Az ​apáca (A pap 2.) 58 csillagozás

Sierra Simone: Az apáca

Nem ​vagyok jó ember, és soha nem is akartam annak látszani. Nem hiszek a jóságban, nem hiszek Istenben, és nem hiszek semmilyen boldog befejezésben, amelynek nem fizettük meg előre az árát.

Megvan a saját kis szentháromságom, név szerint: pénz, szex, és a 18 éves Macallan prémium minőségű whisky, ámen.

Szóval amikor a ragyogó, briliáns Zenny Iverson megkér, hogy tanítsam meg a szexre, igent akarok mondani, nagyon is. Sajnos számos oka van, hogy nemet mondjak, olyan okok, melyeket még az olyan rosszfiúk sem hagyhatnak figyelmen kívül, mint amilyen én vagyok.

1. Ő a legjobb barátom húga

2. Túl fiatal hozzám. Sokkal, de sokkal fiatalabb.

3. Apáca, vagy legalábbis hamarosan fogadalmat tesz.

De kívánom, még ha a legjobb barátom és Isten is állnak az utamban, tanítani akarom a szexre és megérinteni őt és szeretni. Mégha tudom is, hogy ez valami még rosszabbá tesz, mint ami eddig voltam, rosszabbá, mint egy nagyon rossz ember.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786156022066 · Fordította: Medgyesi Csilla
>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786156022059 · Fordította: Medgyesi Csilla

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sierra Simone: Az apáca

Nem szeretem ezt a könyvet, de nem is magam miatt vettem kézbe.
Egy idős barátom az unokájától kapta karácsonyra és mivel műtéten esett át, felajánlottam, hogy pár könyvet felolvasok neki.
Közös véleményünk, hogy rendkívül igénytelen.
A kedves unoka jó szándéka nem jött be, ami a fiataloknak tetszik, nem biztos, hogy egy idősebb női lelket elér.
Más kor más igény, bár hozzá kell tegyem, számomra sem volt tetszetős, nem a kor határozza meg az ízlést.
Viszont, azt el kell ismernem, hogy legnagyobb döbbenetemre egy fokkal jobb volt, mint az előzménye.
Kár érte.

6 hozzászólás
ap358 P>!
Sierra Simone: Az apáca

Az írónő sokat fejlődött karakterek terén. Sean kezdetben egy felajzott, de gondolkodásra képes férfi, aki hadakozik az érzelmei ellen. Ez volt az a rész, ami tetszett a könyvben, és ha végig megmaradt volna ez a férfi, még meg is szerettem volna a sztoirt.
De legyen „őszintelány-dolog”?
Bruce Willis olajfúróként megmentette a világot, és nem titkolom, könnyeket csalt a szemembe. Sean ugyanezt elérte nálam. Napokig, hetekig készült a fúrásra, már csapkodtam az olvasót, hogy vegye kezdetét az akció, szerintem életemben nem vártam még ennyire ilyen jelentet, pedig olvastam elég romantikus és erotikus könyvet, de itt nem a szerelem vagy a kémia dominált, hanem a piszkos, izzadságszagú lyukfúrás, amit húztak-halasztottak. Egy horror nem rejt ennyi izgalmat. De Sean és Zenny végre felszálltak az űrhajóra és elindultak a sorsuk felé.
„Remegek, mert muszáj b…m, remegek, mert a nő, akit muszáj megb…m, az a nő, aki iránt őrült érzéseket táplálok, remegek, mert meg fogom b…i azt a nőt, akibe életemben először beleszerettem.Remegek, mert… várjunk csak. Várjunk.Szerelmes vagyok Zennybe?”
Ezt a romantikus gondolatot megkönnyeztem. Még nem találkoztam ilyen elkötelezett és odaadó fúróval. De lyukat se fúrtak még ilyen lassan, gondosan.
„– Félig már benn vagyok, bébi – nyugtatgatom. – Félig megvagyunk.”
Hálleluja!
A világ sorsa áhítattal teli ölükben rejlett. Tudták, meg kell csinálni azt a mélységet, különben oda az utolsó esély. Feszültség lakkozott a sorokban, a fülemben üvöltött az I Don't Want to Miss A Thing, a lyuk egyre mélyebb lett, a hőség fokozódott, a bejgli odaégett.
"– Élvezz megint az óvszerbe – mondja, és csillog a szeme a sötétben. – Szeretem nézni.
– Óhajod számomra parancs…"
A világ megmentve! Ámen! Az orgona felcsendül, az esküvői bevonuló szólamai átsejlenek a reggeli ködön… Ja, csak a szomszéd gyakorol. Reggel!!! Orgonán!!!
A munka folytatódik, és senki nem veszi észre, hogy rossz aszteroidán tevékenykednek, hogy a Zennynek mondottak nem szólnak semmilyen fúrásról, csak a lélek elhivatottságáról. Habár a mentora is egy teológia malőr. De hőseink a világ megnentésén ügyködnek, és idejük szűkös. Ráadásul a valóság kegyetlen, sebbe betelepedett féreg, egy húszabáló élősködő, aki eltömíti a gondosan kifúrt lyukat, és nem engedi felrobbantani a szerelem hőn áhított atombombáját.
„És fájdalmas megemlíteni, hogy bár keményen próbálkozom, bár az arcába vágok minden egyes okot, amelyért valaha gyűlöltem Istent vagy megvetettem az egyházat, mégis képtelen vagyok rést ütni Zenny hitében, ahogyan az ő szeretete rést üt rajtam. Nem tudom elvágni az Istenhez fűződő kapcsolatát, ahogyan ő lyukat vágott a szívemben, amelyet nem hajlandó betölteni.”
Ez nem romantikus könyv, nem jó a történet, csapnivalóak a mozgató rugók, az okok. Sírnak a fák! Egy hazai szerkesztő egy hazai írótól az első fejezet után keresztet vetve dobná vissza a kéziratot.
Mégis azt vallom – a pironkodást félretéve –, hogy erre is van kereslet, és ezzel legalább legálisan vannak kiszolgálva az igények. A reklámszlogen ez is lehetne: Ne nézz pornót, ne vegyél szexlapot, inkább olvass! Olvasd ezt! A mocskos fantáziától senki nem menekülhet, még egy apáca sem. Libbenjen a fityula, csusszanjona a gyatya, eljött a szentségtörés órája.
UI: Kiadás előtt olvasta valaki a könyvet? Mert elárulom, nem hiszem, hogy spoiler lenne, de Zenny afroamerikai, ezzel szemben a borítón egy fehér nő szerepel.

2 hozzászólás
Trice29 P>!
Sierra Simone: Az apáca

Megpróbálom összeszedni a gondolataimat a könyvvel kapcsolatban.
A történet igen vegyes. Addott egy túlfűtött, tabukat döngetni akaró apácajelölt és idősebb férfi kapcsolatát bemutató szerelmi vonal. Ami számomra nem azt hozta, amit vártam. A kémia rendben volt, de abszolúte kiszámítható és számomra kissé rózsaszín történet volt.
Ugyanakkor futott egy másik szál is, a rákbeteg családanyáé és családjáé. Elmúlás, tisztába tevés, elengedés, gyász. Ezt a részt viszont meglepően erősnek és mélynek találtam.
Azt egyenlőre őszintén nem tudom eldönteni, hogy e két nagyon különböző történet hogyan fért meg egymással. Olykor jól, olykor kevésbé.
A szereplők tetszettek, de kedvencet nem avattam.
Hasonló polcra került nálam, mint az első rész. Jó volt egyszer.

Slezi96>!
Sierra Simone: Az apáca

Egy furcsa szerelem az egyik szál a történetben, amely tabukat dönget meg. A történet ugyanúgy tetszett vagy még jobban a másik szál miatt, ami mélyebb érzelmekkel bír. Ez a betegséggel való megküzdés, a halál…a család egészére vonatkozóan. Ez a rész nagyon megérintett. Ezt a befejezést vártam az írótól.

BezTina>!
Sierra Simone: Az apáca

Összetett téma, remek kivitelezés. Olvastatja magát.

Cintia_>!
Sierra Simone: Az apáca

Egyszerre okozott kellemes és kellemetlen csalódást a könyv.
Szóval: azt gondoltam, hogy ez ilyen „rohadt kemény és érzelmentes vagyok, aztán jön egy nőcike és én leszek a legromantikusabb férfi a világon"-típusú könyv. Kellemeset csalódtam, mert úgy tűnt, hogy tévedtem, és nem ez fog történni, jó lesz ez.
Ez az érzésem nagyjából a 147.-ig oldalig tartott, amikor bebizonyosodott, hogy igazam lett az első megérzésemmel.
spoiler Itt be kellett csuknom a könyvet.
Ha a „kemény, ja, nem, mégsem"-kategóriához mérem a könyvet, akkor nem volt rossz. Elég meredek a témaválasztás(amit személy szerint én imádok), vannak benne elgondolkodtató részek, gondolatok is. Viszont kiszámítható, nem túl izgalmas-simán abba tudtam hagyni, a szereplők kicsit olyan semmilyenek-Zenny nekem túl ártatlan, olyan tudatlan módon, nagyon sok benne az érzelmi túlzás.
Élvezhető, de senki ne várjon valami nagy dolgot.

DeathQueen P>!
Sierra Simone: Az apáca

„Az ember egy megfelelő tollal irányíthatja az egész világot.”

Ezzel bevégeztetett. Ennek a könyvnek sem olvastam az eredetijét még. Valamiért úgy érzem, hogy ez a könyv is jobb lesz majd eredetiben. Látom az írónőn a fejlődést, de még mindig nem az igazi a dolog. Sean meg tudtam volna csapkodni. Vonakodott, de csak meghozta a gyümölcsét ez a vonakodás. Az elején még igazi férfinak éreztem, de aztán valahogy mintha alá szállt volna a „pokolba”. Nem értettem őt. Zenny karaktere nekem egy picit semleges volt.

Detty77 >!
Sierra Simone: Az apáca

A cím alapján azt hittem, ez egy Lány története, aki kétségekkel lenne novícia.. de nem!! Ez a történet egy 36 éves férfi és egy 21 éves fiatal lány szenvedélyes története, mely először csak a testi vágyakról szól, de aztán… nagyon tetszett!!

Gyucha_Pálma>!
Sierra Simone: Az apáca

Ez a rész tetszett a legjobban. Jobban meg lehetett ismerni a karaktereket. A rengeteg helyesírási hiba dühítő. És a borítót sem értem. Fekete lány van a regényben mégis fehér bőrű lány van a borítón. Mindegy. Összességében tetszett.


Népszerű idézetek

Cintia_>!

Az ember egy megfelelő tollal irányíthatja az egész világot.

Cintia_>!

Ráadásul én szeretem is az alapvetően mocskos dolgokat.
Én magam is alapvetően mocskos vagyok, és a belátható jövőben nem is áll szándékomban változtatni ezen.

KATARYNA>!

– Korlátok – közlöm. – Tudnom kell a tieidet. (…)
– Nincs nyál, vér vagy harmadik fél. Ha valami perverzet csinálunk, akkor előtte meg kell beszélnünk, és mindketten választunk menekülőszót. És nyilvánvalóan nem kockáztathatom meg a terhességet vagy nemi betegséget. Pár éve fogamzásgátlót szedek, mert enyhíti a migrénemet, de ragaszkodom az óvszerhez.

1 hozzászólás
BezTina>!

AZ EMBER EGY MEGFELELŐ TOLLAL irányíthatja az egész világot.

(első mondat)

Cintia_>!

[…], és úgy néz ki, mintha…mintha kibontana egy párnahuzatot?
Rásandítok, próbálom megfejteni az elém táruló jelenetet, mert kilencvenkilenc százalékban biztos vagyok, hogy van párnahuzatom. Nem vagyok egy igazi háziember vagy ilyesmi, de elértem a felnőttkor „párnahuzat" szakaszát. És ráadásul nagyon párnahuzataim vannak.

vklara>!

Szentelheted Istennek az életedet, és szexelhetsz naponta hétszer. Szentelheted Istennek az életedet, és élheted le egy barlangban az egész életedet. Egyik út sem szentebb a másiknál, mert bármi történjen is, a testünk a szent, bármi történjék is, az életünk a szent. A szerzetesi élet és a laikus élet csak különböző mód ugyanannak az Istennek a szeretetére, és arra, hogy megmutassuk az Ő szeretetét a világnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Tiffany Reisz: A szent
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Lisa Kleypas: Ősszel történt
T. M. Frazier: Zsarnok
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya