82. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

A ​köd után (Mike Marshall és Dr. Miranda Crane 2.) 281 csillagozás

Sienna Cole: A köd után

A ​gonosz köztünk jár

„Sienna Cole nem kerülgeti a kényes témákat, nem dugja a homokba a fejét. Tudatosan olyan tárgykört választ, amely hallatán a legtöbben elfordítják a fejüket.”
Niitaabell Világa

„Sienna Cole rettentően tehetséges írónő korlátlan fantáziával és páratlan stílussal.”
Kitablar Blog

San Francisco monoton hétköznapjai felbolydulnak, amikor egy fiatal nő megcsonkított holttestére bukkannak a Csendes-óceán partján. Az első halottat hamarosan még több követi, és Mike Marshall nyomozó számára világossá válik, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a város környékén. Amikor azonban belekezd az ügy felderítésébe, még sejtelme sincs arról, hogy kivel vagy mivel áll szemben. A gyilkos több lépéssel jár a nyomozócsapat előtt, és tökéletesen eltűntet maga után minden bizonyítékot.

Amikor az FBI profilozója, Wade Nelson különleges ügynök is bekapcsolódik a nyomozásba, váratlan és megdöbbentő fordulatok következnek be: kiderül, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013590
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
390 oldal · ISBN: 9786156013606

Kedvencelte 39

Most olvassa 6

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Regina_Elek>!
Sienna Cole: A köd után

A zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el egymástól, de mégis mikor esik át valaki a túloldalra?

San Francisco-t rettegésben tartja egy fantom, akinek nők esnek áldozatául. Az elkövető kapcsolatot teremt a nyomozóhatósággal és gúnyt űz belőlük, hisz tudja, hogy mindenki számára láthatatlan marad. Egy klasszikusba csomagolt sorozatgyilkosról olvashatunk, aki rendkívül leleményes, merész és igencsak elvetemült.

A történet nem kimondottan az elkövetőre, hanem a motivációra és a gonosz elméjében zajló gondolatokra összpontosít. Kriminálpszichológiai szempontból széleskörű ismertetést nyújt a sorozatgyilkosokról, arról hogy mégis mi zajlik odabent, mi az ösztönző erő vagy éppen a kiváltó ok. A szereplők, a nyomozás folyamata és az idősíkok váltakozása miatt mindvégig izgalmas, és egyben elgondolkodtató, azonban elmaradt a végén a nagy fordulat.

Betekintés a gonosz tudatába.

https://anigersbooks.blogspot.com/2021/01/sienna-cole-k…

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013590
Márk_2011>!
Sienna Cole: A köd után

Ez a könyv, felér a „nagyok” színvonalához!
Izgalmas, furfangos, fordulatos, letehetetlen, zseniális! Nálam kedvenc! Sok ilyet még!

2 hozzászólás
Gorkie>!
Sienna Cole: A köd után

Három könyvet olvastam eddig Sienna Coletól. Az első kettő is nagyon tetszett, de ez vitt mindent.
Tökéletesen kidolgozta, felépítette a különböző szálakat, amik végül szépen összeértek.
A szereplők élnek, emberiek, változatosak és legfőképpen, élethűek. Ott van az olvasó a fejükben, megismerjük őket, a motivációjukat, az érzéseiket.
Mindezek mellett, a stílus gördülékeny, gyorsan olvasható. A cselekmény érdekes, sodort magával, csak úgy faltam a lapokat.
Mindig érdekes témákat dolgoz fel az írónő, itt sem volt másként. Biztos vagyok benne, hogy alaposan utánajárt a dolgoknak, mielőtt megírta a regényt.
Bízom benne, hogy még sok krimi-thriller történtet olvasható Sienna Coletól. :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
390 oldal · ISBN: 9786156013606
2 hozzászólás
Mocori_>!
Sienna Cole: A köd után

Nem sok thrillerben volt részem :o), bevallom :). Ez a könyv nagyon tetszett. Olvastatta magát, kíváncsian vártam folyamatosan, mi fog történni oldalról oldalra. Döbbenet volt, ahogy Mariont megismerhetjük: pszichopata, magas IQ-val rendelkezik, tanult.
Köszönöm az élményt! :)

2 hozzászólás
Naiva P>!
Sienna Cole: A köd után

Csatlakozom az értékelők többségéhez, miszerint világszínvonalú, ahogy Sienna írni tud. Ezzel nem szeretném lekicsinyelni a magyar írók sokaságát (Isten ments!) – de az ő könyvei olyanok, hogy egy külföldi bestsellerrel is simán felvehetné a versenyt.
Alaposan ki voltak dolgozva a történetszálak és azok a történet végére szépen összeérnek, értelmet nyernek. Én bajom, de a történet közepén tudtam, hogy ki a gyilkos, de ez az én bajom. (csak azért a fél csillag levonás.)
Izgalmas volt és letehetetlen. Olyan, amilyennek egy jó kriminek lennie kell!

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sienna Cole: A köd után

Igazán izgalmas thrillert kaptunk a szerzőtől, bár a Lefelé a folyón olvasása után én nem is számítottam másra. Megkaptuk a darabolós pszicho sorozatgyilkost, ahogy kell, de ezen még csavart egyet Cole, és adott mellé egy olyan szálat, ami megdobta rendesen a sztorit. Biztos rendes kutatómunka előzte meg a történetet, mive remekül sikerültek a 'rosszfiúk', a maguk hátborzongató módján, akárcsak nyomozóink, egy kis zsarus humorral és elhanyagolható románccal.

Szösszenet P>!
Sienna Cole: A köd után

Nem tudom, hogy Amerikában olvassák-e Sienna Cole regényeit, ha nem, akkor kellene.
A szerző most is levett a lábamról, hisz remekelt ismét.
Adott egy fiatal lány, Marion, aki szemtanúja lesz egy bűnténynek, és innen megváltozik az élete, mert ekkor egy felismerésre tesz szert önmagával kapcsolatban.
Aztán van egy sorozatgyilkos, Wade, aki a börtönben kapcsolatba kerül az akkorra már zseninek számító kriminológussal, Marionnal. Micsoda véletlen, hogy Marion kapcsolatba kerül a tinikorában látott bűnözővel. Vagy mégsem?
A szerző folyamatosan adagolja az adrenalint, mert a regényt nem várt eseményekkel és furfangos csavarokkal teszi izgalmassá.
A nyomozópáros nagyon jól kiegészítik egymást, Wade új szereplő, azonban tudása nélkülözhetetlen Mike számára, még ha kezdetben ezt nem szívesen ismeri el.
A gyilkosságok szaporodnak, a hajsza és üldözés felgyorsul.
Az író fantasztikus pszichológia tanulmányt, személyiségelemzést vezet le, mintha egy szakkönyvet olvasnék. Zseniális.
Imádom a szerző könyveit, biztos, hogy a később megjelenteket is olvasni fogom.
Fordulatos, pörgős, izgalmas, nem lehet letenni.

Euthümia_K P>!
Sienna Cole: A köd után

Nagy krimi- és thriller rajongó vagyok, így mindig külön örömmel tölt el, ha magyar író tollából olvashatok krimit.
Két szálon, két idősíkon fut a történet. Sejtettem, hogy valahol majd egybeforr a két szál, emiatt meg voltam róla győződve, hogy a könyv végén lesz egy nagy csavar, spoiler. A történet izgalmas, pörgős, a két nyomozó karaktere kimondottan szimpatikus. Érdekes volt látni, hogy az spoiler. Egy biztos: nem az első könyvem Cole-tól, de nem is az utolsó.

1 hozzászólás
Niitaa P>!
Sienna Cole: A köd után

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2021/08/sienna-cole-kod…

„A köd után egy minden ízében tudatosan megalkotott könyv. A megírást gondos utánajárás, felmérés előzte meg és a történeti szál kialakításán érződik az írói elhivatottság. Sienna Cole egy roppant érdekes sorozatgyilkost alkotott meg, akinek nem csak a jelenét, de a múltját is megfelelő módon építette fel, így a tettei mögött húzódó indíték is egyértelmű megadásra került. Így utólag mondjuk kissé kevésnek éreztem ezt a részt. Véleményem szerint kaphatott volna egy kicsivel nagyobb hangsúlyt, egy-egy betekintő fejezettel többet, így nyomatékosítva a gyilkos gondolkodásmódját, de ez már a kákán is csomót kategória a részemről.
A karakterek felépítése közel megfelelő volt. Bár egyikőjük sem került közel hozzám, mégis együtt tudtam velük működni, partner voltam az ügy felderítése kapcsán. A regény engem is bevont a nyomozásba, az én agyamban is kattogtak a fogaskerekek, ahogy próbáltam összerakni a történeti egységeket. Voltak részegységek, ahol túl egyszerűnek találtam a fordulatot, ám a későbbiekben mindig bizonyítást nyert annak helyessége. A szerző szép ívvel ruházta fel a könyvét, amely a végső játszmában csúcsosodott ki igazán.
Ha az említett pár hiányosságot levesszük – melyek egy része az író iránti elvárásaimból fakad –, akkor egy valóban jól felépített, gondos munkával megtervezett történetet kapunk, amely tökéletesen ki tudja zökkenteni az embert a hétköznapok belesimult komfortjából.”

Ferger_Jolcsi P>!
Sienna Cole: A köd után

Ismét egy nagyon izgalmas és fordulatos thriller kötetet tett le az asztalra az írónő. Idén a többi olvasnivalóm mellett nagyon háttérbe szorultak a thriller kötetek, márpedig nagyon szeretek elveszni a nyomozásban és a fordulatos cselekményekben, úgyhogy ezúttal is nagyon gyorsan a végére értem, letehetetlen volt! Ezúttal Mike Marshall nyomozóhoz egy FBI profilozó is társul Wade Nelson személyében és együttes erővel próbálják felmérni a sorozatgyilkos személyiségét, hogy kitalálhassák az okot, ami a gyilkosságokra sarkallja és ezáltal elkaphassák őt. Ebben a kötetben már a cselekmény felénél kiderül, hogy ki áll a gyilkosságok mögött, és a kötet második felében átcsap egyfajta hajtóvadászatba a történet, amikoris próbálják felkutatni és elkapni az elkövetőt. Én csak ajánlani tudom, pörgős, izgalmas és kalandos volt egészen a végéig.
Bővebben: link


Népszerű idézetek

Regina_Elek>!

Az első sorozatgyilkos egy nyomozó életében olyan, mint az első szerelem: felkavarja, megőrjíti és padlóra küldi az embert.

243. oldal

pribrgre P>!

– Imádok veled dolgozni. Amióta ismerlek, folyton le vagyok égve és be vagyok baszva – forgatta a szemét Paulie.

18. oldal

Bla IP>!

Ebben a világban mindennek pénzben vagy orgazmusban mérik az árát.

226. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Az élet legtöbbször nem jelzi előre a nagy fordulópontokat. Hirtelen jönnek, mint az elsöprő erejű detonáció, és magukkal sodornak mindent, ami addig biztos volt.

8. oldal

pribrgre P>!

Mike Marshallnak rohadt napja volt. Na, nem mintha ez eltért volna a szokásostól. Általában három kategóriába sorolta a San Fransiscó-i rendőrség gyilkossági osztályának nyomozójaként eltöltött munkanapjait: szar, rohadt és kibaszottul rohadt.

13. oldal

Green69>!

Az élete során mindenki fel tud mutatni legalább egy olyan embert,aki végzetes,sorsfordító hatás gyakorol rá.Valakit, aki miatt letérünk az addig biztosnak hit ösvényről…

186. oldal

BarbyMalik0112 P>!

A bűbájos maszk mögött egy megveszekedett szörnyeteg lakik.

336. oldal

BarbyMalik0112 P>!

A sötétség, az enyészet, a könyörtelen hidegség, ami mindenki mást halálra rémítene, számára ismerősnek és otthonosnak számított.

356. oldal

BarbyMalik0112 P>!

A holnap bizonyossága egy szempillantás alatt elenyészett, már csak a most rémisztő valósága volt jelen.

9. oldal

Harriet P>!

Az ember úgy érzi, mintha minden új év elhozná az áhított újrakezdést, de a szilveszteréjszaka után ugyanolyan nap virrad fel; minden változatlan és megszokott. A remény gyorsan elpárolog, amikor a könyörtelen fogaskerekek bedarálják a régi nagy vágyakat és a frissen kipattant álmokat. Végül nem marad más, csak rutin, a monoton, ezerszer ismételt mozdulatok és gondolatok, és ahogy telik az idő, minden visszasüpped a változásra képtelen megszokásba.

138-139. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Chris Carter: Kivégzés
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
Farkas Anett: A 33-as beteg
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok