Jill gyönyörű, de nem ő az egyetlen szépség Hollywoodban. Toby nagyon tehetséges, ám az ő útja sem könnyű. Azt vetik tehát be, amivel a természet megáldotta őket, s a karrier alakulni kezd. A múlt azonban közbeszól, megkeseríti a siker ízét, s bár felragyognak előttük a boldogság színei, a kérlelhetetlen végzet közbeszól…
Szereposztó díványok 31 csillagozás

Egy idegen a tükörben címmel is megjelent.
Eredeti megjelenés éve: 1976

Vannak írások, melyek rosszul öregszenek. Nehéz volt komolyan vennem a könyvet az első pár fejezet után, mivel a főszereplő személyisége, hogy nagy farka van. Szó szerint, és már születése óta. Később javult a helyzet, mármint a tag nem lett kisebb, de legalább csak öt fejezetenként nyomtak róla egy poént, így néha elfelejthettem a szekunder szégyenérzetem.
A kályhacsőtől kezdődik a történet, a cselekmény két szálon fut, mindkét főszereplő egész élettörténetét összefoglalva. Lassan, de biztosan épülnek fel a karakterek. Szerintem a női főszereplő kicsit árnyaltabb, a férfi inkább egy paródia.
A könyv off erőssége inkább az olvasás vége felé kristályosodott ki számomra. Egészen életszerű, hihető a történet, és ezáltal átélhető. Nagyon tetszett az is, ahogyan megfogta a szorongást, a pánikbetegséget. Amit egy ponyvától elvárhattam azt mind kamatostul megadta a regény.
Furcsasága a szövegnek, hogy minden nevet egészben kiír. Mire végigértem, már kívülről fújtam mindenki vezeték és keresztnevét is. Nem tudom, hogy ez a stílus része, vagy csak a fordítás miatt idegen.
Fun fact, hogy az olvasás kezdete előtt kb. egy héttel néztem meg az Ave, Cézár!-t. Nem direkt volt, de mindkettő mű történeti kontextusa Hollywood aranykora. Eddie Mannix és Sam Winters karaktere pedig számomra kísértetiesen hasonlított.
Mindenképpen érdekes tapasztalat volt ezt a tőlem korban és stílusban is távolálló regényt elolvasni. Mindenkinek ajánlom, hogy néha lépjenek ki a komfortzónájukból, és olvassanak valamit a szüleik polcáról, vagy akár egy random könyvet a könyvtár legtávolabbi sarkából.