Seize ​the Night (Dark-Hunter 7.) 65 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Seize the Night Sherrilyn Kenyon: Seize the Night Sherrilyn Kenyon: Seize the Night Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valerius isn't a popular Dark-Hunter-he's a Roman, which means that the largely Greek Hunters have a major grudge against him and his civilization for superceding them. To make things worse, he's very conscious of his aristocratic background and breeding. So it serves him right when he runs into Tabitha Devereaux. She's sassy, sexy, and completely unwilling to take him seriously. (Not to mention that she's the twin sister of the wife of former Dark-Hunter Kyrian-Val's mortal enemy.) What Tabitha does take seriously is hunting and killing vampires-and soon she and Val have to grapple with the deadliest of all Daimons-one who's managed to come back from the dead, and one who holds a serious grudge against both of them. To win against evil, Val will have to loosen up, learn to trust, and put everything on the line to protect a man he hates and a woman who drives him nuts.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Piatkus, London, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780749955359
>!
Piatkus, London, 2011
340 oldal · ISBN: 9780749935870
>!
St. Martin's, New York, 2005
340 oldal · ISBN: 9780312992439

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Acheron


Kedvencelte 19

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nüx_Játékterme IP>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Nagyon jó volt ez a könyv is, Valerius nagyon szuper karakter, és nagyon fájt érte a szívem a könyv végéig. Tabitha tökéletes volt számára, mindenben kiegészítették egymást. Bevallom a Daimon-os részeknél kicsit kevésbé figyelmesen olvasok, ezért nem is nagyon vágom, hogy ki kinek a fia, és éppen miért akarja elpusztítani a világot, de legalábbis New Orleanst és a Dark-huntereket. A következő rész fülszövegében senki ismerőst nem láttam, fogalmam sincs, kikről fog szólni, és ezért lenne is egy kérdésem: ha 1-1 könyvet kihagyok, nagyon nagy lyuk lesz a cselekményben? Mert a kövi utáni már érdekel, hiszen ismerős a férfi főszereplő.

12 hozzászólás
andie88_Sentellion>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Amiért igazából olyan nagyon el akartam olvasni ezt a részt, az a Nick és Ash között lezajlott fiaskó. Tekintve, hogy össze-vissza haladok a sorozattal, nekem ez kimaradt, és nem értettem miért olyan „felhős” később a kapcsolatuk. Ám a válasznál sokkal többet kaptam ettől a könyvtől. Eleinte nehéz volt odafigyelnem rá, főleg a töltelék részeknél, amikor igazából semmi sem történt, de azt kell mondjam, hogy Valerius és Tabitha nagyon jó kis főszereplő páros volt. Mivel rövid távon, ha egyesével nézzük, a DH könyvek karakter centrikusak így elég fontos, hogy megkedveljem a főszereplőket, nem elég csak ha néha néha felbukkan egy két általam kedvelt karakter mellékszerepben. Az egy pluszt kell, hogy adjon a könyvhöz, és régen rossz, ha ellopja a reflektorfényt attól, ami a lényeg lenne.

Tabby és Val külön külön is szórakoztató és érdekes karakter, bár két teljesen különböző személyről van szó. Viszont pont ezért tökéletesen kiegészítik egymást, ezzel jó néhány poénos és irigylésre méltó pillanatokat okoznak az olvasónak. Tabby a nagyszájú „kissé” forrófejű vámpír vadász, aki saját szabályai szerint él. Okos, rendkívül jó megfigyelő és a legtökösebb ember csaj az egész DH sorozatban. Azonban meg van áldva – vagy átkozva egy különleges képességgel: „empátia”. Ugyanazt érzi, mint a körülötte lévő emberek, gyakran pont ez hozza ki a sodrából. Talán emiatt is nagyon jó párja Valeriusnak, aki sosem mutatja ki érzelmeit, mindig a hideg Római tábornok álarca mögé bújik. Imádtam, hogy ezek ketten ennyire különbözőek voltak, és Valerius néha tényleg olyan volt, mint aki most lépett volna ki a történelem könyvekből egy modern világba, ráadásul Tabitha őrült világába. Val élettörténete kicsit hasonlított nekem Styxxére, amikor Zarek bekerült a képbe. Teljesen olyan volt a kettejük kapcsolata, mint Ash és Styxxé, csak kevesebb szörnyűséggel. Valerius mindenki számára a rossz fiú. Kyrian, Julian és Amanda kifejezetten negatív mellékszereplők voltak a Valerius elleni folyamatos személyes hadjáratukkal.

Na de a mellékszál is érdekes, volt itt minden, Stryker, Apollymi, egy titokzatos visszatérő „vendég”, és persze szokás szerint mindenkinek más és más a célja, attól függetlenül, hogy összedolgoznak. Akció téren sajnos nem kaptunk túl sokat, és a titokzatos személy kilétét is hamar megtudtuk, de akadtak azért érdekes jelenetek: ahogy Stryker kiderítette, hogy valójában Ash micsoda, a végső harc, ami nem volt kifejezetten túl izgalmas, de tény és való, hogy megváltoztatja a további könyvek hangsúlyát. Vannak halálesetek is, és itt fut zátonyra Ash és Nick csodálatos barátsága.

Kedvenc karakter(ek): Tabitha, Valerius, Nick
Kedvenc jelenet(ek): Tabby és Val első találkozása

Összességében: Nem túl izgalmas, de még mindig nagyon jó kis könyv, jó főszereplőkkel, érdekes fordulatokkal, poénokkal, családi viszályokkal. Érdemes elolvasni.

teljes kritika: http://konyvekhaboruja.blogspot.hu/2013/02/kritika-sher…

13 hozzászólás
kiruu P>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Inkább ide írom, mert a magyar fordítás…
Ne. ne. ne. neee. neeeeeee.
Először is a magyar cím… maradjuk az angolnál, jó? Seize the night.
Val csodálatos ember! És pont. Az eddigi egyik legjobb szereplő. Akik utálták (Zarek, Iu.., Ky..) nagyon nagyot süllyedtek a szememben.
Tabbyt megkedveltem, mert kiállt Valért. Sőt, mondhatjuk, hogy őt is megszerettem.
Hát az események… Istenem! :D
Nagyooooon durva rész. nagyon. Ash, egyre titokzatosabb és annyi kérdésem van hozzá. Idegesít. Simi és Nick… hát basszus én is ideges lettem tőle. De nem hibáztathatom Nicket, mert nem tudhatta. Aztán az anyukája. Nem hiszem el. Meg, hogy mi lett Nickel/ből. Ne már. Nem is részletezem, mert durva.
Elsírtam magam azon a jelenetem, amikor Kyrianosz Valal beszélt. És még ő hisztizett a sok szenvedés miatt! Zarek tökeit is szívesen letépném.

ƨɔɴом>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Ugy tunik orokervenyu igazsag: Az eremnek mindig ket oldala van.
Egyszeruen imadom Zareket es az O tortenetet, meg akkor is ha a multja elborzaszt, es mindenkit megvetettem, aki a reszese volt a szenvedeseinek, talan egyetlen szemely kivetelevel, akiben lattam valamit… igen, O Valerius volt. Valahogy nem tudtam elfogadni, hogy olyan velejeig romlott legyen, mint amilyennek probaltak beallitani, mar azert sem, mert ugye Zarekrol is a legrosszabbat felteteleztek… es egybol kedvencem lett (persze Val is):D
Igazabol ahogy Val szemszogevel is kiegeszult a mult, azt kell mondanom, hogy se O, sem Zarek nem tehet arrol, hogy igy alakultak a dolgaik, az egyetlen, aki felelossegre vonhato az az apjuk (mar ha egyaltalan nevezheto igy). De a mult elmult, meg akkor is ha vannak olyanok, akik nem kepesek elengedni. Igazabol birom Kyrianoszt, de ez a merhetetlen negativitas, ahogyan Valeriushoz viszonyul kiakaszto, plane, hogy a kornyezeteben elokre is szepen raragasztotta ezt. Amanda volt az, akirol a legkevesbe gondoltam volna, hogy ilyen csolatassal rendelkezik… es pont emiatt csalodtam a kettosukben :\
Igazabol nagyon szerettem ezt a konyvet, ugy ahogyan Tabitha es Valerius parosat is. Es bar eg es fold ok ketten, megis ettol lesz az egesz izgalmas. Kulon tetszett, hogy az orokke porgos lany kepes volt felforgatni Val vilagat, es kirangatni ot a csigahazabol. Es az ajandek, amit vegul kaptak hajjajj… ^^
Bar nem feltetlenul sorolnam ezt a kotetet a kormot tovig leragosak koze, de megis voltak benne olyan tortenesek, amikre azert felkaptam a fejem. Mindig is imadtam, ahogy Kenyon egy-egy szalat meg tud mozgatni es teljesen fel tud boritani. Ha valaki valaha azt mondja nekem, hogy Ash es Nick kozott ilyesmi tortenhet, siman kinevettem volna… es megis…

Tori0925 P>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Elég régen hanyagoltam a sorozatot, hogy ne tudjam, ki kicsoda, de hamar felvillantak a régi emlékek.
Tabitha olyan lány, akinek egy különleges férfira van szüksége, aki nem nyomja el. Hogy ez pont a sógora ellensége, az már csak részletkérdés.
Valerius karaktere nekem bejön. Az a tipikus félreértett alak, aki csak meg akar felelni, de bármit tesz az balul sül el.
Az egyetlen bajom, hogy megint meg kellett halnia valaki fontosnak és hogy annyi szereplőt akar az írónő összehozni, hogy beleszédülök, amikor együtt vannak és névsorolvasást tartanak.
Ja, meg a zavaros szemszögváltás. Az is eléggé igényli a megszokást.

inka0507>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Először is: Amo Valerius. Amo.
Hogy miért jó?
Vicces szituációkkal, drámai fordulatokkal és meghökkentő visszatérésekkel van tarkítva!
Ami különösen tetszett, hogy Kenyon új utakat nyitott meg a főhőseinek és nekünk is. Mellesleg ezek a hozadékok teszik még izgalmasabbá az általa megalkotott világot, és ejtik kétségbe az olvasót. Én pedig miattuk kaparom a falat a folytatásért… ^^

Renee_chan>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Imádtam!! Egyszerűen letehetetlen! Csak azért nem végeztem ki pár nap alatt mert tanulnom is kellett valamikor. :D Egyébként is imádom Kenyon könyveit és ezzel sem okozott csalódást.
Nagyon jó volt számomra Valerius-t látni, ahogy a Tábornokból egy kicsit megenyhül, mert azért nem beszélhetünk teljes szív felmelegedésről. Ez is pozitívum volt számomra, hogy attól függetlenül hogy levetkőzte a rideg-hideg természetét, az nem tűnt el teljesen.
Tabitha-t egyszerűen imádtam. Azok a beszólások…! :D
Mindig fel-felcsillan a szemem mikor egy régi, már ismert szereplő felbukkan később és jó látni, hogy miként élik tovább életüket.
Megint csak volt dráma, feszültség, kétely, akció és titkok. Ó, azok a csodálatos titkok mikor fény derül rájuk. :D Na, meg persze, a fordulatok sem maradhatnak el. A drámára visszatérve, nem egyszer néztem nagyot, hogy „Mi van?! Ez most komoly?!”. Nálam ezt jelenti egy könyv: van benne romantika, akció és a fordulatoknál csak pislogok és kapkodom a fejem. A novellák után jól esett egy kis százas oldalozás. :D

Arianrhod P>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Nem lehet egy könyvre 100 csillagot adni? Miért nem? Felháborító!

Alig vártam Valerius meséjét, és nem csalódtam, sőt, ez lett az egyik legkedvesebb részem. Már eddig is fájt a szívem a kitaszított Valeriusért, még csak meg sem kérdezte tőle senki, mi történt vele, és miért. Nem a saját cselekedetei, hanem a szerencsétlen születése, a nemzetisége, és az apái bűnei miatt vált magányos és meg nem értett hőssé. Nem vetett jó fényt imádott Ashünkre, hogy ő – aki pedig ismerte a történetet, – sem próbált barátkozni vele, enyhíteni azt a szörnyű magányt, amit Ash is oly jól ismert és megtapasztalt. De hát szerelmeinknek is vannak apróbb emberi hibái.

A forrófejű, szeleburdi és szókimondó Tabitha is jól megrajzolt szereplő, jól illik a főhős borongós egyéniségéhez, legalább kimozdítja a holtpontról. Tabitha fő erénye, hogy bár kemény előítéletei vannak Valerius iránt, képes eljutni odáig, hogy meg akarja ismerni, majd meg tudja változtatni a véleményét, és harcba száll, hogy megváltoztassa a másokét is.

A kedvenc párom, tűz és víz, teljesen és maradéktalanul kiegészítik egymást. Tetszett a vége is, szegény Val végül megszabadul a nyakába szakadó jégesőktől, Zarek – bár finom erőszaknak engedve – de elfogadja testvéreként.

Ami a könnyekig meghatott, hogy Tabitha, a gyilkológép végül képtelen a sorsdöntő szívenszúrós akcióra, annyira szereti a párját. Ki gondolta volna?

wolfy27>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Jó kis kötet, talán nem olyan izgalmasak, mint az előző pár könyv, de azért leköti az embert. Tabithat és Valt könnyű megkedvelni, rengeteg vicces jelenetet generált az eltérő személyiségük. Szerencsétlen Asht most már lassan minden kötetben meg kell menteni, mert valamivel mindig sikerül kiütni, cserébe az a jelenet mikor felveszi az igazi alakját… OMG! Kíváncsi vagyok mi lesz még itt…

Kathreen>!
Sherrilyn Kenyon: Seize the Night

Vártam nagyon Valerius történetét, mert ugye akit ennyien utálnak, az nálam kedvenc karakter lesz. És azt hiszem meg is kaptam.
Tetszett Tabitha és Valerius kettőssége, hogy tűz és a víz, mégis kiegészítették egymást.
És külön öröm volt, hogy Zarek is feltűnt.


Népszerű idézetek

Natsu>!

There are always three sides to every memory, Z. Yours, theirs and the truth, which lies somewhere in between the two.

215. oldal

andie88_Sentellion>!

„I hear some godawful kind of music from outside, horns blaring, and I'm in a house with a mohawk cuckoo bird, a transvestite, and a knife-wielding lunatic.”
„Why are you at Tabitha's?” Acheron asked.

Kapcsolódó szócikkek: mohawk (haj) · őrült · transzvesztita
1 hozzászólás
andie88_Sentellion>!

„Keep your shirt on,” she said with a laugh at her bad joke. „Your clothes are at the laundry. They'll deliver them as soon as they're ready.”
„And in the meantime?”
„Looks like you're naked.”
His jaw worked as if he couldn't believe what he was hearing. „I beg your pardon?”
„Beg all you want, you're still going to be naked.” Tabitha paused at the wicked image in her mind. „Come to think of it, a gorgeous, begging, naked man… that's the stuff of fantasies. Begging won't get you your clothes, but it could get you something else.” She wiggled her eyebrows at him.

andie88_Sentellion>!

„It's not my fault I stab all the fanged people. They shouldn't look like Daimons.”
„I didn't look like a Daimon, but you stabbed me.”
„Yeah, well, you looked like a lawyer so I had to kill you. It was a moral imperative.”

Quiconque>!

Tabitha checked her watch. It was almost ten. „I don't know about you, but I'm famished. Want to go grab a bite?”
Valerius gave her an amused stare. „You have to be the only woman alive who would ask a man with fangs that question.”

page 108, chapter 5, Piatkus

Quiconque>!

„Is there something I should know?” Valerius asked them.
The instant Vane opened his mouth to speak, Tabitha kicked his shin. Hard.
Vane yelped, then frowned at her.
„What was that?” Valerius asked. „Why did you kick him?”
„No reason,” Tabitha said, reaching over the bar to pluck an oyster from the pile.
She looked angelic, which meant something truly evil was going on.

page 110-111, chapter 5, Piatkus

Quiconque>!

The restaurant closed at ten, but Luther served them oysters for another fifteen minutes.
„Thank you, Luther,” Tabitha said. „I really appreciate you not running me off.”
„It's always a pleasure, Tabby. I like the way you appreciate my service and food, and I have to say this one is easier to feed than your friend Simi. That little girl eats like a demon.”
„Oh, you have no idea.”

page 112, chapter 5, Piatkus

andie88_Sentellion>!

„You need protection,” Tia said defensively. „There's something here. I can feel it.”
„That might be your sanity. You might actually want to invite it in.”

andie88_Sentellion>!

„All I ever wanted was a nice, normal life with a nice, normal man. Instead, I end up with a husband who used to be immortal who has friends that are gods, demons, and animals that can take human form. And I don't even know how to begin to classify Nick. Let's face it, I'm married to a man who gave me a daughter who is able to talk to animals like Doctor Dolittle and who can use her thoughts to move just about anything in the house. And you know what?”

„What?”

„I wouldn't trade it for all the normality in the world. Love isn't easy. Anyone who says differently is lying to you. But it is worth fighting for.”


A sorozat következő kötete

Dark-Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Succubus on Top
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Jeaniene Frost: This Side of the Grave
Karen Chance: Hunt the Moon
Deborah Harkness: A Discovery of Witches
T. J. Klune: Wolfsong
Gail Carriger: Timeless
MaryJanice Davidson: Undead and Unwed
Chloe Neill: Some Girls Bite
Leia Stone: Fallen Academy: Year Two