Pokoli ​tűz (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 6.) 255 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Bride McTierney-vel éppen most szakított a barátja FedEx útján. A nő szíve majdnem megszakad a fájdalomtól, ám váratlanul belép az életébe Vane Kattalakis, aki felbukkan Bride üzletében. Viharos románcuk túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen.

Vane halálosan veszélyes és elgyötört, de nem az, aminek látszik. Sok nő panaszkodik, hogy a barátja egy állat. Bride esetében ez az állat egy farkas. Egy Ember Vadász farkas. Vane-t meg akarják ölni az ellenségei, ezért nem keres párt magának. A Sorsok azonban Bride-ot jelölték ki a számára. A férfinek három hete van, hogy meggyőzze Bride-ot, hogy a lehetetlen létezik, ellenkező esetben szex nélkül kell leélnie hátralévő életét. Egy öntudatos farkas számára ez elfogadhatatlan…

Hogyan képes azonban egy farkas rávenni egy embert, hogy bízza rá az életét, amikor a saját élete is veszélyben van? Az Ember Vadászok világában valóban farkastörvények uralkodnak. És csakis az alfa hím kerülhet ki győztesen.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545042 · Fordította: Bosnyák Edit

Kapcsolódó zóna

!

Sötét vadászok

138 tag · 29 karc · Utolsó karc: 2021. június 3., 09:37 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Acheron · Simi · Vane Kattalakis · Kyrianosz · Iulianosz · Nick Gautier · Tabitha Devereaux · Fury Kattalakis · Wren · Bride McTierney · Dev Peltier · Nicolette Peltier


Kedvencelte 69

Most olvassa 2

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

☢Töltelék rész!☢
☢Nem volt tűzijáték! Nem volt elsöprő fényáradat és durranás, még egy kisebb pukkanás sem. :(
Brideról nekem csak annyi jött le, hogy egy önképzavaros bizonytalan duci nő, és ennyi.
Vanetől sem estem hanyatt. :/ Nem mondom, hogy nem voltak szimpatikus pillanatai, de ennyi erővel a Szulejmánt is nézhettem volna, abban is biztos vannak szimpatikus megmozdulásai a szereplőknek. A huzavona a farkasságával nekem kicsit sok volt, sőt néha már betegnek éreztem a „most akkor ember vagyok vagy kutya” asszociálgatást.
Jajj és egyenesen sírhatnékom támadt, mikor Bride spoiler Komolyan, ennél a résznél, a szemöldököm a tarkómig szaladt.
Miért nem szül Bride inkább csillámkecskét, én meg szivárványt hányhatnék közben föléjük?! ☢

8 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Vane egy igazán jó farkas/ember. Kedvenc jelenet, amikor vacsorázni vitte Bride-t. Ahogy előtte randi tanácsokat kért, hát az se volt semmi. :) Kedvenc karaktereim még Szőrös és Bride édesapja. Jó volt látni, hogy Vane elfogadta Bride kicsit kerekebb alkatát. Mindenkinek egy ilyen pasit kívánok.

3 hozzászólás
Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Nagyon jó volt ez a rész is és Zarek után Vane az egyik nagy kedvencem:) Aranyos párost alkottak Bride-el. Nagyon tetszett, hogy Bride végre nem volt modell alkatú mint általában minden női szereplő. Jó volt olvasni az előző részek szereplőiről is.

christine>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Ezt a részt egy picit gyengébbnek éreztem a többinél…
Tetszett a két főszereplő helyzete, végre nem egy tökéletes cicababa, és nem a szőkekékszeműkigyúrt-pasi a férfi. Viszont Birde viselkedése egyáltalán nem tetszett. Illetve cuki volt, egyedi, de a megszokottól eltérően eléggé nyámnyila. Mondjuk a helyzetéből kiindulva nem is lehetne más, de nagyon inkább-magamban-tartom típusnak ismertem meg.
A történet sem volt a megszokott, eléggé nyugis volt, hiányoltam az akciót, a vért, meg úgy mindent, amit eddig Kenyon könyveitől kaptam.
Majd a következő jobb lesz… :)

Trice29>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Nagyon tetszett ez a rész is. Vane üde színfoltot hozott a történetbe. Nagyon tetszettek a romantikus megnyilvánulásai ♥ Szőrös is határozottan ígéretes, kíváncsi vagyok ki lesz az Ő párja. Bride természete is nagyon közel áll hozzám. Ash pedig egyszerűen csak huhhhhh :o)

3 hozzászólás
catilde>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Imádnivaló farkas volt Vane. Ahogy megpróbál beilleszkedni az emberek közé, sok mosolyt csalt az arcomra. Szőrös is nagyon jó személyiség. Simi részeket meg persze Ash jelenléte mindent vitt. ❤

meteoritastar>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Bármennyire volt Vane élete pokoli küzdelem és fájdalom, ami miatt nagyon sajnáltam is, de én szinte végig nevettem ezt a történetet. Bride és Vane egymásra találása nagyon aranyos, mosolygos és szórakoztató volt. Nagyon imádtam őket, meg persze a barátokat, akik a segítségükre siettek. :D :D Az egész csapatot nagyon imádtam és egyre jobban imádom őket. :D :D
Egy dolgot sajnáltam csak, hogy picit nagyobb izgalomra számítottam. De egyébként nagyon jó könyv. Csak ajánlani tudom.

Jaa és úgy tünik, hogy Vane nagyon is jól ismerte Acheron tikát. Igazán megoszthatta volna velem is :D :D

Marcsi P>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Annyira imádom ezt részt!!!! *.*
Magasan veri az összes kötetet, pedig kedvencem a sorozat.
Most olvastam a Bűnös éjt, aminek a végén Wren könyvébe lehet bekukucskálni és az igazat megvallva, hirtelen fogalmam nem volt ki is ez a pasi, így újra sokadjára felütöttem ezt a könyvet és annyira jó esett! ♥♥♥ spoiler
Vane csodálatos, gondoskodó, erős és annyira lenyűgözi Bride, hogy ettől csak még inkább ellenállhatatlan! *-* Meglepő végre olyan női karakterrel találkozni, aki nem 0-ás méretet hord, talán ez közelebb is hozzá az ember lányához a könyvet. Imádtam, hogy ennyit olvashattam a közös jeleneteiket, mindamellett, hogy kifejezetten érdekes ez a katagaria / arcadia vonal. Felfoghatatlan még kicsit ez a világ vagyis inkább, hogy mik is a fizikai határai…

Biztos, hogy még rengetegszer fogom ezt a könyvet elolvasni, imádom, hogy megjelenik a sok régi szereplő és az akkor még újak! ^.^ Számomra a sorozat legjobbja és nagyon várom Szőrös szörnyű név, inkább ne is fordították volna le saját könyvét, illetve spoiler.

4 hozzászólás
kiruu>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Uuuuuuu. *-*
Simi <3333
Először is megjegyezném, hogy én nem értem, hogy a Night play-ből hogy lett a Pokoli tűz. Nem akarom bántani a fordítót, meg semmi, ők tudják, csak hogy én ezt nagyon furcsának találom. Én inkább Éjszakai játéknak fordítanám, vagy valami ilyesminek.
Nagyon jó volt. És istenem végre nem egy modell alkatú nő. Kösz, Zeusz! :D
Vanet már megkedveltem az előző részekben, amikor Sunshinera vigyázott, meg segített Ashnek. A kis édibédi farkas :D Engem is megtalálhatna egy ilyen csodaszép állat. Imádom.
Bride. Te vagy az új példaképem! Az a köcsög Taylor… fúúú. Istenverte férfiak! Dögölne meg. Bride nagyon erős, kedves, őszinte, bár egy kicsit félős. Nagyon megkedveltem és köszönöm, hogy nem egy nádszál vékony nő. Sokkal érdekesebb így.
Furyt is nagyon szeretem és alig vároooom az ő könyvét.
Fangról nem sok mindent tudok, de eddig kedvelem. És itt és most üzenem a medvéknek, hogy NE merjék eltiltani tőle Aimeet! Én leszek az, aki szétrúgja a seggüket és letépi a töküket. Simi csak segíteni fog :DDD
Valeriust is nagyon bírom. Én nem értem miért utálják annyira.
Jaj és hát Simi! Örök kedvencem. Régóta nem szerettem meg ennyire valakit, de ő… Hozzám nőtt! A legcukibb, a legjobb, a legbátrabb, a legőszintébb, a legjobb..
A kisgyerekek meg a kutyák pedig, csak bónuszok! Ennyi sok cukiságot! :)
Ui.: Miért van az összes Sötét-vadásznak/Istennek/Vámpírnak stb. olyan segge, hogy az összes nőtény szereplő elélvez, ha meglátja? Nem bírom sokáig! ;)

4 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Szeretem a farkasokat. Pontosabban Vane-t. Tetszett, ahogy elfogadta Bride-t, ahogy támogatta és kiállt mellette. Imádtam, mikor helyretette Taylort. Bride aranyos, kedves lány. Nagyon tetszett az a rész, mikor spoiler Simit imádtam, annyira cuki. Megkedveltem Szőröst is, valamint tetszett Bride apja is. Jól alakult a történet, nagyokat nevettem amikor Valerius házában voltak. Vane szüleit sok mindennek lehet nevezni, csak szülőknek nem. spoiler


Népszerű idézetek

Shanara>!

– Sokszor eltűrjük, hogy rosszul bánjanak velünk, csakis azért, mert annyira szeretnénk, hogy szeressenek és elfogadjanak bennünket, hogy ezért bármire képesek vagyunk. Nagyon fáj, amikor rájössz, hogy nem számít, milyen keményen próbálkozol, vagy mennyire szeretnéd, hogy ez bekövetkezzen, az emberek egyszerűen képtelenek elfogadni olyannak, amilyen vagy. Aztán megutálod azt az időszakot, amelyet arra vesztegettél, hogy megpróbáltál megfelelni másoknak, és elkezdesz azon gondolkodni, hogy mi lehet benned annyira visszataszító, amitől még csak el sem tudnák játszani, hogy szeretnek.

204-205. oldal (Ulpius-ház, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Bride McTierney
bbabri>!

Simi elvigyorodott, és ugrándozni kezdett, mint egy kisgyerek.
– Oké, mindenki táncoljon! Te is, akri !
Hirtelen felhangzott a Macarena. A bárban lévők egy emberként felmordultak, Simi viszont boldogan kacagott. Elkapta Ash kezét, és odahúzta a táncparkettre.
– Gyerünk, mindenki! – kiáltotta Simi.
A bárban lévők szépen lassan csatlakoztak hozzájuk.
Bride meglepődött, amikor Vane őt is elkezdte a táncparkett felé vezetni.
– Vane…!
– Ha Simi azt mondja, hogy táncoljunk, akkor táncolnunk kell.
-A fenéket – mordult fel az egyik barátságtalan, barna hajú férfi, aki a mögöttük lévő asztalnál ült. – Én senki kedvéért sem fogok táncolni.
Alighogy befejezte a mondatot, felugrott, és elkezdett ugrálni, mint akinek ég a talpa.
– Menj a francba, Ash! – morogta a férfi.
Ash elvigyorodott.
– Ez a hölgyek tánca, Justin! Emeld fel a fenekedet!
Bride elnevette magát, amikor mindenki – még Ash is – elkezdte táncolni a Macarenát.

371. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Bride McTierney · Simi · Vane Kattalakis
Shanara>!

Szerintem a rajongás olyan, mint egy kert. Ha törődnek vele és gondozzák, akkor szerelemmé változik. Ha elhanyagolják vagy kihasználják, akkor meghal. Az örök szerelemnek az a lényege, hogy a szíved soha ne felejtse el, milyen nélküle élni.

294. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012.)

Kapcsolódó szócikkek: Vane Kattalakis
danlin>!

– Én szívesen megölöm az illetőt – ajánlkozott Szőrös.
Vane megköszörülte a torkát.
– Esetleg szenvedhetne balesetet – próbálkozott újra Szőrös. – Az embereket állandóan baleset éri.
Patrick gonoszul felnevetett.
– Nekem van egy ásóm.
– Hagyjuk az ásót! – szólalt meg Paul, azután ivott egy korty bort. – Nekem van egy aligátorom az udvaron.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fury Kattalakis · Vane Kattalakis
bbabri>!

– Kaja!
Az ajtón Ash barátja, Simi lépett be, arcán ragyogó mosollyal. Hosszú, fekete haja lelógott az arca két oldalán, a fején pedig egy pár vörös szarvat viselt. (…)
Bride észrevette a döbbenetet a medve klán néhány tagjának arcán.
– Mondd csak, Vane! – szólt oda halkan a férfinak. – Simi valójában micsoda? Állat, növény vagy ásvány?
– Egyik sem – válaszolta nevetve Vane. – Simi démon. A szó legszorosabb értelmében.
– Valaki számolja meg a kölyköket! – kiáltotta Dev.

370. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bride McTierney · Dev Peltier · Simi · Vane Kattalakis
Shanara>!

Az állatok csak két okból ölnek: önvédelemből, és éhség miatt. Az emberek ennél jóval több okot találnak a gyilkolásra.

262. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012.)

Kapcsolódó szócikkek: Fury Kattalakis
krisztin1>!

– (…) Nézd a dolgok jó oldalát! Téged legalább nem azért hagytak el, mert őrült vagy.
– Őrült vagy.
Tabitha hitetlenkedve felnevetett.
– Hát jó. Elismerem, hogy Amandát leszámítva a mi családunkban csak bolondgomba termett. De legalább szórakoztatóak vagyunk.

Kapcsolódó szócikkek: Amanda Devereaux · Bride McTierney · Tabitha Devereaux
Ercsusz>!

– És maga kicsoda?
– Szőrös.
– Szőrös?
– Igen, tudom. Az anyám be volt lőve, amikor nevet adott nekem.
Bride arckifejezésből Szőrös arra következtetett, hogy jobban teszi, ha befogja a száját.
– Aha… – Bride hátrált néhány lépést.
Szőrös tett egyet feléje. Érezte az illatán, hogy pánikba esett.
– Minden rendben van, higgye el! Nem fogom bántani. Vane megkért, hogy vigyázzak magára, amíg visszatér.
– Hova ment Vane?
Szőrösnek fogalma sem volt, mit válaszoljon. Átkozott emberi kíváncsiság! Rengeteg hazugság jutott az eszébe, de mindegyikkel bajba keverte volna Vane-t, ezért kiválasztotta a legártalmatlanabbat.
– Pisálni ment.
Amint kimondta, azonnal rádöbbent, mekkora ostobaságot csinált, mert a nő elvörösödött.
– Maga honnan került ide?
Erre végképp nem tudott mit mondani. Ha azt válaszolná, hogy egy órával ezelőtt teleportálta ide magát Nebraskából, a nő biztosan kihívná a rendőrséget.
Szőrös az utca túlsó vége felé mutatott.
– Arról.

Kapcsolódó szócikkek: Bride McTierney · Fury Kattalakis
bbabri>!

Egyetlen normális ember sem lenne képes ebben a mocsárban élni. Vane végre bizonyosságot szerzett afelől, hogy Talon de Morrigantes idióta.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Talon · Vane Kattalakis
Sippancs P>!

Ash a jobb kezében egy fiú babát tartott, miközben a kislány egy vörös hajú Barbie fejét rágcsálta, amelyik kísértetiesen hasonlított Artemiszre, a görög istennőre, aki a Sötét Vadászokat megteremtette és irányította. A démon velük szemben ült, és egy szőke babát fogott. A démonnak fekete haja volt, egyetlen vörös tinccsel, amelynek színe pontosan megegyezett Ash hajának színével.
– Én azonnal megmondtam, hogy a kis Marissa értelmes gyermek – mondta a démon Ash-nek. – Nézd csak, milyen ügyesen rágja a vörös hajú Artemisz babát. Simi majd megtanítja a tűzrakásra is, azután bemutatja az igazi szuka istennőnek is.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Acheron · Simi

A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Karen Chance: Holdvadász
Deborah Harkness: Az élet könyve
Richelle Mead: A szukkubusz dala
J. R. Ward: Halhatatlanság