Szerethetetlen (Port Fare 1.) 1161 csillagozás

Sherry Gammon: Szerethetetlen

A ​tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.

Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613437 · Fordította: Kleinheincz Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2013
404 oldal · ISBN: 9789632614519 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Seth Prescott · Booker Gatto · Maggie Brown


Kedvencelte 282

Most olvassa 54

Várólistára tette 490

Kívánságlistára tette 458

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

„Egy menedék kellett neki a vihar elől, egy hely, ahol biztonságban érezheti magát, és valaki, aki megnyugtathatja, hogy senki sem szerethetetlen.”

Mindenki életébe kell egy ilyen biztos pont. Kell valaki, aki a tomboló viharban biztonságos menedék, aki a legnagyobb nehézségekben is melletted áll. Bizalom. Bizalom nélkül nem létezhet igazi boldogság. Boldogság nélkül pedig nem lehet teljes az élet.

Teljesen magával ragadott a könyv. Nehéz róla bármit is írni. Nem egy egyszerű témát dolgoz fel, s a gondolkodni való mellé az olvasó kap egy jó nagy adag izgalmat és egy kellemes szerelmi szálat. Mint sokan tudjátok, nagyon háklis vagyok az időábrázolásra. Ennél a történetnél erre sem volt panaszom. Gyönyörűen fel van építve a történet, az eseményeket szépen, fokozatosan adagolja, nincs benne semmi elkapkodva. Maggie és Seth közötti érzelmek sem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki és mélyülnek el. Nem, nem tökéletes karakterek, de pont ettől válik olvasóbaráttá a történet.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2016/12/sherry-gammon-sze…

14 hozzászólás
vmonika_>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Eben a pillanatban fejeztem be és egyszerűen..imádom.
Már akkor kinéztem magamnak, mikor olvasgattam a várható megjelenéseket, olyan csodálatosan szép a borítója..*-*
Amikor pedig kölcsönkaptam a könyvet, nagyon nagyon örültem, ugyanakkor azért tartottam is kicsit tőle. Ritkán olvasok ehhez hasonló könyveket, és attól féltem, hogy majd rossz kedvem lesz tőle, vagy nyomasztani fog, és hasonlók. De annyira kellemes csalódás ez a könyv!
Ahelyett, hogy nyomasztott volna, sokkal inkább kikapcsolt, mert az írónő stílusa olyan könnyed, olyan olvasmányos, hogy szívesen menekültem PortFare-be nyugalomért és kikapcsolódásért.
A szereplőket nagyon a szívembe zártam, és mikor a rossz fiúk életébe nyertünk bepillantást, hányingerem volt. És a legrosszabb az, hogy ennek van valóságalapja is…
Mikor pedig nyomasztó lehetett volna a könyv, akkor az írónő úgy hozta össze, hogy a romantikus szál enyhítse ezt a nyomást, és jaj, olyan aranyosak voltak! <3 Mondjuk ennyi csókolózásról könyvben még nem olvastam. Bár biztos ilyen egy kapcsolat elején én még eléggél tapasztalatlan vagyok ilyen téren de hát elnéztem, és az én romantikus lelkem is szívesen fogadta ezeket a részeket.:))
Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, az az, hogy egy kicsit lassan indult be a történet, egy ideig nem igazán történt semmi, de kit érdekel, mert imádtam! Tényleg nem gondoltam volna, hogy ekkora kedvencre találok, de a fene fog panaszt emelni. :D
Köszönöm szépen @Fanncsuu hogy kölcsönadtad ezt a könyvet, hatalmas könyvélménnyel lettem gazdagabb. :) Nagyon várom már a második részt!

7 hozzászólás
MFKata>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Nem egy nagyon pörgős és akcióban gazdag könyv, de érzelmeiben kárpótolja az olvasót ezeknek a hiányától,ez egy romantikus könyv a javából.

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2013/11/blogturne-sherr…

2 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Hosszúra nyúlt ez az olvasás, pedig nagyon érdekelt a történet.
Izgalmas volt, gyorsan változó eseményekkel, nem voltak túlrágva. Viszont emiatt úgy éreztem, hogy bizonyos fontos helyzetek felett csak átsuhantunk.
Maggie néhol túl sokat akadékoskodott, makacskodott, de ezt elnezhetjük neki a családi háttere miatt. Seth, túlontúl tökéletes, mióta hiba az ha valaki azért nem mond el valamit, mert nem szabad? off
A cselekmény kiszámítható, de mégse unalmas. Tetszett.

klara_matravolgyi>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Olvasás közben végig ez járt a fejemben: ugye ez nem igaz? Ugye ilyen nem történhet meg? Ugye nem léteznek ilyen „anyák”? Sajnos, ha nem lenne ennyi szörnyűség a világban, nem lennének ilyen könyvek. De vigasztal az, hogy ha ez a sok borzalom mind megtörténhet, akkor megtörténhet az a csodálatos és mindent elsöprő szerelem is.
Ez a történet szívfacsaró volt és végtelenül feldühített.Én szerető családban nőttem fel és számomra elképzelhetetlen az a viselkedés, amit Maggie-vel szemben tanúsított az édesanyja. Ez az egész megbocsáthatatlan és semmiféle betegség és függőség, de még spoiler menti fel az alól, hogy spoiler Maggie hozzáállását az édesanyjához és a tetteihez egyáltalán nem tartom helyesnek, igenis van az a pont, ahol túl kell lendülni azon a tényen, hogy ki szült minket erre a világra. Nem azt mondom, hogy sorsára kell hagyni, de túlzásnak tartom, hogy spoiler.
A szerelem, ami Maggie és Seth között kialakult, egészen különleges. Milyen jó ha ennyire szeretik az embert :) Ami miatt még szerettem olvasni ezt a könyvet, az a sok-sok szimpatikus karakter. Megjelennek persze negatív emberek is a könyvben, szadista gyilkosok, üresfejű pompomlányok, felszínes gimisek; de Maggie, Seth és Seth barátai elrabolták a szívemet. Maggie a körülmények ellenére talpig becsületes maradt, Seth és barátai pedig nagyon-nagyon jó és kedves emberek. Rövid időn belül el fogom olvasni a folytatásokat is, mert nekem nem volt ennyi elég Bookerből és Cole-ból.

zsiina>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Valaki szeretett. Én, a szerethetetlen senki mégiscsak szerethető voltam.

Hajjaj. Hol kezdjem? Nehezen tudok bármit is írni. Annyi szomorúság van ebben a könyvben, kénytelen voltam néha abbahagyni az olvasást, hogy olenyugodjak. A sok bánat, önutálat, szeretethiány nehézzé tette, hogy élvezzem a könyvet. Persze nem csak erről szólt a könyv, rengeteget nevettem, izgultam. Ott volt Booker, akin hatalmasakat derültem, ő volt a kedvencem. Mindig tudta mit mondjon, a vicceivel próbálta felvidítani Maggiet, akinek szüksége volt rá. Aztán ott van Seth, a menthetetlen szerelmes. A kapcsolatát Maggivel nagyon szerettem, próbálta óvni mindentől, ami lássuk be, elég nehéz volt. Szerettem a viccelődésüket, ahogy egymással viselkedtek, és szerették egymást.
Mégis ez a sok szomorúság lehúzott a mélybe, ám a boldogság néhány szikrája a felszínre próbált húzni. Ami bár nehézségek árán, a történet végén ez mégis sikerült.

Viktória_Erdei P>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Az elején nagyon idegesített Maggie édesanyja, hogy lehet ilyen szívtelen. Végig izgultam, mi lesz a vége. A mellékszereplők nagyon szerethetők: Booker, Cole. Booker volt a legjobb, imádtam a humorát. Maggie-t megértettem, miért akadt ki, amikor kiderült ki is valójában Seth. Szerencse, hogy a folytatásra nem kell várnom. :)

1 hozzászólás
Kikiriki>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Kerülni akarom az ilyen könyveket..
Nincs most hozzájuk hangulatom.
Mégis valahogy mindig kezembe akadnak, amit annyira nem is bánok, de nekem most épp más kellett volna.
Azt hittem, hogy ez egy másik könyv. Összekevertem a Vérbe öltözött Annával. Ne kérdezzétek, hogyan vagy miért, de nekem nagyon hasonlított a két borító. Legalábbis a fejemben.. :D
Alapvetően semmi baj nem volt a könyvvel. A két főszereplőt szerettem, Melodyt és Zacket a pokolba kívántam, Bookert pedig imádtam. Ha minden jól megy, a harmadik részt el is fogom olvasni miatta. :3
Nekem eléggé hasonlított az Elakadó lélegzetre, lefogadom, hogy pár hónap múlva keverni fogom a két történetet. Egynek elment, de számomra nem újraolvasós, és kedvencem se lesz. Sajnos ez most engem annyira nem ragadott meg.
Egyébként a könyvtáros hatására már megint egy romantikus könyvet vettem ki, pedig nekem most tényleg másra van szükségem.. :(

Fufukaaa>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Hihetetlen! Annyira, de annyira tetszett ez a könyv!
Sherry nagyszerűt alkotott, már csak azzal is, hogy megteremtette Seth és Maggie karakterét.
Maggie– Nagyon tetszik a karaktere. Rengeteg mindenen ment keresztül, én egy ilyen „Anya” mellett már rég idegösszeroppanást kaptam volna. De aztán az életében megjelenik az elragadó és csodálatos Seth.
Seth– Imádom! Annyi mindent megtett Maggie-ért. Neki is van elég gondja, de mindezek elé helyezi Maggiet.
Booker- Bármikor megengedném neki, hogy letartóztasson!:D Seth mázlista, hogy van egy ilyen testvére, mint Booker, de ez fordítva is igaz.
Melody, Hillary- Mindkét karakter idegesítő. Melody a pletykás szája miatt, Hillary meg azért, mert (nincs kedvem káromkodni egy értékelésben) cafka.
Zack és a drogdílerek- Ha valóban léteznek ilyen emberek, márpedig biztos hogy, akkor jobb ha nem kerülnek a szemem elé, mert ők addig éltek:D
És bár Cole nem kapott olyan nagy szerepet, mint mondjuk Booker, de azért nagyon tetszett a karaktere, főleg amiatt is, hogy annyi mindent megtett Maggie-nek az anyukájáért.
Borító: 5/5* – gyönyörű, és illik a könyv hangulatához is.
Kedvenc jeleneteim: Amikor Seth és Maggie az elsősökkel vannak, annyira édesek, ja meg a gyerekek is:D A másik pedig Seth Ajándéka Maggie-nek. És persze a befejezés is tökéletes.:')
És öhm..kérem a következő részt!!! ♥

Ürményi_Ágica>!
Sherry Gammon: Szerethetetlen

Pár évvel ezelőtt olvastam el ezt a könyvet. Nagyon megfogott érzelmileg. Tele van sok fájdalommal, félelemmel, csalódással, de van benne egy kis humor is. Teljesen bele tudtam élni magam Maggie helyzetébe. Szívszaggató volt olvasni, ahogy az anyja bánt vele. Milyen anya az ilyen?!
De aztán jött Seth, és egy kis boldogság költözött Maggie szívébe.
Seth barátait is nagyon bírtam, ahogy mindig hùzták valamivel Maggie agyát, vagy egymást, de ha komolyra fordult a helyzet, akkor beleadtak mindent, hogy megvédjék az épp bajba került tàrsukat. Nemcsak védték és aggódtak egymásért, hanem összetartottak, mint egy család. Egy igazi család.
Mindenkinek kellene egy ilyen barát. :) ♥


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Tudod, meglep, hogy elférünk hárman az autódban.
– Hárman? Úgy hiszem, csak ketten vagyunk.
– Én, te és a túlméretezett egód. Az három.

36. oldal

krisztin1>!

[…] – Ezekben a göncökben igazi szexbomba vagy, nem?
– Ja. Csak amíg lejöttem a lépcsődön, tízen kérték meg a kezemet.
– Remélem, mindnek kosarat adtál! Te az enyém vagy. […]

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Brown · Seth Prescott
MFKata>!

Egy menedék kellett neki a vihar elől, egy hely, ahol biztonságban érezheti magát, és valaki, aki megnyugtathatja, hogy senki sem szerethetetlen.

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Prescott
Godzsi IP>!

– Soha nem vagy túl öreg egy kisujj-eskühöz.

DarknessAngel >!

– Nem hiszem el, hogy felcipelsz egy lépcsőn, és még csak ki sem fulladsz! – Megszorítottam a karját; az izmok kidagadtak a markomban.
– És néhány csókod mégis elég, hogy elakadjon a lélegzetem. Most képzeld el!

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maggie Brown · Seth Prescott
Destinee>!

– Tudok főzni – mondta bizonytalanul Cole.
– Doki, te vagy a világon az egyetlen ember, aki még a vizet is odaégetné.

123. oldal

kiruu>!

Én, a szerethetetlen senki mégiscsak szerethető voltam.

No_Exist>!

– A kifogások olyanok, mint a hónalj. Mindenkinek van, és mindegyik büdös.

218. oldal

Vivi_>!

Valaki szeretett. Én, a szerethetetlen senki mégiscsak szerethető voltam.

210. oldal


A sorozat következő kötete

Port Fare sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Kevin Brooks: Lucas
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Angeline Boulley: A Tűzőrző lánya
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
E. Lockhart: A hazudósok családja
Ursula Poznanski: Erebos
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete