Miért ​a rossz lányokat szeretik a férfiak? 24 csillagozás

Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Túlságosan ​is rendesnek érzi magát? Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak? című műve eredeti szempontból közelít ahhoz a kérdéshez, hogy miért találják a férfiak vonzónak a saját magukért kiálló, karakteres nőket. A hangvételében olykor pimasz és provokatív részleteket is felvonultató, a valóságot hűen ábrázoló könyv az olvasó elé tárja, hogy a férfiak szemében az erős karakterű nők miért kívánatosabbak a bólogató társaiknál.

A miért a rossz lányokat szeretik a férfiak? számos, oly régóta áhított praktikus tanácsa, a kitűnő humorral ábrázolt valós életképek, a sablonosnak egyáltalán nem mondható a nő ezt mondja / a férfi ezt gondolja és hasonló összevető táblázatok, valamint a szerző válogatott vonzáselvei segítségével a két nem legmélyebben megbúvó kérdéseire ad választ. Segít az olvasónak önmaga megismerésében, megtanítja két lábbal a földön járni, ennek eredményeképpen pedig teljesen más szemszögből látja majd a férfiakat. Amint ön is felfedezi magában… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2004
336 oldal · ISBN: 9633678302 · Fordította: Morvay Krisztina

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Eleanor Roosevelt


Kedvencelte 1

Most olvassa 8

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Enikő_>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Az egyik legjobb pszichológia témájú könyv amit olvastam. Eredetileg ajándékba vettem, de amikor beleolvastam képtelen voltam átadni. A cím kicsit megtévesztő, valójában önbecsülésre oktat. Szívből ajánlom minden olyan nőnek, aki nem érzi magát elég jónak.

autumncoffeecat>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Nem is emlékszem mikor olvastam ezt a könyvet, azt hiszem kb 15 éve.
Jót szórakoztam rajta„ annyira közhelyes! :D
Aki nem akar női magazinokat olvasni annak ajánlanám: dobd félre a Cosmopolitan-t vagy a Joy magazinokat és olvasd el ez. :D

PerczeneNiki>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Még kozepiskolaban akadt a kezembe ez a könyv. A cime es a borítója inkabb figyelemfelkeltő minthogy realis kepet adna róla. Szerintem ez a könyv azoknak szol, akiknek azt tanitottak gyerekkorukban (esetleg azt lattak a szuleiktol), hogy a jo kapcsolat alapja, ha a baratno/feleseg bologat es csondben marad. A könyv alapuzenete, hogy allj ki magadert, bár kicsit talan atesik a lo tuloldalara es manipulacioba fordul, ezert nem adok öt csillagot. Ettől függetlenül eleg jo pszichologiai könyv.

Adrinéni>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Olyan tippek, amiket Magadtól is tudnál. Egyszer azért jó elolvasni.

eeszter>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Mi!? Hagyni magam kihasználni? Dehogy hagyom!
(Ööö… vagy mégis…?) :D

Beja>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Igen, volt idő, amikor még érdekelt ez a téma. Olvasva már korántsem:/

CyberMacs>!
Sherry Argov: Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak?

Ne kérdezzétek, mért vágtam bele egy ilyen könyvbe….
Valami könnyűt kerestem, valami lazát… Legközelebb inkább a kvantumfizikát választom.

1. gondolat.
A nő ne csináljon magából lábtörlőt. Ne is csak azért, hogy ne alázza meg magát, hanem mert akkor a férfi sem fogja akarni. Vagyis teljesen feleslegesen áldozza be magát. A férfiak az erős nőket szeretik.
Ez bizony nagyon is így van.

2. gondolat.
A férfiak vadászni szeretnek. Minél nehezebben kapható meg egy nő, annál inkább akarják. Sőt! A legjobb, ha egy nőt sosem tudnak igazán elkapni, örökké vad legyen, a férfi pedig örökké vadásszon rá.
Bár igaz, de ennek nem ez a lényege. A vadászat már csak a folyamat eredménye.
A fő mozgatórugó az EGO. A férfi a legjobb akar lenni. Miért szeret vadászni? Nem azért hogy napokat várjon a hideg sárban a bokor alatt. Hanem azért, hogy megmutassa, ő a legjobb. Azért sem akarja, hogy a nő odavesse magát, mert azt nem ő maga érte el. Neki az EGO kell, hogy mutassa, hogy ő a legjobb és azért szerezte meg a nő. De ha ő a legjobb, akkor a legjobb nőt akarja. Ilyen egyszerű.
És a többi dolog is az EGO-ra vezethető vissza. Azért akarja, hogy az ágyban is legcsúfabb dolgokat tegye a nő, mert hogy ő annyira jó és annyira jó, hogy a nő még azt is megteszi érte.
(amúgy annak a romantikus világ régen vége – már ha volt ilyen valaha – hogy a férfi bármit megtesz a nőért, és az élete végéig vadászik rá. Van egy pont, ami után a férfi megunja és inkább másik prédát keres. Így ezt a vonalat sem érdekes örökké húzni)

És mielőtt sárral dobálóznánk (ahogy a könyv is sokszor megteszi), ugyan ez van a másik oldalon. A nőnek is azért kell a királyfi, mert az van legfelül a hierarchiában. Vagyis ha a királyfi a nőt választja, akkor ő a legjobb. Miért az alfa hímre vadásznak, akkor is ha tudják, hogy a béták sokkal megértőbbek, sokkal jobban fognak gondoskodni róluk? Nálunk is éppen úgy az EGO-ról szól minden. Kezdve az öltözködéstől a festésig mind azért, hogy azt mutassa, hogy ő a legjobb.

Ez amúgy a könyvben ki is derül pár mondat erejéig. Az írónő kicsit elbeszélgethetett volna saját magával is.

3. gondolat.
Nemek háborúja. Hogyan vívjuk ki a tisztteletett, hogyan irányítsuk a férfit, stb…
Te jó ég!! Mikor írták ezt a könyvet??? A 21. században egy normális férfival meg lehet beszélni mindent. Ha nem, akkor tovább kell lépni. bye bye.

4. gondolat.
Amit a férfi gondol.
Kiderül, hogy a férfi oldalon is megvan a jó lány/rossz lány férfi megfelelője, amit ugyan úgy reagálnak le a nők is (lehet, hogy a kép nem között nincs is akkora különbség?).

5. gondolat.
Ne adjuk fel a függetlenségünket, ne adjuk fel a szabad döntésünket. És ez igaz az élet minden területén, nemcsak a párkapcsolatban.
Ez egy nagyon jó gondolat! A könyv legjobb része.

(+1 gondolat: ne keverjük össze a valódi erős és független nőket azokkal amelyek annak akarnak látszódni de valójában nem azok).


Népszerű idézetek

eeszter>!

Eleanor Roosevelt mondta: „Senki nem éreztetheti veled az alsóbbrendűséged a beleegyezésed nélkül.”

311. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Roosevelt
eeszter>!

A rendes lány gyakran beleesik abba a hibába, hogy mindent ezerszer megköszön.

125. oldal

eeszter>!

A nőknek azt kell megérteniük, hogy amikor a férfi nyereménynek tartja a nőt, a külső megjelenésnek nagyon kevés köze van az érzéshez. […] a nő nyereményként viselkedett, emiatt pedig mulatságos dolog történt. A férfi tökéletesen elfelejtette, kit is nézett valójában.

38. oldal

eeszter>!

Amikor a rendes lány túladakozza magát, akkor magatartása a következőkről árulkodik: „Amit adni tudok, az nem elég, sem pedig az, aki és ami vagyok”. A rossz lány ezzel szemben teljesen más üzenetet közvetít: „Nagyon is elég az, aki és ami vagyok. Megszoksz, vagy megszöksz!”

32. oldal

Beja>!

Tömören összefoglalva, arról van szó, hogy a férfiak a kihívást keresik, azt a nőt fogják szeretni, aki nem ugrik első szavukra, akit nehéz megszerezni és megtartani, aki tud nemet mondani, és aki köszöni szépen, jól elvan a pasi nélkül is, ha éppen úgy hozza a helyzet. És amint a férfi kezdi magától értetődőnek venni a nőt – nos onnantól kezdve kezd vesztésre állni a nő szénája, hogy enyhe képzavarral éljek.

eeszter>!

A rendes lány gyerekként Barbie és Kent babáival játszadozott; azzal a szellemi beállítódással nőtt fel, hogy ő is „majd boldogan él, amíg meg nem hal”. A kisfiúkat egyáltalán nem érdeklik a Kent babák – izgalmas karakterekkel azonosulnak, akik veszélyek közepette élnek, mint Batman, Superman és a Pókember.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barbie baba
eeszter>!

Számos nő azt hiszi, hogy a férfiak olyan nőt akarnak, aki… mindent megtesz, amit mondanak neki. Elméletben csakugyan erre vágynak. A gyakorlatban azonban, amikor megkapják, szinte abban a szent pillanatban bele is fáradnak.

305. oldal

3 hozzászólás
Terka6 >!

Úgy tűnik, mintha egy kizárólag nekünk nevelt, házi rozmárral osztanánk meg a fürdőt. A tudósok még máig nem szülték meg a zoológiailag adekvát választ arra a kérdésre, hogy a férfiak miért „fröcskölnek”.

130. oldal

Beja>!

A Miért a rossz lányokat szeretik a férfiak? a „túl rendes” nők számára készült párkapcsolati útmutató.

(első mondat)

eeszter>!

A legigazabb dolgok a tréfákon keresztül jönnek elő. Kedvesünk ártatlannak tűnő beszélgetésekben fog minden számunkra fontos dolgot elmondani, egy-egy poénban, vagy itt-ott elejtett megjegyzésben.

147. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elliot Aronson: A társas lény
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Melanie Joy: Hatalomarchia
John M. Gottman – Nan Silver: A boldog házasság hét titka
Barbara Annis – John Gray: Nemek intelligenciája
Gavin de Becker: A félelem adománya
Dina McMillan: De hiszen azt mondja, hogy szeret!
George Simon: Báránybőrben
Lindsay C. Gibson: Érzelmileg éretlen szülők felnőtt gyerekei