Unleash ​the Night (Dark-Hunter 9.) 79 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„It's ​a predator eat predator world for the Were-Hunters. Danger haunts any given day. There is no one to trust. No one to love. Not if they want to live…”

An orphan with no clan that will claim him, Wren Tigarian grew to adulthood under the close scrutiny and mistrust of those around him. A forbidden blend of two animals--snow leopard and white tiger--Wren has never listened to anyone when there was something he wanted. Now he wants Marguerite.

Marguerite D'Aubert Goudeau is the daughter of a prominent U.S. Senator who hates the socialite life she's forced to live. Like her mother before her, she has strong Cajun roots that her father doesn't understand. Still, she has no choice but to try and conform to a world where she feels like an outsider. But the world of rich and powerful humans is never to meet the world of the Were-Hunters who exist side by side with them, unseen, unknown, undetected. To break this law is to call down a wrath of the highest order.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Piatkus, London, 2011
288 oldal · ISBN: 9780749955458
>!
Piatkus, London, 2009
368 oldal · ASIN: B0031TZCC8
>!
St. Martin's, New York, 2006
378 oldal · ISBN: 9780312934330

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Savitar · Wren Tigarian · Marguerite "Maggie" D'Aubert Goudeau


Kedvencelte 18

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Nagyon tetszett bár az eleje nekem egy kicsit unalmas volt. Wren és Maggie szokatlan de mégis összeillő párost alkottak. Tetszett hogy Maggie nem ájuldozott és borult ki teljesen mikor megtudta hogy mi is Wren. Savitar nagyon felkeltette a kíváncsiságom.

Nüx_Játékterme P>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Nagyon tetszett a könyv, de szerintem az én szívem már véglegesen Vane-é és az ő könyvéé.
Egy kicsit kisarkítottnak éreztem sokszor a sztorit, leginkább az elején, Blaine viselkedésével kapcsolatban, de fordulatos volt. Savitar megjelenése eléggé dobott rajta.
Wrent bírtam, de olyan volt, mint egy veszett kutya. :D
spoiler
Az viszont bökte a csőröm, hogy egy tigris bundája Kenyonnak pihepuha, „mint egy nagy cicáé”. Fogtam már tigrist, és nagyon kemény a szőre, de ha nincs személyes tapasztalata, akkor is furcsa lenne egy nagy ragadozómacskának cicapuhaságú szőr.

Megnézegettem a további könyvek főszerepeit, és sajnos nem mindegyik keltette fel az érdeklődésemet. A Kenyon szakértőket :D kérdezném: a következő két kötetet kihagynám, és a Devil May Cry-jal folytatnám. Nagyon elrontom az élményt, ha átugrok pár könyvet? A Devil May Cry után (újabb két kihagyással) az Acheron következne.

7 hozzászólás
Shad>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Én pedig ki akartam hagyni ezt a könyvet… Köszönöm @Via_BertaღVivienღ , hogy nem hagytad:D
Sosem titkoltam nagy gyengém az alakváltó történetek, bár a könyv feléig úgy voltam ez sem lesz más, mint egy romantikus regény. A felénél viszont beindultak az események, szívből utáltam mama macit:P Volt itt minden szerelem, gyilkosság, tárgyalás, vadászat, időutazás …Volt benne legalább két nagy csavar is. Prológust meg…♥

5 hozzászólás
_nalla_>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Hogy csinálod Sherrilyn Kenyon? Áruld el a titkod! Varázslat segítségével írsz ilyen jó könyveket? Kiolvasod egy üveggömbből?
Ezt a részt is imádtam, ha lehet még jobban mint az előzőeket. A macskákért egyszerűen megveszek, kiscica, nagycica, oroszlán, tigris, leopárd, bármi, ami macskaféle, szóval Wren… hát, mondjuk úgy, annyira megkedveltem hogy elneveztem róla a fehér tigrisemet, aki épp itt ül mellettem a szép kék szemeivel. Maggie-t is megkedveltem, bár róla azért nem neveztem el semmit :) Remélem sok kis tigrisük lesz.
Igazából mindenkit megkedveltem ebből a részből is, kivéve egy embert. Nicolette-t nagyon megutáltam, eddig tök jófejnek tartottam, aki törődik másokkal, Vane-el is nagyon rendes volt meg Fang-el is. Most meg átváltozott egy hárpiává. Jó, meg tudom érteni őt is (mondjuk elég nehezemre esik), de hát mit ártott neki Wren? Nem Wren tehet róla hogy ott kellett élnie… Nálam már ezzel is nagyon leírta magát, hát még azzal amit Aimee-vel csinált… Aimee-t meg Fang-et nagyon bírtam, tök aranyosak együtt, sajnálom hogy ez lett a vége. Kíváncsi vagyok már az ő történetükre is.

kiruu>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Uuu. Ááá. Ooo. Aaa. Úúú. Óóó. *-*
Körülbelül ennyi telik most tőlem..
Hol a tigárdom?
Hol van a Wrenem?
Hol van Kenyon?
Hol a folytatás? tudom, hogy nincs, de ebből még több kell! Hol ez a könyv a polcomról?
Hol van a magyar kiadás?
Hol vannak a kis tigriseim?
Aaa hol van ez az egész? :)

Újra olvasás után is imádom és annyira, annyira.. halálosanimádomszeretemahhistenemvégem.

5 hozzászólás
Ravey>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Számomra Kenyon világa az egyik legfantasztikusabb, amibe valaha belevetettem magam. Ezek közé tartozik Wren kötete is, bár ő elég hosszú ideig váratott magára, mire elkezdtem. Alapvetően imádom a Sanctuary-vel kapcsolatos történeteket és nagyon örültem, hogy végre közelebből is megismerhettem a bárt és a hozzá szorosan kapcsolódó alakokat. Wren az egyik legjobb arc, de megint elmondhatnám, hogy mennyire megkedveltem, általában a sorozat összes szereplőjére – néhány kivétellel – igaz ez.
Nem állítom, hogy a legjobb, amit eddig olvastam (a Dance with the Devil meg talán a Seize the Night vitt mindent), de nagyon szerettem belemerülni. Fanoknak kötelező, többieknek szeretettel ajánlom :))

Tufuka>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Kicsit lassan indult be a kb. 30 oldal 'sajnáljuk Nicket' miatt, aki nekem nagyon nem a szívem csücske már a kezdetektől fogva, így ezen a pár oldalon nehéz volt túljutnom, de a többi része annyira tetszett, hogy elnézem ezt a bosszantó kezdést.

Nagyon szeretem a DH-k mellett a Vér-vadászok történeteit is, így örültem, hogy ismét közülük került ki a főszereplő
Wren-re azt hiszem Vane könyvében figyeltem fel, de mivel a Peltier ház lakója volt, többször is találkoztunk vele. Imádom a nagymacskákat, bár az oroszlánok a szívem csücske, de a fehér tigriseket és a hópárducokat mindig is lenyűgözőnek találtam, emiatt még különlegesebb volt számomra a történet.
Maggie nagyon szimpatikus volt, nem borult ki, nem hisztizett, hitt Wren-ben és támogatta.
A mellékszereplők is sokat hozzátettek a történethez. Nagyon szerettem Vane és Dante saját könyvét, így örültem, hogy újra felbukkantak. Fang-ot, Fury-t, és Aimee-t is jó volt újra látni. A Peltier család ebben a részben nekem kissé furcsa volt, értem én, hogy Nicolette meg akarja védeni a családját, de hogy ennyire megvezették…. Úgyhogy az eddigi kedvelt státuszból átkerültek a bizonytalan táborba.
Megemlíteném még Savitart, igazából semmit nem tudtunk meg róla, azon kívül, hogy imád szörfözni és kissé furcsa öltözködési stílusa van, na meg persze hatalmas ereje, de én rögtön megszerettem.

Ami kis hiányérzetet hagyott bennem, az hogy semennyi Simi és Acheron nem volt, de hát semmi sem lehet tökéletes, főleg mivel ha ők szerepelnek, az garancia arra, hogy Artemisz is megjelenik, akit én megígértem magamnak, hogy semlegesen kezelek, de azért időnként megengedném Siminek, hogy megsüsse…

ƨɔɴом P>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Oh hat oh! Tigrisfiukat a nepnek! meg persze Marvinokat :D
Nagyon tetszett, hogy vegre egy kicsit elszakadtunk a farkasok es medvek uralta vilagtol es egy kicsit instabilabb vilag fele kacsingattunk ki. Szamomra joval tobb izgalmat tartogatott ez a felallas, mint a fent emlitett ketto. Wrent szerintem egyszeruen lehetetlen nem imadni, van valami a lenyeben, amitol csak ugy szimplan szerethetove valik. Maggie bar egy kicsit szamomra tul konnyeden vett minden akadalyt, megis kedvelheto kis karakter volt. Amit talan egy kicsit nehezmenyeztem, hogy Ash valahogy kimaradt ebbol a kotetbol, de igazabol ha logikusan vegiggondolom nem feltetlenul kellett volna szerepet vallania az esemenyek alakulasaban. Savitar viszont… hajjajjj… remelem mondanom sem kell, hogy az erdeklodesem elvonalaba kerult egybol. :D

Casperson>!
Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night

Hmm…most is bajban vagyok , mert vegyes érzésekkel ülök a billentyűm előtt és azon tűnődöm , hogy Kenyon miért pont így döntött egyes helyzetekben és miért is vártam olyan sokat Wrentől valamint , hogy miért hagy fel az a képességem , hogy hamar kitalálom , hogy mi is lesz egy könyv vége ,befejezése és , hogy Kenyonnál miért szívódik fel ! szemöldököm most is az egekben van és tűnődőm , hogy mennyi hülyeséget tudok összehordani ! Van – e egyáltalán , aki elolvassa ezeket a marhaságokat ? Mint , ahogy azt már lehet tudni nagy Kennyon rajongó vagyok így nem volt kérdés az , hogy elolvasom ezt a részt . Nagyon szeretem Kennyon írásait , stílusát , világfelépítését , karakterizálását . Észrevettétek , hogy minden értékelésembe elmondom , ezt ? Nos , ez most sem volt másképp , mert minden egyes alkalomkor , amikor egy Sherrilyn könyvet veszek a kezembe a világ ugyanúgy le tud nyűgözni , mint első alkalomkor . Mindig felfedezek benne valami újat .

Egy fél csillagot ugyan elvettem a könyvtől ,mert mégis voltak benne olyan elemek amelyek nekem nem tetszettek ! Tudom , hogy nem tehet Kenyon mindig csak az én kedvemre de , ez van gyerekek :) El is mondom , hogy miért vontam le , azt a fél csillagot ,de előtte még kifejetem azt , hogy megint mibe szerelmesedtem bele !

A világ már – már ismerős és igen , már lehet belőle érteni mindent ennyi Kenyon után ki ne értene ?! , mert valljuk be a fanatikusok nemcsak , hogy olvassák Kenyont , de bele is élik magukat a történetbe és akik vannak olyan pofátlanok , mint én azok még elképzelik , hogy ők a női főszereplők . Beteges vagyok tudom , de imádom ezeket a pasikat ! A történet alapötlete és kivitelezése is megnyerő számomra és végig magával ragadt csakúgy , mint a sok – sok elődje . Kivéve persze Arik történetét ! Kenyonban most sem csalódtam és megint alkotott nekem/nekünk valami szépet !

A karakterekkel volt egy kis gondom , no nem arra akarok célozni , hogy emiatt veszett a varázsából a könyv ,de másra számítottam . Wrent mindig is egy hatalmas robusztus alaknak képzeltem el , aki csak úgy dülled az izmoktól ebben legalább nem tévedtem ! bátor nem riad meg akárkitől és igen szereti a társaságot . Huh .. . mekkorákat tévedtem igaz ? Szinte az akit elképzeltem teljesen ellentétben áll a könyvben szereplő Wrennel . Elsőre elhihetitek mennyire megijedtem és ideges voltam amikor megjelent Wren úgy , mint egy utcagyerek . Aztán már nem is törődtem ezzel , mert elfogadtam ,de megdobbant a szívem rendesen amikor átváltozott .
Mindegy ezeket félretéve megszerettem a mi leopárd -tigris Wrenünket és ég a szívem rendesen miatta .
Maggie hát vele különösebb bajom nem volt szerethető karakter ezért nem is tudom mit írhatnék róla !

Ajánlom minden rajongónak , mert lehetetlen kihagyni csak Acheront hiányoltam belőle . Köszönöm az újabb remek könyvet Kenyonnak !


Népszerű idézetek

Ravey>!

„Who the hell are you?” she demanded.
„Fury,” he snarled, „and it's not just a name, it's my temperament. So stop being defensive, human. I don't got time or patience for it.[…]”

Page 199

30 hozzászólás
bbabri>!

„Can I get you guys something?”
She looked up to see an extremely beautiful blond woman around her own age. She
was wearing a pair of skin-tight jeans and a small T-shirt with the Sanctuary logo of a
motorcycle parked on a hill that was silhouetted by a full moon. Underneath the picture
was the tagline Sanctuary: Home of the Howlers.
Blaine gave their waitress a hot once-over that the woman wisely ignored. „Yes, we'll all have the Westvleteren 8.”
The waitress frowned at his choice of beer before she cocked her head as if to listen
more carefully. „What was that?”
Blaine got that familiar smug look on his face and used his do-I-have-to-talk-tothesimple?
voice. „It's a Belgian beer, sweetie. Please tell me you've at least heard of it.”
The waitress gave him a peeved glare. „Boy, I was born in Brussels and the last time I
checked, this was my new homeland,America, not my birthplace. So you can either
order an American-made beer or I'll bring you water and you can sit there and act all
superior until you puke, okay?”
Blaine looked as if he were ready to choke her. „Does your manager know that you talk to your customers like this?”
The waitress gave him a snide, indulgent smirk. „If you'd like to talk to my mother, who
owns this bar, my overindulgent brother, who manages it, or my father, who delights in
kicking everyone's ass around, about your treatment by me, just let me know and I'll be
more than happy to go get one of them for you. I know they'd just love to waste their time dealing with you. They're real understanding that way.”

krisztin1>!

[…] So you're sure you still want to marry me? Bad in-laws and all?"
He snorted. „In-laws don't frighten me. If he doesn't come around, I can always eat him.”

krisztin1>!

„Have you ever wanted something that you knew was bad for you? Something that you ached for so much that you could think of nothing else?”
„Yes, which is why I always end up eating the whole chocolate bar anyway.”

krisztin1>!

The ocean, like time, was endless and ever changing. Vast. Empty. Overwhelming.

Ravey>!

Of course the thought was quickly followed by Tammy's favourite addition: „ If it just sits in your living room, eating your food, messing up your stuff, and using your phone while taking all of your money, and never behaves as if you actually set it free in the first place… you either married it or gave birth to it.

Page 118

Ravey>!

„It's not anyone on my side,” Wren said, „we don't knock.”
She rolled her eyes at him. „It's probably UPS. I vote we add the delivery man who dared to interrupt us to the menu.”
Wren laughed. „I don't know. I think your friends would be grossed out.”

Page 329

Kapcsolódó szócikkek: Wren Tigarian
Ravey>!

„We have plenty of food if you'd like to stay. We would have invited you, but I didn't think weddings were your scene.”
„They're not,” he said drily. „But I wanted to give the two of a gift from a friend.”

Page 327

Kapcsolódó szócikkek: Marguerite "Maggie" D'Aubert Goudeau
Ravey>!

Wren sneered at the wolf. „I'm not putting my faith or life in anyone's hands. All that ever got me was screwed, and my ass is currently sore from it.”
Fury curled his lip in repugnance. „Nice imagery there, tiger. Graphic. Even think of writing children's books?”

Page 213

Ravey>!

Fang popped his brother lightly in the back of his head.
„Ow!” Fury snapped, rubbing the spot where he'd been hit. He glared at Fang.
„Was I this annoying before my attack?” Fang asked Vane.
Vane didn't hesitate. „Yes, and you still are most of the time. And we have now gotten off-topic.”

Page 213


A sorozat következő kötete

Dark-Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Succubus Blues
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Jeaniene Frost: One Foot in the Grave
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Rick Riordan: The Blood of Olympus
T. J. Klune: Wolfsong
Susan Ee: World After
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Chloe Neill: Some Girls Bite