A ​pap (A pap 1.) 103 csillagozás

Egy szerelem története
Sierra Simone: A pap

Számtalan törvény van, melyeket egy lelkész nem szeghet meg.
Nem nősülhet meg.
Nem hagyhatja magára a gyülekezetét.
Nem fordíthat hátat Istennek.
Mindig e törvények szerint éltem.
Egészen addig, míg ő be nem lépett az életembe.
Akkor új szabályokat tanultam.

Tyler Anselm Bellnek hívnak.
Huszonkilenc éves vagyok.
Hat hónappal ezelőtt megszegtem a cölibátusi fogadalmamat, a saját templomom oltárán, és Isten látja a lelkemet, újra megtenném.

A nevem Tyler Anselm Bell, lelkész vagyok, és íme, a gyónásom.

Eredeti mű

>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022011 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786156022028 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 5

Most olvassa 13

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

AKI SZERETI LEGYEN KEDVES TOVÁBB GÖRGETNI, MERT NEGATÍV ÉRTÉKELÉS KÖVETKEZIK! KÖSZÖNÖM!!!

Mélységesen fel vagyok háborodva.
Most már semmi sem szent, tényleg mindenkiről kell írni egy pornónak nevezett mocskot?
Azon kívül, hogy igénytelen, és ebbe a borító is beletartozik.
Semmit sem tisztelünk, csodás, hatalmas nagy taps…én viszont ezt a szemetet nem olvasom tovább.
Most lesz az, hogy nem vagyok hajlandó tovább olvasni egy sorozatot.

85 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Ennek a könyvnek egyszerűen nem érzem a létjogosultságát. UGYE ez egy paródia? Mert ezt az írónő se gondolhatta komolyan… HOGY LEHET SZEX KÖZBEN BÁRÁNYKÁMNAK HÍVNI VALAKIT?????
Mondanám hogy el kellene égetni az összeset, de az az igazság, hogy viccnek kiváló.

3 hozzászólás
KATARYNA>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Én próbálkozok, de tényleg.
Eltűnni, néha előjönni. Viselkedni.
Próbálom magam moderálni.

De ennél a könyvnél nem lehet. A szemem se rebben meg, ha lerejtenek, vagy eltűnik pár figyelőm, mint az elmúlt napokban.
Megkérdezném. Az író, vagy a kiadó elolvasta ezt a történetet az elejétől a végéig???
Nem tévesztették el esetleg a címet arra,
hogy A S.GGB…Ó?

Egy nap alatt kiolvasható szenny. Nekem 27 napom bánta. Na nem azért mert unalmas. Neeem. A csipa kimászik a szemedből, olyan fertelmes. Okádék, ha szabad ilyet leírni. Márpediglen leírom.
És nem bánom hogy elolvastam, azt sem, hogy most azonnal elkezdem az Apácát is. Kiírok minden olyan idézetet, hogy elvegyem a kedveteket. Mert gyomor kell hozzá.

Nem tudom.. én imádom az Eredendő bűnösök sorozatot. Főleg Sørent. Ott megvakulhattam?
Nem hiszem. Nem volt ennyire ordenálén leírva egy „aktus.”
Itt azonnal levetetném a Romantikus jelzőt, mert ki rakatta ezt rá? Hol találtál te benne romantikusat??? A végén? Hogy el ne sírjam magamat…

És most elmondom a Hiszekegyet…
– Hiszek egy olyan világban, ahol az írók végre megnézik kivel adatják ki a könyvüket. Tartalmas, helyesírásilag megfelelő könyveket adnak ki a kezükből. Olyan történeteket írnak, ami ha kitalált is, de nem járatják le mégjobban azokat a papokat, akik már amúgy is sárosak. Tisztelet a kivételnek.
– Hiszem, hogy ennél nincs lejjebb.
– Hiszem, hogy ezt a papot a 1,5 részben elevenen felfalatják egy cápával. Vagy kiheréltetik. Esetleg elküldik egy olyan börtönbe, ahol sebesre kefélik a sejhaját.
Hiszem…
Ámen

28 hozzászólás
Klodette>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Már megint az a bosszantó szituáció áll fent, hogy saját magamat sodortam bajba, bár mentségemre szóljon vagy inkább nem, hogy sokan előre figyelmeztettek.
A pap jelenleg 61%-on áll a Molyon és igazából tényleg semmi jót, semmi pozitívumot nem hallottam, olvastam róla eddig, de ez nem tántorított el, mert anno A szürke ötven árnyalatát is lehordták mindennek, nekem pedig azért eléggé tetszett.
A helyzet az, hogy A pappal viszont tényleg nagy bajban vagyok és a kettősség érzése, a totális tanácstalanság kerülget az egész történettel kapcsolatban.
Maga az alapötlet nagyon tetszett. Habár ténylegesen tabu és az igaz hívők számára elrettentő lehet, de én egyszerűen imádtam. Ez a „A tiltott gyümölcs a legédesebb" dolog nekem mindig is tetszett, az ilyen dolgoktól lesz izgalmas egy könyv, főleg egy erotikus tartalmú sztori.
Ám a kivitelezés, a megvalósítás, már kezdetben is döcögősen indult, utána pedig egyszerűen csak rém borzalmas lett.
A fogalmazásmód gyatra, a párbeszédek tartalmatlanok, a fordítás pedig valóban rossz, nevetséges, semmint izgató. A sok szinonima nem kreatívan hatott, hanem borzalmasan zavaróan. Például: dorong, fütykös, hancurléc és hasonlók.
Nem volt gondom a szókimondással sem, de azért válogassuk már meg, hogy mit mondunk, mert a valóságban szerintem senki sem beszél így. Egyszerűen nem reális.
A karakterek igazi antihősök. Legalábbis szerintem. Semmi szimpátiát nem éreztem irántuk és sokszor elítéltem, megvetettem őket a viselkedésükért, pedig ennek biztosan nem így kellett volna lennie, hiszen régebben a Tövismadarakban, valamint az Isten áldjon, Esperanzában is drukkoltam a két főszereplőnek és ott egyáltalán nem éreztem, hogy helytelen lenne az egymás iránti vonzalmuk.
Itt viszont Bell atya nem tudott meghatni, mert nem szerelmes volt ő, hanem szimplán csak kanos, de azt nagyon. Semmi önuralma nem volt, könyörgöm.
Ám a történet vége felé néha már tényleg elhittem neki, hogy szerelemmel szereti Poppy-t.
Poppy pedig…te jó ég. Régen találkoztam már ilyen idegesítő és ellenszenves női szereplővel.
Erősen gondolkodom, hogy kiknek ajánlom, de lehet, hogy ez esetben senkinek vagy csak az igazán bátor és mindenre nyitott olvasóknak, akiket már tényleg semmi sem lephet meg.
Igazán kár érte, mert ebből ezerszer jobbat ki lehetett volna hozni, de az írónő nem a jó úton indult el, nem a megfelelő szemszögből közelítette meg a dolgokat.
Mocskos lett, valóban megosztó, tabu, telis-tele megbotránkoztató kijelentésekkel és eseményekkel, de nulla karakterfejlődéssel, semmi érdemi körítéssel.

Ennél is bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/03/konyvkritik…

6 hozzászólás
christine>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Hirtelen ötlettől vezérelve gyorsan-gyorsan pontot tettem a történet végére. ÉS soha a büdös életben még csak látni sem akarom, sem ezt, sem az utódait, és azt hiszem, az írónőtől is ódzkodni fogok.
Ettől a könyvtől komolyan mondom, hívő lettem. Amennyi édesistenemgyerele óhajtás elhangzott a számból… ennyiszer nem mondja el a pap az istentisztelet alatt, hogy kérlek/köszönöm, Istenem.
Nem vagyok katolikus, nagyon nem is ismerek erősen hívő katolikust. DE ez a báránykámozás, és a gyerevalldmegnekembűnödet duma abszolút nem jött be, konkrétan a hányinger és a borzongás kerülgetett, akárhányszor csak becézgette a drága pap a kedves főszereplőnőt, aki nagyon szeretne bűnbocsánatot nyerni. Bleh.
Elképesztően vártam ezt a könyvet amúgy. A fülszövege kellően ütős, a borító is vagány, de a történet, a beltartalom… tejóég.
Nem vagyok prűd. Nem riadok vissza az erotikus könyvektől.
De ez nem erotikus könyv volt. Ez egy szenny. Ezzel szerintem még tűzet rakni is kár lenne. Mérgező füstöt adna ki magából, és mindenki meghalna a fenébe.
KERÜLJÉTEK. HA JÓT AKARTOK MAGATOKNAK, KERÜLJÉTEK.
Vagy csináljunk neki wodoo szertartást. Azt bírnám.
spoiler

17 hozzászólás
ap358 P>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Gyerekek! Azaz molyok… én ezen könnyesre nevettem magam. Többször is félbe kellett hagynom, hogy megtörölgessem a szemem.
Először is nagyon nincs rendben ez a fajta szentségtörés. Az istentelenség ezen mértéke, ami itt a lapokon található, gusztustalan köntösbe lett tálalva. Romantikának a morzsáját se találtam, nulla kémia, száz százalék nyers testi vágy.
Poppy egy kihasználható, gyenge jellemű, önmagát nem becsülő nő, aki a szexben talál visszaigazolásra. Vagy dekadens. Ezt nem tudtam eldönteni. Tyler meg az a pap, aki nem rest kihasználni az alkalmat, ahelyett, hogy segítene a lánynak helyretenni magában a dolgokat.
Tyler szemszögéből olvashatjuk a könyvet, és számomra gusztustalan volt a stílusa. Nemcsak paphoz, de férfihoz sem méltó, már ha egy olyan férfiról van szó, akit meg akarunk szerettetni az olvasóval. Tylernek tízből kilenc gondolata a szex: a saját vagy éppen Poppy kielégítésén ügyködik, hol képzeletben, hol valóságban. Megértem, hogy a papok is férfiak és akármennyire is akarják titkolni, biztos reagál a testük egyes dolgokra, és néha a fantáziájuk is elszaladhat. De Tylernek a nyelvezete semmivel sem kifinomultabb, mint egy seggfej BDSM karakteré, ez számomra nem volt reális. Nem egy erősen vallásos katolikus van a környezetemben, és nekik már az első bekezdéstől elhűlt volna a szavuk.
Az írónő ezen felül felvezet egy molesztáló papot is, aki tönkretette Tyler családját, majd jön Tyler a túlzott szexmániájával. Nem értettem a koncepciót. Ezt a katolikus egyház színtiszta lejáratásának is gondolhatnánk, de valami azt súgja, nem ez volt a cél. Igen felháborodott véleményt formáltam a könyv elején, de változott a hozzáállásom, méghozzá az első aktus után.
Ez kérem, pornó!
De nem ám röpke pornó paródia, vagy pár oldalas szösszenet, hanem az a vérbeli ’80-as évekbeli, NDK-s, alábeszélős, alányögős pornó, amin már akkoriban is többen nevettek, mint élvezkedtek. Ez egy csuhás és egy nimfomán története, Zs kategóriás pornószínészekkel, gagyi szövegkönyvvel és olcsó díszletekkel.
A karakterek zavarosak.
Tylert még az egyetemen is hajtja a férfias virtus, középiskolás volt, amikor a nővére áldozattá vált, ő mégis papnak állt. Számomra nem lett egyértelmű, miért is.
Poppy gazdag, és annyira okos, hogy azon se lepődtem volna meg, ha MIT-n szerzett diplomát, béke Nobel-díjat és a CERN állásajánlatát rejti a sztriptíz tangája. Azt hiszem, a dekadenciára voksolok vele kapcsolatban.
De mitől lesz ez igazán rossz? Az alámondástól, ami ebben az esetben a fordítást jelenti. Ezt nem írom a könyv számlájára, nem vonok le csillagot, hiszen Brünhilda se tehetett róla, hogy itthon Géza szinkronizálta a nyögéseit. A humorkategóriás kifejezések és a szóismétlések nélkül ez a történet igényesebb köntöst kaphatott volna. Egy fél csillaggal többet érhetne a sztori.
Jöhetnek a kövek, de én ezt a sorozatot folytatni fogom, mert régen nevettem erotikus jeleneten ennyit. Semennyi értékkel nem bír a könyv, de ekkora blődséget régen olvastam.

16 hozzászólás
Rainee>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Vannak dolgok, amik mar a kitalálásuk pillanatában is idióta ötletek, mégis megvalósulnak. Ilyen a cölibátus és ez a regény…
Komolyan a sírás kerülget. Ekkora xarságot régen olvastam, pedig szokásom poénból is. Most nem tudok nevetni. Még csak nem is az alapszitu miatt… És gyanítom, hogy nem az írónő lesz nagyobb részt a ludas… De szép sorjában nézzük a tényeket! Először is, ő csak erotikusat akart írni. Meg egy kicsit megbotrankoztatót. Nincs is ezzel baj. Mondom ezt exgyakorló katolikusként. Nem vagyok hipokrita, már gyerekként se értettem, hogy az egyházi miért örül annak, hogy egy társaslényt kötelez magányra, de nem is ez a lényeg. Holy, f*cking crap! Mi a jó mézesbödön volt ez a megvalósítás? Britney Spears, Netflix és Walking Dead? Srly? Sajnos Simone kisasszony valahogy rosszul dekódolta Tiffany Reisz munkásságát. Vagy James asszonyság 50 árnyalata beárnyékolta a gondolatait, vagy szimplán csak áááá nem tudom…. Aztán itt ez a minőségi fordítás. Ki beszél így? Könyörgöm! Ki? Egy teológiát végzett ember, olyan degradáló kifejezéseket használ, hogy a hajam kiegyenesedik, s az égnek mered! Nem hinném, hogy a szereplők száját ekkora gyökérségek, eredetiben is elhagyták… Ez az alpári stílus tényleg a legjobb, amit papírra vethettek? 2019-ben ez még valakit lázba hoz 90-es IQ felett? Azért lássuk be, az olvasáshoz némi értelem is szokott társulni… Egy szóval tudnám jellemezni: pusztító. És most csendben elsiratom a feláldozott agysejtjeimet és az elpazarolt perceimet. Ahogy egy nagyon cuki, gyerköc ismerősöm mondta kicsi korában, durcás fejjel, most én is így írom: NEM VOLT VICCES! Ez az írás se, de ááá hagyjuk is! Soha, soha, soha többé nem akarok Műveltnek csúfolt irodalmat olvasni. Most már viccből se. Azt hiszem elértem a határaim… Bocsi. Tudom vicceset vártatok, és aprolékos szétszedést, de nem megy. A földön fekvőt már nincs pofám rugdosni…

22 hozzászólás
Zso89 P>!
Sierra Simone: A pap

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Hol is kezdjem,hol is kezdjem….
Ohhh igen…….
Rémpocsék egy borító az egyszer biztos.
Alapból nem egy könnyen emészthető témát dolgoz fel a könyv,de még a borító is az orrunk alá dörgöli mindezt,amivel nem is lenne probléma de valahogy mégsem tudom „elnézni” jobb szót nem találok rá.
Ezt a „verziót” még nem olvastam,de hatalmas csalódás volt számomra.
Nem is tudom honnan kezdjek bele a mondandómba.
Kezdeném azzal hogy a fordítás rengeteg helyen kiakasztott,feldühített,bosszantott.
Volt hogy a fejem fogtam,volt hogy már kínomban nevettem,és volt olyan is hogy a fejem vertem a falba.
Egy-egy amúgy sem elfogadható jelenetnél olyan szóhasználatok voltak hogy atyaég ezt miért kellett?
Miért nem lehetett valami finomabb verziót találni?????
Nem egy „emészthető” történet,de néhol olyan alpári,olyan trágár hogy még az én gyomrom sem vette be,pedig szeretem feszegetni a határaimat.
Most biztos hanyagolom a folytatást,bár azok jobban „állnak” mint ez a rész.
Nem mondom hogy nem vagyok kíváncsi.
Tyler és Poppy kapcsolatát valahol megértettem,de valahol pedig mégsem.
Viszont legalább spoiler
Poppy szexuális irányultságával semmi problémám nem volt,de a hisztijeivel és a hülyeségeivel annál inkább.
TylerTylerTyler
Azt kell mondjam igencsak egy „vegyes” személyiség vagy.
Annyira össze egyezhetetlen tulajdonságai voltak hogy akár két személy is lehetett volna.
Viszont nem papnak való volt spoiler
Értem hogy miért lett pap,értem a szándékait is de valahogy mégsem.
Nem gondolnám hogy egyhamar újraolvasós lesz,vagy hogy egyáltalán az lesz e.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

T_Vicky >!

– Ne úgy gondoljon rá, mint vallásosságra – tanácsoltam. – Nem azért vagyok itt, hogy megtérítsem. Vegye úgy, hogy csak beszélgetünk. És talán találunk olyan tevékenységet vagy csoportot, amilyenre szüksége van.
– És ha nem? Átirányít a metodistákhoz?
– Soha nem tennék ilyet – mondtam tettetett komolysággal. – Először mindenképpen a lutheránusokat javasolnám.

4. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

KATARYNA>!

Egy papnak számtalan szabályt kell betartania.

(első mondat)

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Brigitta_Apró>!

Hajszálnyi, de pontosan érthető különbség létezik az irigység és a féltékenység között, amint mindkettőnek ismerik a légkörét és a körvonalát. A féltékenység az, amikor olyasmit akarunk, ami valaki másnak megvan, mint például amikor ugyanolyan autót vagy házat szeretnénk, amilyen a szomszédunknak van.
Az irigység pedig, amikor gyűlöljük a tényt, hogy a másiknak van valamije, ami nekünk nincs, és nem tudjuk elviselni, hogy neki van.

228. oldal, 19. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Nickie>!

Bármi történjen is ezután, azt akarom, hogy tudd, megérte. Érted megéri. Te megérsz bármit.

155. oldal

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

KATARYNA>!

A házasság előtti szex bűn, ugye?

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

1 hozzászólás
T_Vicky >!

A hétköznapokon rövidek a misék, nincs zene, nincs második felolvasás, sem szentbeszéd, bizonyos mértékig olyan, mint egy autós drive-in oltári szentség a nagyon odaadó hívőknek.

8. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

T_Vicky >!

– Hová mész? – kapcsolódtam be.
– Téged ez nem érdekel, papfiú.
– Szülinapi partira hívtak a Chuck E. Cheese'sbe? Olyan büszke vagyok rád.

3. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

T_Vicky >!

Aidan, aki pár évvel fiatalabb nálam, és még ifjoncnak számít az üzleti világban, felsóhajtott.
– Ha nagy leszek, olyan szeretnék lenni, mint te.
– Inkább én, mint Mr. Cölibátus. Mondd csak, Tyler, nincs még ínhüvelygyulladás a jobb kezedben?
A fejéhez vágtam egy díszpárnát.
– Önként felajánlod a szolgálataidat, és segítesz?
Sean könnyedén elhajolt a párna elől.
– Csak szólj, hogy mikor, cukorfalat. Fogadok, hogy jó célra használnék egy kicsit az utolsó kenet olajából.

3. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

T_Vicky >!

– Az egész hetet azzal töltöttem, hogy szentbeszédet írjak ehhez a bekezdéshez. Aztán reggel felkeltem, és úgy döntöttem, hogy az egészet kidobom a kukába. – Szünetet tartottam. – Persze, jelképesen. Mivel a telefonomban van, és még én sem vagyok annyira szent életű, hogy leszokjam az iPhone-ról.

21. fejezet

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története

Nickie>!

Nem titok, hogy a megbékélés a legkevésbé népszerű szentség.

(első mondat)

Sierra Simone: A pap Egy szerelem története


A sorozat következő kötete

Sierra Simone: Gyónás Egy szerelem története

A pap sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiffany Reisz: A szent
Calia Read: Szétcsúszva
E. L. James: Sötét
Meghan March: Tiéd vagyok
Meredith Wild: Rád kattanva 2.
Laurelin Paige: Utolsó csók
Maya Banks: Lángolás