A ​pap 38 csillagozás

Egy szerelem története
Sierra Simone: A pap

Számtalan törvény van, melyeket egy lelkész nem szeghet meg.
Nem nősülhet meg.
Nem hagyhatja magára a gyülekezetét.
Nem fordíthat hátat Istennek.
Mindig e törvények szerint éltem.
Egészen addig, míg ő be nem lépett az életembe.
Akkor új szabályokat tanultam.

Tyler Anselm Bellnek hívnak.
Huszonkilenc éves vagyok.
Hat hónappal ezelőtt megszegtem a cölibátusi fogadalmamat, a saját templomom oltárán, és Isten látja a lelkemet, újra megtenném.

A nevem Tyler Anselm Bell, lelkész vagyok, és íme, a gyónásom.

Sierra Simone: Priest

Eredeti mű

Sierra Simone: Priest

>!
Művelt Nép, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022011 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786156022028 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 7

Most olvassa 22

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

AKI SZERETI LEGYEN KEDVES TOVÁBB GÖRGETNI, MERT NEGATÍV ÉRTÉKELÉS KÖVETKEZIK! KÖSZÖNÖM!!!

Mélységesen fel vagyok háborodva.
Most már semmi sem szent, tényleg mindenkiről kell írni egy pornónak nevezett mocskot?
Azon kívül, hogy igénytelen, és ebbe a borító is beletartozik.
Semmit sem tisztelünk, csodás, hatalmas nagy taps…én viszont ezt a szemetet nem olvasom tovább.
Most lesz az, hogy nem vagyok hajlandó tovább olvasni egy sorozatot.

85 hozzászólás
>!
ap358 P
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Gyerekek! Azaz molyok… én ezen könnyesre nevettem magam. Többször is félbe kellett hagynom, hogy megtörölgessem a szemem.
Először is nagyon nincs rendben ez a fajta szentségtörés. Az istentelenség ezen mértéke, ami itt a lapokon található, gusztustalan köntösbe lett tálalva. Romantikának a morzsáját se találtam, nulla kémia, száz százalék nyers testi vágy.
Poppy egy kihasználható, gyenge jellemű, önmagát nem becsülő nő, aki a szexben talál visszaigazolásra. Vagy dekadens. Ezt nem tudtam eldönteni. Tyler meg az a pap, aki nem rest kihasználni az alkalmat, ahelyett, hogy segítene a lánynak helyretenni magában a dolgokat.
Tyler szemszögéből olvashatjuk a könyvet, és számomra gusztustalan volt a stílusa. Nemcsak paphoz, de férfihoz sem méltó, már ha egy olyan férfiról van szó, akit meg akarunk szerettetni az olvasóval. Tylernek tízből kilenc gondolata a szex: a saját vagy éppen Poppy kielégítésén ügyködik, hol képzeletben, hol valóságban. Megértem, hogy a papok is férfiak és akármennyire is akarják titkolni, biztos reagál a testük egyes dolgokra, és néha a fantáziájuk is elszaladhat. De Tylernek a nyelvezete semmivel sem kifinomultabb, mint egy seggfej BDSM karakteré, ez számomra nem volt reális. Nem egy erősen vallásos katolikus van a környezetemben, és nekik már az első bekezdéstől elhűlt volna a szavuk.
Az írónő ezen felül felvezet egy molesztáló papot is, aki tönkretette Tyler családját, majd jön Tyler a túlzott szexmániájával. Nem értettem a koncepciót. Ezt a katolikus egyház színtiszta lejáratásának is gondolhatnánk, de valami azt súgja, nem ez volt a cél. Igen felháborodott véleményt formáltam a könyv elején, de változott a hozzáállásom, méghozzá az első aktus után.
Ez kérem, pornó!
De nem ám röpke pornó paródia, vagy pár oldalas szösszenet, hanem az a vérbeli ’80-as évekbeli, NDK-s, alábeszélős, alányögős pornó, amin már akkoriban is többen nevettek, mint élvezkedtek. Ez egy csuhás és egy nimfomán története, Zs kategóriás pornószínészekkel, gagyi szövegkönyvvel és olcsó díszletekkel.
A karakterek zavarosak.
Tylert még az egyetemen is hajtja a férfias virtus, középiskolás volt, amikor a nővére áldozattá vált, ő mégis papnak állt. Számomra nem lett egyértelmű, miért is.
Poppy gazdag, és annyira okos, hogy azon se lepődtem volna meg, ha MIT-n szerzett diplomát, béke Nobel-díjat és a CERN állásajánlatát rejti a sztriptíz tangája. Azt hiszem, a dekadenciára voksolok vele kapcsolatban.
De mitől lesz ez igazán rossz? Az alámondástól, ami ebben az esetben a fordítást jelenti. Ezt nem írom a könyv számlájára, nem vonok le csillagot, hiszen Brünhilda se tehetett róla, hogy itthon Géza szinkronizálta a nyögéseit. A humorkategóriás kifejezések és a szóismétlések nélkül ez a történet igényesebb köntöst kaphatott volna. Egy fél csillaggal többet érhetne a sztori.
Jöhetnek a kövek, de én ezt a sorozatot folytatni fogom, mert régen nevettem erotikus jeleneten ennyit. Semennyi értékkel nem bír a könyv, de ekkora blődséget régen olvastam.

16 hozzászólás
>!
beasechoes P
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Khmm…szóval!
Kövezzetek meg, de nekem tetszett! :D

>!
DreamR IP
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Ez az történet nagyon emberi, hihető, nem kételkedem benne, hogy megeshet pont így. De nekem valahogy volt egy olyan érzésem, hogy a szerzőnek nem sikerült érzékien átadnia a szex jeleneteket (és ebben a könyvben sok a sex) Meglehet, hogy hiba volt a fordítást olvasni, és inkább az ererdeti, angolt kellett volna, mert akkor nem jött volna át ennyire KOCKA módon a megfogalmazás. Szerintem gyakran volt a szóhasználat spoiler oda nem illő, béna vagy egyszerűen nevetséges. Például, amikor a spoiler akkor a röhögés kapott el az érzéki gerjedelem helyett. Egészében véve nem mondom, hogy nem tetesztt, és valahogy mégsem igazán… A vége jó volt, ezért adtam még egy fél csillagot a háromhoz. :)

>!
RealRedzsy
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Ez lesz a leghosszabb értékelésem azt hiszem…:)

Köszönöm Sienna Simone hogy elolvashattam ezt a csodát! Köszönöm Istennek is amiért létezik a szerelem!
Kicsit féltem a könyvtől, mert mostanában annyiszor csalódtam és imádkoztam érte hogy legalább ebben az egyben ne kelljen…és nem is csalódtam!
Nagyon-nagyon bűnös lettem a könyvtől (Igaz ezt tudtam akkor is amikor elhatároztam hogy elolvasom. Főleg katolikus létemre…)
Itt aztán volt bőven mocskos beszéd, nyers szexuális vonzalom. Sokszor olvasok erotikus könyveket, de most….hű….nagyon forró volt a levegő!!!
Minden oldallal kíváncsibb lettem arra, mi lehet ennek a történetnek a vége és hogyan lesz megvalósítva. Nekem így volt jó ahogy. Tökéletes volt!
Ha én lettem volna ebben a helyzetben amiben ők, gondolkodás nélkül megtettem volna azt amit Poppy… mert a szerelem Istentől van, és a legszebb dolog az életben.
Köszönöm Istennek az én Szerelemem, akiért bármit megtennék, mert ahogy ezt a könyvet olvastam jöttem rá mennyire különleges az ami köztünk van és hogy sosem választanék másképp!

Nehéz összefoglalni mindent ami bennem van most hogy letettem a könyvet, de a lényeg annyi hogy számomra ez a könyv megy a kedvencek közé!
Ámen.

@Ács_Milán

5 hozzászólás
>!
Calliope P
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Mióta előrendelhető státuszba került, azóta vártam a könyvet és foglalkoztott maga a témakör. Nem vagyok vallásos, nincsenek előítéleteim az egyházzal szemben, nem befolyásoltak a pletykák és a botrányok, amik időnként napvilágot láttak. Amennyire lehetett, igyekeztem utánajárni a cölibátus pro és kontra érveinek még a könyv megjelenése előtt, hogy képben legyek amennyire csak lehetséges. Pont emiatt furdalta az oldalam a kíváncsiság: egy pap nyilatkozatát olvastam a cölibátussal kapcsolatban, ahol is ő maga könnyebbnek tartja az önkéntes megtartóztatást, mint egy életen át szeretni és hűséggel lenni egy személyhez a házasság intézményén belül. Ez nagyon elgondolkodtatott (már csak a válási arányokat tekintetében is). Meg hát persze a már jól ismert tiltott gyümölcs… Ezek az érzések kavarogtak bennem, amikor a kezembe vettem a könyvet.
Az első benyomásom Bell atyáról egészen kellemes volt, bár a sok káromkodást, a Walking Dead-et és Britney Spears-t máig nem tudom hová tenni. Persze, ő is emberből van, miért ne szerethetné a világi dolgokat és szentségelhetne, mikor mondjuk belerúg az ágy szélébe, de én valahogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb személyiséget vártam. Aztán bejön a képbe Poppy, akivel kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Nekem még ezzel sem volt bajom, mint mondtam a pap is ember, miért ne eshetne szerelembe, attól, hogy Isten szolgálja, még éppolyan tökéletlen, mint bárki más. Sőt! Vártam, mikor esik bele a csajba, mint vak ló a gödörbe, mert ezen a ponton ütközött volna a kétféle szeretet: az egyik, amit Isten iránt érez, aminek az egész életét alárendeli és a másik, amit egy nő iránt él meg. A kettő nem összeegyeztethető esetünkben, mert (nem árulok el nagy titkot) testiségbe torkollik és ezzel oda a fogadalom. Még az ominózus eset előtt komolyabb lelki vívódás volt Tyler-ben (dugni vagy nem dugni, ez itt a kérdés), de végül ez kétség fokozatosan tűnt el belőle és adta át a helyét más érzéseknek és dilemmáknak. Ha már itt tartunk, viszonylag hamar beledőlt a lány a „kardjába” és az általam remélt hosszas és fokozatos érzelemépülés sem kapott helyet. Leginkább emiatt van hiányérzet bennem. Én egy papot (de akár csak egy szerető férfit) másként képzelek el. Poppy sem lett a szívem csücske, nagyon keveset tudtam meg róla ahhoz, hogy szimpátia alakulhasson ki bennem iránta. Tyler meg kínjában vagy iszik (mert ír gyökerei vannak, ez diszkrimináció, a magyarok is tudnak inni) vagy a szexen jár az esze. Hát így nehéz azonosulni a könyvvel… Túl sok benne az értelmetlen, funkció nélküli szex jelenet, arról nem is beszélve, hogy Atyám lyukfóbiában szenved (ez egy olyan betegség, amely során a szenvedő alany szorongást érez, ha nem tömíti el az összes létező és eltömíthető testnyílást… a vízvezeték-szerelők 79%-a szenved ebben a lelki elváltozásban). Nem vagyok prűd, felőlem lehetnek extrémebb igényei is, de kár volt ebbe az irányba elterelni a cselekményt, elvégre volt mivel megküzdenie a párnak. Az érzelmek sem lettek felépítve rendesen: nem éreztem az átmenetet, amikor Tyler tényleg szerelmes lett, nekem ő végig simán felajzottnak tűnik csupán. Persze, néha napján méltatja Poppy belső érdemeit is (amikről nem sokat tudunk, mert igazából ők nem sokat beszélgetnek, de ha beszélgetnek is, akkor Tyler agyából a vér lentebb száll és annyira koncentrál Poppy szájára, hogy szerintem nem is hallja, amit az a nyomorult lány mond neki). Ebből kifolyólag a komolyabb szándékait sem látom megalapozottnak. Tök szép gesztust tesz, csak nincs előzménye, hacsaknem a féltékenység és a birtokolni akarás, amit ő egyébként élesen elutasít, de nekem néha rezeg a léc. Poppy fejében is megfordul, hogy ha Tyler kiugrik a papságból, akkor nem feltétlenül lesz boldog, de érdemben nem vitatják meg a meglátásaikat (mert foglalt a szája…). Az írásmódról meg ne beszéljünk. Nem klasszikus irodalomra számítottam, de sok helyt felettébb közönséges és igénytelenre sikerült (lehet, csak a fordítás hibája, nem olvastam az eredetit).
Szóval én nem ájultam el a könyvtől és bánt, hogy nem felelt meg az elvárásaimnak. Az alapprobléma elég rázós és sajnálom, hogy ennyit tudott kihozni belőle az írónő. Valahogy nincs késztetésem a további könyveihez.

11 hozzászólás
>!
floretit97
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Nem rég olvastam el Tiffany Riesz-től A szent című könyvet. És mikor megláttam ezt a könyvet, magamban gondoltam is: „Na még egy jó papos könyvet olvashatok.” Ezt a könyvet nem lehet az Eredendő bűnös könyvsorozattal egy lapon emlegetni. Ez a könyv nem volt annyira intenzív. Bell atya egy úriember Stearns atyához képest. Ezt a könyvet nem rögtön Stearns atya után kellett volna olvasnom. Arra számítottam, hogy lesz még egy belőle, de nincs.
Na mindent félretéve, szerintem jó könyv. Néha azért néztem, hogy „most mi is van?”. Nem értettem néha, hogy hogy tudnak ilyen h****k lenni. Bell atya nem volt papnak való, de nem is íródott volna meg a könyv, ha annak való lett volna.

>!
Könyvmániás
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Hol is kezdjem? Nem volt ez rossz, talán lehetne kidolgozottabb, de összességében tetszett. Meglepően alul van értékelve. Az alap koncepció nagyon izgalmas és életszerű. A karakterek és az érzelmi megnyilvánulások kidolgozottságán éreztem némi hiányt. A vége pedig összecsapottnak hatott nálam. Az ötlet jó, a történet izgalmas, nekem hozta a 4*-ot! :)

>!
Detty77
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Nagyon tetszett!! Tyler múltja, amit a családjával átélt elképesztő volt, szegény édesanyja. A fiú testvérei nagyon aranyos voltak, igazi belevaló tesók! Poppy és az ő családja-illetve annak nyomása is óriási volt, de kitört és megtalálta Önmagát és még valami mást… Nagyon imádtam!


Népszerű idézetek

>!
T_Vicky

– Ne úgy gondoljon rá, mint vallásosságra – tanácsoltam. – Nem azért vagyok itt, hogy megtérítsem. Vegye úgy, hogy csak beszélgetünk. És talán találunk olyan tevékenységet vagy csoportot, amilyenre szüksége van.
– És ha nem? Átirányít a metodistákhoz?
– Soha nem tennék ilyet – mondtam tettetett komolysággal. – Először mindenképpen a lutheránusokat javasolnám.

4. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
KATARYNA

Egy papnak számtalan szabályt kell betartania.

(első mondat)

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
T_Vicky

A hétköznapokon rövidek a misék, nincs zene, nincs második felolvasás, sem szentbeszéd, bizonyos mértékig olyan, mint egy autós drive-in oltári szentség a nagyon odaadó hívőknek.

8. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
Nickie

“Bármi történjen is ezután, azt akarom, hogy tudd, megérte. Érted megéri. Te megérsz bármit.“

155. oldal

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
T_Vicky

– Hová mész? – kapcsolódtam be.
– Téged ez nem érdekel, papfiú.
– Szülinapi partira hívtak a Chuck E. Cheese'sbe? Olyan büszke vagyok rád.

3. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
T_Vicky

Aidan, aki pár évvel fiatalabb nálam, és még ifjoncnak számít az üzleti világban, felsóhajtott.
– Ha nagy leszek, olyan szeretnék lenni, mint te.
– Inkább én, mint Mr. Cölibátus. Mondd csak, Tyler, nincs még ínhüvelygyulladás a jobb kezedben?
A fejéhez vágtam egy díszpárnát.
– Önként felajánlod a szolgálataidat, és segítesz?
Sean könnyedén elhajolt a párna elől.
– Csak szólj, hogy mikor, cukorfalat. Fogadok, hogy jó célra használnék egy kicsit az utolsó kenet olajából.

3. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
Nickie

"– Tudnom kell, hogy minden rendben lesz – folytatta halkan. – Hogy képes leszek együtt élni saját magammal. (…)
– Lehet, hogy soha nem tud ezzel a bizonyossággal felkelni reggel az ágyból. Ez a pillanat talán soha nem jön el. Lehet, hogy soha nem tud ezzel a bizonyossággal felkelni reggel az ágyból. Ez a pillanat talán soha nem jön el. Nem tehet mást, meg kell találnia az új egyensúlyt, az új kezdőpontot. Találjon rá a szeretetre, ami még megmaradt az életében, és erősen kapaszkodjon bele. Egy napon a dolgok már nem leszek olyan szürkék, olyan fakók. Egy nap talán rájön, hogy újra van élete. Olyan élete, ami boldoggá teszi."

12. oldal

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

>!
Nickie

„ Nem titok, hogy a megbékélés a legkevésbé népszerű szentség.”

(első mondat)

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története


Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Jackson: Egy csepp remény
Lakatos Levente: Aktus
Penelope Douglas: Nélküled
Jodi Ellen Malpas: Ez vagyok
Mira Sabo: Előjog
E. L. James: Sötét
Borsa Brown: Az Arab fia
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.