Koldusszív 4 csillagozás

Sidney Lawrence: Koldusszív Sidney Lawrence: Koldusszív

A Sidney Lawrence álnéven szerelmes regényeket író magyar szerzo legújabb love story-jának hosnoje a kolduslány, Mimi. Jules Vidoq szerelmétol és jegyesétol, Clémens grófkisasszonytól hazafelé tart, amikor Párizs sötét utcáján, majdnem eltapossa lovával Mimit. Hazaviszi a lányt, majd a továbbiakban is gondoskodik róla, és lassan halálosan beleszeret. Ez ido alatt Jules menyasszonyát baleset éri, és a lány deréktól lefelé megbénul, ezért hosszadalmas kórházi kezelésre szorul. Ápolónojét, Mimit olyannyira megszereti a grófkisasszony, hogy amikor hazatér kastélyába, magával viszi a lányt is, akit titokban Jules már feleségül vett. Hogy a férfiért folyó versengésben ki lesz a gyoztes, ez természetesen csak a regény végén derül ki.

>!
Radnai, Debrecen, 2007
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630093859 · Fordította: Radnai Gáborné
>!
Radnai, Budapest, 2002
268 oldal · ISBN: 9630093855

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Sidney Lawrence: Koldusszív

Nem tudom, mit írjak. Vagy inkább nem tudom, hogy hol kezdjem. Negatívval? Rosszal? Borzasztóval? Nehéz eldönteni.
Másfél oldal után le kellett tennem a könyvet, hogy mást olvassak. Mondtam, hogy ezt nem. Én erre nem vagyok képes.
De mivel ajndékba kaptam, csak elolvastam.
Még mindig fogom a fejem és rázom…

Jules idősebb volt a 17 éves Miminél. De többször ez a pasi még 15 éves szintet se érte el.
Nem tudom másképp fogalmazni, de a sok nyálas, túl nyálas szövegelés is csak hátrányára szolgált ennek a történetnek.
Jules érzékeny volt, amivel nem lett volna gond, megható lett volna, de NEM így. Ez a történet olyan érzelgős és csöpögös volt, hogy simán eltudná a hozni a Water Worldöt.
Jules volt a főszereplő, de a doki is elég nagy szerepet kapott. Szerencsére. Őt kedveltem. Julest utáltam. Ritka, hogy én a főszereplő pasit ne szeressem, sőtt, szerintem ez az első eset. De most komolyan!
Gróf volt. Pitty patty túllépett az exen és már halálosan szerelmes volt másba, hazudott, hogy neki könyebb legyen /értem, hogy mi volt ennek a trüknek a célja, de nem volt jól tálalva/. Párszor úgy viselkedett, mintha ő lett volna a főgonosz a könyvben. Annyira másképp kellett volna ezt az énjét bemutatni. És a kedvencem, mikor zokogva elszaladt. Igen, még mindig a főszereplő pasiról van szó. Anyuci kedvenc picike fiacskájáról!!!!!
Nincs bajom, azzal, ha egy pasi érzékeny. Komolyan!! De itt ez már sok volt.
Mimiről annyit, hogy ő a mebocsátás mintaképe.
Egyébként a két nő édesapja volt a legjózanabb, őket követte a doki a sorban.

Többször felmerült bennem olvasás közben, hogy mikor játszódik a történet. Franciaországban, az biztos és hogy régen :D :D Bárók, a lénykérés módja, lovas kocsik stb stb, azért ezek jó támpontok voltak. De hogy mások előtt is becézgették egymást, Jules kifejtette az anyjának és az apjának étkezéskor, hogy nem csak testi vágy miatt kell neki Mimi, meg hogy egy kis test tapiból olyan diagnózist mondott a doki, hogy vagy kétszer el kellett olvasnom / „A gerincvelő sérülése olyan nagyfokú, hogy a lábak meghatározott izmaiban izomtónus-fokozódással járó mozgásképtelenség jött létre….” /,… Azért ezek elgondolkodtattak, hogy milyen évet írtak akkor.

Ez nem az én könyvem volt. De, hogy jót is írjak rola:
– Az alap történet jó lett volna, de….
– A drámák is tetszettek volna, de
– A könyv második fele egész élvezhető volt, mert a doki nagyobb szerepet kapott és Jules kevesebbet.
– Nem egy könnyen felejthető történet /bár nem tudom, hogy ez jó vagy nem/
– Érzelmeket váltott ki belőlem, csak nem azt amit kellett volna XD XD
– Tetszik a borító.

De hiába :((:(( Biztos vagyok benne, ha a párbeszédek nem lettek volna olyan éllettelenek, gépiesek, még Julest se utáltam volna. Az ilyen párbeszédek a halálom és hiába jó egy történet, van benne fantázia, de ilyen párbeszéd kinyírja az egész könyvet!!!!!!!!!!

Szoval, feladta a leckét ez a történet. Nehéz volt komolynak maradnom az adott pillanatoknál és csöndesnek. Nagyon sokszor hangosan fejeztem ki nem tetszésemet. Ráadásul, szánom-bánom, de nem bírtam. Elaszakadt a cérna egyszer. Sírva nevettem, de olyan hangosan és sokáig, hogy férjem már rám szolt, hogy a szomszédokat is felkeltem. Így ezzel a „kedvenc” részletemmel be is fejezem az értékelésemet.
/ " – Igen, persze! El is felejtettem, hogy őn is épp olyan cipőben jár, mint én. Mit gondol, lehetnénk barátok? Olyan sok közös van az életünkben, szeretném, ha ezután sokszor találkoznánk! Megbeszélhetnénk a gondjainkat, és ki tudja, egyszer még az is megeshet, hogy mindketten megtaláljuk a boldogságunkat.
– Örülnék, ha a barátja lehetnék, báró úr! – mondta halkan, csillogó szemmel a férfi.
– Akkor öleljük meg egymást a bartságunk jeléül. Mától jóban és rosszban együtt leszünk! " / spoiler


Hasonló könyvek címkék alapján

Belinda Alexandra: Zafír égbolt
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Heather Graham: A szürkekabátos