Szereposztó ​díványok 31 csillagozás

Sidney Sheldon: Szereposztó díványok Sidney Sheldon: Szereposztó díványok

Jill gyönyörű, de nem ő az egyetlen szépség Hollywoodban. Toby nagyon tehetséges, ám az ő útja sem könnyű. Azt vetik tehát be, amivel a természet megáldotta őket, s a karrier alakulni kezd. A múlt azonban közbeszól, megkeseríti a siker ízét, s bár felragyognak előttük a boldogság színei, a kérlelhetetlen végzet közbeszól…

Egy idegen a tükörben címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1976

>!
Fabula, Budapest, 1994
320 oldal · ISBN: 963816977X · Fordította: Szántó Péter
>!
Fabula, Budapest, 1992
320 oldal · ISBN: 9637885633 · Fordította: Szántó Péter

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Sidney Sheldon: Szereposztó díványok

Egy romantikus, ugyanakkor drámai krimi, de egy nagyon olvasmányos, eseménydús igazi nyári történet tanulsággal: Egyszer fenn, egyszerr lenn…a múlt – általában – mindig kiderül…

robinson P>!
Sidney Sheldon: Szereposztó díványok

Izgalmas, jó szórakozást nyújtó krimi. Egy időben a kedvenceim közé tartozott Sheldon. Sok jó történetet írt. Olvasmányos, érdekes sztorik jól felépített, pörgős cselekmény.

Békacica P>!
Sidney Sheldon: Szereposztó díványok

Vannak írások, melyek rosszul öregszenek. Nehéz volt komolyan vennem a könyvet az első pár fejezet után, mivel a főszereplő személyisége, hogy nagy farka van. Szó szerint, és már születése óta. Később javult a helyzet, mármint a tag nem lett kisebb, de legalább csak öt fejezetenként nyomtak róla egy poént, így néha elfelejthettem a szekunder szégyenérzetem.
A kályhacsőtől kezdődik a történet, a cselekmény két szálon fut, mindkét főszereplő egész élettörténetét összefoglalva. Lassan, de biztosan épülnek fel a karakterek. Szerintem a női főszereplő kicsit árnyaltabb, a férfi inkább egy paródia.
A könyv off erőssége inkább az olvasás vége felé kristályosodott ki számomra. Egészen életszerű, hihető a történet, és ezáltal átélhető. Nagyon tetszett az is, ahogyan megfogta a szorongást, a pánikbetegséget. Amit egy ponyvától elvárhattam azt mind kamatostul megadta a regény.
Furcsasága a szövegnek, hogy minden nevet egészben kiír. Mire végigértem, már kívülről fújtam mindenki vezeték és keresztnevét is. Nem tudom, hogy ez a stílus része, vagy csak a fordítás miatt idegen.
Fun fact, hogy az olvasás kezdete előtt kb. egy héttel néztem meg az Ave, Cézár!-t. Nem direkt volt, de mindkettő mű történeti kontextusa Hollywood aranykora. Eddie Mannix és Sam Winters karaktere pedig számomra kísértetiesen hasonlított.
Mindenképpen érdekes tapasztalat volt ezt a tőlem korban és stílusban is távolálló regényt elolvasni. Mindenkinek ajánlom, hogy néha lépjenek ki a komfortzónájukból, és olvassanak valamit a szüleik polcáról, vagy akár egy random könyvet a könyvtár legtávolabbi sarkából.

Épril0414>!
Sidney Sheldon: Szereposztó díványok

Ez a második könyvem az írótól… Az elsőt sem bántam meg; ezt sem.
Egyszerűen beszippantott; nem eresztett. A „letehetetlen” kategória számomra valahol itt kezdődik. Érdekes; olvasmányos; fordulatos.
Hát kell ennél több???

Emília5>!
Sidney Sheldon: Szereposztó díványok

Sok könyvét elolvastam, jó a stílusa, eseménydús, mozgalmas, izgalmas, érdekes karakterekkel. Krimi és romantika is jelen van a könyveiben.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Colleen Hoover: November 9.
J. D. Robb: Halhatatlan a halálban
Vi Keeland: Nagy játékos
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Danielle Steel: Boldog születésnapot!
Danielle Steel: Az esküvő
Bonnie Garmus: Minden kémia