Az ​ígéret szép szó (Ígéret 1.) 22 csillagozás

Sienna Cole: Az ígéret szép szó Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Mennyit ​ér a becsületed?

Missy Jonesnak, a fiatal és gyönyörű énekesnőnek mindenki fényes karriert jósolt, ám egy nap holtan találják Los Angeles-i lakásában. Minden jel arra mutat, hogy gyilkosság áldozata lett, az elkövető pedig nem más, mint a nő barátja, David Benning. Bár a jómódú gazdasági jogász tagadja a vádat, a bizonyítékok ellene szólnak, és az indítéka is erős.

Az ügy határozottan halad a tárgyalásig, ám minél több részlet kerül napvilágra, annál biztosabbá válik, hogy a gyilkosság csak a jéghegy csúcsa, és az igazság megértéséhez a nyomozóknak jóval messzebbről kell indulniuk. Egy olyan világba kell alászállniuk, amelyet elképzelhetetlen gazdagság, korrupció, sötét vágyak és hamis csillogás ural.

A nyomozás során feltárulnak a bűn városának mélységei, ahol pénzért majdnem bármi megvehető, és ahol a tehetség, a szépség és a fiatalság legfeljebb pillanatnyi boldogságra váltható.

Sienna Cole, az Elmejáték és A köd után című pszichológiai… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635702732
>!
Álomgyár, 2022
462 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635702732
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
464 oldal · ISBN: 9789635702749

Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 102


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2022/05/eloolvasas-sien…

Mindannyian ismerjük azt a mondást, miszerint az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó. Egyszerű igazság ez, mégis sokszor oly nehéz magunkévá tenni. Hány és hány ígéretet kaptunk elétünk során, amelyet nem tartottak be és mennyi hagyta el a saját szánkat is tévesen; meg sem lehet számlálni. Hitegetjük magunkat és egymást, következmény nélkül vagy éppen kisebb-nagyobb károkat okozva. Legtöbbször nem is rosszindulat vezérli az embert, csupán reménykeltő biztatás hagyja el az ajkát. Így volt ez Missy Jones-szal is, aki hitt benne, hogy híres énekessé fog válni. Hamar elindult ezen az úton, ám a sors más folytatást tartogatott a számára; olyat, amit senki sem kívánt volna magának. Ebben a regényben elsősorban az ő történetét ismerheti meg az olvasó, hogy milyen utat járt be odáig, amíg egy Los Angeles-i lakásban fedezik fel a holttestét.
A történet a klasszikus felállással kezdődik: egy halott, egy marék zsaru, egy elsőnek egyszerűnek tűnő rejtély és végül egy kézenfekvő gyanúsított. Eleinte minden adja magát, gond nélkül pörögnek az események, miközben kibontakoznak az olvasó szeme előtt a karakterek között fennálló erőviszonyok, a helyszín által nyújtott előnyök és a kettő vegyítéséből létrejövő végtelen folytatási lehetőség. A regény lapjain fokozatosan jelennek meg a különböző rétegek. Ahogy azt már a szerzőtől megszokhattuk, nem lehet egyetlen kategóriába besorolni az általa kitalált történetet. Egy kicsi krimi, egy csipetnyi művészet és egy leheletnyi lélektani dráma vegyül egymással, s végül ebből az elegyből jön létre egy kiválóan megformált eseményláncolat, amely sok meglepetést tartogat az olvasó számára. A hangulat további fokozása érdekében a cselekményt több szempontból vizsgálva ismerhetjük meg, vegyítve a különböző idősíkokat. A jelen mellett a múltbéli események is nagy hangsúlyt kapnak, hiszen önnön valónkat mindig a saját bőrünkön elszenvedett tapasztalatok formálják. Missy utolsó pár évében egy nagyon érdekes helyzetbe keveredett, amely végül megpecsételte a gondolkodásmódját és ezáltal a sorsa kimenetelét. Nem jól játszotta ki a kezében lévő lapokat, így nem is kerülhetett a neve a győztesek sorába.
A regény folyamán a krimi irányvonal teljesen egyértelműen van jelen, hiszen adott egy fiatal lány, aki tisztázatlan körülmények között vesztette életét, az idegenkezűségre utaló jelek pedig egyértelműek. Általában ilyenkor jön egy minden hájjal megkent nyomozó, aki, mint légy a falon figyel és a megfelelő időpontban bemutatja a morzsákból összeállított képet, amely alapján az ügy megoldódik. Ezen könyv esetében ez másként van. A rendőrök szinte csak a sakkjátszma bástyáinak tűnnek, mivel az érdemi munkát nem ők végzik el. Egyben tartják az események felderítésének szálait, de a külső személyek nélkül mit sem érnének. De akkor mégis hogyan oldódik meg a rejtély? A titok a Missy életében aktívan jelen lévő vagy legalább névlegesen szerepet kapott személyekben rejlik. A múltbéli utazások során egy rendhagyó romantikus történet elevenedik meg az olvasó szeme előtt, amely kihatással van az aktuális időszeletre is. A könyvben megjelenített kapcsolat eddig számomra abszolút érthetetlen és élvezhetetlen volt más regények esetében, így most meglepődve tapasztaltam, mennyire áhítozom a részletekre, a további kifejtésre. Számomra ebben a momentumban is megmutatkozott a szerző tehetsége, hiszen egy általam egyáltalán nem preferált témát is képes volt úgy előadni, hogy a tenyeréből ettem.
Az ígéret szép szó című könyv esetén mindenképpen érdemes szót ejteni a művészi irányvonalról is. A regényben jelentős szerepet játszik egy hat képből álló festménysorozat, amely a Nő bukása címet hordozza. A tömör, de alapos leírások alapján az olvasó szeme előtt is kirajzolódik mindegyik alkotás, s akaratlanul is párhuzamot von köztük és a fennálló események között. Ezen festmények által az író egy újabb komoly témát vezetett be a regényébe, melyhez ciklikusan többször is visszatér. Sarkítva, megdöbbentően hatásos módon mutat tükröt a nők által elfoglalt helyre a mai társadalomban. S mind emellé pedig még egy újabb izgalmas szálat is szőtt a szerző, amely keretbe foglalja a képek fontosságát, jelentőségét és a bennük rejlő potenciált.
Egy nagyon sokrétű, összetett regényről beszélünk. Egy kézen meg sem lehet számlálni, hány téma jelenik meg a lapokon, amelyeket érdemes külön-külön is alaposan megvizsgálni. Ugyanakkor ez a sokadalom nem ment a mű élvezhetőségének rovására, ugyanis az általuk megalkotott szálak olyan szorosan vannak összefonódva, hogy képtelenség is lenne csupán egyet kiragadni az egység rongálása nélkül. Mély, részletekbe menően pontos mű született meg Sienna Cole tollából, amely kiszakítja az olvasót a megszokott környezetéből. Viharként érkezett és egy tornádó erejével tarolt.

dontforgettosmileandread P>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

A teljes értékelésemet itt tudod elolvasni : https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2022/06/a…
Kiragadott részlet :
" Eufória. Teljes Eufória. Ez a könyv bekebelez. Ragadós. Belemászik az elmédbe, te is beleköltözöl és egyszer csak azt veszed észre, hogy már a te szíved is zakatol. Izgulsz. Képek peregnek le előtted. Ez nem egyszerű könyv. Pedig jó, ha figyelsz az apró részletekre is.
Képes arra, hogy felkavarja az állóvizet. Miközben lapozol, verítékcsepp ütközik ki a homlokodon.
Nem akarod hogy vége legyen , de mégis lapozol .
Csak még egy fejezet. Hajnali fél egy.
Mindjárt vége .
Az igazságnak győznie kell, az igazság mindig győz?!
Nem?
Hiszen az Ígéret szép szó… "

Mariann_ P>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Hát, elég nehezen hangolódtam rá , nem voltam biztos, hogy érdekel ez a téma.
Bíztam az írónőben, olvastam tovább.
Ahogy haladtam, beszippantott.
Egy halott nő, a halála előtti és utáni történések.
Mindenki gyanús egy darabig, de egy idő után fogalmunk sincsen , hogy ki lehet az elkövető.
Közben egy festménysorozat bemutatása a művészetet is beleviszi a történetbe.
Gazdagok, akik kényük – kedvük szerint szerezhetnek meg és dobhatnak el mindenkit és mindent. Jól kigondolt és összerakott történet az írónőtől.

nagydianagloria P>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Az írónő újra és újra el tud varázsolni. Egy nagyon alaposan kidolgozott történet, ami telis tele van váratlan fordulatokkal.
A karakterek is mind egytől egyig nagyon gondosan kidolgozottak, azonos mértékben vesznek részt a történetben.
Az elejétől a végéig fenntartja az érdeklődést és teljesen magába szippant a könyv világa.
A vége pedig teljesen megdöbbentett.
A borító pedig szerintem az eddigi legszebb az írónő művei közül.
„ Az, hogy jelen vagyunk valaki életében, már önmagában ígéret.”

BarbyMalik0112 P>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Sienna Cole mindig képes elvarázsolni! A legújabb kötete, Az ígéret szép szó egy rendkívüli alapossággal megkonstruált történet, melyben nincs gonosz, csak az ember, aki a végletekig is képes elmenni, hogy érdekeit érvényesíthesse. Missy Jones valakinek az útjában állt, melynek tragikus végkimenete lett. Ahhoz, hogy megtaláljuk a gyilkost, a kép minden részletét szemügyre kell vennünk.
Művészi, kiszámíthatatlan és addiktív!
Sienna Cole festői stílusa ámulatba ejt! Gyönyörű, légies hangvétele ellentétben áll a történet mélységével és ólomsúlyával.

Azoknak ajánlom, akik egy szövevényes, de lélektani történetre vágynak egy igazi krimikirálynő tollából!

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/05/sienna-col…

5 hozzászólás
Erikaolvas>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Hihetetlenül jól megírt könyv!
Érezhető a tökéletesség a sorok közt, hiszen Sienna Cole az utolsó fejezetig titkolja, hogy ki is áll a háttérben, ki az akinek az útjában állt Missy, na de, hogy Én pont rá nem gondoltam volna..
Bár A nő bukása festménysorozatban kapunk ízelítőt arról, hogy a festmények talán Missyről szólnak, az életéről, a mögötte lévő útról, a múltról és a szenvedéseiről.

Ez egy cápák között történet. Egy beteljesületlen szerelem, mely csak szórakozásról, pénzről, hatalomról és szexről szólt.

Sienna Cole könyveiben nincs gonosz, inkább csak az emberi elme, hogy minden emberben van gonoszság és nagyravágyás, vagy épp olyan elfojtott vágy amit nem tud kivel megélni, beteljesíteni.

Hatalom. Pénz. Ármány. Hazugság.

A történet több szemszögön fut, illetve múlt és jelen találkozik, majd ki tér az aznap este történtekre is. Nagyon kell figyelni olvasás közben, Én épp ezért nem ajánlom olyan olvasónak, aki nem olvasott még az írónőtől, hiszen majd 500 oldalon követhetjük végig az eseményeket.

A nyomozónő karaktere teljesen lenyűgözött. Már Én is elhittem, hogy David volt, aztán egyre több minden került a felszínre. A titkon komolyan lefagytam, hihetetlen volt számomra, de ahogy vissza vitt a múltba az írónő, már értettem, hogy és miért.

Davidet nagyon kedveltem, az egyedüli karakter volt a könyvben, akinek volt szíve, lelke és érzelme még azok után is, amit gyermekkorában az apjától el kellett szenvednie. Nagyon sajnáltam a börtönben töltött idő alatt.

Nicolas és a feleség karaktere, rideg és egyben hátborzongató. Álarc mögött élnek a nyilvánosság előtf, de a falak mögött és a háttérben történő dolgok miatt, veszélyesek és ilyesztőek voltak. Olyan karakterek akiknek nem tudtam kiszámolni a következő lépését vagy épp tettét.

A festmények leírását is jelentőségét is szeretném kiemelni, hiszen minden adott fejezetben az írónő le írja a sorozatban következő festmény hangulatát és, hogy mit vetettek vászonra.

A borító gyönyörű! A szimbólumok a könyvben nagyon megfogtak, ahogy az izgalmas és rövid fejezetek is!

Izgatottan várom Az igazság arcait!

Szavak_erdeje>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

„Az emberek fejében él egy naív kép arról, hogy a világ igazságos. A bűnösök megbűnhődnek, a jók pedig elnyerik méltó jutalmukat. De aki körül már megrepedt ez a gyermeki védőburok, és farkasszemet nézett a valósággal, az pontosan tudja, hogy az Úristen nem így válogat.”

Sokkal többet kell olvasnom Sienna Cole tollából megszülető könyveket. Nagyon köszönöm az Álomgyár Kiadónak, hogy lehetővé tette, hogy megismerjem a szerző munkásságát. Magával ragadott a történet, és nem engedett, egy nyugodt órám sem volt, mert amikor nem olvastam, akkor is körülötte jártak a gondolataim.
Izgalmas volt, rejtélyes, fordulatos, minden fejezet tartogatott meglepetéseket, amire még véletlenül sem voltam felkészülve.

A szemünk előtt játszódnak le az események, amelyek Missy tragédiájához vezetnek. Imádtam ezt a szerkezeti felépítést.

Hosszabb ajánló a blogon:
https://fairypowderbooks.blog.hu/2022/06/22/sienna_cole…

kicsimoly>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Annyira vártam már a könyvet, talán ezért is okozott egy pici csalódást.
Valahogy nem erre számítottam. Vártam a lélek bugyraiba való igazi mélyre ásást, de nem jött a huha érzés.
Mindezek mellett egy nagyon szerethető, olvasmányos, fordulatokban gazdag könyv, ami számos személyiséggel rendelkező, kedvelhető és igazán ellenszenves karaktereket is felvonultat.
Az pedig, hogy művészettel átszőtt krimibe csöppenünk csak hozzáad a könyv értékéhez.
És persze a borító önmagában érne 5 csillagot.

Gyucha_Pálma>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Nagyon jól felépített könyv. Végig fenn tartotta az érdeklődést. Várom a folytatást! Nagyon tetszett!

Nóri_Varga>!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó

Ismét egy zseniális alkotás Sienna Cole-tól!
Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, végig fenntartotta az érdeklődésemet.


Népszerű idézetek

pribrgre P>!

A celebkedés mára az egyik legjövedelmezőbb hivatás, és még csak különösebb adottság vagy tudás sem kell hozzá, csak egy jó nagy adag szemérmetlen exhibicionizmus.

54. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Az emberek fejében él egy naiv kép arról, hogy a világ igazságos. A bűnösök megbűnhődnek, a jók pedig elnyerik méltó jutalmukat. De aki körül már megrepedt ez a gyermeki védőburok, és farkasszemet nézett a valósággal, az pontosan tudja, hogy az Úristen nem így válogat. És mit számít akkor, hogy az ember a játékszabályok szerint játszik-e, vagy sem? Egyáltalán ki fektette le ezeket a szabályokat? Ki mondja meg, mi jó és mi rossz? Ki a tisztességes és a tisztességtelen? Ha bármelyik pillanatban eljöhet érted a halál, akkor nem az marad csak, hogy a lehető legjobban megpróbáld kiélvezni az idődet, ami adatott?

2 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!

A világ tele van seggfejekkel. Töröl, tilt. A szépre és a jóra koncentrálsz.

Niitaa P>!

Ha azt hiszed, hogy az emberek bonyolult lények, tévedsz. Végtelenül egyszerűen működnek, és egy kis megfigyeléssel nagyon könnyű feltérképezni őket.

183. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Azt ígérték neki, hogy sztár lesz. De most, három nappal a huszonhetedik születésnapja után… halott volt.

dontforgettosmileandread P>!

-Az élete ér többet, vagy a tisztessége?- grimaszolt Liebermann.

dontforgettosmileandread P>!

De a legjava online zajlik. Bármit csinálsz, reagálnak rá. Özönlenek a lájkok, a szívecskék, a kommentek, te pedig azon kapod magad, hogy a teljesítményedet ezek száma alapján ítéled meg. Hétről hétre, napról napra azon gondolkodsz, mivel tudnál még nagyobb népszerűséget elérni, aztán egyszer csak felismered, hogy eladtad a lelked. Milliónyi ember igényeit szolgálod ki a napi szerotoninlöketedért. Amíg jönnek a visszajelzések, addig olyan, mintha reptetne a narkó – az élet császárának érzed magad, aztán ha a poszt életgörbéje a hanyatlási szakaszba lép, következik a kattogás, a szorongás és a makacs kis hang a koponyádban, hogy ez az egész csak egy kibaszott illúzió. De bármilyen kijózanító is lejönni a figyelemflashről, nem tudsz kiszállni. Most, hogy megtapasztaltad, milyen valakinek lenni, már képtelen lennél újra senkivé válni.

dontforgettosmileandread P>!

Basszák meg a producerek! Manapság már senki nem vállal kockázatot. Csak a tutiba nyúlnak bele, hogy még tutibbat csináljanak belőle. Senkit nem érdekel a tehetség Az alap. Rengetegen rendelkeznek vele a közepestől az egészen kiemelkedőig, különösen itt, L. A.-ben, ahol a világon a legmagasabb az egy főre jutó wannabe sztárok száma. Színészek, énekesek, táncosok ezrei hemzsegnek itt, és várnak egy-egy új meghallgatásra, egy-egy lehetőségre, vadásszák a menedzsereket, és küldözgetik az anyagaikat a döntéshozóknak. Pontosan tudják, hol lehet összefutni azokkal, akik már a körön belül vannak, és minden eszközzel igyekeznek a közelükbe férkőzni. A sztárságra éhező fiatalok még a legutolsó hangosítóval vagy statisztával is ágyba bújnak egy ígéretért, miszerint a bemutatkozó anyaguka megfelelő kezekben landol.

dontforgettosmileandread P>!

-A spontaneitás a művészetben hajtóanyag, az üzleti életben bizonytalansági faktor.

dontforgettosmileandread P>!

A sivatag csak akkor barátságtalan hozzád, ha ellenségként tekintesz rá. Ha magadba fogadod, ő is befogad, és megajándékoz sajátságos harmóniájával.


A sorozat következő kötete

Ígéret sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Ella Steel: Érzéki rabság
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Ashley Audrain: A szív sötétje
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje
Eve Rigel: Kelepce
Leda D'Rasi: Rítus
E. K. Blair: Bang