Szenvedélyes ​éjszakák (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 9.) 112 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

A ​Vérvadászok világában az erősebb felfalja a gyengébbet. Minden nap halálos veszélyt hozhat. Senkiben sem szabad megbízni, a szerelem pedig végképp ki van zárva, ha életben akarsz maradni…

Wren Tigarian árva volt. Egyetlen klán sem akarta befogadni. Wren két faj, a hópárduc és a fehér tigris tiltott keveredéséből született, és ha akart valamit, soha nem engedte, hogy az útjába álljanak. Most Margueritét akarja.
Marguerite D'Aubert Goudeau egy befolyásos amerikai szenátor leánya, de gyűlöli a felső tízezer képmutató életét, amit élni kényszerül. Akárcsak édesanyja, ő is erősen ragaszkodik cajun gyökereihez, amit apja képtelen megérteni. Margueritének nincs más választása, meg kell próbálnia beilleszkedni, bár örök kívülállónak érzi magát.

Wrennek Margueritéért nemcsak az emberekkel kell megküzdenie, akik sosem fogják elfogadni állati lényét, hanem a Vérvadászokkal is, akik meg akarják ölni, amiért veszélybe sodorta a világukat. Versenyt kell futniuk az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632936604 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2017
340 oldal · ISBN: 9789632937052

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Vane Kattalakis · Savitar · Fury Kattalakis · Wren · Maggie


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Kenyon jól ír, pláne ha a fordítók sem rontják el. Szerencsére sem Fang vagy Fury nem lett átkeresztelve, magyarosítva. Az írónő a görög mitológia szálait szövi össze a mesékkel, legendákkal. Így lettek az apolliták vámpírok, a katagariak meg alakváltók, vérfarkasok. Szeretem a sorozat hősnőit is, mert nem az átlag szőke cicababa sztereotípiái. Ahogy Bride (Vane kedvese) úgy Maggie is egy asszonyibb barna, ráadásul Nick régi tanulótársa. Kedvelhető szereplő, főleg ahogy kiáll Wrenért. Az időutazásos szál egy kicsit kesze-kusza lett, de elég jót csavarintott a végén a szerző.

SzAngelika>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

     „Üdv a világunkban! Nem valami kellemes hely. De legalább nem unalmas.”

Annyira rajongok ezért az egész világért és benne valamennyi kattant, őrült, szarkasztikus figuráért, hogy ha kezembe kerül bármelyik kötet, képtelen vagyok letenni, amíg csak egy lap is van belőle, s aztán rögtön elkap az érzés, ami a csacsi öreg medvét… Nem mehetnénk vissza az első oldalhoz, s kezdhetnénk az egészet előröl? Úgyhogy nem meglepetés, hogy ezt a könyvet is imádtam.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/07/sherrilyn-k…

4 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Imádom. Nagyon. *-* ♥
Wren könyve mindig is az egyik kedvencem volt és hatalmas öröm volt magyarul olvasni.
Nagyon szeretem Wren és Maggie párosát. A történetük is az egyik legjobb. Tipikus Kenyon könyv, amit ha elkezdek, nem tudom abbahagyni. Ezt bizonyítja is, hogy 5:30-kor feküdtem le aludni, mert annyira magával ragadott a ez a könyv. ♥
Ez a Vérvadász rész az egyik legjobb, sok olyan szálat és apró jelet kapunk, amikre csak később fogunk magyarázatot kapni, vagy jövünk rá, hogy a jövőbeli könyvek szereplőinek akár egészen eddig a könyvig már megvan a maguk ismeretsége. jah, hasonlóan bonyolult mondatok előfordulnak ebben a részben :D
Imádom a katagriak ás az arkádiaiak történeteit. Olyan fene mód jó és csavaros sztorikat lehet belőlük kihozni.
Wren egy sérült és nagyon szerethető nagymacska, amit szívesen simogatnék, míg dorombolni nem kezd… :D
Maggie pedig a hozzá illő tökéletes, erős és megbízható társ.
A Szenvedélyes éjszakák cselekménye nagyon pörgős a vége pedig olyan tökéletesen Happy End, hogy a romantikus kis szívem igazán örült neki :D
Jajj, istenem, újabb Kenyon könyv, amit imádok, amit szeretek *-* ♥♥♥
Azt külön megemlíteném, hogy a fordítás szerintem nagyon jó lett.
Oké a varázsmacska elég vicces, de Maggie szava használata, még illett is a szövegkörnyezetbe.
Viszont Fury Fury volt, nem Szőrös , az alakváltók fajainak nevei is stimmeltek. És ha jól láttam ez a fordító még nem dolgozott a sorozaton, és ezért is mondom azt, hogy jó a fordítás. Sikerült hozni és átvenni az eredeti fordításokból a szavakat, amiket ez a világ tartogat.
Köszönöm @Athenaeum_Kiadó ,hogy ilyne jó munkát végeztek a könyvvel! *-* ♥

Sippancs P>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Ennél a sorozatnál teljesen mindegy, hogy 1 hete vagy 1 éve olvastam az előző részt, annyira könnyen visszarázódóm, hogy az hihetetlen. Éppen ezért nem akarom elhinni, hogy már csak egy kötet van magyarul, és (újra) lehúzták a rolót.
Nagyon tetszett Wren és Maggie története. Akárcsak Maggie, én is erősen vonzódom a nagymacskákhoz, hát még a zárkózott, lelki sérült férfiakhoz, így Wren teljesen levett a lábamról. Még azt is elnéztem neki, hogy ahhoz képest, hogy a történet elején alig akart megszólalni, épphogy megismerte a lányt, már túl is lendült az antiszociális viselkedésén. Persze nagy úr a szerelem, tudom én, de ha az írónő helyében lettem volna, kicsit tovább húzom ezt a részt.
A mellékszereplőkkel/régi szereplőkkel viszont nagyon jó volt találkozni, egyszer én is részt vennék az Omegrion gyűlésén, és megnézném magamnak Savitart. ;)
Ami egyedül fura és kicsit tájidegen volt a történetben, az az időutazás, a végén ráadásul kétszer is el kellett olvasnom, hogy megértsem, spoiler.

3 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Ahwr…meg mindig toretlenul kilora meg tud venni ez a sorozat maganak, ugy ahogyan Wren is. Imadom.

Evika82 P>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Kenyon még mindig szuperül ír, és ez a sorozat még mindig nagy kedvencem. Annyira jó lenne, ha több részt adna ki a sorozatból évente a kiadó, mert ha ilyen ütemben folytatják, akkor megőszülök mire Acheron könyve is sorra kerül… Nagyon-nagyon szeretném az összes részt magyarul a polcomra.
Ez a rész is izgalmas, pörgős volt, a szereplőket, pedig nagyon megszerettem.

2 hozzászólás
meteoritastar>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

1. Nekem anyira tetszik még mindig az alakváltók története, hogy hogy születtek.
2. Még mindig meglepnek, hogy milyen képességeik vannak. spoiler

Ez a könyv is levett a lábamról.
Wrent én úgy sajnáltam. Amikor meg elárúlták, én akkorát csalódtam abban a bizonyos személyben. Nagyon mérges voltam. spoiler
Ez a történet kellően meghatott. Wren és egy régi kedves ismerős feltünése miatt is. Valamint, hogy Wren még sem volt annyira egyedül, mint gondolta. spoiler Engem meghodított Wren.
A történet meg is lepett. Nem unatkoztam. spoiler, Mozgalmas volt.
Meg persze humoros is. Bővült a kedvenc szereplőim listája. Savitar. Ez a pasi eszméletlen laza és erős….. jajj nekem újabb titkok, újabb rejtélyes pasi :D :D *-* *-*
Maggievel eleinte bizalmatlan voltam. Pénzes csaj. De a Wrennel való viselkedése miatt, hamar megkedveltem. spoiler A reakciója is tetszett, mikor megismerte ezt a másik világot. Bátor csaj. Szíve a helyén.
Jó könyv volt.

catilde>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Wren-nek nehéz élete volt, már az elején kiderül, hogy nagyon különleges nemcsak azért mert hópárduc és a fehér tigris tiltott keveredéséből született, hanem mindenki tartózkodó vele kapcsolatban.
Maggie gyorsan meglátja Wrenben a szerethető cicát. :)
Vége nagyon pörgős, meglepő és persze mindenki boldog.
Nagyon szépen Köszönöm @Athenaeum_Kiadó –nak hogy olvashattam magyarul.

Trice29 P>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Szeretem a Vérvadász történeteket is :o)
Wren a csöndes természetével és Maggie elragadóak. Annyira össze illenek ♥
Kicsit kevésbé tetszett a bonyodalom. Undorodom attól, hogy az emberek (félig emberek) mit képesek a pénzért elkövetni. Az oda-vissza ugrálás is kissé túlbonyolította a történetet, egyébként telitalálat volt.
Savitar is érdekes egyéniség, Őt is jobban szeretném megismerni. Nick pedig ♥♥♥

christine>!
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák

Ebben a részben hiányérzetem volt, és ez talán annak köszönhető, hogy nem a megszokott vadászaim voltak a főszereplők, hanem egy farkas és egy egyszerűnek tűnő lány.
A cselekmény eleinte zavaros volt, sok dolog csak úgy megtörtént, ok nélkül, és ez egy kicsit zavart. Maggie viselkedése sokszor nem volt tiszta, de a vége fele kialakult az ő személyisége is, igaz, hiányosnak tűnt még így is.
Valahogy olyan töltelék-kötetnek érzem ezt a részt. :c


Népszerű idézetek

Evika82 P>!

– Vágytál valaha olyasmire, amiről tudtad, hogy árt neked? Valamire, amiért sóvárogtál, hogy másra sem tudtál gondolni?
– Igen. Ezért van az, hogy mindig felfalom az egész tábla csokit.

145. oldal

Edina_Bégány_Bosnakoff>!

Amikor az ebédlőbe értek, megszólalt a csengő. Wren és Marguerite összenéztek.
– Nem az én vendégem lesz – mondta Wren. Mi nem csengetünk.
Maggie a szemét forgatta.
-Biztos csomagküldő szolgálat. Szerintem együk meg a kézbesítőt, mit szólsz?

363. oldal

Viktória_Erdei >!

Az apja infarktust is kapna. Mégis… Wren ajka íze megmaradt az ajkán, és érezte a kemény, erős szorítást, ahogy a férfi csók közben a fejét tartotta. Hogy lehet valaki ilyen hatással rá?

73. oldal, 3. fejezet

Viktória_Erdei >!

Wren rámeredt. És hirtelen beléhasított az igazság. Szerelmes volt Maggie-be. Imádta az erejét, a bátorságát. Ő volt a mindene. Akár a sorstól elrendelt párja, akár nem, sosem fogja ugyanezt érezni más nő iránt. Igazság szerint nem is akart egyedül menni. Ha meg kell halnia, Maggie karjában akart meghalni, érezni akarta a tenyerét a bőrén, mielőtt kileheli a lelkét.

319. oldal,14. fejezet

Viktória_Erdei >!

Kövesd a szíved, Marguerite! Ne engedd, hogy bárki megmondja neked, hogyan éld az életed! Ez az egyetlen életed, mon ange. Éld hát mindkettőnkért!

155. oldal, 7. fejezet

Edina_Bégány_Bosnakoff>!

– Ha lenne eszem, ami ugye nincs, akkor ebbe bele sem keveredtem volna. Itt rögtön átadnám a fivéremet és Wrent a medvéknek, fognám a feleségem, és elvonulnánk valami kellemes, csendes helyre, ahol felnevelhetjük a gyermekeinket – Végighordozta haragos tekintetét a többieken. – De hát nyilvánvaló, hogy én vagyok a legostobább lény a világon.

230

Edina_Bégány_Bosnakoff>!

Savitar a nőstény oroszlán balján az üres székre mutatott.
– Régen ott ült az arkadián jaguár regis. Amint látod most nem ül ott senki.
A nő összevonta a szemöldökét.
– Mi történt vele?
– Felidegesített.
Az oroszlán ettől csak összezavarodott.
– De a többi jaguár miért nem választott valakit a helyére?
– Nagyon felidegesített.
Paris odahajolt és jól hallhatóan súgta:
– Nem maradtak arkadián jaguárok.

192. oldal

Viktória_Erdei >!

– Tervezzetek, én pedig majd meggyűzöm – mondta Marguerite.
Fury elnevetett. Maggie már felismerte, hogy mindig ő az, aki kételkedik.
– Ne légy ilyen magabiztos, emberlány! Wrent nem lehet manipulálni.
Aimee megrázta a fejét.
– Nem, Fury, tévedsz. Wren egészen más, amikor vele van.
Fury Marguerite-hez lépett, és megfogta a kezét. A tenyerét vizsgálgatta.
– Nem a sorstól rendelt párja – ő maga mondta.
Aimee szerelmes pillantást vetett Fangre, majd Fury szemébe nézett.
– Nem muszáj a sorstól rendelt párnak lenni ahhoz, hogy valaki mélyen kötődjön valakihez. Szerintem Wren hallgatni fog rá.

233. oldal, 9. fejezet

Viktória_Erdei >!

(…) Wren ösztönösen tudta, hogy Maggie simogatja. Érezte az illatát a bundáján, és el volt ragadtatva. Eszébe jutott, hogy átkozott Sötét Vadász benyugtatózta. De most nem is gondolt az öngyilkosságra. Csak itt akart mardni, és érezni Maggie gyengéd kezét a testén. Semmi nem ért fel a békével, ami körülvette. Ilyen lehet a tökéletes boldogság. Azt kívánta, bárcsak semmi más nem létezne a világon, csakis ők ketten…

238. oldal, 10. fejezet


A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Karen Chance: A hajnal átka
Rick Riordan: Hádész Háza
Darynda Jones: Első sírhant