy vagy.”

195. oldal, 17. - Rák, az árvák hercegnője (Libri, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Álruhában
Gail Carriger: Szívtelen
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Kollár Betti: A vonzás törvénye
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jodi Taylor: Semmi lány