Végzetes ​ölelés (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 3.) 360 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot – míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…

SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét vágyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541754 · Fordította: Tavasz Marianna

Kapcsolódó zóna

!

Sötét vadászok

139 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 16., 10:57 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Acheron · Zarek · Vane Kattalakis · Artemisz / Diana · Kyrianosz · Talon · Nick Gautier · Sunshine · Wulf Tryggvasen · Fang


Kedvencelte 57

Most olvassa 8

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Mikor utoljára összeszedettebb értékelést írtam, akkor egy YA könyv 16 éves szereplőjét maceráltam teljes vállszélességgel. Most nem tudom eldönteni, az a rosszabb, ha egy 16 éves lányban nincs semmi életösztön, vagy az, ha egy 30 éves nőnek annyi esze van, hogy idegen fickókkal megy az éjszaka közepén mocsár-túrázni a krokodilokkal teli vizeken? Ahol eddig a pasas felbukkant, ott mindig meghalt valaki, de ha mégsem, kések biztos, hogy voltak a buliban!
És mindezt meg lehetett indokolni azzal, hogy „érzem, hogy kötelék van köztünk”. IGEN! Kötelék van, a kezeden, meg a lábadon, a szádon pedig szigszalag! Ennyi ellenérzés mondjuk még belefért a könyvbe. :) Egyébként az alap ötlet, a reinkarnációs rész nekem nagyon tetszett, kicsit túl hamar került felvezetésre.
Ez a momentum amúgy elég nyilvánvaló volt, túl sok utalás történt rá, hogy mennyire hasonlít Sunny egy bizonyos ősi kelta nőhöz.
Hatalmas poénok voltak a könyvben, Nick a szívem csücske, kár hogy alig jut szerephez, mindig jókat vidulok a kifakadásain.
Jaaj, és jó lenne ha Akherón észhez kapna…
Mert nem bírom ezt a r*bi Artemiszt.

13 hozzászólás
Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Tetszett ez a rész is. Sunshine hamar megkedveltem a vidámsága és a szókimondása miatt. Érdekes párt alkotottak Talonnal. Talon „kis” háziállatain jót nevettem :) Nagyon kíváncsi voltam hogy fogják kikerülni az átkot jó pár megoldást kitaláltam míg olvastam de egyik sem jött be. És a végén hát nagyon meglepődtem.

christine I>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Nehezen tudtam visszazökkenni a történetbe, és ez az egyetlen egy ok, amiért lement a pont.
Sunshine nagyon szimpatikus karakter, imádom a művészeket, ő pedig az volt a javából.
Talon sebezhetősége számomra túlságosan is nyálasra sikeredett, a végére már sok(k) volt.
Zarek és Ash eléggé felkeltették az érdeklődésemet, kíváncsi vagyok az ő részükre is. ♥

kiruu P>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Zeusz szerelmére én nem bírok elviselni még egy görög szexistent szó szerint!
Morrigan <3
Egyértelmű, hogy Sunshine nagyiját imádom a legjobban. Halál jó fej :D
Ez a könyv… tökéletes lenne, egyetlen apró dolgot leszámítva.
Tehát igen. Imádtam az egészet, nagyon gyorsan végeztem vele és már kétszer újraolvastam.
Sunshine hihetetlen személyiség. Magabiztos, őszinte, cuki, szétszórt, bátor, szókimondó.. Nagyon hasonlít rám, nem véletlenül a kedvenc női szereplőm.
Talon… néha nagyon letéptem volna a tökeit:D Idegesítő dolgai voltak. Nem ám, megpróbálná megoldani a problémáit. Nem. Menekült előlük. De ettől függetlenül nagyon szeretem őt is :) A lakhelyét imádom meg a háziállatait is. Beth a kis drágaság aligátor :D
A sztorit is imádtam. Mindent. Viszont mi a franc az, hogy Akherón?! Azért ez a fordítás hihetetlenül gáz.

Apró SPOILERES megjegyzés.
Az egyetlen zavaró tényező, az volt, hogy Sunshine, Talon volt feleségének a testébe született ujjá. Nekem ez nagyon nem tetszett. Idegesített. Örültem volna ha ez másképp van.

9 hozzászólás
_Leelan_>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Kenyontól nem a kedvenc könyvem, viszont minden mozzanat, mindn szál nagyon jól van kitalálva.
Sunshine karaktere egy cuki rózsaszín unikornis *puki*. Legalább is sokszor ezt éreztem. Nagyon furi a csaj, de szerethető. A krokodilokkal való társalgásai nagyon viccesek. Én is beszélek a kutyámhoz, ő meg a kroikkal. Kinek mi a ház örzője :D
Maga a nagy talány, a csavar Sunshinet értve nem nagy szám. Kenyon szépen rávezet a dolgokra, így egy idő után megvan a sejtés, az érzés, majd a tudás.
Talon és Acheron kis szócsatási nagyon tetszettek. Ő is egy olyan árnyvadász, akit könnyű szeretni, viszont az előzőekhez képest, Julianoszhoz és Kyrian után nem olyan nagy szám. Ők érdekesebbek és jobbak, izgalmasabbak voltak nála.
Meglepő, hogy ez a könyve a legvastagabb eddig Kenyonnak. Igaz, nem éreztem, hogy lenne időhúzás, de jobban örültem volna, ha inkább más könyvét írja ilyen hosszúra.
A kis hibái ellenére imádom a sorozatot, így ezt a könyvet is. Igaz, hogy molyon eddig nem jelöltem??? de, csak eltűntek a sima évszámos olvasásaim… -.- Ez ennek ellenére a sokadik olvasása volt már.
Még mindig élvezem a világot, amit Kenyon megteremtett, még ha más író lopott is tőle, akkor is. Sokkal eredetibb, mint…
Nah mindegy :D
Szeretem. Pont.

Trice29 P>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Számomra eddig ez volt a leggyengébb. Talon nem tudta a tetszésemet maradéktalanul elnyerni. Napocska is kicsit furcsa maradt. A vicces szétszórt oldala bejött, a korábbi énjére féltékenykedő változata kevésbé. Valahogy az ókori történet sem ütött most rajtam akkorát. A mardi grast megelőző napok pedig a végtelenbe lettek nyújtva. A vége megint jól sikerült. Acheron viszont egyre jobban tetszik ♥ Folytatós!

5 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Mindig is imádtam a görög mitológiát. Tetszett a visszaemlékezés a régi életükre, meg ahogy visszatértek egy kis időre a régi szereplőkre. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Zarekkel, Ash-sel.

1 hozzászólás
B_Kittina >!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Hiába olvastam már évekkel ezelőtt a sorozatot, van benne valami, ami mindig elvarázsol.
A Mardi Gras, a görög mitológia, vagy úgy általánosag minden?
Ezt nem tudom megmondani, de az biztos, hogy nagyon tetszett ez a rész is.
Sunsine és Talon is nagyon szimpatikus volt.
A nagymamás csavar meglepett.
Kíváncsi leszek, hogy Archeron-nal mi fog történni a későbbiekben. off

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541754 · Fordította: Tavasz Marianna
Shad>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Sajnos félúton ki kellett hagynom jó pár napot, így elhúzódott az olvasás:) Én imádtam Sunshine szétszórtságát, annyira egy szerethető karakter :) Végig azon agyaltam, hogy kerül ki Talon a dupla átok alól és hát valami teljesen más dolgot kaptam:) Talán azért is tetszett annyira ez a könyv, mert sok dolgot megtudtunk Ash-ről és igazából engem Zarek fogott meg. Remélem a következő könyv az ővé!:) Érdekesek voltak a farkasok és medvék is, sok-sok új karakter:) Egyre jobban utálom Artemiszt ><

1 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés

Izgalmas, pörgős történet volt, nem unatkoztam olvasás közben. Talon szimpatikus volt számomra, érdekes élete volt. Sunshine aranyos, kedves nő, olyan, amilyet a neve sugall. Tetszett közöttük a kémia. spoiler Sunshine nagyon bátor volt, a nagyi meghozott egy nagyon váratlan fordulatot. De ez így nagyon jó! Zarek-re kíváncsi vagyok, néha engem spoiler. A történetet olvasva, nagyon kíváncsi lettem New Orleansra. :-)


Népszerű idézetek

gladyna>!

Nick meglepődést színlelt.
– Micsoda? Még mindig itt vagyok? Ó, sajnálom, azt hittem, már tíz perccel ezelőtt elmentem!

kiruu P>!

Hányszor képes az ember eltévedni egy olyan városban, ahol egész életében élt?

1 hozzászólás
Sunshine>!

– Nick, hozd ide az autóm, hozd a ruháim, söpörd ki a kéményt, csináld meg az ágyam, tartsd szemmel a pszichopatámat, hozd ide a papucsomat. Jó, hozom a papucsokat, és odaragasztom őket valami jó kényelmetlen helyre! – Pont, amikor
Talon már úgy gondolta, Nick elment, még hallotta az utolsó megjegyzését:
– Esküszöm, az anyámnak inkább azt a nevet kellett volna adnia nekem, hogy Hozdide.

K_Maria P>!

„-Kyrianosz! […]
– Marissa eltűnt! […]
– Nincs a bölcsőjében. Nem tudom, hol van. […]
Hol lehet a kislányuk? A legszörnyűbb rémálma volt, hogy elveszíti a kicsinyét. Lerohant a lépcsőn, […].
Ahogy a nappaliba ért, megtorpant. A leghihetetlenebb látvány tárult a szeme elé, ami a velejéig megrázta. Tekintete Akherónra esett, aki a bőrkanapén hevert, és Marissa a férfi álla alatt, az izmos mellkason feküdt összekuporodva, elégedetten.
Amandán egyszerre lett úrrá a megkönnyebbülés és a hitetlenkedés. […] Egy férfi, akinek hihetetlen ereje van, aki meglepően ellentmondásos személyiség. Amandának kétsége sem volt afelől, hogy mindannyiukat a feledés homályába küldhetné, és tessék, most mégis itt hever a kisbabájukkal, aki a hatalmas kezek óvó biztonságában aludt.
[…]
Ash felült a kanapén, de aztán nem mozdult. Pislogni kezdett, mikor meglátta Amandát és Kyrianoszt.
– Bocs – mondta Akherón. – Hirtelen nem ismertelek fel benneteket.
– Csak el akartam tőled venni Marissát.
Ash lepillantott a kisbabára, aki továbbra is mélyen aludt a keze menedékében.
– Ó, bizonyára elszundítottam, miközben böfiztettem.

Kapcsolódó szócikkek: Acheron
4 hozzászólás
gladyna>!

– Nem is igaz, és az a ruha nem is lime-színű volt, hanem mentaszínű.
– Lime-zöld volt, és úgy néztem ki benne, mint egy beteg pisztácia. […]

Lélle P>!

– Nicknek igaza van, elmebeteg vagy.
– Félreértés ne essék, szociopata, és igen, az vagyok. De legalább tisztában vagyok önmagammal.
– Vagyis? Hogyan értelmezed magad?
Zarek vállat vont.
– Keress értelmet ott, ahol találni is lehet.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zarek
gladyna>!

– Klassz a térded, haver, de ezeknek a szőrös csülköknek jót tenne egy fűnyíró.

kiruu P>!

– Most nincsen se pénzem, se nadrágom, se kulcsom. A
dzsekim megvan még?
– Igen, biztonságban van. És sikerült megmentenem a
Snoopy Pez-adagolódat is a mosógépből. Es a csizmád meg a
késed is itt van – tette még hozzá, felemelve az említett darabokat
az ágy mellől.

Sunshine>!

– Mmm – dorombolta, miközben a hajával csiklandozta Ash arcát. – Mi van benned, amitől annyira akarlak?
– Nem tudom, de ha valaha rájössz, tudasd velem, és én biztosan teszek róla, hogy eltüntessem.

Kapcsolódó szócikkek: Acheron
brena>!

– Van egyáltalán valamid, ami nem rózsaszín?
– Van egy lila borotvám is, ha az jobban tetszik.
– Igen.
Előhúzott egy kicsit sötétebb rózsaszín borotvát.
– Az nem lila – mondta Talon. – Az is rózsaszín.
– Hát csak ez van, ha már nem akarod az X-Acto pengémet használni.

61. oldal


A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Kresley Cole: Vámpírszerető
Karen Chance: Holdvadász
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Gail Carriger: Időtlen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Darynda Jones: Második sírhant
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság