Sík Csaba (szerk.)

Körkép ​75 1 csillagozás

Huszonhárom mai magyar elbeszélés
Sík Csaba (szerk.): Körkép 75

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Bertha Bulcsu, Boldizsár Iván, Bor Ambrus, Csurka István, Galgóczi Erzsébet, Hernádi Gyula, Illés Endre, Karinthy Ferenc, Kolozsvári Grandpierre Emil, Komlós Aladár, Mándy Iván, Mesterházi Lajos, Örkény István, Páskándi Géza, Rákosy Gergely, Sobor Antal, Somogyi Tóth Sándor, Sükösd Mihály, Szabó István, Szakonyi Károly, Szobotka Tibor, Vészi Endre

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Körkép Magvető

>!
Magvető, Budapest, 1975
592 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632700597

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Bla I>!
Sík Csaba (szerk.): Körkép 75

Sík Csaba (szerk.): Körkép 75 Huszonhárom mai magyar elbeszélés

A Magvető nagymultú, mértékadó antológiája, ill. annak szerkesztője Sík Csaba e kötetben is a múlt év folyóirat-publikációi közül válogatta ki a legjobb novellákat. Egy időben tavasszal minden évben megvásároltam ez áttekintést, most is sorakoznak e régi kötetek a polcomon. Ez valahogy külön volt, kézbe vettem hát. Annyi szívemnek kedves író egy-egy írása szerepel, hogy boldog felfedezések az újraolvasások. Mindjárt az elején Bertha Bulcsú napfényes, őszi, szépkori története, majd Boldizsár Iván személyes kalandja egy pisztollyal és a „miniszterpapírral”. Hosszan folytathatnám…egészen Vészi tartalékos kiképzést felvillantó „Lábvizit”-éig. Próbáljátok ki 1974, a virágzó Kádár-korszak novella-termését. Érdemes!


Népszerű idézetek

Bla I>!

Ott volt egy magas, égő fekete szemű , nagyon karcsú férfi. „Kirgiz”-nek szólították. Két évvel fölöttem járt az egyetemre, a gólyák ismerik az idősebbeket, ő nem emlékezhetett rám, de én tudtam a nevét, az Eötvös-kollégiumi perből is. Rajk Lászlónak hívták.

33. oldal

Sík Csaba (szerk.): Körkép 75 Huszonhárom mai magyar elbeszélés


Hasonló könyvek címkék alapján

Turi Tímea (szerk.): Körkép 2018
Varga Réka (szerk.): Állomás, éjszaka
Cserna-Szabó András (szerk.): Friss irodalmi húsok
Bartis Attila: Tizenegy novella
Bodor Ádám: Sehol
Fodor Sándor: A feltámadás elmarad
Bodor Ádám: A részleg
Böszörményi Zoltán: Füst
Bartis Attila: A kéklő pára
Tóth Ágnes: Kocsmamesék