Ítéletnap 10 csillagozás

Sidney Sheldon: Ítéletnap Sidney Sheldon: Ítéletnap

Lélegzetelállító hajsza egy UFO-katasztrófa szemtanúi után – A Mesterjátszma szerzőjének legújabb regénye.
„A szemtanúk rémült csendben álltak, szinte megkövülten, szólni sem tudtak. Az elébük táruló látvány groteszk volt, mintha egy ősi, lidércnyomásos álom támadt volna föl…”
Így kezdődik a váratlan fordulatok „mesterjátékosának”, Sidney Sheldonnak tizenegyedik – egyben alighanem legfantáziadúsabb, legdöbbenetesebb regénye. Robert Bellamy parancsnoknak egy titokzatos körülmények között lezuhant, állítólagos meteorológiai léggömb ügyét kell felderítenie. A nyomozás azonban rémületes utazássá válik: a rettenet, a felfoghatatlan események birodalmába.

A Domsday összeesküvés címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
I.P.C., Budapest, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356651
>!
I.P.C., Budapest, 1993
386 oldal · ISBN: 9637930558 · Fordította: Csillag Zsuzsa

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

BBetti86>!
Sidney Sheldon: Ítéletnap

Kalandos, a végére kifejezetten pörögtek az események. Még az is izgalmas volt, szinte detektívregényes, ahogy Robert haladt előre emberről emberre. A végén volt meglepő fordulat is, vagyis egy könnyed, szórakoztató regény volt ez.
A gondom az volt, hogy nagyon úgy éreztem, az alapséma folyamatosan ismétlődik. spoiler Változatosságot csak a szemtanúk különböző karaktere jelentett, és voltak is emlékezetes alakok benne, ha egyik sem kapott annyi szerepet, hogy alaposabban megismerhessük.
A történetet az dobja fel, amikor már Robert átlátja, mibe csöppent. Innen ez már egy hajsza leírása, ami izgalmas és pörög, mégis, kevésbé emlékezetes, mint a szemtanúk lenyomozása. Túl szimpla, sablonos kormányzati összeesküvés, akit neki kell leleplezni, ha életben akar maradni.
Irritált a szerelmi szál is. Ahogy végig azon gyötrődik, hogy tönkrement a házassága… Talán emberibbé akarta tenni ezzel a szerző a hősét, de nekem egyszerűen csak zavaró volt, hogy megszakítja a cselekményt rendszeresen azzal, hogy visszagondol a feleségére, az együtt töltött időre és a jelenlegi nyomorára a nő nélkül.
Az üzenete különben fontos, kár, hogy egészen röhejesen van tálalva. A Raj ugyanezt az üzenetet mennyivel hatásosabban adta át…
De nem bánom, hogy olvastam. Korrekt regény, ha ez-az nem is tetszett benne.

Presztek_Réka P>!
Sidney Sheldon: Ítéletnap

Régóta vágytam már erre a könyvre, az utolsó Sheldon, amit még nem olvastam. Otthon nem volt meg a könyvtárban, az újabb kiadási hullámokból pedig rendre kimaradt, egészen mostanáig. Bár ez az ufós téma annyira nem bejövős, de ez is ugyanúgy olvastatja magát. Bellamy egy kicsit azért hiszékeny fazon„ pláne úgy, hogy szakmája egyik legjobbja. Ennyin múlik, ha egy háttérben összeálló hatalmi csoportosulás szeretne valamit, akkor ott szemtanúk nem sokáig maradhatnak talpon….


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A szenátor
Stephenie Meyer: A Vegyész
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Tom Clancy: A kokain akció
Robert Ludlum: Parsifal mozaik
Robert Ludlum: A Chancellor kézirat
Robin Cook: Invázió
Jason Matthews: Vörös veréb