The ​World's Greatest First Love 1. (The World's Greatest First Love 1.) 27 csillagozás

The Case of Ritsu Onodera
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tired of accusations that family connections got him his current position, Ritsu Onodera quits his job as an editor at his father's company and transfers to Marukawa Publishing. Once there, he is assigned to the shojo manga editorial department—something he has no interest in and no experience with! Having sworn he'd never fall in love again, the last thing he wants to do is work on love stories. To make matters worse, it turns out that his overbearing boss, Masamune Takano, is actually his first love from high school!

Eredeti cím: 世界一初恋 – 小野寺律の場合1 (Sekaiichi Hatsukoi – Onodera Ritsu no Baai 1)

Tartalomjegyzék

>!
SuBLime, San Francisco, 2015
194 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421579160 · Fordította: Adrienne Beck · Illusztrálta: Shungiku Nakamura
>!
Tokyopop, Los Angeles, 2008
192 oldal · ISBN: 9781427833105

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lilla_Miko>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

Mikor először olvastam ezt a sorozatot, valamiért nem igazán kedveltem. A Junjout szerettem Misaki miatt, de Onodera nem volt annyira szimpatikus. Most, 10 év után nem értem, miért éreztem úgy. spoiler Onodera kicsit olyan, mint Misaki, heves, amikor ellenkezik. Takano-san pedig hajaz Akihikóra, mégis, mintha picit szerethetőbb lenne. Itt is megvolt azért a „másikra erőszakolom magam”-attitűd, de ennek ellenére kellemes volt olvasni. A mangaka rajzstílusát nehezen viselem, jellegzetes, az tuti, bár találtam gyönyörű képeket. Innentől nincs megállás, olvasom is tovább.

Xylaryss P>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

A Junjou után felüdülés Ritsuék története.
A mangaka egy hozzá igen közel álló témával indít. az Emerald Kiadó új munkatársat keres, Ritsu pedig egy konkurenstől jött át. Az Onodera Kiadót apja vezette, és magától értetődött, hogy fia is ott fog dolgozni, méghozzá a szépirodalmi részlegen. Ez ment is neki és nagyon szerette, de a munkatársai csókosnak titulálták: egy olyan fiúnak, aki apja sikereit meglovagolva túl nagy előnyre tesz szert. Ugyan ez az állítás nem volt igaz (legalábbis Ritsu hozzáértőnek tűnt számomra), ő mégis a kilpés mellett döntött, hogy ne kelljen minden nap ezekkel a vádakkal szembesüljön. Az Emereald Kiadó jónak is tűnik, természetesen megfelelt a jelentkezése, ám a szépirodalmi részleg helyett a shoujo mangák osztályára kerül.
Az első nap benyomásai után beigazolódni látszott a félelme, mégpedig hogy ez nem neki való feladatkör, és egyáltalán nem ért a mangákhoz.
A főnöke is irritáló és túlfűtött, de az első nap káosza után egy egészen más hangulatú második nappal folytatódik.
A rettegett főnökről pedig kiderül, hogy a fiatalkori szerelme, a férfi, aki összetörte a szívét. (Igazából egy suliba jártak, nem volt köztük nagy korkülönbség) Érdekes, de a férfi ugyanezt gondolja róla. Némi cívódás után Takano úgy dönt, meghódítja újra, eléri, hogy ismét beleszeressen.
Erős kezdés, de tetszett, igaz, ennek a mangakának a rajzstílusát leginkább a katasztrófa szóval írnám le, rémesen klisés, ronda karakterei vannak. tipikus top és bottom szereplők, a világ minden elcsépelt jellegzetességével. Ezen átlépve egy egészen élvezetes felállást kapunk, mindketten nehéz természetűek, hirtelen haragúak, morcosak.
Rémlik, hogy van animéje is, de már nem sokra emlékszem.

Nympha17 IP>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

Az anime többszörösen újra nézős hatalmas kedvenc.
A mangát eddig kerültem, a hossza, illetve korábban bizonytalan angoltudásom miatt, idén azonban úgy döntöttem, ideje belekezdeni és összegyűjteni a részeket.
Igazából ugyanazt kaptam, mint az animéban – mily meglepő – és ugyanúgy tetszett – mily meglepő -. Alig várom, hogy a többi pároshoz is eljussak, illetve olyan részekhez, amik majd nekem is újdonságként hatnak. ^^

lilice>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

Junjou Romantica spinoff, szóval nem volt kérdéses, hogy olvasós. Főleg, hogy anime is beszippantott már. Első kötetben Onodera és Takano-san tűnik csak fel, de amúgy is ők a legjobbak a három páros közül. Klassz, hogy Takano, bár teljesen odáig van Onoderáért, azért elég jól beszólogat neki, egyáltalán nem az a nyálas típus. Bírom!
Nagyon tetszik, ahogy a mangaka megrajzolta az egyes szerepeket: a seme mindig magasabb, szögletesebb arcú, az uke pedig alacsonyabb, nagy szemekkel és szív alakú arccal. No meg az állandóan összefonódó ujjak….

kriszmanesz P>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

ez fincsi lesz! :3 nemcsak a romantikus vonal izgi – micsoda felütés, de nagyon érdekes, hogy egy icipici bepillantást nyerhetünk a mangakészítés-szerkesztés-publikálás folyamatába. haláli humoros, ahogy a mangaszerkesztői lét életciklusát bemutatják :D

vendy000>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

Mivel láttam már az animet ezért nem is volt kérdéses, hogy elolvassam-e a mangát. Az anime azt kell mondjam jól lekövette a manga szálat, viszont a manga jóval részletesebben mutat meg bizonyos dolgokat.
Imádom Takano stílusát. Bátran felvállalja az érzéseit ugyanakkor néha túl szókimondó is, de pont ezért vicces :D Tudom, hogy Ritsu szemszögéből élvezhetjük a történetet, de ő még nem fogott meg annyira. De vicces, amikor mindig kiakad ez nem szerelem, ez nem lehet szerelem :D

Krisz_91>!
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.

Az animét már nem egyszer lattam imádtam ahogy nézni úgy olvasni is imádtam. Még párszor meg fogom nézni és újra fogom olvasni az már biztos. Nagy kedvencek egyike ♥


A sorozat következő kötete

The World's Greatest First Love sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kou Yoneda: Even So, I Will Love You Tenderly
Aki Morimoto: Like a Love Comedy
Akira Sugano: Clear Skies!
T. J. Klune: Wolfsong
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him
Suanne Laqueur: A Charm of Finches
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything
Anyta Sunday: Leo Loves Aries