Erzsébet ​királyné és a férfiak 19 csillagozás

Sigrid-Maria Grössing: Erzsébet királyné és a férfiak

Erzsébet ​elbűvölően szép asszony volt, akinek kedvessége és mágikus vonzereje térdre kényszerítette a férfivilágot. Őt viszont mintha hidegen hagyták volna ama vágyak és szenvedélyek, melyeket imádóiban fellobbantott. Sigrid-Maria Grössing pszichológiai érzékenységgel rajzolja meg a vadóc természetű Sisi, valamint apja, a bajorországi Possenhofenben uralkodó, különcnek számító Miksa herceg és a lelkileg kiegyensúlyozatlan unokafivér, a későbbi II. Lajos problematikus viszonyát. A szerző együttérzően ír a fiatal, szerelmes császárnéról, aki sokat szenvedett a bécsi udvar szigorú és rideg erkölcseitől, aki egyetlen fiúgyermekével, Rudolffal sem találta meg a bensőséges, meghitt hangot, aki mind gyakrabban hagyta magára császári férjét, s aki nyugtalanul bolyongott a nagyvilágban. Sigrid-Maria Grössing kitartóan követi Sisi kísérőjének, a vakmerő lovasnak, Bay Middleton kapitánynak Angliában fellelhető nyomait, megvizsgálja Andrássy Gyula grófhoz, a monarchia majdani… (tovább)

Eredeti cím: Kaiserin Elisabeth und ihre Männer

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Királyi házak GABO

>!
GABO, Budapest, 2000
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639237361 · Fordította: Kajtár Mária

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

LibrariAnne>!
Sigrid-Maria Grössing: Erzsébet királyné és a férfiak

Nagyon érdekfeszítő olvasmány volt ez a könyv, sokszor észre sem vettem, hogy ez valójában nem regényt, hanem szakkönyvet olvasok. Szeretem a szerző stílusát, igazán választékosan ír. Ebben a kötetben közelebbről is megismerhetjük azokat a férfiakat, akik döntő szerepet játszottak Erzsébet császárné életében: édesapja, Miksa herceg; férje, Ferenc József; fia, Rudolf herceg; plátói szerelmei, Bay Middleton kapitány és Andrássy Gyula gróf; farsangi kalandja, Fritz Pacher; valamint gyilkosa, Luigi Lucheni. Nemcsak ezeknek a személyeknek a császárnéval való kapcsolatát, de személyiségüket is megismerhetjük a könyv által, valamint bepillantást nyerhetünk a kor politikájába, történelmébe. Ahogy egyre többet olvasok erről a különleges asszonyról, megismerem negatív tulajdonságait és szeszélyeit, amelyeket oly sokáig idealizáltam gyermekként. Ennek ellenére továbbra is csodálom ezt a nőt, aki messze megelőzte korát minden szempontból.

Bur3sz>!
Sigrid-Maria Grössing: Erzsébet királyné és a férfiak

Nagyon tetszett. Annak ellenére, h száraz tényeket sorakoztatott fel az írónő, nagyon olvasmányos. Számomra sok érdekes, új információval szolgált a korról és Sissi életéről. Nincs kizárva, h ezen a könyvön felbuzdulva még keresek a korral kapcsolatos írásokat. Másoknak is csak ajánlani tudom.

Levenzia>!
Sigrid-Maria Grössing: Erzsébet királyné és a férfiak

Olvastam már több könyvet Sissi életéről. Ha ez az első, és nem tudom, hogy Ő a bálvány, hát azt hiszem nem lett volna túl szimpatikus. A könyv ráirányít önzőségére, hidegségére, mindarra ami a gondtalan fiatal lányból lett. Egyértelmű képet kapunk a rokonságon belüli furcsaságokról. terheltségekről. Nekem lassan ment az olvasás, elég vontatott és unalmas volt helyenként.

csilla0923>!
Sigrid-Maria Grössing: Erzsébet királyné és a férfiak

Na végre egy olyan könyv a Királyi Házak sorozatból, ami tetszett. Lehet azért, mert Sisi életét jó sokszor olvastam már, sokféle szemszögből. De ez a könyv tudott újat mondani. És nagyon köszönöm, hogy jól írta Sisi nevét, és nem két s-t használt az író. Érdekes lélektani elemzése volt azoknak a férfiaknak, akik kiemelkedtek Erzsébet életében. Azért csak 4 csillag, mert szerintem Andrássy környékén elfáradt az író és már nem olyan izgalmas, kutakodó az írás mint előtte. De nagyon sok új információval is szolgált a könyv, érdemes volt elolvasni.

SzBee>!
Sigrid-Maria Grössing: Erzsébet királyné és a férfiak

Már több könyvet is olvastam Erzsébet királynéról, és érdekes volt, hogy egy-egy történetet most a különböző férfiak szemszögén keresztül is megvizsgáltunk. Mindenképpen ajánlom minden rajongónak, igényesen elkészített kötet. Azonban a források megjelölése nélkül hiányérzetem van, csupán a köszönetnyilvánításban köszön vissza a kutatómunka.


Népszerű idézetek

LazaRóka>!

Ő maga szerette az állatokat, legjobban a madarakat, amelyeket irigyelt, hogy le tudják győzni a Föld nehézségi erejét. Ennek ellenére ő is lelőtt egyet egyet tollas barátai közül, de csak azért, hogy tanára Alfred Brehm vezetésével szakszerűen felboncolja, vagy egy-egy tarka pirókot elfogyasszon a villásreggelijéhez.

81


Hasonló könyvek címkék alapján

Brigitte Hamann: Erzsébet királyné
Falvai Róbert: Habsburg-feleségek
Brigitte Hamann: Rudolf
Békési Sándor: Sisi személyének teológiai portréja
Gerő András: Ferenc József és a magyarok
Prohászka Ottokár: Naplójegyzetek 1-3.
Amelie Lanier: Széchenyi István és Széchenyi Béla cikkei a Timesban
David Hilliam: Királyok, királynék és fattyak
Brigitte Hamann: Erzsébet, Magyarország királynéja
Konstantinos Christomanos: Naplójegyzetek Erzsébet királyné görög felolvasójától