Ördögi ​tánc (Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza 4.) 380 csillagozás

Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Zarek kétségkívül a legmagányosabb Sötét Vadász. Évszázadok óta Alaszkában él száműzetésben. Mielőtt vámpírrá változott, római rabszolgaként elképzelhetetlen kínokon kellett keresztülmennie. Minthogy veszélybe sodorta a testvériséget, most társai az életére törnek.
Astrid az igazság szűzi nimfája. Ő kapja feladatul, hogy ítélkezzen Zarek felett. A vizsgálat során számos eddig nem sejtett titok is a felszínre kerül, és a gyönyörű Astrid nemcsak a jobb sorsra érdemes embert, de a forróvérű szeretőt is megtalálja a Vadászban…

Sherrilyn Kenyon szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét vágyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543475 · Fordította: Lévai Márta

Kapcsolódó zóna

!

Sötét vadászok

138 tag · 30 karc · Utolsó karc: 2022. január 18., 12:52 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Acheron · Simi · Zarek · Artemisz / Diana · Thanatosz · Astrid · Sasha · Atropos (Atty) · Lachesis (Lacy)


Kedvencelte 112

Most olvassa 3

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Xoxoribizli>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Nem ez lesz a kedvenc részem a sorozatból, ez már teljesen biztos.
Sajnálom, sajnálom, sajnálom! ☹
Sajnálom, hogy nem tudok több csillagot adni erre. ☹
Sajnálom, hogy lehúzom ezt a könyvet. ☹
Sajnálom Zareket. ☹
Sajnálom, hogy sajnálom Zareket. ☹

A legnagyobb probléma pont ezzel volt, egyszerűen nem éreztem mást egész végig csak szánalmat és sajnálatot. Emiatt pedig Zareket nem igazán tudtam férfiként kezelni, inkább volt olyan, mint egy gyámoltalan gyerek, ehhez meg nem igazán ment a nagypofájú vadász imázs.

Astrid meg… hát több száz vagy ezer éves bírónő létére eléggé… Nem is tudom milyen, teljes mértékben semmitmondó, semmilyen karakter volt. Nekem egy életunt, kiöregedett, kiégett nő jött le belőle, aki azért még vissza akarna pattanni a nyeregbe, de nem nagyon megy neki. Gyakorlatilag egy több ezer éves Medveczky Ilonát kaptunk, szóval Astridként nekem néha bevillant a függönyruhás Ilona, így ez a maradék lelkesedésemet is teljesen legyilkolta.

Szánom-bánom, erre most csak 3 pontot tudok adni. *Komoly arccal feltartja a ⓷-as táblát*

3 hozzászólás
christine I>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Egyre jobban kezdem imádni ezt a sorozatot.
Annak ellenére, hogy viszonylag rég olvastam a harmadik részt, egész könnyen vissza tudtam szokni a sötét vadászok életébe.
Astrid szimpatikus nő volt, teljesen bele tudtam képzelni magamat a helyzetébe, imádtam a gondolkodásmódjáté
Kenyon egy szadista némber – már bocsánat a kifejezésért. Zarek múltja nem csak fájdalmas és sokkoló, hanem kegyetlen is. Remélem, az írónő kiélte a szadista hajlamait rajta, mert nem hiszem, hogy gyenge, fekete lelkem képes lenne még több sérült Vadászt ellátni és megszeretni.
Zareket imádom, mondhatni az eddigi kedvenc férfi karakterem a sorozatból.
Ettől függetlenül, remélem, nem én vagyok az egyetlen, aki azt mondja: Simi és Sasha a két „beszt” karakter ebben a részben. Hangosan, visítva röhögtem minden egyes alkalomkor, amikor megszólaltak. Haláli ez a két teremtés, remélem, nem ez volt az első és utolsó alkalom, hogy találkozok velük.

Nikyy18>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Az eddigi részek is tetszettek de ez valami hihetetlen jó volt. Zareket egyből a szívembe zártam és nagyon sajnáltam őt azért ami gyerekkorában történt vele. Érdekes de egyben aranyos párt alkottak Astriddal. És hát Simi nagyon kis cuki volt :)

10 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Astrid ezt teljesen bebizonyította. Astrid szerethető karakter. Alig vártam, hogy Zarek rájöjjön, hogy belül jó ember és csak szeretni lehet, ezt Astrid a szívével látta. Sasha-n állandóan röhögtem, az a szöveg, amiket mondott. :D
Másik kedvencem Simi. Már a neve is tetszik. Akinek a történetére kíváncsi vagyok még, az Acheron. Remélem egyszer eljutunk Acheron-ig.

1 hozzászólás
catilde>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Zarekket már hamarabb megismerhettük már előző részekben és nagyon vártam az ő részét is. Számomra nagyon hasonlít Zsadis-ra így tudtam, hogy nagyon jó rész lesz. Nem csalódtam.
Zarek teljesen kiközösített Sötét vadász. Astrid aki jön és nem mindennapi körülmények között végre meglátja benne a jót, a különlegeset és hogy utána mennyire küzd érte.Nagyon jók együtt.
A végén sikerült megint az írónőnek teljesen megdöbbentenie. Ash-ből is kaptam egy adagot. Kedvenc rész lett.

4 hozzászólás
Trice29>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Ez a rész nagyon eltalált. Zarek egyértelműen elbűvölt. Számomra felfoghatatlan, hogyan lehet épp ésszel ennyi fájdalmat feldolgozni. Ash ♥♥♥, azt hiszem kezdek rajongóvá válni. Nagyon kerek egész lett ez a rész, minden percét élveztem.

1 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Juj! Juj! Juj! Zarek! *-* Juj! Juj!…
Már az előző részben is a szívembe zártam az első pillanattól, hogy megemlítették, ebben a részben szó szerint faltam az oldalakat!
És Astrid… eleinte fura volt, olyan érdekes kis történetet alkottak. Kicsit ki lehetett találni a történéseket attól még nagyon élveztem. Tetszett az az Alaszkai terem, hogy egy hóvihar által egy házikóba voltak bezárva… Mindig is gyengéim voltak ezek a részek. Ne is beszéljünk arról, hogy ezt megszórják egy vámpírral és nem akármilyennel, hanem Zarekkel. Kész a tökéletes kombináció!
A karakterek viselkedése néhol nagyon gyerekesnek tűnt, pláne az isteneké… C'est la vie!
És persze harcból is akadt bőven, amit olyan hamar lezavartak! Kicsit ütlegelhették volna még egymást!
A vége… Wow! Érdekes, minden esetre nagyon megdöbbentem! Azért csak megtudott lepni, de nagyooon! *-* Juj! Vishous… azt hiszem valaki mégiscsak nagyon de nagyon megközelítette szívemben elfoglalt helyedet. :)))))

6 hozzászólás
Shad>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Hát Zarek, drága Zarek :) azon gondolkoztam, hogy néha valahogy Zsadist jutott eszembe róla, de mégsem:) Alapvetően a könyv 80%-ban kettesben voltak Astriddal , így inkább romantikus kategóriába sorolnám a könyvet, az utolsó harc sem volt olyan hatalmas ez a könyv inkább a belső küzdelmekről szólt. Egy biztos én tuti nem bírtam volna ki egy ilyen gyerek kort. Nem csoda hogy olyan lett amilyen és hát Simi ♥♥♥ az a kis csaj egyszerűen imádni valóan édes:)

5 hozzászólás
Cintia_ P>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Sherrilyn Kenyon könyveivel mindig úgy vagyok, hogy: felkelti az érdeklődésem, elolvasom az egyik részt, nem nyűgöz le, elrakom a sorozatot fél évre, majd ismét felkelti az érdeklődésem…
Olvastam elég rossz értékeléseket a könyvről, de nekem ez tetszett eddig a legjobban. A történet szörnyen emlékeztetett Gena Showalter Éjsötét szenvedély c. kötetére, ami – tekintve, hogy egészen más az alaptörténet, a szereplők – nem okozott kellemetlenséget, sokkal inkább érdekes volt.
Az Ördögi tánc erősen indított, tetszett a felállás: ismerik egymást régről, az ítélkezés, kemény férfi dolog és minden egyben is volt – Zarek és Astrid nagyon jól működtek együtt, a kémia köztük érezhető volt a lapokon, a cselekmény érdekes volt, ahogy össze voltak zárva és egyre többet tudtunk meg Zarek múltjáról.* Valahol a közepén viszont volt egy pont, ahol a történet elvesztette számomra a varázsát, mert hirtelen minden olyan nagyon érzelmes lett. Imádom azt, amikor a kemény, látszólag érzelemmentes főszereplőnek csak a kiválasztottjának van egy soft spotja, itt viszont olyan gyorsan történt és olyan éles váltás, hogy utána nem is tudtam ugyanannyira élvezni a könyvet. Ezzel szemben azonban tartom azt, hogy eddig ez az úgynevezett kedvencem, mert az alaptörténet tetszik, a sztori is megfogott most, és összességében jó volt olvasni is.
Még az is előfordulhat, hogy a többi részhez is meghozta a kedvem.

(* sok karakter eredettörténetét, háttérsztoriját olvastam már, amik általában mind sanyarúak és sajnálatraméltók, de Zareké… olvastam és szóhoz sem jutottam. Amit ő átélt… egyszerűen megszakadt érte a szívem.)

ladydark>!
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc

Tetszett tetszett.
Kicsit néha sok volt már a borongás, de nem zavart nagyon.
Még mindig Ash a kedvenc karakterem, de Simit is agyon bírtam.
Érdekesek voltak az álombeli jelenetek.
Az elején Astrid boldogulását a világban nagyon szerettem, a farkasos cuccal kiegészülve igazán jó volt.


Népszerű idézetek

gladyna>!

– Nem nagyon értesz hozzá, hogyan nyugtass meg valakit, igaz?
– Ha nem vetted volna észre, hercegnő, a szociális képességeim a béka segge alatt vannak. Örülhetsz, hogy szobatiszta vagyok!

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Zarek
Reika>!

– Nimfa vagyok.
– Remélem, csak rosszul ejtetted a szó végét, hercegnő.
– Tessék? – Beletelt egy másodpercbe, mire felfogta, mire gondol a másik. Amikor rájött, az arca tűzbe borult. – Nem NIMFOMÁN, hanem NIMFA!

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Zarek
cstimi>!

– Felkelt? – kérdezte az ismeretlen nő meglepett hangon. – Öltözik?
– Nem – válaszolta ingerülten. – Éppen a szőnyegére pisálok. Maga szerint mit csinálhatok vajon?
– Vak vagyok. Csak annyit tudok, amennyit maga mondott, hogy levizeli a szőnyegemet. Az egyébként nagyon szép darab, tehát csak abban reménykedhetem, hogy ugrat.

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Zarek
Vivien_>!

– Ne menj – sírta Atty – Astrid, kérlek mond, hogy nem dőlsz be ennek a süket dumának.
– Ő egy férfi, kicsi lány – szólt közbe, Lacy –, ha mozog a szája, hazudik.

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Atropos (Atty) · Lachesis (Lacy)
Kiera>!

– Meghalni könnyű. Az élet nehéz.

271. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zarek
Azura>!

Simi felnézett, széles vigyora megmutatta ördögi tépőfogát. Megnyalta az ajkát, mintha valami finom falatot ízlelne.
– Szívesen megsütném az Olümposzi isteneket. Ők nagyon fincsik. Egy szép napon megeszem a vörös hajú istennőt is.
– Nem kedveli Artemiszt – magyarázta Astrid. Ez Zareknek is feltűnt.
– Simi utálja őt, de AKRI azt mondja: „Nem, Simi, nem ölheted meg Artemiszt. Viselkedj, Simi, ne nyiss rá tüzet, ne kopaszd meg, Simi." Nem, nem, nem. Csak ezt hallom.
Jelentőségteljes pillantást vetett rájuk.
– Nem szeretem ezt a szót: „nem". Olyan gonoszul hangzik. Simi hajlik rá, hogy bárkit megsüssön, aki elég buta ahhoz, hogy kimondja a szót. De nem AKRIT. Ő mondhat nekem nemet; csak nem szeretem, ha megteszi.

Kapcsolódó szócikkek: Artemisz / Diana · Astrid · Simi · Zarek
cstimi>!

– Itt van – mondta a szokott durva ellenséges modorában. Megfogta a nő kezét, és belehelyezte a csészét.
– Ez mi? – kérdezte amaz.
– Arzén és hányás.
Astrid arca elfintorodott a gondolatra.
– Valóban? Nagyon halkan sikerült felöklendezni. Ki gondolta volna? Köszönöm. Még sosem ittam hányást ezelőtt. Biztos vagyok benne, hogy különlegesen finom.

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Zarek
3 hozzászólás
krisztin1>!

– Valóban nem tehetsz róla, igaz?
Zarek teljesen összezavarodott a nő reakciójától.
– Miről?
– Hogy egy seggfej vagy – felelte Astrid, és a hangja elcsuklott a nevetéstől.

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Zarek
gladyna>!

– A múlt meghalt, Z. A holnap olyanná válik, amilyenné a mai döntéseiddel teszed.

Kapcsolódó szócikkek: Acheron
Blueberry21>!

– Térj vissza hozzám – utánozta gúnyosan, miközben alakot váltott. – Nem lesz itt istennősütés. Nem lesz Thanatosz-sütés. – Furcsa lószerű horkantást hallatott. – Nem vagyok én jojó, akri! Én Simi vagyok! Utálom, amikor beígéred, hogy megölhetek valakit, tökre izgatott leszek, aztán az utolsó pillanatban vissza az egész. Utálom! Tele a hócipőm. Sose hagyod, hogy jól érezzem magam!

Kapcsolódó szócikkek: Simi

A sorozat következő kötete

Sötét Vadászok / Sötét Vágyak Vadásza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája
Cassandra Clare: Árnyak ura
Kresley Cole: Vámpírharc
Gail Carriger: Szívtelen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Leda D'Rasi: Új nemzedék
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Első év