Az ​álmok útján 36 csillagozás

Sienna Cole: Az álmok útján

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
20 oldal · ISBN: 9786155875960
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
20 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875953

Kedvencelte 4

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Milli88 P>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Még nem olvastam a történet alapjául szolgáló „nagy” regényt, viszont ez a kis szösszenet jól esett. Bár gyanítom, hogy előre lelőttem magamnak pár dolgot, viszont néha olyan tudok lenni, mint egy kiselefánt, így nem tartok tőle, hogy elrontottam az olvasási élményemet.
A novella gördülékeny, gyorsan olvastatja magát.

vikcs>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Annyira jó volt egy picit visszatérni Denához és Jayhez, hiszen mindenki kíváncsi volt, hogy mi történt velük a Négyszáz nap szabadság vége után. Ebben a pici, de annál tartalmasabb és szívmelengetőbb novellából megtudhatjuk. Örülök, hogy mindketten rátaláltak az útjukra, és hogy az a munkájuk, amit teljes szívükből, örömmel telve csinálnak.
Ők a tűz és víz, mégis annyira tökéletesen passzolnak egymáshoz, kiegészítve a másik hibáit.
Így már boldogan fogják elengedni őket is az olvasók, mert a szívünkben az írónő betöltötte azt az apró űrt, mind a Reményszimfóniával, mind ezzel a novellával, ami az előző könyv után maradt. ♥

Ács_Milán>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Nem olvastam még az írónőtől, de úgy érzem, hogy ez a jövőben meg fog változni. Egy ideje már szemezek a regényeivel, de ez a novella után már biztosan állíthatom, hogy be fogom szerezni a műveit.
A Négyszáz nap szabadság már fel is került a kívánságlistámra. Kíváncsi vagyok hogyan jutott el Jason és Dena oda, ahol most tartanak. Szerethető és szimpatikus karakterek lettek számomra már most, ebben a 20 oldalas novellában.

Pandalány P>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Csodálatos. <3
Ez a novella tökéletesen beleillik abba a hangulatba, ami a Négyszáz nap szabadság regényt jellemzi. Nagy öröm volt számomra, hogy ismét találkozhattam Denával és Jasonnal. Sőt, egy gondolatot meg is könnyeztem. :)
Sienna gyönyörűen fogalmaz, és a novella minden sorából árad az a szeretet, amit szereplői iránt érez. Imádtam!

sarahangel P>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Sokkal jobb volt, mint az előző novella Dena első munkanapjáról. Ez a történet a Négyszáz nap szabadság után játszódik. Mi történt Denával és spoiler, miután visszatértek Londonba. Dena egy könyvet írt a közös utazás alatt átélt élmények ihlette naplóbejegyzései alapján. Megtudjuk azt is, mi történt velük magánéletileg. Rövid és tömör összefoglalása a történetüknek. :)

luthienlovemagic IP>!
Sienna Cole: Az álmok útján

A szerzőtől eddig egyetlen novellát, Az álmok küszöbén címűt olvastam, és már abban megmutatkozott, hogy nagyon jó novellista. Ez erre a történetre is igaz. Itt sem rugaszkodik el a valóságtól, hanem tovább építi, amit Az álmok küszöbén című másik kiegészítőben elkezdett.

A történet a fentebb említett novellához hasonlóan kellemes stílusban íródott, kerek egész ívet fut be, mind a cselekményt, mind az érzelmi ívet tekintve. Sőt, még azt is sikerül elérnie, hogy ne hiányoljam a Négyszáz nap nyár című regény olvasását, amihez íródott. A szerző néhány bekezdéssel képes volt felvázolni az alaphelyzetet úgy, hogy nem tűnt összecsapottnak, és átívelnie a történetet a két novella között, hogy a megértéséhez nem szükséges a regény ismerete. Ezt a jó információadagolással és a megfelelő helyeken elhintett utalásokkal éri el.

Bővebben:
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2020/02/sienna-…

Dorina_S>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Már a könyvbemutatóról hazafelé, a vonaton nekiálltam olvasni. Jókat mosolyogtam magamban, olyan fültőt fülig érő vigyor volt az arcomon…biztos sokan bolondnak néztek, de nagyon nem érdekelt. :) Végre Jay-novelláját tarthattam a kezemben. Bevallom őszintén én nagyon vártam ezt a kis történetet.

Nekem Jay volt a kedvencem a 400 nap szabadságból, és neki drukkoltam egész végig….hogy Dena őt válassza. Jay tipikusan olyan pasi, akire sok nő vágyik: jóképű, humoros, irtó szexi, és a nagybetűs FÉRFI minden téren. Igaz, hogy nem a hűség mintaképe…de meg kellett találnia azt a személyt, aki mellett viszont azzá válik. A regényből megismerve az életét azt gondoltam, hogyha valaki akkor ő érdemli meg a „happy endet” . Ismét előjött az az énje, amit annyira szeretek benne, hogy a másiknak legyen jó, a másik legyen boldog. Maga elé helyezte a szeretett nőt és támogatta mindenben.
Mikor az utolsó oldalra értem, megnéztem a borítót, hogy biztos Sienna Cole írta e, mivel hozzá túlontúl idilli volt ez a röpke 20 oldal, de megérdemelte ezt a „nagy medve”.

Kedves @Sienna_Cole a Jay-team elnökasszonyaként köszönöm ezt a novellát és amit mondtál nekem a bemutatón…..a novella írásáról. :) Azért remélem még valamikor olvashatok róla.

2 hozzászólás
Rebbencs >!
Sienna Cole: Az álmok útján

Hát ez valami elképesztően aranyos volt! Nem a megszokott Sienna Cole stílus, de attól még valami olyan, ami igenis részese az írónőnek. Annyira tetszett ez a pár oldal, hogy azt nehéz lenne elmondani. Jó volt visszatekintetni Denára, és arra is, hogy végül jól alakult a kapcsolata Jasonnel! De még mennyire, hogy jól! A végén elcsodálkoztam, de egy hatalmas mosoly ült ki az arcomra. Végtére is ez a két szereplő megtalálta a boldogságát, amiért élniük érdemes, és szerintem egy nagyon szép, nagyon kerek bejfezesét kaptak. Egy nagyon romantikus és boldog hangvételű novella ez, ami garantáltan minden Négyszáz nap szabadság rajongónak tetszeni fog!

Laura_Bakos P>!
Sienna Cole: Az álmok útján

Annyira rossz, hogy csak pár oldalas, mert nagyon szeretem Sienna írásait.
Nálam ez is 5 csillagos volt.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Észre kell vennünk, hogy minden percben ott rejlik a lehetőség a boldogságra, csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele, egyáltalán észrevesszük-e.

Ács_Milán>!

Felesleges a tökéletességre várni, a megfelelő pillanatokat hajszolni, mert az mindig most van… Észre kell vennünk, hogy minden percben ott rejlik a lehetőség a boldogságra, csak rajtunk múlik, hogy élünk-e vele, egyáltalán észrevesszük-e.

19. oldal

Dorina_S>!

Az egész élet egy nagy kaland – mondta Jason, és azon kaptam magam, hogy kezdek hinni neki.

(első mondat)

Dorina_S>!

– Mindenképpen kell bele egy kis költői túlzás. A női olvasók imádják az álompasi illúzióját……

9. oldal

Dorina_S>!

– Sztár leszek. Már most látom a kígyózó sorokat a hálószobám előtt.

10. oldal

Dorina_S>!

– Hiányoztam? – szólt bele a telefonba nevetve.
– Mit csinálsz? – érdeklődtem.
– Most zavartam el egy pomponlánycsapatot a lakásból.

11. oldal

janee P>!

A hapsi annyira részeg volt, hogy csak balga vigyorral a képén hallgatta a párbeszédünket; ahhoz már nem volt ereje, hogy be is kapcsolódjon.
– Ugye csak hülyéskedsz? – meredtem rá. – Valahogy más kép él bennem a papokról.
– Ő haladó szellemű – vigyorgott Jay. – Időnként elvegyül a nyája között, igaz, atyám?

17. oldal

janee P>!

„Azt az életet éled amit álmodtál magadnak?” – kérdezte tőlem egyszer Patrick. Most már azt éltem és imádtam minden egyes percét. Hazataláltam.

19. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Borsa Brown: A maffia gyermekei
Anne L. Green: Elvesztett jövő
Schäffer Erzsébet: Hol vagy?
Carrie Cooper: Ügynökjátszma
Anne L. Green: Elfojtott indulatok (novella)
R. Kelényi Angelika: A porfészek
Budai Lotti: A hercegnő haragja
R. Kelényi Angelika: Az örökség
Anne L. Green: Pokoli fizetség
Borsa Brown: Az Arab lánya 3